Дженсен Хуанг вірить, що в майбутньому ШІ генеруватиме текстури, об'єкти та персонажів в іграх

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 22.06.2024 17:24Але який шанс, що вам буде цікаво дивитися результат?
Те, що знімає останнім часом нетфлікс чи дісней теж не дуже цікаво дивитись, але це їх чомусь не зупиняє :weep:
Геральт
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 22.06.2024 14:18 Це якраз ідея гарна, рахуй у цікаві РПГ ігри можна буде грати ледь не кожен день у нову гру, генерація локацій, квестів, і НПС.
Ага, кожний день - новий "цікавий" сатрфілд )
Що б гра була цікава, потрібен сюжет/ігролад. І тут не кожний сценарист справиться, який там АІ. Персонажі харизматичні - АІ також мимо. З локаціями те саме.
Ну, об'єкти/текстури може й можна йому віддати. Хай малює відра, вази та інший мотлох
avuremybe
Member

Повідомлення

l-m: 22.06.2024 16:20
Також глава компанії зазначив, що фактично Nvidia почала впроваджувати AI PC ще дев'ять років тому, коли було представлено перше покоління GeForce RTX.
А що це було за перше покоління GeForce RTX ще дев'ять років тому?
Адже серія GeForce RTX 20 вийшла у вересні 2018, тобто скоро 6 років буде.
Volta мала на борту тензорні ядра. Але її викатили в 2017 - на 9 років не тягне.
Якщо говорити про розробку - то про неї об'явили ще в 2013. Знову цифри не попадають...
не знаю що він має на увазі
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Святой и лучезарный Хуанг. Спаси загнивающий и умирающий игровой рынок ремейков, ремастеров и унылых релизов.
MqM
Member

Повідомлення

Розповідає про еру ШІ потираючи ручки :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Захар Беркут: 22.06.2024 14:18 Це якраз ідея гарна, рахуй у цікаві РПГ ігри можна буде грати ледь не кожен день у нову гру, генерація локацій, квестів, і НПС.
А тепер про погане - спроможності і можливості, ресурс. Так для таких обчислень та побудов, повноцінних - потрібно ресурс та потужності так в разів 200 більше ніж зараз є, а у обмеженому варіанті воно буде як милиця. Тож питання - Нвідія готова надати х200 разів швидкодії, за вартість мідл відеокарти споживачу? На мій погляд - НІ. Ну найближчі років 40-50 точно ні, але як перспектива, як фундамент це зараз можна закласти та потрохи плекати, ну щоб через років 40-50 задіяти.
Генерувати квести і локації, а по суті геймплей не так легко) Це навіть людям не завжди вдало вдається, а як підібрати генерацію під якісь оригінальнфі механіки це взагалі винос мозку
Gelonyrum
Member

Повідомлення

MqM: 22.06.2024 21:32 а як підібрати генерацію під якісь оригінальнфі механіки це взагалі винос мозку
Дуже просто, їх банально не буде) :gigi: Будуть атсасіни від юбісофт в різних декораціях і все)
VovaII
Member

Повідомлення

Захар Беркут
Так для таких обчислень та побудов, повноцінних - потрібно ресурс та потужності так в разів 200 більше ніж зараз є, а у обмеженому варіанті воно буде як милиця. Тож питання - Нвідія готова надати х200 разів швидкодії, за вартість мідл відеокарти споживачу? На мій погляд - НІ. Ну найближчі років 40-50 точно ні,
— Останні років 50(за іншими оцінками 70) працює такий собі закон Мура, що говорить що кожні 2 роки в мікросхемах зростає кількість елементів на 80%. Тобто в 1.8 рази. Прості розрахунки показують, що за 30 років кількість елементів зростає приблизно в 1000 разів. Оскільки швидкодія не прямо залежить від зростання кількості елементів в процесорі чи відеокарті, то десь за цей час швидкодія зросте у 200 раз. А враховуючи що із використанням спеціалізованих блоків, окремі види розрахунків можуть суттєво прискорюватись, — то в певних напрямках ці 200 раз можуть бути досягнуті і швидше. — Тобто у Вас є всі шанси, колись пограти на такому залізі.
Scoffer
Member

Повідомлення

VovaII
Не в 1.8, а в 2, і більше не працює, десь з 2010го почали відставати від графіку. :rotate: Поки що не сильно, але тенденція очевидна.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Геральт
MqM
От і є над чим працювати Нвідії, я в них вірю, вони впораються!

