Відеоадаптер Radeon RX 7800M протестовано в 3DMark Time Spy: на 28% швидше за GeForce RTX 4070 Laptop

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
1234waltz
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Відеоадаптер Radeon RX 7800M протестовано в 3DMark Time Spy: на 28% швидше за GeForce RTX 4070 Laptop
на 28% швидше за GeForce RTX 4070 Laptop
TGP 4070 Laptop - 115 W
TGP 7800M - 180 W
Як то кажуть - швидший, але якою ціною?
l-m
Member

Повідомлення

Якщо справді 180 Вт споживає, то підозріло низька ефективність, у мене стара десктопна 6900ХТ даунклокнута до 160 Вт вибиває 17700 папуг (а на 300Вт обганяє 4090 Laptop, люблю ці назви ГПУ для ноутбуків які абсолютно не співвідносяться з десктопними моделями).
Сidonix
Member

Повідомлення

1234waltz: 05.09.2024 15:10 Пропоную обговорити Відеоадаптер Radeon RX 7800M протестовано в 3DMark Time Spy: на 28% швидше за GeForce RTX 4070 Laptop
TGP 4070 Laptop - 115 W
TGP 7800M - 180 W
Плюс, я можу помилятись, але до того ж 4070 Laptop це ж наче 4060 десктопна, як і 4080 Laptop це 4070 десктопна, або близько до цього.
kalakawa
Member

Повідомлення

Сidonix: 05.09.2024 15:23
1234waltz: 05.09.2024 15:10 Пропоную обговорити Відеоадаптер Radeon RX 7800M протестовано в 3DMark Time Spy: на 28% швидше за GeForce RTX 4070 Laptop
TGP 4070 Laptop - 115 W
TGP 7800M - 180 W
Плюс, я можу помилятись, але до того ж 4070 Laptop це ж наче 4060 десктопна, як і 4080 Laptop це 4070 десктопна, або близько до цього.
4060 laptop це 4060 настільна(прям 1:1), як не дивно
далі розсинхрон
а от якби існувала десктопна 4050, то вона швидше за все була б слабшою за мобільну :laugh:
Ovalnekrug
Junior

Повідомлення

4070 laptop = 4060ti desktop
AssayMAS
Member

Повідомлення

так и запишем мобильная видеокарта это 180Ватт + пару десятков Ватт на всё остальное и имеем пол часа работы на полную при 100Ватном аккуме, и час не "на всю". Мобильность это 1 час работы без розетки... .
Наверное там будут тесты ноута с БП и без... где карту и проц сильно ужмут...
block_stupid
Member

Повідомлення

AssayMAS: 05.09.2024 15:50 так и запишем мобильная видеокарта
А яка там мобільність, це зовнішня карточка до якої підключатимуться зовнішні монітори.
Це коли в дорозі погрався в шось не вимогливе, або на мінімальних налаштуваннях.
А додому прийшов і підключив цю картку + монітор або декілька, все це підключено буде до окремого блока (чи блоків) живлення.

Я собі таке розглядаю, але поки що жаба душить, бо вже є і норм комп і ноут і планшет.
Взяти якийсь Onexplayer, який є планшетом, до якого стіки підключаються, або клава зовнішня.
А вдома можна підключити вже монітори покраще і клаву і використовувати як комп + ця зовнішня відяха дозволить гратись в більшість ігр.
Хоча я краще б чекав би варіанту з oculink x8-16 - і підключати будь якому відяху.
AssayMAS
Member

Повідомлення

block_stupid: 05.09.2024 16:05це зовнішня карточка до якої підключатимуться зовнішні монітори.
так проблема длинны провода - с шиной писи или oculink x8-16 - длинна провода 20-30см макс от разъема ноута до карточки... если провод сделать под 0,5+метров - то там скоростя сильно упадут, вплоть до половины ФПС...
А учитывая цены на такие внешние "готовые" девайсы - то обычный ПК и дешевле и быстрее и ремонтопригодней и гарантий для "обычных карт" под 3 года - в отличии от 1 года для "внешних карт".
Во общем как по мне выпустят немного внешних видео устройств для состоятельных господ по тешить эго по двойному ценнику и всё...
Сейчас многие пытаются разными способами подключить мощную видеокарту к ноуту... но такая карта в обычном ПК сильно дешевле будет и чуток больше ФПС даст... из за отсутствия трат на провода и штрафа за их длину.
Так что те "кошелёк" вангует иметь и ноут и ПК. Так дешевле но не понтонуться.
Grava
Member

Повідомлення

AssayMAS: 05.09.2024 16:22шиной писи или oculink x8-16 - длинна провода 20-30см макс
https://youtu.be/q5xvwPa3r7M
Alligator
Member

Повідомлення

1234waltz: 05.09.2024 15:10TGP 4070 Laptop - 115 W
TGP 7800M - 180 W
Ніякою. Це зовнішня відеокарта, цікаво додати напряму у порівняння якусь 3080 зарізану до 180 W у зовнішній адаптер для відеокарт та порівняти результати.
AssayMAS
Member

