Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
TrickyFerret
Junior
Вітаю! Потрібно зробити збірку для дитини. Для навчання та пограти в ігри, накшталт майнкрафту, террарії, фоллгайс і т.п.
1. Бюджет 20к грн +-
2. Покупка для навчання та ігор, монітор 1920х1080
3. Розгону не буде.
4. Безшумності не просять, щось середнє по шуму, не тихий, не гучний.
Ргб не потрібно, якісь приколи по типу естетичних збірок відсутні. Чисто пк для дитини, поганяти в якісь майнсруфти, з запасом для доти, кс і подібних ігор))) Про трасування променів мовчу, бо не потрібне.
Систему і в цілому ігри\пз для навчання поставимо на хард, гадаю 1тб з головою буде достатньо, може і менший об'єм підібрати.
По ОЗУ думав 2х8 на 2400 увіткнути, може щось більше по частоті запропонуєте для поставлених цілей.
Побажань в плані інтел\амд немає. Необхідно вкластися в цю суму, гадаю, людина зможе підкинути +-3-5к(Але потрібно докупити, всю периферію, на котру і підуть ці кошти: звук, монік, мишку та клаву).
Збірки з БУ комплектуючими в принципі також можна запропонувати. Але так як я сам ніколи БУ не купляв, досвіду в перевірці в мене немає, та можливість їздити та витрачати час на перевірку зараз відсутня. Бажано все нове та на гарантії, з телемарту, розетки і т.п магазів.
1. Бюджет 20к грн +-
3. Розгону не буде.
Ргб не потрібно, якісь приколи по типу естетичних збірок відсутні. Чисто пк для дитини, поганяти в якісь майнсруфти, з запасом для доти, кс і подібних ігор))) Про трасування променів мовчу, бо не потрібне.
Систему і в цілому ігри\пз для навчання поставимо на хард, гадаю 1тб з головою буде достатньо, може і менший об'єм підібрати.
По ОЗУ думав 2х8 на 2400 увіткнути, може щось більше по частоті запропонуєте для поставлених цілей.
Побажань в плані інтел\амд немає. Необхідно вкластися в цю суму, гадаю, людина зможе підкинути +-3-5к(Але потрібно докупити, всю периферію, на котру і підуть ці кошти: звук, монік, мишку та клаву).
Збірки з БУ комплектуючими в принципі також можна запропонувати. Але так як я сам ніколи БУ не купляв, досвіду в перевірці в мене немає, та можливість їздити та витрачати час на перевірку зараз відсутня. Бажано все нове та на гарантії, з телемарту, розетки і т.п магазів.
-
lordep
Member
Як варіант...TrickyFerret: ↑ 11.09.2024 21:11 Вітаю! Потрібно зробити збірку для дитини. Для навчання та пограти в ігри, накшталт майнкрафту, террарії, фоллгайс і т.п.
1. Бюджет 20к грн +-
3. Розгону не буде.
Процесор AMD Ryzen 5 3600 (100-000000031)
Повітряне охолодження PCCooler GI-X3 Classic
Материнська плата GIGABYTE B450M K
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 16 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz Aegis (F4-3200C16D-16GIS)
SSD накопичувач Kioxia Exceria 500 GB (LRC10Z500GG8)
Відеокарта GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8G (GV-R66EAGLE-8GD)
Блок живлення GIGABYTE P450B
Корпус Cooler Master MasterBox K501L RGB Black (MCB-K501L-KGNN-SR1)
= 21 465 грн (enko.com.ua) - є збірка
https://hotline.ua/ua/buymatrix/0cddd9c4500a3fb92c50/
- спойлер
-
luckygamerks
Member
Чому вище і написав, що каша в голові або мухи =)))) Бюджет не сформований саме через описані думки у тексті. Я звичайно розумію, що текст «вода» і не задані основні параметри. Але так склалося, що живеш під постійними обстрілами і не знає чи переживеш ти ці сутки, і у житі з’являються інші пріоритети, а з іншої сторони не знаєш, що буде завтра, чи то бакс полетить в гору, чи то дефолт, чи то ще щось станеться, а жити то хочеться сьогодні =))) Нажаль зрозуміти цю кашу може лише людина, яка знаходиться у подібній ситуації. Сьогодні ми говоримо про комплектуючі до пк, але зараз такі думки відносно всього у цілому. Життя стало в кращому випадки на "паузу".
Якщо говорити про попередній життєвий досвід, то якщо і купляти новий пк, то купляти зразу нормальний, але нормальний це не значить сама дорога материнка, самий дорогий процесор. Я дуже був задоволений свої i5 2500k, цей процесор в свій час називали легендою. Я дуже детально підбирав кожний компонент і материнську плату брав на Z68 чипсеті під розгін процесора і ОЗУ, але ж тоді розгін давав не менше третини приросту, з нормальним охладом максимальна частота з 3300 підімалася до 5000 при наявності нормального повітряного кулера.
