Останні статті і огляди
Новини
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
-
AndP
Member
Там сетевуха Realtek RTL8125, а Вифи там RZ616 на чипсете Filogic 330P от MediaTekacm_fan: ↑ 29.09.2024 05:01
Если совсем по делу писать, то у той Гиги вафля Риалтек со всеми вытекающими, но она берётся я так понимаю абы було, поэтому миссию выполняет.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Это Вам так хочется. Нет. Для Гиги это норма, раньше с их REV 1.2 (X.Y) было всё ещё хуже.
EddieDean: ↑ 29.09.2024 11:247950х 160В Вт з коробки. при цьому частоти на ядрах 4.8-4.9 МГц ГГц а температура все та ж 95с. Це у стоку. Нормою для цього проца є 210-230В Вт наскіки я зрозумів, тоді і частоті будуть ближче до заявлених. Звісно джерело таке собі, але заставило задуматися.
В чём новость? 95 град - авторазгон, это норма. Для 200 Вт +- платы и за 5к хватит.
На сайте в основном стенде тестов ВК этот корпус. Хватает. 230 Вт ВК - мейнстрим на сегодня.
https://www.overclockers.ua/ua/video/as ... -gaming/2/
Впрочем, сильно много офтопа тут уже по корпусу.
-
EddieDean
Member
Справа не у температурі. Я знаю що 7950х працює постійно у 95 градусів. Але від потужності шо надає на нього мп залежить частота на якій працює проц. Саме та плата на яку я дивився огляд видає на проц 160Вт і ядра працюють при цьому на 4.8-4.9 ГГц у бусті при 100% навантаженні. Принаймні так було у тому огляді що я дивився. Знову ж таки: джерело не саме надійне, бо рандомний канал на ютубі не може бути показником, але... В інших оглядах шо я дивився 7950х працює у тому ж сінебенчу на 5.3-5.4 ГГц. І тягне 210-230Вт. Тож різниця таки є і хотілося б отримати від проца за 600$ те на шо він спроможний. А МП за 5к грн з цим не справляється нажаль. Якщо є тести які я не бачив і які спростовують це - буду дуже вдячний за посилання)acm_fan: ↑ 29.09.2024 22:52В чём новость? 95 град - авторазгон, это норма. Для 200 Вт +- платы и за 5к хватит.
-
Piter Cantrope
Member
Вгадав) Хочуть 20к за неїPiter Cantrope: ↑ 26.09.2024 13:33Думаю коштуватиме всі 20к, або десь в тому районі)AndP: ↑ 26.09.2024 13:04 Интересно, за сколько выставят, после "ошибки".
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... ming-wifi/
Коротше, Asrock знову будуть найдешевші. Бачу в магазинах за кордоном вони навіть не підвищили ціну порівняно з попередніми поколіннями. Pro RS X870 коштує так же як і X670 - 200 доларів. Steel Legend теж не подорожчала.
Ну а Асус не зміг стриматись і докинув 20-60$ до цін, звичайно ж. Tuf коштував 280$, зробили 310$
-
Hells Angels
Member
треба дивитись не назви досок, а те що помінялось у їх начинні, та саму компонентну базу.Piter Cantrope: ↑ 30.09.2024 13:33Asrock знову будуть найдешевші.
-
luckygamerks
Member
Прийхав з відрядження. Дивлюся відео Хардваранбоксед і постає питання про харчувальник та нагрів. Згідно цього ресурсу, якщо я правильно його зрозумів MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi холодніша за ASRock B650M-HDV/M.2. Можливо я щось не правильно розумію.Mixx: ↑ 14.09.2024 15:05 luckygamerks
На мси будет скорее всего чуть дольше загрузка, и по дефолту платы вжарюют на проц выше вольтаж=чуть больший нагрев (фиксить курвой), скорее всего чуть хуже погонится память, а может и так-же, питальник на той плате уступает даже B650M-HDV/M.2, ибо у асрока 8 фаз дрмос, а тут 6х2 из гуана и палок, но для 8 ядер обеих вариантов за глаза. По поводу чего то серьезнее из косяков, чем пост по 15-20 сек и немного повышенного вольтаж на цп в дефолте - вряд ли встретите, брать в принципе можно, работать будет, просто чуть хуже асрока.
Якщо коротко у мсі більше сучасних портів + wifi, bluetooth, вона АТХ, гарантія більша на рік, але походу проскакують проблеми з роботою юсб та оперативки, проблема довгого завантаження я так розумію вирішуєма.
Може я зараз повністю не вірний підсумок роблю. Ціна 7299 грн, але при умові оплати картою на розетці (-5%), та подарункового сертифікату стім на 20$ (830 грн) її ціна виходить приблизно 6105 гривень, якщо ще взяти що тут є wifi та блютус, то це ще мінус до ціни і виходить, що по ціні у цих плат приблизний парітет.
Можливо є щось дійно краще за плюс мінус ці гроші, може плата реально лайно, та і далеко не всім потрібні 20 баксів на стім. Правда акція сьогодні закінчилась.
