Я мовчав, але вибачте ці ножі не для цієї теми.
Звичаний ніж з нержавійки. Ножі з м'якого металу легко точаться, чому це подається як перевага?) це факт
Тоді вже піарте ножі з серейторною заточкою їх то точити типу не треба )))
wow_w: ↑
20.06.2024 09:36Тоді вже піарте ножі з серейторною заточкою їх то точити типу не треба )))
Навіщо піарити?
Всі ножі для домашнього використання мають право на існування. Дешеві ножі для всього, що не жаль. Кращі ножі - лише для продуктів на дерев'яній дошці)
wow_w
Я не згоден. Мені є з чим порівнювати. У мене основні кухонні це вікторінокси і gräwe, котрі трішечки дорожчі, раз так в 50. І ще десь валяються бергофи чи як їх там.
Так от якщо бергофи треба переточувати повністю бо з заводу не ріжуть від слова зовсім, тобто не доточити, не доправити, а тупо переточити і це реально зашкварно, то ці кінги може і не красиві, але ріжуть +/- нормально, правляться нормально, точаться нормально. Не топ, не супер, але просто нормально.
Кому треба дешеві ножі то брати можна. Враховуючи їхню ціну - просто шикарний варіант.
А щодо ножів з твердих вуглецевих сталей то це на великого любителя твердих ножів. Мало того що ржавіють, так ще і натикання на кістку означатиме забаву з точіння на кілька годин.
Scoffer: ↑
20.06.2024 12:33так ще і натикання на кістку означатиме забаву з точіння на кілька годин.
А чим гострите?
Бо вуглецевок точив не те щоб багато, але це було відносно комфортно і приємно їх гострити. По часу десь хвилин 30-40 ніж. Без грубих сколів.
iwojima
Довше тримають заточку так, але краще не згоден. На любителя. Занадто ніжні вони. Хімозою з посудимийки не мий, мокрими не залишай, кістки не рубай. Забагато заморочок, як на мене)
Насправді тут мова про дві крайності, порівняння крайностей. Можна собі підібрати під якусь конкретну справу інший тип металу.
Наприклад я щоб не сколоти лезо об курячі кістки взяв ніж на AUS-8 Molybdenum Vanadium Stainless Steel, там здібності як у нержавійки і в принципі ножі з такої сталі йдуть для дешевих серій.
Варіант спробувати сучасні порошкові сталі, які будуть мати і багато вуглецю і ще й купу складових, що зробить їх по характеристиках ближче до нержавійки при досить хорошій гостроті.
Є вже достатньо класичні варіанти для тих хто хоче і гостроту і властивості нержавійки це VG10, є варіант з порошкових SG2/R2 хоча персонально мені чомусь сподобався варіант на SRS13.
Кожен може вибрати, щось під себе варіацій просто море.
Вже чотири роки користуюся Ruixin pro rx-008 для заточування кількох кухонних ножів.
На початку користувався рідним камінням (без бланків), потім поміняв 320 і 600 на інші,
такі ж куплені на Prom. Все було ok. Потім купив на Алі 320 камінь світло-жовтого кольору.
Користуватися я їм не зміг - камінь настільки пухкий, що після заточування трьох ножів він викришився дугою.
Купив на Алі два комплекти каміння стандартного кольору. Історія повторюється. 320 і 600 каміння також
м'які, сильно твердіше жовтого, але проте точити ними до ладу не можна. Старі, вироблені, каміння точать
нормально. Може хтось підкаже якесь каміння у якого продавця на Алі варто купувати. А також може цими м'якими
камінням потрібно якось особливо користуватися?
vesson
Якщо шукаєте бюджетні камені з Алі, то зверніть увагу на Sy tools, алмазні гальванічні бруски. Догляду не потребують, працють насухо,або трошки СОЖ на основі масла (менше пилюки). Зносився - викинули, купили новий.
vesson
Не обов'язково, але якщо потрібно очистити то краще сож на основі масла. Соняшникову олію не раджу)
Якщо працюєте на сухо, то може і не потрібно.