Мені 12 покоління інтел (12100,12400) та материнські плати на тактовому генераторі, як раз трохи нагадали ті часи, а так в цілому на сьогоднішній день на відміну від минулого майже немає ні якого резону материнок на топових Z та X чипсетах. Тіж B660, B760, H670, B650 у не самому бюджетному виконані, а середні чи топові, самі оптимальні. Процесор як на мене краще брати середнього рівня i5 на приклад 12600K, або Ryzen 5, хоча б 7500f ( бо трохи гониться), можна з звісно ж розглянути i7 та Ryzen 7, але як показав досвід ціни на бу процесори (особливо інтел на вторинці) падають на стільки погано, що легше зібрати нове покоління, у випадку з АМД можна купити 7800x3d, і закривати питання на дуже довго. Взагалі такі процесори як 12400f, 12600k (на алі на літньому розпродажі можна було за 110 баксів урвати), 13600k (на останьому розпродажі по 200 баксів були), 7500f, 7800x3d, кожен топ за свої гроші. ДДР4 та ДДР5, з одного боку ддр4 вже трохи застаріла, але у більшості випадків, якщо не дивитися топові модулі ддр5 різниця не такай значна, а як на материнки інтел так і на ддр4 модулі приємна, а якщо ще й бу може бути ще приємнішою. Блок живлення 650 годовий з непоганою базою, він зірок з неба не хватає, але більшість відеокарт потягне ( ну крім випадків топового процесора в парі).
Зараз пишу текст, а за вікном гуркотить, собаки з мінометів ведуть обстріл.
Якщо казати про цілі, то вони в мене звичайні. Поглинання контенту (фільми, ютуб, музика, форуми) іноді, а точніше рідко це ігри . Якщо казати про ігри, то зазвичай я граю у щось типу Battlefield (1,4,5, 2042), Call of Duty, STAR WARS Battlefront II, стоїть Red Dead Redemption 2, але в нього поки не граю, бо хочу пограти з кращою графікою. Також є бажання пограти в той же кібер панк, можливо ще якісь новинки Сталкер 2, нові зоряні війни, можливо навіть ГТА 6. Так в новинки грати на мінімальні графіці не дуже є бажання грати, але мені і середньої графіки часто за глаза, так звісно, якщо є можливість поставити ультра, то я поставлю ультра якість, але не буду переживати якщо знижу якість до середньої. Так, як монітор 2к, то процесору буде не так важко як відеокарті. Монітор підтримую 165 герц, але я можу і в стабільні 30 кадрів грати на крайній випадок, хоча не завжди це кофортно. Тому підсумок. За максимальною графікою не гонюся, да і як показує досвід краще трохи набавити на платформу, а відеокарту врази легше поміняти ніж усю платформу.
Бюджет, як завжди чим менше тим краще, тому і були думки просто купити бу RX6800XT, або карту та процесор 12400-12600, але ж воно як завжди десь шило в одному місці. Материнка китайська (хоч і не погана), оперативка китайська, воно муляє.
Але знов до бюджету, 3-5 тис дол немає бажання витрачати, та навіть 2 тис, але як на мене це викинуті на вітер гроші. Я розумію, що та ж 4070ті супер це вже косарь. Сьогодні на олх дивися материнки b650 щось типо MSI Mortar різні геймінги і т.д. Носить мене із крайності в крайність і знаю, що такі люди напрягають дико =) Тому вибачте =))) Ще й новини про тещо хочу зробити налоги із за кордону вже з 0 баксів теж не тішать.
Якщо говорити про попередній життєвий досвід, то якщо і купляти новий пк, то купляти зразу нормальний, але нормальний це не значить сама дорога материнка, самий дорогий процесор. Я дуже був задоволений свої i5 2500k, цей процесор в свій час називали легендою. Я дуже детально підбирав кожний компонент і материнську плату брав на Z68 чипсеті під розгін процесора і ОЗУ, але ж тоді розгін давав не менше третини приросту, з нормальним охладом максимальна частота з 3300 підімалася до 5000 при наявності нормального повітряного кулера.
Мені 12 покоління інтел (12100,12400) та материнські плати на тактовому генераторі, як раз трохи нагадали ті часи, а так в цілому на сьогоднішній день на відміну від минулого майже немає ні якого резону материнок на топових Z та X чипсетах. Тіж B660, B760, H670, B650 у не самому бюджетному виконані, а середні чи топові, самі оптимальні. Процесор як на мене краще брати середнього рівня i5 на приклад 12600K, або Ryzen 5, хоча б 7500f ( бо трохи гониться), можна з звісно ж розглянути i7 та Ryzen 7, але як показав досвід ціни на бу процесори (особливо інтел на вторинці) падають на стільки погано, що легше зібрати нове покоління, у випадку з АМД можна купити 7800x3d, і закривати питання на дуже довго. Взагалі такі процесори як 12400f, 12600k (на алі на літньому розпродажі можна було за 110 баксів урвати), 13600k (на останьому розпродажі по 200 баксів були), 7500f, 7800x3d, кожен топ за свої гроші. ДДР4 та ДДР5, з одного боку ддр4 вже трохи застаріла, але у більшості випадків, якщо не дивитися топові модулі ддр5 різниця не такай значна, а як на материнки інтел так і на ддр4 модулі приємна, а якщо ще й бу може бути ще приємнішою. Блок живлення 650 годовий з непоганою базою, він зірок з неба не хватає, але більшість відеокарт потягне ( ну крім випадків топового процесора в парі).