Повідомлення

ну сбросит те шину на 1 метровом проводе до писи версии 1.0 или 2,0 что на воображаемой 4090 даст меньше половины ФПС... на младших картах штрафа будет меньше. И цена за провод будет как за десятую часть 4090.
А вот если писи 4,0 надо то провод 10-20см. и экранирован и цена "много" - раз в пять больше чем у провода для писи версии 2,0. А если видеокарта или биос "древнии" и не умеют режимы менять на лету то и синие экраны могут быть.
Дорогие
https://rozetka.com.ua/cooler-master-mc ... 382439883/
https://rozetka.com.ua/thermaltake-4713 ... 443584892/
дешевые
https://rozetka.com.ua/70631114/p70631114/
1nsane
Member

Повідомлення

TGP 4070 Laptop - 115 W
TGP 7800M - 180 W
Отличный вопрос. Но вполне возможно при сжатии павер лимита до тех же 115 Вт как у 4070, оно вполне может показать паритет.
Было бы оч интересно увидеть кривую энергопотребления к производительности для этого чипа. У моего 6700S, к примеру, при переходе с 80 Вт на 100 Вт производительность вырастает на... 5% :laugh: то есть +25% к потреблению и +5% к производительности. Кто-то может сказать, что эта кривая смещается дальше по эрегропотреблению в зависимости от размера чипа (кол-ва ядер) иии... это так)
Короче, у 7800M вполне может быть так же. Я уже молчу про то, что павер лимиты на АМДшных dGPU выставляются... странно. У них есть некий +20 Вт буст на несколько секунд, который наследуется от проца (общего потребления платформы, если быть точным), и для проца оно работает как нормасный буст, а для видяхи это... ничего не делает, кроме сжирания энергии и прогревания чипа (и +5 фпс на 5 секунд! :lol: ). Пока я не убрал этот буст, стабильных результатов не было (да и быть вообще не может).
Короче, жмите ее поменьше, и там уже будет интересно.
block_stupid
Member

Повідомлення

AssayMAS: 05.09.2024 16:22 длинна провода 20-30см макс от разъема ноута до карточки
А довше і не треба, воно ж поруч буде стояти/лежати
обычный ПК и дешевле и быстрее и ремонтопригодней
і важче в десятки раз більше і без аккумулятора, і в карман не покладеш і в звичайний рюкзак не засунеш, і він павербанка не заживиш і екрана не має
но не понтонуться
Не в понтах справа, а це просто ті консолі (нвіть за $800) у вигляді плангету дійсно зручні і пропонують всі можливі порти та максимальні швидкості, а не будь який вс*атий ноут хоч за $2К
Можна купити здвоєні портативні монітори. Підключити хоч сабжеву відяху хоч десктопну.
І для роботи, і для ігр, і позадротити в ліжку. Ще не вистачає режиму телефону).

Бо мені вже набридло тримати і сихронізувати по налаштуванням, та файлам, програмам декілька пристоїв((
Alligator
Member

Повідомлення

block_stupid: 05.09.2024 20:51
AssayMAS: 05.09.2024 16:22 длинна провода 20-30см макс от разъема ноута до карточки
обычный ПК и дешевле и быстрее и ремонтопригодней
і важче в десятки раз більше і без аккумулятора, і в карман не покладеш і в звичайний рюкзак не засунеш, і він павербанка не заживиш і екрана не має
но не понтонуться
Не в понтах справа, а це просто ті консолі (нвіть за $800) у вигляді плангету дійсно зручні і пропонують всі можливі порти та максимальні швидкості, а не будь який вс*атий ноут хоч за $2К
Можна купити здвоєні портативні монітори. Підключити хоч сабжеву відяху хоч десктопну.
І для роботи, і для ігр, і позадротити в ліжку. Ще не вистачає режиму телефону).

Бо мені вже набридло тримати і сихронізувати по налаштуванням, та файлам, програмам декілька пристоїв((
У мене декілька питань з'явилось. А ви дійсно з ноутом ходите десь на роботу та граєте у ліжку у ААА тайтли?
Нєєє, ну то може я якийсь дивний, що ношу з собою ноут вагою 1,65 кг, але маю одне зарядне дома та одне в офісі, щоб було легше? Он ти пропонуєш таскати ноут + зарядне + зовнішню відюху, та ще якось " і в карман не покладеш і в звичайний рюкзак". У мене на столі від 105 ват відюхи ноут чашка має температуру не нижче 65 градусів, а тут виявляється в ліжку можно грати :spy:
Kotya
Member

Повідомлення

TGP 4070 Laptop - 115 W
TGP 7800M - 180 W
Гаряча поробка.
Але.
Все вирішить ціна. :beer:
block_stupid
Member

Повідомлення

Alligator: 05.09.2024 21:03 ходите десь на роботу
інколи доводиться
раєте у ліжку у ААА тайтли?
грав би якби мав портативну консоль, але маю комп (5700x3d + rx6800 16gb), тому граю на ньому
ноут вагою 1,65 кг, але маю одне зарядне дома та одне в офісі, щоб було легше
Так само робив, але чомусь особисто мені ноут в 1,69 тяжкуватий і хотів би шось легше значно, десь біля 1кг.
Он ти пропонуєш таскати ноут + зарядне + зовнішню відюху
Я такого не пропонував!
Зовнішня відюха для домашнього стаціонарного використання з більшимми моніторами чи телевізором.
виявляється в ліжку можно грати
Виявляється так, і виявляється для ноутів підставки з обдувом бувають (то обдув звізно краще допомагає рукам не зваритись).
В мне серед друзів аж 1 який так само як я грає за компом, але копить на стімдек.
Інші маючи ігрові компи, грають в ліжку на ноуті.
І про ААА ніхто не говорить, окрім них є купа інших ігр, величезна частина так і задроить у всякі f2p, як древні так і нові.

