Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

Smok: 21.06.2024 11:28
Ortyomko: 21.06.2024 11:24

питання у клієнтах :)
із того що я побачив, ні Intel BE200 ні MediaTek MT79xx не підтримує 5Г+5Г. Ця опція тільки у квалкомах є, які в телефонах. А в телефоні незрощуміло нащо такі швидкості.
о, було б цікаво, якби ви вимкнули 2.4ггц та потестували швидкість
мені самому тепер цікаво :) ввечері після роботи буду бавитись
Valdey377
Member

Повідомлення

Ortyomko: 21.06.2024 11:24ink що вище, самі можете помножити на 2 - це як повинно бути в wifi 7
але ціна у 3 рази вища :shuffle:
(а якщо рахувати по тому скріні що я скинув по останнім знижкам, у 4 рази вища :eek: )
[/quote]Ну так и технология соблюдена, у роутеров недорогого сегмента то что пишут на коробке часто можно делить на 10, в дорогих врут редко, но тоже бывает,учитывая что вай-фай 7 у нас это пока в основном на бумаге, я бы вообще не заморачивался покупкой сырых поделок, но тут каждый сам себе режиссёр, количество клиентов на нём работающих пока очень мало и стоят дорого, ещё вай-фай 6 толком не допилили
Ortyomko
Member

Повідомлення

Valdey377: 21.06.2024 11:32 Ну так и технология соблюдена, у роутеров недорогого сегмента то что пишут на коробке часто можно делить на 10, в дорогих врут редко, но тоже бывает,учитывая что вай-фай 7 у нас это пока в основном на бумаге, я бы вообще не заморачивался покупкой сырых поделок, но тут каждый сам себе режиссёр, количество клиентов на нём работающих пока очень мало и стоят дорого, ещё вай-фай 6 толком не допилили
Так не у цьому ж справа. Я за 90$ отримав швидкодію, кращу за будь-яких конкурентів. Мені по барабану на вай фай 7 і що там йому треба, я просто включив роутер і отримав через 2 стіни більше 180МБ/с на компі. Мені не важливо що там буде на коробці написано або ще що, я витратив гроші і за них я отримав варіант якому і близько немає конкурентів.
Valdey377
Member

Повідомлення

Ortyomko: 21.06.2024 11:35
Valdey377: 21.06.2024 11:32 Ну так и технология соблюдена, у роутеров недорогого сегмента то что пишут на коробке часто можно делить на 10, в дорогих врут редко, но тоже бывает,учитывая что вай-фай 7 у нас это пока в основном на бумаге, я бы вообще не заморачивался покупкой сырых поделок, но тут каждый сам себе режиссёр, количество клиентов на нём работающих пока очень мало и стоят дорого, ещё вай-фай 6 толком не допилили
Так не у цьому ж справа. Я за 90$ отримав швидкодію, кращу за будь-яких конкурентів. Мені по барабану на вай фай 7 і що там йому треба, я просто включив роутер і отримав через 2 стіни більше 180МБ/с на компі. Мені не важливо що там буде на коробці написано або ще що, я витратив гроші і за них я отримав варіант якому і близько немає конкурентів.
Любой китаец с их прошивкой уделает , европейскую прошивку с ее зарезаными сигналами и заботой о том чтобы шапочку из фольги не надевали. некоторые ещё тайскую любят или американскую, как бы в плане мощи, все роутеры с европрошивкой пасут задних
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Avenger80: 21.06.2024 00:24 Pathfinder
Просто большинство людей такие вещи заказывают с Али и привыкли заказывать с Али много чего, Али более популярный, чем Amazon, ebay и т.д. у нас - не так ли? На счёт букв - где на самом роутере - BE? А то что продавцы пишут у себя - это их дело. А до обновления прошивки он был AX7000. :gigi: Такое впечатление, что вам Али - это как диковинка какая-то... Хотя для большинства населения нашей страны диковинка как раз Amazon, ebay. :) И что там на счёт доставки с Amazon, ebay - тоже бесплатная бывает (я понимаю, что она условно бесплатная)? Я просто не сталкивался с этими площадками? Для меня до сих пор дико, как может с Китая идти бесплатно какая-то вещичка за условные 20грн, когда у нас в Украине, за ту же вещь за 20грн Новая почта за доставку возьмёт 70грн. :)
Бла-бла-бла. Немає принципової різниці. Через посередника з ібея норм.

