Enjthesilence: ↑
26.09.2024 18:20
mult: ↑
26.09.2024 10:03
Я ще такого дибільного старту продаж проців не бачив.
Проци вийши, а материнки вийдуть аж через декілька місяців.
Що це за бред.
Це зразу відсікає покупців які хочуть зібрати нову систему з нуля, наприклад перехід з інтела на амд, чи повне оновлення старої системи.
По суті випустили проци для тих хто сидить на 7000 поколінні і бажає оновитись, а таких зовсім не багато.
Тому що суто як на мене, якщо вже збирати нову систему то збирати на всьому новому, воно заточувалось під нові проци, підтримка буде довша і тд.
Та і взагалі, нафіга мені материнка попереднього покоління з новим процом в системі з нуля.
Я розумію, що відмінностей між материнками для 7000 і для 9000 проців мінімум, але і збирати нову систему з різних поколінь заліза це крінж.
чому крінж? міняти декілька поколінь проців амд на одні материнці - це як раз великий плюс червоних
Так, але ні і ось чому на мою думку. По-перше, щоб щось виміряти потрібен інструмент.. лінійка, ваги, ваттметр і так далі…
Для простоти візьмемо Cinebench R23 і ось на прикладі загальної обчислювальної потужності подивимось. Ну зрозуміло що до АМ4 там нем на шо і дивитись тому почну власне з Zen в максимальній конфігурації, і там як ми маємо для 1800х десь біля 8000-9000 балів, а вже для 5950х біля 25000-26000 балів, тобто маємо 300+ відсотків для платформи в цілому)))
Тепер порівняємо 7950х та 9950х, і маємо 36 000 проти 42 000 папуг , тобто до 20%. Тому де тут ті покоління на АМ5 як на АМ4??? Навіть близько нема та і поки щось не вірю що вийде 32 ядра, щоб досягти хоча б 200% відсотків бусту (це я так мрію про Zen 6 на АМ5)