Сейчас залил альфакул синюю прозрачную.
Цвет вообще не нравится
![:( :(](./images/smilies/frown.gif)
Вот и хочу замутить свою жижу и вывести свой любимый цвет.
1. Дешевле.
2. Кастомизация цвета
Замість Бензотриазола бажано карбоксилатні присадки як самі сучасні, але де їх дістати.Antoni_Black: ↑ 10.08.2024 12:04 Ну тогда я вижу рецепт жижи слелующий
1. Дист вода или еще лучше вода для инъекций из аптеки - 69%
2. Пищевой (очищенный) пропиленгликоль - 30%
3. Бензотриазол - 1% (ингибитор коррозии)
4. Краситель на вкус и цвет…
5. Можно в бачок кинуть серебряный крестик для ионизации. Но не думаю, что оно и без серебра зацветет.
Вопрос остается в красителях. Есть у ekwb набор красителей. Стоит около 950грн. И почти нигде нет в наличии.
Вопрос- можно ли чем то заменить? Может кто-то применяет красители, которые не выпадают в осадок в системе ЖО.
Плюсую, гарна жижа.jumanji: ↑ 10.08.2024 12:45 Aqua Computer Double Protect Ultra 1 Ltr. Брал себе такую 3л всё хорошо пока
l-m: ↑ 11.08.2024 23:27Плюсую, гарна жижа.jumanji: ↑ 10.08.2024 12:45 Aqua Computer Double Protect Ultra 1 Ltr. Брал себе такую 3л всё хорошо пока
Але тепломісткість помітно гірше ніж у дистильованої води. Що, втім очікувано, певно там велика частка пропіленгліколю.
Звісно сайт тютю, бо ціна для рідни систем опалення занадто смішна, ось щось більш-менш на правду схоже: Або шукати де розливають літрами, ось до прикладу темно синя рідина, та я б перепитав продаваку за колір і можливі варіанти: Та як треба трохи, то проще по місцю звернутись до тих, хто займається електро системами опалення. Зокрема місцеві майстри, що монтували мені систему опалення пару років тому, саме таку світлозелену рідину ЕCONORD заливали в радіатори.
Стандатрно літра антифризу 60-80 грн а тут 120, дорогувато враховуючи шо мінімум 10 літрів.Звісно сайт тютю, бо ціна для рідини систем опалення занадто смішна, ось щось більш-менш на правду схоже:
Темно синій завжди на гліцерині, не підходить.Або шукати де розливають літрами, ось до прикладу темно синя рідина, та я б перепитав продаваку за колір і можливі варіанти: