Останні статті і огляди
Новини
xeon 771 на мать s775
-
zero777
Member
А вопрос у всех всё равно есть: работает ли 771 процы на 775 сокете ,и я могу ответить и вправду работает ,у меня в данный момент стоит xeon e5420,в разгоне до 3.4г
в аиде синтетики делает такие проци как:Core 2 Extreme QX9650 ,Core i5-650 , A10-6800K на некоторых тестах доганяет Core i7-965 Extreme
В. Где можно взять готовый\пропатченный бивис для моей 775го сокета платы?
О. 1: https://genius239239.neocities.org/771/771.htm
2: https://ideafix.name/?p=1492
Флуд, флейм, оффтоп, фанатство, коммерция - плюшки согласно правил конференции
в аиде синтетики делает такие проци как:Core 2 Extreme QX9650 ,Core i5-650 , A10-6800K на некоторых тестах доганяет Core i7-965 Extreme
В. Где можно взять готовый\пропатченный бивис для моей 775го сокета платы?
О. 1: https://genius239239.neocities.org/771/771.htm
2: https://ideafix.name/?p=1492
Флуд, флейм, оффтоп, фанатство, коммерция - плюшки согласно правил конференции
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
К0Л0Б0К
Відвал півдня, перегрів північного моста, плата напів труп.
Відвал півдня, перегрів північного моста, плата напів труп.
-
К0Л0Б0К
Junior
щойно встановив целерон, вінда залетіла зі свистом - все працює на УРА...
буду продавати мамку...
До речі, що за джампери в мене включені OV_CPU OV_NB
це типу фізичний дозвіл для розгону по напрузі? чи за що вони відповідають?
Що стосується планок пам'яті, то вони перемішались...
Виявляється в мене 2 планки хьюнікса pc-2-6400S а три планки pc2-6400U
виходить вони не сумісні?
Відправлено через 27 хвилин 24 секунди:
уря!!! Нарив ще планку пам'яті ноу нейм і додав до тих трьох. Все - в мене 8 гіг! )))
буду продавати мамку...
До речі, що за джампери в мене включені OV_CPU OV_NB
це типу фізичний дозвіл для розгону по напрузі? чи за що вони відповідають?
Що стосується планок пам'яті, то вони перемішались...
Виявляється в мене 2 планки хьюнікса pc-2-6400S а три планки pc2-6400U
виходить вони не сумісні?
Відправлено через 27 хвилин 24 секунди:
уря!!! Нарив ще планку пам'яті ноу нейм і додав до тих трьох. Все - в мене 8 гіг! )))
-
К0Л0Б0К
Junior
знайшов на ворожому форумі:rage11: ↑ 08.08.2024 00:06 К0Л0Б0К 400 шина на проце, если память стартует на 800, надо перформанс лвл ручками ставить 10, может плата пытается поставить ниже и поэтому не стартует.
-Asus p5q3 с родным q9450 работает без нареканий. Как только тыкаю е5472 то все летит к чертям: синие экраны, самопроизвольные рестарты, зависания и т.д. Новую винду залить тоже невозможно.
-Обратите внимание на частоту шины и частоту оперативной памяти. В отличии от q9450, данный Xeon работает на шине 1600, а не 1333. Сама плата умеет работать с такой шиной, а вот память, частота которой тоже повысилась, может работать не стабильно.
Виходить треба проц на 1333 частоті? Наприклад е5470?
але на цьому ж ресурсі є таблицяp з інфою: ASUS P5Q P45 / ICH10R 1600
Точно работают: E5450, E5430 (SLANU), X5450, E5462 (E0), L5430
В мене з е5462 нормально не запрацював...
-
WSavage
Member
Можу Е5450 закинути на тестиК0Л0Б0К: ↑ 16.08.2024 22:18знайшов на ворожому форумі:rage11: ↑ 08.08.2024 00:06 К0Л0Б0К 400 шина на проце, если память стартует на 800, надо перформанс лвл ручками ставить 10, может плата пытается поставить ниже и поэтому не стартует.
-Asus p5q3 с родным q9450 работает без нареканий. Как только тыкаю е5472 то все летит к чертям: синие экраны, самопроизвольные рестарты, зависания и т.д. Новую винду залить тоже невозможно.
-Обратите внимание на частоту шины и частоту оперативной памяти. В отличии от q9450, данный Xeon работает на шине 1600, а не 1333. Сама плата умеет работать с такой шиной, а вот память, частота которой тоже повысилась, может работать не стабильно.
Виходить треба проц на 1333 частоті? Наприклад е5470?