Зараз пишу текст, а за вікном гуркотить, собаки з мінометів ведуть обстріл.
Якщо казати про цілі, то вони в мене звичайні. Поглинання контенту (фільми, ютуб, музика, форуми) іноді, а точніше рідко це ігри . Якщо казати про ігри, то зазвичай я граю у щось типу Battlefield (1,4,5, 2042), Call of Duty, STAR WARS Battlefront II, стоїть Red Dead Redemption 2, але в нього поки не граю, бо хочу пограти з кращою графікою. Також є бажання пограти в той же кібер панк, можливо ще якісь новинки Сталкер 2, нові зоряні війни, можливо навіть ГТА 6. Так в новинки грати на мінімальні графіці не дуже є бажання грати, але мені і середньої графіки часто за глаза, так звісно, якщо є можливість поставити ультра, то я поставлю ультра якість, але не буду переживати якщо знижу якість до середньої. Так, як монітор 2к, то процесору буде не так важко як відеокарті. Монітор підтримую 165 герц, але я можу і в стабільні 30 кадрів грати на крайній випадок, хоча не завжди це кофортно. Тому підсумок. За максимальною графікою не гонюся, да і як показує досвід краще трохи набавити на платформу, а відеокарту врази легше поміняти ніж усю платформу.
Бюджет, як завжди чим менше тим краще, тому і були думки просто купити бу RX6800XT, або карту та процесор 12400-12600, але ж воно як завжди десь шило в одному місці. Материнка китайська (хоч і не погана), оперативка китайська, воно муляє.
Але знов до бюджету, 3-5 тис дол немає бажання витрачати, та навіть 2 тис, але як на мене це викинуті на вітер гроші. Я розумію, що та ж 4070ті супер це вже косарь. Сьогодні на олх дивися материнки b650 щось типо MSI Mortar різні геймінги і т.д. Носить мене із крайності в крайність і знаю, що такі люди напрягають дико =) Тому вибачте =))) Ще й новини про тещо хочу зробити налоги із за кордону вже з 0 баксів теж не тішать.
-
Hells Angels
Member
luckygamerks: ↑ 11.09.2024 21:55Бюджет, як завжди чим менше тим краще
Аlvaro 2.0luckygamerks: ↑ 11.09.2024 21:55можна купити 7800x3d
-
luckygamerks
Member
Так і думав, що так буде. Читав розділ про відеокарти. Особливо коли він збирався купляти 3090 зі стрьомним блоком живлення. Ну на відміно від Алваро я все життя слідкую за залізом, зазвичай сам підбираю, сам збираю, розумію що добре, а що погано, впринципі сам більше менш знаю що треба, але той же Алваро чи ви наврядчи знаходитесь в зоні бойових дій і це дуже пригнічує. Жив би я десь хоча б у центральній Україні, такого посту б не виникло, а так на душі паскудно, тому і пости такі. Нажаль домівка і робота тримають тут. Хоча я розумію, що в мене далеко не найгірші обставини, навіть не зважаючи на вище сказане.Hells Angels: ↑ 11.09.2024 22:01luckygamerks: ↑ 11.09.2024 21:55Бюджет, як завжди чим менше тим кращеАlvaro 2.0luckygamerks: ↑ 11.09.2024 21:55можна купити 7800x3d
А взагалі після того, як прийшлося всі речі залишати в окупації та виїзжати голим та босим, іноді мислі були "може нафіг той пк, та купити ноутбук".
У вас я так розумію 2 пк. То під різні цілі? Чи другий дитячий?
-
waryag
Member
Які нафіг материнки з ОЛХ чи Китаю? Вам недостатньо мінометів для гостроти відчуттів?luckygamerks: ↑ 11.09.2024 21:55Але знов до бюджету, 3-5 тис дол немає бажання витрачати, та навіть 2 тис, але як на мене це викинуті на вітер гроші. Я розумію, що та ж 4070ті супер це вже косарь. Сьогодні на олх дивися материнки b650 щось типо MSI Mortar різні геймінги і т.д. Носить мене із крайності в крайність і знаю, що такі люди напрягають дико =) Тому вибачте =))) Ще й новини про тещо хочу зробити налоги із за кордону вже з 0 баксів теж не тішать.
А з такими ввідними можна думати і про ігровий ноут (чи хоча б зарядну станцію).
Хочеться ПК? 7500ф, ASRock B650M-HDV/M.2, 32 ГБ пам'яті, 4070/ті (якщо хочеться подивитись на промені) чи 7800хт, якщо не дуже.
-
luckygamerks
Member
Дякую тим хто вже відповів. Так, треба переосмислити ще раз побажання. Як я і писав у наявності є працююча машина, а саме:
Проц: i3 12100F
Охолодження: Zalman cnps10 performa
Материнка: HUANANZHI B660M PLUS (З гарними як для китая характеристиками)
ОЗУ: JAZER 2*16Gb 3200 cl-18
Відеокарта: Saphire nitro + RX580 8Gb
SSD: Kingston KC3000 1Tb
SSD: WD Black SN770 2Tb
HDD: Seagate Iron Wolf 2Tb
БП: MSI MPG A650GF
Корпус: MSI MPG GUNGNIR 110M
Монітор: Acer Nitro VG272UVbmiipx (2к 165 герц)
Lenovo Legion KM300 RGB Gaming Combo Keyboard and Mouse
Игровая поверхность SteelSeries QcK World of Tanks Speed
Наушники Asus ROG Orion Gaming Headset
Також є тільки прийшовший з алі Ryzen 7500f.
Для себе я розумію, що якщо зараз все ж таки щось зберу, то це скоріш за все років на 10, мінятися у ньому буде тільки відеокарта, ну можливо процесор, якщо плата буде підтримувати останні процесори у межах платформи (бо не всі випускають свіжі біоси). Також розумію, що умовних 12400 (12600), 7500F мені з моїм використанням достатньо, хоча завжди хочеться більше. Іноді проскакують думки про енергоефективність компонентів так як світло дорожчає, а збірка буде працювати довго, але не так сильно переживаю, бо зазвичай граю рідко, а інші задачі майже не навантажують пк. І самі дурні і не економні думки це зборка в одному стилі з ргб підсвіткою та синхронізацією (МСІ). Благо мені хоча б корпус, блок живлення, монітор, та накопичувачі не потрібні.
Ще раз відносно ігр, так хочеться спробувати тіж самі лучі, не завжди бачу у відео порівняннях різницю, тому бажано але не пріоритет.
Я сам для себе ще рік назад бачив приблизно такі варіанти:
На LGA 1700
Проц: мінімум 12400f максимум 13600kf
Материнка: скоріш за все щось по типу Msi B660 Mortar
Озу: G.Skill 32 GB DDR5 6000 MHz Trident Z5 RGB CL 30
Відеокарти: RTX 4060 (подобалась енергоефективність на ват як для мінімального варіанту), RTX 3060TI, 3070, 6800XT (бу), 7800XT, 7900GRE, RTX 4070, 4070 Super, останнім часом почав поглядати на 4070Ti Super, виключно через пам’ять. Але для себе бачив щось типу 6800XT (бу) з форуму на 2-3 роки, або ж 4070 Super на довгу.
На АМ:
Проц: Від 7500F (7700 як середній варіaнт), або були думки психанути і закрити питання на весь період одразу ж 7800x3d
Материнка: B650 (теж думав про MSI, але зрозумів, що якщо на інтел вони не погані, то на АМ5 в них не все так гарно)
Оперативка теж щось типу тридентів, але більше дивився на самі характеристики 6000 cl 30 як мінімум.
Відеокарти ті сам, що і у сбірці інтел.
Усякі RTX 3090 не розглядав, по перше через споживання, по друге блоку навіть нормальному на 650 ват буде важко.
Які саме рекомендуєте мінімальні плати B650 з можливістю подальшого оновлення, я так бачу в основному рекомендують ASRock B650M-HDV/M.2, також проскакували ASRock B650M Pro RS, ASRock B650M PG Riptide, Gigabyte B650M Gaming X AX, що скажите про умовну MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi.
Чи ці питання треба переходити у профільні теми задавати?
Отправлено спустя 13 минут 51 секунду:
Відносно материнської мінімальні побажання: 2 роз'єми m2 nvme, адекватна кількість usb 3 позаду (хоча б 4), і як бажання, але не так сильно це можливість синхронізації підствітки.
Отправлено спустя 1 час 38 минут 30 секунд:
Ще питання по охолодженню. В мене то є залман 12 річної давнини, башнято гарна, але мені не діже подобається як вона зараз працює в парі з 12100f, чи то перехідник такий чи то рамка для сокета трохи якось заважає, але як для такого каменю температурки великуваті. Я так на вскидку на тій же розетці дивлюся охолодження і розумію, що мені повинно бути достатньо (навіть з врахуванням майбутні апгрейди) таких кулерів ID-Cooling SE-224-XTS ARGB, DeepCool AG400 ARGB Black, Arctic Freezer 36 A-RGB. Раніше дивився, щось більш дороге по типу AG/AK500 AG/AK620, але наврядче вони потрібні. Можливо є якісь більш вдалі моделі є, більш забалансовані.