Отправлено спустя 4 минуты 8 секунд:
Ortyomko: 21.06.2024 07:55 Що є за 93$ краще?
Я собі приглядаю Аsus ax11000 або NETGEAR Nighthawk RAXE500 Так, треба погратися і почекати. Але, але.
Avenger80
Member

Повідомлення

Pathfinder
Всё решает цена, выше Ortyomko всё написал доступно. Не каждый готов выкладывать круглую сумму за истинный wifi 7 и доставку через посредника. Вы готовы и можете - я рад за вас.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Avenger80: 21.06.2024 12:11 Pathfinder
Всё решает цена, выше Ortyomko всё написал доступно. Не каждый готов выкладывать круглую сумму за истинный wifi 7 и доставку через посредника.
Ти читати не вмієш. 93 бакси з Алі чи 93 долари з Ібея це кругла сума ? :facepalm:
Avenger80
Member

Повідомлення

Pathfinder: 21.06.2024 12:12Аsus ax11000 або NETGEAR Nighthawk RAXE500
Я на вот это ориентировался - это ж ваши слова. Ок, давайте чистых 93 бакса - перечень, что я могу из роутеров купить. Чтоб чисто было 93 бакса включая доставку с Amazon, ebay. А на счёт 93 бакса - для кого-то это круглая сумма, если честно, а вы не знали? Я ещё раз рад за вас, если для вас это копейки и готовы ещё столько же вложить за доставку и т.д. и т.п. Но люди разные, разные доходы, жизненные обстоятельства и т.д. Учитывайте это. Многие выбирают роутеры и за 1000грн и за 1500грн. Но не за 15-20 тыс. грн. Но лично в вашем контексте за круглую сумму я говорил цену роутеров в вашем диапазоне хотелок. Некоторые покрутят у виска - 18 тыс. грн за роутер... та я что ё... такое покупать. :gigi:
Ortyomko
Member

Повідомлення

Pathfinder: 21.06.2024 12:11 Я собі приглядаю Аsus ax11000 або NETGEAR Nighthawk RAXE500 Так, треба погратися і почекати. Але, але.
я собі приглядав Аsus ax11000 і чекав хоча б безмитної ціни десь рік. найдешевше що було 175$ за б/в.
Це у два рази дорожче, ще і незрозуміло чи можна його буде від павера підключити, бо жере та махіна дай Боже.
Але от по швидкості я не певен, що воно буде швидше сяомі 7000.
crumd
Member

Повідомлення

Valdey377: в плане мощи, все роутеры с европрошивкой пасут задних
В Европе ориентируются на кабельный меш - больше точек доступа при меньшей мощности излучения. Излучение обеспечивающее 200 МБ через две стены на частоте 5ГГц здоровья не прибавит.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Avenger80: 21.06.2024 12:14
Pathfinder: 21.06.2024 12:12Аsus ax11000 або NETGEAR Nighthawk RAXE500
Я на вот это ориентировался - это ж ваши слова. Ок, давайте чистых 93 бакса - перечень, что я могу из роутеров купить. Чтоб чисто было 93 бакса включая доставку с Amazon, ebay. А на счёт 93 бакса - для кого-то это круглая сумма, если честно, а вы не знали? Я ещё раз рад за вас, если для вас это копейки и готовы ещё столько же вложить за доставку и т.д. и т.п. Но люди разные, разные доходы, жизненные обстоятельства и т.д. Учитывайте это. Многие выбирают роутеры и за 1000грн и за 1500грн. Но не за 15-20 тыс. грн. Но лично в вашем контексте за круглую сумму я говорил цену роутеров в вашем диапазоне хотелок. Некоторые покрутят у виска - 18 тыс. грн за роутер... та я что ё... такое покупать. :gigi:
:facepalm: Тобто заказати на Алі за 93 не кругла сума, а заказати те саме разом з доставкою з ібея це вже кругла сума.
Я надав дві моделі. Так їх треба ловити або по скидці або б/у. Але лотерея з алі +- те саме. Налюбилово може минути а може і ні. Плюс повернення в китай купленого теж геморойно буде.
kolesnukm
Member

Повідомлення

так із китайським BE не все так просто, там ціла епопея що б підібрати адаптер для ПК чи ноутбука, через їх обхід обмежень і їх обхід, щоб вижати всю швидкість. Інтел і їх нові BE плати чомусь не хвалять, там щось в куалком є нормальне але ціна і наявність проблема. Крім того всі що в мене були AX6S, AX3000T, BE3600 і ще якісь вже точно модель не пригадаю, завжди якісь приколи, то відеодзвінки в телеграм не стягує тільки артефакти, то вибірково клієнтів на 5 викидає і тільки 2,4 може бути, то на OpenWRT взагалі не запустився після виключення світла а інший раз після оновлення, то 12в 1а із відповідним кабелем на жодному павербанку не запускається і т.д. Тому відкинув я цю затію із другим роутером для відключень світла і поставив стареньку точку R310 прошиту в unleashed, проблем не має живе від міні UPS довго, із 5-6 клієнтами справляється нормально, на 3-х кімнатну видає із гігабіта по повітрю десь 460-420 по всій квартирі
Pathfinder
Member

Повідомлення

Ortyomko: 21.06.2024 12:32 я собі приглядав Аsus ax11000 і чекав хоча б безмитної ціни десь рік. найдешевше що було 175$ за б/в.
Це у два рази дорожче, ще і незрозуміло чи можна його буде від павера підключити, бо жере та махіна дай Боже.
Так коли час важливий то не варіант. Але і з Алі буває місяць їде. Ну і я ще додатково на б/у дивлюся. Це ще розширює вибір моделей.
Заживити теж окрема тема.
Та і взагалі тут швидше питання налюбилова від жовтих. Я ж казав назвали б його ві-фі 5++ і претензія була б одна що це китайський китай.
Avenger80
Member