але на цьому ж ресурсі є таблицяp з інфою: ASUS P5Q P45 / ICH10R 1600
Точно работают: E5450, E5430 (SLANU), X5450, E5462 (E0), L5430
В мене з е5462 нормально не запрацював...
-
Melki
Member
боК0Л0Б0К: ↑ 16.08.2024 22:18В мене з е5462 нормально не запрацював...
а вони тупі мавпиК0Л0Б0К: ↑ 16.08.2024 22:18знайшов на ворожому форумі:
Зеоны заканчивающиеся на 2, работают на 1600 шине, все верно, т.е. 400 шина для сев. моста и памяти соответственно, а значит память под него должна быть ДДР2 800 при популярном множителе 1:1...
рс2-6400 это она, но что у тебя там выставлено в множителе - не знаю, ищи... я уже не помню ничего
OV_CPU OV_NB - OverVoltage, я никогда их не трогал
-
К0Л0Б0К
Junior
пам'ять в мене така:
- спойлер
-
К0Л0Б0К
Junior
Ніяк не зрозумію...
Проц працює на шині 1600 (материнка підтримує)
Пам'ять встановлена 800мГц (материнка підтримує по мануалу)
Чого воно по факту не працює? asus p5q pro з тими ж характеристиками працювала з х5472
наразі часмтоту fsb знизив з 400 до 333
покищо працює...
Проц працює на шині 1600 (материнка підтримує)
Пам'ять встановлена 800мГц (материнка підтримує по мануалу)
Чого воно по факту не працює? asus p5q pro з тими ж характеристиками працювала з х5472
- спойлер
наразі часмтоту fsb знизив з 400 до 333
покищо працює...
-
rage11
Member
К0Л0Б0К старое железо уже, напряжения проседают, деградируют. тож есть мамзель, вроде и неплохая P5QDTurbo, но на 400 шине работает уже не стабильно и ковыряние настроек не помогает.
-
avtoelectrik
Member
теж почав збирати ось такий ,є нова гтх1060 ще не розпакована та пасивний сісонік на 400ват ,кулер нінзя 2 залишилось корпус
на роботі на p5k e5450 під ліцензійною 11 віндою працює супер ,доречі ,на цю п5к ставив теж х5482 ,працює без проблем тіки коли підняти напругу на міст бо шина 400 то для п35 вже розгін ,а от на п45 побачим
-
rage11
Member
avtoelectrik ничосе какая память расфуфыренная
-
ovr08
Member
Мож немного оффтоп, но не судите строго
Есть ли какое-то ограничение по размеру жесткого диска для 775 сокета (биоса) ? 16тб хочу воткнуть)
Есть ли какое-то ограничение по размеру жесткого диска для 775 сокета (биоса) ? 16тб хочу воткнуть)
-
Kassatka
Member
У старих материнок Gigabyte з неоновленим біосом може бути такий прикол, що спочатку користуєшся великого обсягу вінчестером, ніби все добре, а потім машина сама редагує вінчестер так, що все, що понад 5 Тб помічається як невикористовувана область, у Віндовс показує обсяг 5 Тб, хоча розділи диску залишаються тих об'ємів, що були. Ті файли, що розміщені фізично в перших 5 Тб читаються, а ті що виходять за межі більше не читаються ніби помилка. І якоюсь спеціальною програмою з під Dos режиму можна було відновити весь доступний обсяг, а також заборонити в подальшому відмічати частину диска як невикористовувано, правда на 6 Тб диску я заборонити зміг, а з 12 Тб вже не працювала ця програма. Якщо материнка під 775 сокет від Gigabyte розроблена після 2009 року, то в ній цих проблем уже не повинно бути, а якщо старіша, то читайте опис оновлень біосу, там повинен бути біос, у якому виправляється проблема роботи з дисками великого обсягу, тож потрібно буде оновити біос. І взагалі яка б не була материнка, раджу почитати опис оновлень біосу, якщо є змога, і оновитися, якщо там виправляється щось стосовно роботи з дисками. Я на материнці, купленій у 2008 році, користувався пару років 6 Тб вінчестером і ніби все працювало, а потім сіла батарейка, збивалися налаштування біосу, Віндовс намагалася завантажитися в Achi, коли проінстальована була без Achi, І якимось чином при цьому всьому материнка з'їла мій останній шостий терабайт, а я ще два роки не знав що робити, біос з виправленнями щодо обсягу вінчестерів оновив, але вінчестер продовжував бути 5 Тб, тод я взагалі боявся користуватися цим вінчестером і від'єднав його, поки не назбирав на 12 Тб вінчестер. Тоді перекопіював усе, що читалося, на новий вінт, а старий намагався реанімувати скандиском, який віднайшов астрономічну кількість помилок, знесенням розділів і форматуванням, та все рівно було 5 Тб. Зрештою відшукав на якомусь з форумів свою проблему, що винен Gigabyte, і як виправити. Але вже інфу з останнього терабайту відновити не встиг, бо раніше зніс розділи і відформатував. Коли треба було міняти материнку, то вже дув на холодне, і запоров щойно куплену б/в материнку, встановивши не рідний біос (на сайті MSI було купа сусідніх дуже схожих моделей материнок, а саме точно моя відсутня) , думав краще хай запорю ще одну материнку, чим втрачу інфу ще на якомусь вінчестері. Тож треба й бути уважним до оновлення біосу, бо на офіційному сайті сторінку підтримки саме вашої моделі могли вже й видалити.