Проц: i3 12100F
Охолодження: Zalman cnps10 performa
Материнка: HUANANZHI B660M PLUS (З гарними як для китая характеристиками)
ОЗУ: JAZER 2*16Gb 3200 cl-18
Відеокарта: Saphire nitro + RX580 8Gb
SSD: Kingston KC3000 1Tb
SSD: WD Black SN770 2Tb
HDD: Seagate Iron Wolf 2Tb
БП: MSI MPG A650GF
Корпус: MSI MPG GUNGNIR 110M
Монітор: Acer Nitro VG272UVbmiipx (2к 165 герц)
Lenovo Legion KM300 RGB Gaming Combo Keyboard and Mouse
Игровая поверхность SteelSeries QcK World of Tanks Speed
Наушники Asus ROG Orion Gaming Headset
Також є тільки прийшовший з алі Ryzen 7500f.
Для себе я розумію, що якщо зараз все ж таки щось зберу, то це скоріш за все років на 10, мінятися у ньому буде тільки відеокарта, ну можливо процесор, якщо плата буде підтримувати останні процесори у межах платформи (бо не всі випускають свіжі біоси). Також розумію, що умовних 12400 (12600), 7500F мені з моїм використанням достатньо, хоча завжди хочеться більше. Іноді проскакують думки про енергоефективність компонентів так як світло дорожчає, а збірка буде працювати довго, але не так сильно переживаю, бо зазвичай граю рідко, а інші задачі майже не навантажують пк. І самі дурні і не економні думки це зборка в одному стилі з ргб підсвіткою та синхронізацією (МСІ). Благо мені хоча б корпус, блок живлення, монітор, та накопичувачі не потрібні.
Ще раз відносно ігр, так хочеться спробувати тіж самі лучі, не завжди бачу у відео порівняннях різницю, тому бажано але не пріоритет.
Я сам для себе ще рік назад бачив приблизно такі варіанти:
На LGA 1700
Проц: мінімум 12400f максимум 13600kf
Материнка: скоріш за все щось по типу Msi B660 Mortar
Озу: G.Skill 32 GB DDR5 6000 MHz Trident Z5 RGB CL 30
Відеокарти: RTX 4060 (подобалась енергоефективність на ват як для мінімального варіанту), RTX 3060TI, 3070, 6800XT (бу), 7800XT, 7900GRE, RTX 4070, 4070 Super, останнім часом почав поглядати на 4070Ti Super, виключно через пам’ять. Але для себе бачив щось типу 6800XT (бу) з форуму на 2-3 роки, або ж 4070 Super на довгу.
На АМ:
Проц: Від 7500F (7700 як середній варіaнт), або були думки психанути і закрити питання на весь період одразу ж 7800x3d
Материнка: B650 (теж думав про MSI, але зрозумів, що якщо на інтел вони не погані, то на АМ5 в них не все так гарно)
Оперативка теж щось типу тридентів, але більше дивився на самі характеристики 6000 cl 30 як мінімум.
Відеокарти ті сам, що і у сбірці інтел.
Усякі RTX 3090 не розглядав, по перше через споживання, по друге блоку навіть нормальному на 650 ват буде важко.
Які саме рекомендуєте мінімальні плати B650 з можливістю подальшого оновлення, я так бачу в основному рекомендують ASRock B650M-HDV/M.2, також проскакували ASRock B650M Pro RS, ASRock B650M PG Riptide, Gigabyte B650M Gaming X AX, що скажите про умовну MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi.
Чи ці питання треба переходити у профільні теми задавати?
Отправлено спустя 13 минут 51 секунду:
Відносно материнської мінімальні побажання: 2 роз'єми m2 nvme, адекватна кількість usb 3 позаду (хоча б 4), і як бажання, але не так сильно це можливість синхронізації підствітки.
Отправлено спустя 1 час 38 минут 30 секунд:
Ще питання по охолодженню. В мене то є залман 12 річної давнини, башнято гарна, але мені не діже подобається як вона зараз працює в парі з 12100f, чи то перехідник такий чи то рамка для сокета трохи якось заважає, але як для такого каменю температурки великуваті. Я так на вскидку на тій же розетці дивлюся охолодження і розумію, що мені повинно бути достатньо (навіть з врахуванням майбутні апгрейди) таких кулерів ID-Cooling SE-224-XTS ARGB, DeepCool AG400 ARGB Black, Arctic Freezer 36 A-RGB. Раніше дивився, щось більш дороге по типу AG/AK500 AG/AK620, але наврядче вони потрібні. Можливо є якісь більш вдалі моделі є, більш забалансовані.
Востаннє редагувалось 12.09.2024 11:46 користувачем luckygamerks, всього редагувалось 1 раз.