VovaII
Моїм першим запитом буде РПГ з нереально величезним, відкритим світом, з деревом навичок на 1000000 вмінь, розвинутий крафт сеттінг, складна система лута і все це в межах лору Володаря перснів, з можливістю грати за ельфів, людей, гномів, нежить, орків, гоблінів, тролів та навіть хобітів!
Scoffer
Member

Повідомлення

Захар Беркут
І видасть ші тобі даггерфол :laugh:
Yalg
Member

Повідомлення

Usagi: 22.06.2024 13:51Чи це добре? ІМХО ні бо коли кожну текстурку малює художник - він дає їй стиль та шарм. Можете мінусити скільки влізе але. Візьміть якусь стару гру і її ремейк де аішкою апскейлили текстурки.
Алло, все современные тяжелые игры давно юзают фотограмметрию.
Все тяжелые модели созданы в сложных рисовалках которые делают львиную долю работы.

Годы назад я охренел смотря видео как делают модельку какого-то огра или тролля, там потертости и ржавчина на броне создавались кнопкой и регулировались ползунком, как в редакторе персонажа в играх, только на порядок-другой круче.
Valera1976
Junior

Повідомлення

Спочатку придумають якусь дичину, а потім думають як іі застосувати.
І так, я думаю, що соя ніколи не стане стейком.
Нехай спочатку хуанг поминяє шкірянку на дермонтинку.
VovaII
Member

Повідомлення

Scoffer
Не в 1.8, а в 2,
— Тому у Вас і відставання.
Поки що не сильно, але тенденція очевидна.
— Вам нагадати про мікросхеми SSD памʼяті?
Kashtan
Member

Повідомлення

Микола Носов у Незнайка у Сонячному місті описував пристрій, в якому в нього вкладали книгу, а він як відеомагнітофон починав по сюжету книги тут же показувати фільм по підключеному до нього телевізорі. Твору 66 років.
VovaII
Member

Повідомлення

Захар Беркут
Моїм першим запитом буде РПГ з нереально величезним, відкритим світом, з деревом навичок на 1000000 вмінь, розвинутий крафт сеттінг, складна система лута і все це в межах лору Володаря перснів, з можливістю грати за ельфів, людей, гномів, нежить, орків, гоблінів, тролів та навіть хобітів!
— ШІ що таке вмітиме, будуть мати великі контори, що випускатимуть такі як Ви хочете ігри за гроші.
Скоріш за все гра за кожного із перечислених вами персонажів, буде окремою грою, за окремі кошти. Наприклад у вигляді окремих ДЛЦ.
Інша справа, що ці ДЛЦ, вони зможуть кожен тиждень випускати, щоб ви навіть з дому вийти не могли…
Scoffer
Member

Повідомлення

VovaII
Не у мене, а у них. В передбаченнях Мура взагалі ніколи не фігурувало число 1.8, звідки ти його видрав?
VovaII
Member

Повідомлення

Kashtan
Після ознайомлення із тодішньою фантастикою, із часом склалось враження, що деяким людям була дана можливість побачити частину майбутнього, і вони про побачене написали, оформивши це як фантастику. Бо за пророцтва, в СССР, повезли би «лікувати», — а фантастику навіть друкували.
Наприклад в якомусь оповіданні було про щось у вигляді двох паралельних кілець. Пізніше, здається телескоп Хабл(Габл?), таку штуку видивився?
avuremybe
Member

Повідомлення

VovaII: 22.06.2024 23:19 Kashtan
Після ознайомлення із тодішньою фантастикою, із часом склалось враження, що деяким людям була дана можливість побачити частину майбутнього, і вони про побачене написали, оформивши це як фантастику. Бо за пророцтва, в СССР, повезли би «лікувати», — а фантастику навіть друкували.
Наприклад в якомусь оповіданні було про щось у вигляді двох паралельних кілець. Пізніше, здається телескоп Хабл(Габл?), таку штуку видивився?
Про колоду карт ще було, на яких були зображені його знайомі. Він тримав її в руці, перелистував і коли тривалий час дивився на якусь із фотографій - вони оживали і автор міг з ними говорити.
До того етапу, де він міг подати співрозмовнику руку і "витягти" його до себе ми ще не дійшли, але суть думаю всі вловили.
EvhenS
Member

Повідомлення

Да хоч би переклад зробили б в іграшках з ШІ щоб воно в реалтаймі звук і текст перекладало. Бо я відчуваю що до цього ще років 10.
Phos4
Member

Повідомлення

Захар Беркут
Я думаю це історія не так про те щоб генерувати щось на стороні користувача як про те що ми звільнили 30 3д художників в нашій компанії і залишили одного якій цілими днями вводить теги і описи для генерації 3д моделей.
Відповісти