Classic Shell http://www.classicshell.net/kalakawa: ↑ 28.08.2024 09:12 Єдине що гірше в 10 - пуск.
11 її без танців з бубном не підтримує, звик до пуску в 11 після 2-3 тижнів використання.
Classic Shell http://www.classicshell.net/kalakawa: ↑ 28.08.2024 09:12 Єдине що гірше в 10 - пуск.
Оце ти некрофіл звісно. А не пробував просто використовувати сучасний софт? І ще, сорі звісно за оффенс, знайти роботу і використовувати сучасне залізо?avebael: ↑ 28.08.2024 11:32
Но это неглавный минус! Главный минус в том, что нужно искать аналоги для кучи рабочего софта к которому привык. К какому-то нет альтернатив вообще (screaming frog, topaz a.i., a-parser, madvr, notepad++ и т.д.). Пиратский софт который ламался на ура нужно заменить опенсорсными поделками студентов. Про игры слышал что костыли нашли, и ФПС догогяет виндовский, но проблема в том что в игры почти не играю. А вот с рабочим софтом полная непригодность.
Варто боятись чого? Що на маках на макбуках стоїть не вінда?Alligator: ↑ 28.08.2024 10:22 Майкам слід задуматись як мінімум, там крім 4% лінуксу є ще й 15% від яблука.
Не годиться для прод машин, бо ламаєш стабільність коли влазиш в роботу explorer.exedaesz: ↑ 28.08.2024 14:17Classic Shell http://www.classicshell.net/kalakawa: ↑ 28.08.2024 09:12 Єдине що гірше в 10 - пуск.
11 її без танців з бубном не підтримує, звик до пуску в 11 після 2-3 тижнів використання.
Думаю, ми тут говоримо про домашнє використання в основномуArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:19Не годиться для прод машин, бо ламаєш стабільність коли влазиш в роботу explorer.exedaesz: ↑ 28.08.2024 14:17
Classic Shell http://www.classicshell.net/
Не вгадав, то все проходить як інша ос.Scoffer: ↑ 28.08.2024 13:45Роблю ставку що китайці нарешті оновили віндовс хр на якийсь благословений особисто пінем дистрибутив в держ конторах, звідси і такий швидкий ап.
з чого б я плювався? особисто мені такі "базові речі" непотрібні. ну ось якось так. не треба, я щаслива людина - не користуюсь зумом(замість нього jitsi, nextcloud talk), тимсом(який дуже хоче грошей), слаку давно викинув(замість нього матрикс), офісний пакет - та ж лібра влаштовує.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15Офісний пакет, офіційний робочий клієнт тімза, слака, зум який під вейлендом працює. І це я про "базові речі" кажу, які треба всім.artko: ↑ 28.08.2024 10:47 Цікаво, якого саме софта нормального нема? Ви не забуваєте часом, що це інша ОС, і як і до будь якої іншої системи треба звикати, а не тягти звичні ідеї використання?
Перед тим як ти почнеш на мене слюною плюватись, я тобі це повідомлення з лінукса пишу. Сиджу на ньому 7+ років вже.
скоріш різноманітні телефони, а десктопи - то таке.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15 Це факт, розробники софта його тупо не підтримують. Зараз розклади такі МакОС -> Windows -> Linux. Це в плані приорітетів.
не знаю як ноут, але мій десктоп під лінухом жере меньше, ніж під віндою. вже не раз перевіряв.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15 Але, тут такий момент, більшості людей то софт і не треба. Більшість, абсолютна більшість людей просто 90% часу сидить в хромі, якщо не 100% часу.
А як запускалка браузера - лінукс топ. Вірусів особливо не зловиш, все працює, лишнього немає.
Якщо ще тільки допилять підтримку ноутбуків і нормальну роботу для батареї...
Libre Office замінив офіс.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15Офісний пакет, офіційний робочий клієнт тімза, слака, зум який під вейлендом працює. І це я про "базові речі" кажу, які треба всім.
Розумію, хотіли пожартувати, але там майже 60% це OSX, все інше Віндоус, а той самий любимий комуняками десктопний Лінукс на тій самій межі статистичної похибки._clawfinger_: ↑ 28.08.2024 14:26 1234waltz
Ось Вам справжня тоталітарна помийка, дивіться чим вона користується.
https://gs.statcounter.com/os-market-sh ... 501-202407
Редхат куплений ІВМ, контора вже більше нікуди, а толку з того ніякогоArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15Але коли радиш пилити клон і робити франкештейна
Я все ще не розумію накой чорт потрібен вайн.Scoffer: ↑ 28.08.2024 14:34Редхат куплений ІВМ, контора вже більше нікуди, а толку з того ніякогоArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15Але коли радиш пилити клон і робити франкештейна
Я раджу робити те що працюватиме на практиці на відміну від гнутого підходу. А саме береться (архітектурно) відроїд, викидається з нього андроїд рантайм, замінюється на вайн і профіт. Все інше залишається +/- як є. І ніякого мертвонародженого GNU.
Він не сумісний з ексель і вордом.Alligator: ↑ 28.08.2024 14:29Libre Office замінив офіс.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15Офісний пакет, офіційний робочий клієнт тімза, слака, зум який під вейлендом працює. І це я про "базові речі" кажу, які треба всім.