Консоль про яку говорив, замінила б просто три пристрої і прибрала б купу проблем по менеджмену.
Думав продати комп і ноут, але немаю на то часу, + консоль китайська, не впевнений у підтримці і ормальній роботі заліза.

Відправлено через 6 хвилин 30 секунд:
Хоча я собі дещо надумував по іншому пристрою. І потроху acer наприклад експериментує.
Це має бути ноут з двома екранами (14"+), вагою до 1.2кг і роз'ємом oculink x8-16, бо USB поки що не довіряю.
Можливо багато що зміниться з прихдом і розвитком оптичного pci-e, для кращих і швидших інтерфейсів.
Alligator
Member

Повідомлення

block_stupid: 05.09.2024 23:09Я такого не пропонував!
а нащо писали?
AFU_power
Member

Повідомлення

block_stupid: 05.09.2024 16:05
AssayMAS: 05.09.2024 15:50 так и запишем мобильная видеокарта
А яка там мобільність, це зовнішня карточка до якої підключатимуться зовнішні монітори.
Це коли в дорозі погрався в шось не вимогливе, або на мінімальних налаштуваннях.
А додому прийшов і підключив цю картку + монітор або декілька, все це підключено буде до окремого блока (чи блоків) живлення.

Я собі таке розглядаю, але поки що жаба душить, бо вже є і норм комп і ноут і планшет.
Взяти якийсь Onexplayer, який є планшетом, до якого стіки підключаються, або клава зовнішня.
А вдома можна підключити вже монітори покраще і клаву і використовувати як комп + ця зовнішня відяха дозволить гратись в більшість ігр.
Хоча я краще б чекав би варіанту з oculink x8-16 - і підключати будь якому відяху.
Як власник eGPU rx7600m xt, портативки з usb4 та ноутбука з tb3 - воно працює через сраку, а буває не працює. Як пощастить. Вчора грав чудово все на ультрах, сьогодні чомусь фепеесів в половину менше, завтра при підключенні єгпу ноут сигналить що щось підключено, але нічого не підключає.

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
Alligator: 05.09.2024 21:03
block_stupid: 05.09.2024 20:51

У мене декілька питань з'явилось. А ви дійсно з ноутом ходите десь на роботу та граєте у ліжку у ААА тайтли?
Нєєє, ну то може я якийсь дивний, що ношу з собою ноут вагою 1,65 кг, але маю одне зарядне дома та одне в офісі, щоб було легше? Он ти пропонуєш таскати ноут + зарядне + зовнішню відюху, та ще якось " і в карман не покладеш і в звичайний рюкзак". У мене на столі від 105 ват відюхи ноут чашка має температуру не нижче 65 градусів, а тут виявляється в ліжку можно грати :spy:
В ліжку можна грати, але не на ноуті чи ноуті з єгпу, коліна можна підсмажити. Рог алай/дек дозволяє цілком, що в принципі і роблю. Хоча є більш дивакуватий варіант і він цілком робочий, це хост Sunshine на потужному пк та приймач Moonlight на чому завгодно(телефон, чіпований свіч, навіть стародавня ПС Віта).
block_stupid
Member

Повідомлення

AFU_power: 06.09.2024 00:09 usb4 та ноутбука з tb3 - воно працює через сраку
Тому і згадую oculink, бо в USB і швидкості такі собі і затримки + накладні витрати.
Зараз з комп'юетра в цілому найбільші проблеми це пам'ять (швидкість та об'єм) та інтерфейси. але це імхо, що я спостерігаю.
AFU_power
Member

Повідомлення

block_stupid: 06.09.2024 00:13
AFU_power: 06.09.2024 00:09 usb4 та ноутбука з tb3 - воно працює через сраку
Тому і згадую oculink, бо в USB і швидкості такі собі і затримки + накладні витрати.
Зараз з комп'юетра в цілому найбільші проблеми це пам'ять (швидкість та об'єм) та інтерфейси. але це імхо, що я спостерігаю.
Та ні, накладні витрати тут не причому, бувають моменти просвітління коли воно все чудово працює. Часта проблема що єгпу не підключається, або підключається на половинній швидкості. Я перевіряв на трьох єгпу, з чотирма пристроями(три ноутбуки і портативка), все те саме всюди. От окулінк не перевіряв, хоча на одному з єгпу такий роз'єм є.
Відповісти