-
Vlaad13
Member
воно все +- однакове все і будь яке підійдеluckygamerks: ↑ 12.09.2024 11:29 id-cooling-se-224-xts-argb, DeepCool AG400 ARGB Black, Arctic Freezer 36 A-RGB. Можливо є якісь більш вдалі моделі
якщо в нас є гроші на 4070 ti super - чого б не обрати її як найкращий варіант?
-
TrickyFerret
Junior
lordep: ↑ 11.09.2024 21:53Як варіант...TrickyFerret: ↑ 11.09.2024 21:11 Вітаю! Потрібно зробити збірку для дитини. Для навчання та пограти в ігри, накшталт майнкрафту, террарії, фоллгайс і т.п.
1. Бюджет 20к грн +-
3. Розгону не буде.
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 16 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz Aegis (F4-3200C16D-16GIS)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/0cddd9c4500a3fb92c50/Можливо зацікавить Монітор Philips 24E1N1100A/00.
- спойлер
Дякую за збірку! Подивився тести, в цілому по ціновій категорії підходить.
Якщо є ще якісь варіанти, залюбки розгляну! Або в такій ціновій, це в принципі найкращий з варіантів?
Плюс по відеокарті подивився, вона є тільки в якихось ноунейм магазинах.
-
Vlaad13
Member
таку відяху (але тоді потрібно материнку міняти на 550 )TrickyFerret: ↑ 12.09.2024 13:11lordep: ↑ 11.09.2024 21:53
Як варіант...
https://hotline.ua/ua/buymatrix/0cddd9c4500a3fb92c50/Можливо зацікавить Монітор Philips 24E1N1100A/00.
- спойлер
Дякую за збірку! Подивився тести, в цілому по ціновій категорії підходить.
Якщо є ще якісь варіанти, залюбки розгляну! Або в такій ціновій, це в принципі найкращий з варіантів?
https://telemart.ua/products/asus-radeo ... ent=576390
чи купити бу 6600хт у нас на форумі
якщо брате все нове - то змінювати там нічого
-
lordep
Member
Будь ласка. Магазин enko.com.ua не ноунейм. Я запропонував його тому що він знаходиться в м. Кривий Ріг, максимально близько до м.Дніпро. Якщо обирати наприклад з Розетки то там ціни будуть вищі.TrickyFerret: ↑ 12.09.2024 13:11Дякую за збірку! Подивився тести, в цілому по ціновій категорії підходить.lordep: ↑ 11.09.2024 21:53
Як варіант...
- спойлер
-
acm_fan
HWBOT OC Team
За такие деньги альтернативу придумать сложно.lordep: ↑ 11.09.2024 21:53Як варіант...
Минус сборки - в плате, поскольку там нет линий PCI-E 4.0, которые есть в ВК и ЦП. Тут к lordep нет вопросов, это всё про бюджеты.
А если линий нет, то и смысла в R5 3600 уже нет. А значит можно и кулер проще, и плату (к R5 5500).
Вот альтернатива:
- спойлер
- спойлер
- Кошик
1. Модуль памяти G.SKILL Aegis DDR4 3200MHz 16GB Kit 2x8GB XMP (F4-3200C16D-16GIS) Модуль пам'яті G. SKILL Aegis DDR4 3200MHz 16GB Kit 2x8GB XMP (F4-3200C16D-16GIS) СПЕЦ ЦІНА*
1
1 152 ₴
2. SSD PATRIOT P400 Lite 1TB M.2 NVMe (P400LP1KGM28H) SSD PATRIOT P400 Lite 1TB M.2 NVMe (P400LP1KGM28H) СПЕЦ ЦІНА*
1
2 288 ₴
3. Кулер для процессора Arctic Alpine 23 (ACALP00035A) Кулер для процесора Arctic Alpine 23 (ACALP00035A)
1
265 ₴
4. Материнская плата MSI A520M-A Pro Материнська плата MSI A520M-A Pro СПЕЦ ЦІНА*
Оновлення BIOS (1 ₴, при складанні ПК нашими фахівцями)
Наша збірка ПК (+1 ₴)
1
2 251 ₴
5. Видеокарта GIGABYTE Radeon RX 6600 8Gb EAGLE (GV-R66EAGLE-8GD) Відеокарта GIGABYTE Radeon RX 6600 8Gb EAGLE (GV-R66EAGLE-8GD)
1
9 492 ₴
6. Процессор AMD Ryzen 5 5500 (100-000000457) Процесор AMD Ryzen 5 5500 (100-000000457)
1
3 449 ₴
7. Корпус Gamemax MT507 Black (MT507-500W) Корпус Gamemax MT507 Black (MT507-500W)
Збірка ПК (1 ₴, при замовленні всіх комплектуючих у нас) (+1 ₴)
1
1 673 ₴
Всього 20 570 ₴
- Кошик
Начальный кулер.
Начальная мама, которая с M.2 под SSD.
Та же ВК (самая дешёвая 6600 на рынке сегодня). Требует вместительный корпус.