Правда є ще цікава плата ASRock B650 Livemixer за яку тут періодично кажуть, і при її ціні яка проскакую 6800 там і оснащення цікаве і врм гарний, кольорова гама правда дуже на любителя та і нема wifi
Востаннє редагувалось 30.09.2024 22:25 користувачем luckygamerks, всього редагувалось 3 разів.
-
daesz
Member
У мсі 2х6 фаз на ЦП, у азрока 2х4, тобто навантаження буде краще розприділене на мсі і фази відповідно будуть грітись менше, бо на них менше навантаження. Тому так, мсі буде мати холодншій харчувальник.luckygamerks: ↑ 30.09.2024 22:14Прийхав з відрядження. Дивлюся відео Хардваранбоксед і постає питання про харчувальник та нагрів. Згідно цього ресурсу, якщо я правильно його зрозумів MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi холодніша за ASRock B650M-HDV/M.2. Можливо я щось не правильно розумію.Mixx: ↑ 14.09.2024 15:05 luckygamerks
На мси будет скорее всего чуть дольше загрузка, и по дефолту платы вжарюют на проц выше вольтаж=чуть больший нагрев (фиксить курвой), скорее всего чуть хуже погонится память, а может и так-же, питальник на той плате уступает даже B650M-HDV/M.2, ибо у асрока 8 фаз дрмос, а тут 6х2 из гуана и палок, но для 8 ядер обеих вариантов за глаза. По поводу чего то серьезнее из косяков, чем пост по 15-20 сек и немного повышенного вольтаж на цп в дефолте - вряд ли встретите, брать в принципе можно, работать будет, просто чуть хуже асрока.
Якщо коротко у мсі більше сучасних портів + wifi, bluetooth, вона АТХ, гарантія більша на рік, але походу проскакують проблеми з роботою юсб та оперативки, проблема довгого завантаження я так розумію вирішуєма.
Може я зараз повністю не вірний підсумок роблю. Ціна 7299 грн, але при умові оплати картою на розетці (-5%), та подарункового сертифікату стім на 20$ (830 грн) її ціна виходить приблизно 6105 гривень, якщо ще взяти що тут є wifi та блютус, то це ще мінус до ціни і виходить, що по ціні у цих плат приблизний парітет.
Можливо є щось дійно краще за плюс мінус ці гроші, може плата реально лайно, та і далеко не всім потрібні 20 баксів на стім. Правда акція сьогодні закінчилась.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Уже давал таймкод две страницы назад.EddieDean: ↑ 30.09.2024 10:33А МП за 5к грн з цим не справляється нажаль. Якщо є тести які я не бачив і які спростовують це - буду дуже вдячний за посилання)
Вот их сайт.luckygamerks: ↑ 30.09.2024 22:14відео Хардваранбоксед
https://www.techspot.com/articles-info/ ... -image.jpg
- спойлер
-
EddieDean
Member
Я там тіки про температуру VRM побачив. Це мені не каже абсолютно нічого)))acm_fan: ↑ 30.09.2024 22:25Уже давал таймкод две страницы назад.
Ще раз відмічу: я походу тупенький тому шо все ще не можу зрозуміти яким чином температура ВРМ відноситься до частоти конкретно 7950х під 100% навантаженням. Я писав про один з тестів де на тій платі що Ви пропонували цей проц працює набагато нижче заявлених частот у бусті при тій саме температурі в 95 градусів. На інших МП показник частот був більшим аж до 5.3-5.4 ГГц і живлення він хавав до 230Вт замість 160Вт які видавала ця МП. і це все з коробки, без тюнінгу у біосі. З чого я зробив висновок що ця МП не дуже підходить для моїх задач.
Знову ж таки якщо є якісь тести які це спростовують буду вдячний за посилання)) Звісно я б з радістю витратив меньше грошей на МП якщо вона задовільнить потреби цього проца) Поки що я цього не бачу...
-
Denvys5
Member
EddieDean: ↑ 01.10.2024 10:10при тій саме температурі в 95 градусів.
При температурному обмеженні цпу (однакові 95С), МП має мінімальний вплив. Єдиний висновок, який можна звідси взяти це, у випадку зі спостереженими 160вт, охолодження процесора було недостатнім і значно гіршим ніж у випадку з 230вт (де 230 це стандартний ліміт споживання). Якби охолодження було достатнім і справа була у материнській платі, різниця температур була б очевиднаEddieDean: ↑ 01.10.2024 10:10показник частот був більшим аж до 5.3-5.4 ГГц і живлення він хавав до 230Вт замість 160Вт які видавала ця МП.