Плюси - безкоштовний, все..., ну він відкриває проекти Microsoft Visio який в вінді платний, в ньому є експорт у PDF, він може редагувати та зберігати файли у форматах DOC(x), має підтримку української мови. Мінуси - в ньому нереально працювати з файлами створеними на вінді з хитрими макросами, він рве половину документів та презентацій створених в Microsoft но якщо використовувати для створення документів одразу Libre Office то має право на життя. Ще є WPS Office, Open Office, не користувався но кажуть, що має право на життя. А, ну й таблиці на 100500 строк можете навіть не пробувати, не вивозить.
офіційний робочий клієнт тімза... воно віндове, було б цікаво побачити на лінуксі, хоча той же скайп задовбало видаляти з автозапуску після встановлення лінуксу.
слак - використовую браузерну версію, але слак є для встановлення у розділі програм як на Ubuntu так і Linux Mint.
зум - ... ну він наче є, ставити двома командами, але працює не ліпше веб версії у браузері, а такі функції як переклад конференції й т.д. відсутні.
А які ще базові? VLC - є, Chrome - є, FireFox - є, Steam - є.
Точно не треба. Нафіг нафіг. Це взагалі суперечить ідеї GNU/Linux.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15 Треба якусь велику контору (аля РедХат але більшу), яка прийде і скаже - ось буде ось так. І все, не подобається ідіть лісом.
Це якщо ти вдома в трусах сидиш, то твій підхід працює.artko: ↑ 28.08.2024 14:27з чого б я плювався? особисто мені такі "базові речі" непотрібні. ну ось якось так. не треба, я щаслива людина - не користуюсь зумом(замість нього jitsi, nextcloud talk), тимсом(який дуже хоче грошей), слаку давно викинув(замість нього матрикс), офісний пакет - та ж лібра влаштовує.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15
Офісний пакет, офіційний робочий клієнт тімза, слака, зум який під вейлендом працює. І це я про "базові речі" кажу, які треба всім.
Перед тим як ти почнеш на мене слюною плюватись, я тобі це повідомлення з лінукса пишу. Сиджу на ньому 7+ років вже.
скоріш різноманітні телефони, а десктопи - то таке.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15 Це факт, розробники софта його тупо не підтримують. Зараз розклади такі МакОС -> Windows -> Linux. Це в плані приорітетів.
не знаю як ноут, але мій десктоп під лінухом жере меньше, ніж під віндою. вже не раз перевіряв.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15 Але, тут такий момент, більшості людей то софт і не треба. Більшість, абсолютна більшість людей просто 90% часу сидить в хромі, якщо не 100% часу.
А як запускалка браузера - лінукс топ. Вірусів особливо не зловиш, все працює, лишнього немає.
Якщо ще тільки допилять підтримку ноутбуків і нормальну роботу для батареї...
Ти сам в своєму питанні одразу написав відповідь. Вайн потрібен виключно тому що це саме стабільне апі на лінуксах. Це, власне, єдине стабільне апі на лінуксах. Немає йому альтернативи в цьому плані. І так як мода на це апі задається не опенсорцним співтовариством, то таким це апі і залишиться надалі незважаючи на всі опенсорцні "не хочу і не буду".ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:43Я все ще не розумію накой чорт потрібен вайн.
Пробле ж не в апі, проблема в тому що тих апі купа, і ніякий не підтримується толком.
В якому світі ти живеш?Ekz0rcyst: ↑ 28.08.2024 14:45Точно не треба. Нафіг нафіг. Це взагалі суперечить ідеї GNU/Linux.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15 Треба якусь велику контору (аля РедХат але більшу), яка прийде і скаже - ось буде ось так. І все, не подобається ідіть лісом.
Кому як, мені на 10-ці як був найкращий Пуск. Можа було зробити хоч на весь екран (залежить від кількості значків).kalakawa: В 7 був лаконічнішим
Так воно стабільне бо привязане до вінди, якір - вінда.Scoffer: ↑ 28.08.2024 14:47Ти сам в своєму питанні одразу написав відповідь. Вайн потрібен виключно тому що це саме стабільне апі на лінуксах. Це, власне, єдина стабільне апі на лінуксах. Немає йому альтернативи в цьому плані. І так як мода на це апі задається не опенсорцним співтовариством, то таким це апі і залишиться надалі незважаючи на всі опенсорцні "не хочу і не буду".ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:43Я все ще не розумію накой чорт потрібен вайн.
Пробле ж не в апі, проблема в тому що тих апі купа, і ніякий не підтримується толком.
Є ідея посканувати на MF3010. На вінді тягну драйвер з рідного сайту, встановлюю і сканую. На лінуксі пів вечора намагаюсь знайти софт для сканування і потім подружити його з драйвером, пробую різні версії софту, сяк-так встановлюю і насолоджуюсь абсолютно вбогим інтерфейсом. Але формально, ідея реалізованаartko: ↑ 28.08.2024 10:47 Цікаво, якого саме софта нормального нема? Ви не забуваєте часом, що це інша ОС, і як і до будь якої іншої системи треба звикати, а не тягти звичні ідеї використання?
Ставиш пакет CUPS, твій мфу відразу видимий в гномі як мфу, і є нормальний інтерфейс для скана і друку.Геральт: ↑ 28.08.2024 15:00Є ідея посканувати на MF3010. На вінді тягну драйвер з рідного сайту, встановлюю і сканую. На лінуксі пів вечора намагаюсь знайти софт для сканування і потім подружити його з драйвером, пробую різні версії софту, сяк-так встановлюю і насолоджуюсь абсолютно вбогим інтерфейсом. Але формально, ідея реалізованаartko: ↑ 28.08.2024 10:47 Цікаво, якого саме софта нормального нема? Ви не забуваєте часом, що це інша ОС, і як і до будь якої іншої системи треба звикати, а не тягти звичні ідеї використання?