Ну і якщо не старий Gigabyte, то ніби таких приколів бути не повинно, але стовідсоткових гарантій не даю.
Відправлено через 24 хвилини 17 секунд:
У всякому разі якщо комп нормально розпізнав весь обсяг диску, то далі повинно працювати й інформація не повинна втратитись безповоротно, бо навіть у моєму випадку можна було б все відновити, якби я від початку знав, що за проблема й що робити.
Ну і якщо не старий Gigabyte, то ніби таких приколів бути не повинно, але стовідсоткових гарантій не даю.
Відправлено через 24 хвилини 17 секунд:
У всякому разі якщо комп нормально розпізнав весь обсяг диску, то далі повинно працювати й інформація не повинна втратитись безповоротно, бо навіть у моєму випадку можна було б все відновити, якби я від початку знав, що за проблема й що робити.
-
lewerlin
Member
Тут все просто.ovr08: ↑ 20.10.2024 02:53Мож немного оффтоп, но не судите строго
MBR - максимум до 2.2ТБ можна розмітити без наслідків.
GPT - скільки завгодно(ну там є обмеження, але наразі недосяжні).
Але для буту саме вінди(після буту - пофіг), треба щоб розмітка підтримувалась біосом. Тут теж все просто; MBR - Legacy/CSM, GPT - EFI.
Тобто для старих материнок, без EFI/UEFI, основний диск(з віндою) - не більше 2тб.
-
ovr08
Member
Дякую за інформацію, тобто один диск на 16тб, де буде і система і данні я не зможу запустити на asus p5q pro? планував ставити ubuntu. якщо 1 диск для системи інший робити - то буде працювати?
-
lewerlin
Member
Зможете. Але якщо він системний(не плутайте будь-ласка логічні розділи і фізичні диски) - то розмітити вийде лише на 2.2тб(неважливо, скільки розділів ви там намалюєте).ovr08: ↑ 21.10.2024 00:39тобто один диск на 16тб, де буде і система і данні я не зможу запустити на asus p5q pro?
Якщо один фізичний диск для системи. Ставите систему на окремий ФІЗИЧНИЙ диск розміром до 2ТБ, розмічений в MBR. Тоді інший фізичний диск, без завантажувача системи, може бути розмічений в GPT на який завгодно об'єм і коректно читатиметься після завантаження системиovr08: ↑ 21.10.2024 00:39якщо 1 диск для системи інший робити - то буде працювати?
Немає різниці яка ОС, хоч і фряха.
-
radical
Member
Це прикол саме плат від гігабайту, точніше, їх віртуального "дуалбіосу", коли біос без відома користувача обрізає HDD по HPA.
гуглити "gigabyte hdd hpa"
гуглити "gigabyte hdd hpa"
-
VovaII
Member
Тобто під систему можна поставити якийсь ССД(не більше 2Тб) а ХДД на 16Тб — як другий диск під файли?lewerlin: ↑ 22.10.2024 10:24Якщо один фізичний диск для системи. Ставите систему на окремий ФІЗИЧНИЙ диск розміром до 2ТБ, розмічений в MBR. Тоді інший фізичний диск, без завантажувача системи, може бути розмічений в GPT на який завгодно об'єм і коректно читатиметься після завантаження системи
Немає різниці яка ОС, хоч і фряха.
-
lewerlin
Member
Третій раз повторити?VovaII: ↑ 22.10.2024 10:57Тобто під систему можна поставити якийсь ССД(не більше 2Тб) а ХДД на 16Тб — як другий диск під файли?
-
talex
Junior
Главное не тыкайте в допразъемы от всяких рейд-контроллеров и т.п., мне так Asus P-5q pro 2 винта по 2 тб покалечила, один насмерть, оказалось что больше чем 1 тб в них пихать нельзяovr08: ↑ 20.10.2024 02:53 Мож немного оффтоп, но не судите строго
-
VovaII
Member
Просто зформулував так, щоб зрозумів кожен, хто сюди зайде.