SSD на 1 TB, можно упростить, но не стоит (?). Самый простой TLC с гарантией 5 лет. Почему-то подешевел в сентябре.
Память 2*8 ГБ 3200, самая простая.
Чтобы влезть в бюджет (из-за SSD всё равно перерасход), корпус и БП - сверх начальные.
Потребление ЦП и ВК дадут в сумме не больше 250 Вт, потому вопрос не про мощность, а про долговечность. Очевидно, конденсаторы там самые стартовые и на 5-10 лет их не хватит, года на три я бы хотел думать, а дальше или БП в облуживание, или под замену.
Гарантию два года дают, уже неплохо (на корпус + БП).
Возможно, вытяжной вентилятор ещё стоит добавить, как вариант, даже светящийся (будет хотя бы какой-то эффект от работы ПК, пусть и заметный лишь на отражении в стене).
Отправлено спустя 4 минуты 16 секунд:
На скрине под спойлером / при переходе по линку lordep виден рейтинг магазинов и там тысячи оценок / сотни отзывов, нормальные такие ноунеймыTrickyFerret: ↑ 12.09.2024 13:11тільки в якихось ноунейм магазинах
Вам если принципиально Телемарт и прочие шоурумы, то конфиг будет существенно слабее в тот же прайс, иначе как им аренду отбивать?
-
TrickyFerret
Junior
А якщо докинути ще 5к зверху, та обрати щось краще по материнській платі та бж, щоб виправити ситуацію?acm_fan: ↑ 12.09.2024 17:14За такие деньги альтернативу придумать сложно.lordep: ↑ 11.09.2024 21:53Як варіант...
Минус сборки - в плате, поскольку там нет линий PCI-E 4.0, которые есть в ВК и ЦП. Тут к lordep нет вопросов, это всё про бюджеты.
А если линий нет, то и смысла в R5 3600 уже нет. А значит можно и кулер проще, и плату (к R5 5500).
Вот альтернатива:
- спойлер
5500 потребляет меньше, как уже было сказано.
- спойлер
- Кошик
1. Модуль памяти G.SKILL Aegis DDR4 3200MHz 16GB Kit 2x8GB XMP (F4-3200C16D-16GIS) Модуль пам'яті G. SKILL Aegis DDR4 3200MHz 16GB Kit 2x8GB XMP (F4-3200C16D-16GIS) СПЕЦ ЦІНА*
1
1 152 ₴
2. SSD PATRIOT P400 Lite 1TB M.2 NVMe (P400LP1KGM28H) SSD PATRIOT P400 Lite 1TB M.2 NVMe (P400LP1KGM28H) СПЕЦ ЦІНА*
1
2 288 ₴
3. Кулер для процессора Arctic Alpine 23 (ACALP00035A) Кулер для процесора Arctic Alpine 23 (ACALP00035A)
1
265 ₴
4. Материнская плата MSI A520M-A Pro Материнська плата MSI A520M-A Pro СПЕЦ ЦІНА*
Оновлення BIOS (1 ₴, при складанні ПК нашими фахівцями)
Наша збірка ПК (+1 ₴)
1
2 251 ₴
5. Видеокарта GIGABYTE Radeon RX 6600 8Gb EAGLE (GV-R66EAGLE-8GD) Відеокарта GIGABYTE Radeon RX 6600 8Gb EAGLE (GV-R66EAGLE-8GD)
1
9 492 ₴
6. Процессор AMD Ryzen 5 5500 (100-000000457) Процесор AMD Ryzen 5 5500 (100-000000457)
1
3 449 ₴
7. Корпус Gamemax MT507 Black (MT507-500W) Корпус Gamemax MT507 Black (MT507-500W)
Збірка ПК (1 ₴, при замовленні всіх комплектуючих у нас) (+1 ₴)
1
1 673 ₴
Всього 20 570 ₴
Начальный кулер.
Начальная мама, которая с M.2 под SSD.
Та же ВК (самая дешёвая 6600 на рынке сегодня). Требует вместительный корпус.
SSD на 1 TB, можно упростить, но не стоит (?). Самый простой TLC с гарантией 5 лет. Почему-то подешевел в сентябре.
Память 2*8 ГБ 3200, самая простая.
Чтобы влезть в бюджет (из-за SSD всё равно перерасход), корпус и БП - сверх начальные.
Потребление ЦП и ВК дадут в сумме не больше 250 Вт, потому вопрос не про мощность, а про долговечность. Очевидно, конденсаторы там самые стартовые и на 5-10 лет их не хватит, года на три я бы хотел думать, а дальше или БП в облуживание, или под замену.
Гарантию два года дают, уже неплохо (на корпус + БП).
Возможно, вытяжной вентилятор ещё стоит добавить, как вариант, даже светящийся (будет хотя бы какой-то эффект от работы ПК, пусть и заметный лишь на отражении в стене).