-
EddieDean
Member
В тому то і справа що 7950х в першу чергу намагається впертися в ті 95 градусів незалежно ні від чого. І з повітряним кулєром за 20$ і з 360 водянкою за 200$ він вийде на 95 градусів за перші 5 сек тесту. А далі вже залежить від МП та охолодженя якими будуть показники Вт. АЛЕ! я спеціально шукав тести 7950х+Liquid Freezer III 360 шоб подивитися на шо саме буде здатне таке комбо. Тобто на одному охолодждені та різних МП різні результати, оце мене і насторожило...Denvys5: ↑ 01.10.2024 10:40При температурному обмеженні цпу (однакові 95С), МП має мінімальний вплив. Єдиний висновок, який можна звідси взяти це, у випадку зі спостереженими 160вт, охолодження процесора було недостатнім і значно гіршим ніж у випадку з 230вт (де 230 це стандартний ліміт споживання). Якби охолодження було достатнім і справа була у материнській платі, різниця температур була б очевидна
Цілком допускаю шо я десь накосячив і несу хєрню у маси, але наче все вірно пригадав)
АПД: Вибачаюсь перед форумчанами. Я, як останній нубас, не звернув увагу шо тому тесті на який я посилаюся 7700х а не 7950х((( Тому походу і різні результати... Буду шукати далі.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Это называется термотроттлинг. Выше Вашего сообщения ссылка / картинка под спойлером.EddieDean: ↑ 01.10.2024 10:10все ще не можу зрозуміти яким чином температура ВРМ відноситься до частоти конкретно 7950х під 100% навантаженням.
Там где результаты в рендере аномальны - они указаны. Цифры могут быть снижены либо из-за перегрева VRM (уход в ограничения), либо из-за заложенных ограничений изначально. Где всё ОК - просто температура.
Про это сказано в видео
на которые я уже ссылался, а затем и пан из цитаты. В печатном виде их труды там:luckygamerks: ↑ 30.09.2024 22:14Хардваранбоксед
Он добавлен в описание каждого ролика.
Резюме остаётся в силе.
ASRock за 5к грн справляется.
Но Вы почему-то пытаетесь найти причину докинуть до покупки мамы за 12 к
-
EddieDean
Member
Зрозумів дякую!acm_fan: ↑ 01.10.2024 13:55Это называется термотроттлинг. Выше Вашего сообщения ссылка / картинка под спойлером.
Там где результаты в рендере аномальны - они указаны. Цифры могут быть снижены либо из-за перегрева VRM (уход в ограничения), либо из-за заложенных ограничений изначально. Где всё ОК - просто температура.
Про это сказано в видео
А як Вам компромісний варіант Asus Tuf Gaming B650M Plus? 12+2 VRM (причому наскіки я зрозумів не 6*2 а саме 12, принаймні ні на сайті ні у оглядах я не знайшов що там 6*2), Gen5 m.2, USB 3.1 Type-C для передньої панелі яке є на Ланкулі 216. Вище у тому чарті ніж ASRock і Pro RS і HDV/M.2. По ціні дещо середнє між цими та Aorus Elite Ax X670.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
12 каналов там дутых. Честные на топах и то ещё сильно поискать надо.EddieDean: ↑ 01.10.2024 14:16а саме 12
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... y_6hv8sPs/
AM5 Motherboards Sheet (X870/X670/B650/A620)
База по платам (не стоит относиться к данным отсюда как к доказанной истине - всё надо проверять и уточнять самому, но в первом приближении какое-то понимание будет).
-
EddieDean
Member
За базу дякую, подивився, корисна.acm_fan: ↑ 01.10.2024 14:2712 каналов там дутых. Честные на топах и то ещё сильно поискать надо.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... y_6hv8sPs/
AM5 Motherboards Sheet (X870/X670/B650/A620)
База по платам (не стоит относиться к данным отсюда как к доказанной истине - всё надо проверять и уточнять самому, но в первом приближении какое-то понимание будет).
Стосовно Асус вс АСРок Про РС 2*6 буде все ж краще за 2*4. Тим більше шо там не така велика різниця у ціні.
-
Oomi
Junior
для 7500F взять ASRock B650M-HDV/M.2 или добавить и взять ASRock B650 Livemixer ?
-
daesz
Member
Чи будете міняти проц в майбутньому (і якщо так - то який приблизно проц це буде)?Oomi: ↑ 01.10.2024 17:33 для 7500F взять ASRock B650M-HDV/M.2 или добавить и взять ASRock B650 Livemixer ?
Корпус вже є чи буде підібраний під форм фактор МП?
-
Oomi
Junior
корпус старый подстольный zalman z5 plus, скорее всего да, под конец жизни сокета там посмотрю что выпустят
-
daesz
Member
Під мАТХ мп можна взяти щось компактніше при бажанні, лайвміксер полізе тільки в фул тавери (ну тобто 40-50л гроби). Якщо ніякі топи не плануються (по типу 7900х і вище, для важких рендерів/тощо), також дивіться на кількість конекторів юсб/м2/лгбт/тощо, якщо їх достатньо - то переплата в 2-3к за лайвміксер виглядає нерозумноюOomi: ↑ 01.10.2024 17:59 корпус старый подстольный zalman z5 plus, скорее всего да, под конец жизни сокета там посмотрю что выпустят
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Маму дороже проца? Чтобы что?Oomi: ↑ 01.10.2024 17:33добавить и взять ASRock B650 Livemixer
7500F - стартовый проц, работает на самых простых мамах, незачем ему такие монстры. Буквально ничего это не даст, если говорить исключительно про связку ЦП и мамы в плане продуктивности системы.