Повідомлення

Pathfinder
На Али я просто новое покупаю и думал только за новое, а вы за б/у вот это я не учёл. :) Понятно, если б/у или там реальные супер-мега скидки в 80% (образно) то картина меняется. В противном случае чудес не бывает, а головняк есть.
Кстати, сейчас почему-то с Али стало доходить за неделю-полторы недели. Правда всякая мелочевка.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Smok: 21.06.2024 10:42
Avenger80: 21.06.2024 10:32 Smok
А то и меньше... :)
спойлер
так ви подивіться уважно відос, перед тим, як його кидати, be200 яким тестували не вміє MLO на момент тестування = звичайний 5ггц = 1200мбіт
у Ortyomko адаптер вміє MLO = 2.4+5ггц = ~ 600+1200 + 20% 4k QAM = ~2200mbit
MLO 2.4+5ггц наче немає толку. Ось тут тестування і з таким MLO навіть гірше. Краще вимикати
Ідеально 6ггц+5ггц або хоч 5ггц+5ггц
Ortyomko
Member

Повідомлення

Pathfinder: 21.06.2024 12:49
Ortyomko: 21.06.2024 12:32 я собі приглядав Аsus ax11000 і чекав хоча б безмитної ціни десь рік. найдешевше що було 175$ за б/в.
Так коли час важливий то не варіант. Але і з Алі буває місяць їде. Ну і я ще додатково на б/у дивлюся. Це ще розширює вибір моделей.
Та і взагалі тут швидше питання налюбилова від жовтих. Я ж казав назвали б його ві-фі 5++ і претензія була б одна що це китайський китай.
Ну я реально майже рік витратив. Я б готовий був купити АХ11000 навіть б/у за 150 баксів, але таких пропозцій так і не з'явилось.
За 100 баксів годі й думати взяти щось схоже на той 7000.
Якщо єдина претензія до нього це те що там на коробці написано це вай фай 7, але це не вай фай 7, при цьому він краще за всі інші варіанти аж до х2 від своєї ціни, то кого взагалі може хвилювати що там написано?
Ну типу, беремо АХ11000 за 180-200 баксів, цей можна взяти за 75 баксів, я кидав скрін. Цей буде менше їсти електрики як мінімум, по швидкості і далекобійності незрозуміло, але, судячи з усього, і тут 7000 буде краще (або як мінімум не гірше). Ну і сенс тоді переплачувати х2-3 за не кращу модель? Типу за те, що там на коробці щось інше написано? Якось дивно.

Отправлено спустя 26 секунд:
aaleksandrenko: 21.06.2024 12:59
Smok: 21.06.2024 10:42 так ви подивіться уважно відос, перед тим, як його кидати, be200 яким тестували не вміє MLO на момент тестування = звичайний 5ггц = 1200мбіт
у Ortyomko адаптер вміє MLO = 2.4+5ггц = ~ 600+1200 + 20% 4k QAM = ~2200mbit
MLO 2.4+5ггц наче немає толку. Ось тут тестування і з таким MLO навіть гірше. Краще вимикати
який адаптер дасть 5+5ггц?
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Ortyomko: 21.06.2024 13:27
Pathfinder: 21.06.2024 12:49
Ну я реально майже рік витратив. Я б готовий був купити АХ11000 навіть б/у за 150 баксів, але таких пропозцій так і не з'явилось.
За 100 баксів годі й думати взяти щось схоже на той 7000.
Якщо єдина претензія до нього це те що там на коробці написано це вай фай 7, але це не вай фай 7, при цьому він краще за всі інші варіанти аж до х2 від своєї ціни, то кого взагалі може хвилювати що там написано?
Ну типу, беремо АХ11000 за 180-200 баксів, цей можна взяти за 75 баксів, я кидав скрін. Цей буде менше їсти електрики як мінімум, по швидкості і далекобійності незрозуміло, але, судячи з усього, і тут 7000 буде краще (або як мінімум не гірше). Ну і сенс тоді переплачувати х2-3 за не кращу модель? Типу за те, що там на коробці щось інше написано? Якось дивно.

Отправлено спустя 26 секунд:
aaleksandrenko: 21.06.2024 12:59

який адаптер дасть 5+5ггц?
технологія нова, може й ніякий зараз :)
Просто порада потестити, а не просто включити і вірити в те що MLO=збільшення швидкості.
Ortyomko
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 21.06.2024 13:58 технологія нова, може й ніякий зараз :)
Просто порада не вірити в маркетинг що MLO=збільшення швидкості.
Перевірте по можливості, як у вас. Краще чи гірше буде від роботи MLO
а я і не читав той маркетинг, побачив новий роутер, позитивні відгуки, дуже смачну ціну - і питання вирішене :rotate:
а тестити, звісно буду :beer:
ROCCAT
Member

Повідомлення

Чи є спеціалісти з SFP модулів?
Роутер Кінетік Гіга підтримує SFP, тож хочу поставити модуль замість операторського ONU PICOTEL PU-X910.
Який SFP модуль підійде?
Avenger80
Member

Повідомлення

ROCCAT
Это больше с оператором инета надо выяснять.
Відповісти