Отправлено спустя 4 минуты 16 секунд:На скрине под спойлером / при переходе по линку lordep виден рейтинг магазинов и там тысячи оценок / сотни отзывов, нормальные такие ноунеймыTrickyFerret: ↑ 12.09.2024 13:11тільки в якихось ноунейм магазинах
Вам если принципиально Телемарт и прочие шоурумы, то конфиг будет существенно слабее в тот же прайс, иначе как им аренду отбивать?
Або все ж таки взяти щось БВ з форума.
Питання довговічності також цікавить. Якщо можна докинути 1-2к та придбати +-якісний БЖ, котрий не відпаде через роки два, то я людині все адекватно розповім і питань не виникне.
В принципі, такі штуки як ОЗУ, корпус, охолодження на проц, вертушки, можна БВ.
- спойлер
- Наразі запропонували за 3.4к Блок живлення Seasonic Core GC-650 (SSR-650LC) з 6 роками гарантії, та трохи більше ніж роком у використанні
-
acm_fan
HWBOT OC Team
TrickyFerret: ↑ 12.09.2024 18:38А якщо
TrickyFerret: ↑ 12.09.2024 18:38Або все ж таки
vsTrickyFerret: ↑ 12.09.2024 18:38можна БВ
Честно говоря, отпадает желание что-либо дальше советовать. Вы до конца определитесь с рамками - тогда и приходите.TrickyFerret: ↑ 11.09.2024 21:11Бажано все нове та на гарантії, з телемарту, розетки і т.п магазів.
TrickyFerret: ↑ 12.09.2024 18:38ще 5к зверху
Это четверть! 25 % сверху. Можно улучшить буквально каждый компонент, а не только БП и/или маму.TrickyFerret: ↑ 11.09.2024 21:11Бюджет 20к грн +-
Нужно ли оно под майнкрафт пекарню - вопрос риторический.
Б/у корпус школьнику (10 лет) - это что-то за гранью добра и зла.
Это я вообще не знаю в какие ворота пролазит. Он Вам / туда не нужен от слова совсем. И это с супер ограниченным бюджетом (или распухшим до 25к), модульные голдовые сиси 650 Вт - это для чего? Тогда как денег едва хватает на стартовую (игровую) ВКTrickyFerret: ↑ 12.09.2024 18:38Наразі запропонували за 3.4к Блок живлення Seasonic Core GC-650 (SSR-650LC) з 6 роками гарантії, та трохи більше ніж роком у використанні
-
dimon2277
Member
якщо граєш в батлу то краще 8 ядер бериluckygamerks: ↑ 11.09.2024 21:55 Якщо казати про цілі, то вони в мене звичайні. Поглинання контенту (фільми, ютуб, музика, форуми) іноді, а точніше рідко це ігри . Якщо казати про ігри, то зазвичай я граю у щось типу Battlefield (1,4,5, 2042), Call of Duty, STAR WARS Battlefront II, стоїть Red Dead Redemption 2, але в нього поки не граю, бо хочу пограти з кращою графікою.
-
Kreasteron
Junior
Доброго времени суток господа , обясните как юзать разъём на БП 12VHPWR , БП Seasonic vertex gx-1000 ,
в комплекте шло три провода 6+2 Pin один ушел на материнку и осталось два на видеокарту . а надо три .. пока не докупил думаюю как подключить видяшку, и еще в комплекте шел такой вот кабель 12Vhpwr
в комплекте шло три провода 6+2 Pin один ушел на материнку и осталось два на видеокарту . а надо три .. пока не докупил думаюю как подключить видяшку, и еще в комплекте шел такой вот кабель 12Vhpwr
- спойлер
-
fastfinger
Member
Kreasteron
Читайте мануал в материнку ідуть 4+4- контактний ATX12V в комплекті 2 шт , на відеомапу 6+2- контактний PCIe - 3 шт
Читайте мануал в материнку ідуть 4+4- контактний ATX12V в комплекті 2 шт , на відеомапу 6+2- контактний PCIe - 3 шт
-
Kreasteron
Junior
може десь i 4+4 а в цiй 8+4fastfinger: ↑ 16.09.2024 10:34 Kreasteron
- спойлер
-
Hottoro
Member
Kreasteron
Для початку, які на вашій відеокарті роз'єми для підключення живлення ?
Для початку, які на вашій відеокарті роз'єми для підключення живлення ?
-
fastfinger
Member
Ви плутаєте кабелі блоку.Kreasteron: ↑ 16.09.2024 12:47БП Seasonic vertex gx-1000
Плата житивться від коннекторів :Основні конектори живлення Seasonic VERTEX GX-1000 представлені 20+4-контактним ATX та парою 4+4-контактних ATX12V.
Для під’єднання відеокарт в наявності три роз'єми PCIe у 6+2-контактному виконанні на трьох окремих проводах та один 600-ватний PCIe 5.0 (він же 12VHPWR). Цього вистачить для під’єднання будь-якого топового відеоадаптера.