Розбираємось у планах Intel та AMD щодо розвитку асортименту мобільних процесорів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
DuckRider
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Scoffer: 13.06.2024 02:31 vmsolver
Ти в принципі маячню мелеш. Тобі вже сто раз казали цілий список причин чому НТ/SMT станом на зараз застаріла технологія, починаючи з проблем зі спектрами і планувальниками ОС, і закінчуючи проблемами з теплонапруженістю. А ти все рогами вперся в свою економію площі, котра зараз в відірві від іншого нафіг нікому не всралась. Вони там на ширшому шедуллері і глибшим регістровим файлам площі всрали в кілька раз більше ніж на НТ заради якихось кількох відсотків продуктивності, можливо аж цілих п'яти, а ти про економію втираєш :laugh:
Проблема со спектрами - это клоунада, этой проблемы нет у домашних пользователей, а проблема с потреблением - это личный интеловский обсёр. Скорее всего хт убрали потому что показать интелу сейчас нечего, переходное поколение как 8-9 было, прощупают рынок, договорятся со своими маркетологами и уже потом будет что-то интересное. Или не будет, будем все на амд сидеть
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

DuckRider
Ніхто не буде робити окремі унікальні домашні ядра для тих кому пофіг зіпруть у нього банківські дані чи ні, а на серверах проблема є, так що хочеться тобі чи ні, а вирішувати її будуть. В тому числі такими методами.
І проблема з теплонапруженністю теж є і стосується всіх. АМД з коробки кочегариться до 90+. Zen5 на новому супер-пупер енергоефективному техпроцесі довелось прикручувати як по частотам, так і по жору щоб не поплавило.
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.06.2024 02:31 Ти в принципі маячню мелеш. Тобі вже сто раз казали цілий список причин чому НТ/SMT станом на зараз застаріла технологія, починаючи з проблем зі спектрами і планувальниками ОС, і закінчуючи проблемами з теплонапруженістю. А ти все рогами вперся в свою економію площі, котра зараз в відірві від іншого нафіг нікому не всралась. Вони там на ширшому шедуллері і глибшим регістровим файлам площі всрали в кілька раз більше ніж на НТ заради якихось кількох відсотків продуктивності, можливо аж цілих п'яти, а ти про економію втираєш :laugh:
Видел я эти твои "аргументы", они не выдерживают никакой критики, ты просто не читаешь, что тебе пишут.
Я? В экономию площади? Нейросеть, у тебя галлюцинации :facepalm:

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Scoffer: 13.06.2024 02:55Ніхто не буде робити окремі унікальні домашні ядра
Бред бредом погоняет, интел делает клиентские ядра, серверные ядра и эти ядра разные, хотя и могут иметь общую архитектуру, а могут и не иметь.
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

vmsolver
Так, ти в економію площі.
vmsolver: 12.06.2024 23:58-15% perf/area означает 15% снижение производительности на той же площади. Они тупо признали что теряют производительность на той же площади, потому что эффект от НТ как раз и был около этих 15%.
Пропий ліки від склерозу чи що, забуваєш що на попередній сторінці писав :D
Тим часом ніякого іншого профіту від НТ/SMT не існує, а у тебе від випилювання цієї недотехнології аж істерика. Ото тобі шаблони порве коли в зен6 теж випилять :laugh: Я вважаю що в інтелі все таки краще знають що вони роблять ніж ти.
І ні, ядра однакові для десктопу і серверів. Обв'язка різна, а ядра однакові. Навіть експерименти з AVX512 вже закінчились. Тепер все ідентичне. А у амд воно було ідентична завжди.

Відправлено через 14 хвилин 17 секунд:
І взагалі ці ваші десктопи це ринок що плавно загибається, і у виробників немає ніякої мотивації для нього не те що щось окреме робити, а і просто те що є підлаштовувати. Ото частоти накрутили і все. Ласкаво просимо в нову реальність.
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.06.2024 10:17Пропий ліки від склерозу чи що, забуваєш що на попередній сторінці писав :D
Давай цитату, сейчас тебя пролечу ;)

Відправлено через 8 хвилин 23 секунди:
Scoffer: 13.06.2024 10:17Тим часом ніякого іншого профіту від НТ/SMT не існує, а у тебе від випилювання цієї недотехнології аж істерика. Ото тобі шаблони порве коли в зен6 теж випилять :laugh: Я вважаю що в інтелі все таки краще знають що вони роблять ніж ти.
Я уже писал почему я думаю могут выпилять НТ. Истерика? :lol: Твоя нейросетка галлюцинирует и ты даже не понимаешь этого.
А я считаю, что ты интерпретируешь не понимая предмета, как это было с бульдозером в е-ядрах и таким прочим, глупая нейросетка :gigi:
Scoffer: 13.06.2024 10:17І ні, ядра однакові для десктопу і серверів. Обв'язка різна, а ядра однакові. Навіть експерименти з AVX512 вже закінчились. Тепер все ідентичне. А у амд воно було ідентична завжди.
Не ядра одинаковые, а архитектура и не всегда. AVX512 в серверах уже давно, а в десктопах только с 12-й серии, и то выпилили, в серверах два модуля, в десктопах один. Изучай предмет, несёшь всякую чушь. Всё идентично у него :facepalm:
Alligator
Member
Аватар користувача
Звідки: Миколаїв

Повідомлення

Scoffer: 13.06.2024 10:17Тим часом ніякого іншого профіту від НТ
HT дозволяє продавати VPS (хмари) з 15-30% оверселлом без шкоди продуктивності.
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

vmsolver
От якби ти вивчав тему, то знав би що фізично кожен проц інтеля зараз має 2*256+1*512 і в залежності від ринку ті чи інші модулі вимикаються в мікрокоді. Двох модулів авх-512 в серверах ніколи не водилось. Це вони дві команди авх-512 можуть виконати за раз, але це ж трішки інше, чи не так?
Перерозводити ядро заради якихось парі відсотків площі - зашквар.
А в наступних р-ядрах судячи з картинки буде 4*256 але двох сортів. І теж ймовірно вимикатимуться.

Alligator
Це дуже смілива заява) Продавати так, а от без шкоди це дуже і дуже спірно)))
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer
То есть ты просто признал, что выше нёс чушь про одинаковость ядер. :lol:
Scoffer: 13.06.2024 13:41Двох модулів авх-512 в серверах ніколи не водилось. Це вони дві команди авх-512 можуть виконати за раз, але це ж трішки інше, чи не так?
И вот началось виляние хвостом, модули ему уже не такие, аппаратура повзоляет запускать два FMA инструкции за раз, а то что одна из таких возможностей "собрана" из того что было ранее не имеет значения, аппаратная возможность есть. И всё как я и говорил, архитектура одна, а ядра разные в разных секторах рынка.
Scoffer: 13.06.2024 13:41Перерозводити ядро заради якихось парі відсотків площі - зашквар.
Эту глупость ты сам выдумал и пытаешься выдать как будто это актуально к моим словам, как многопоточность выше. Нейросетка "потекла" :lol:
Scoffer: 13.06.2024 13:41А в наступних р-ядрах судячи з картинки буде 4*256 але двох сортів. І теж ймовірно вимикатимуться.
Та не может быть :facepalm: :lol: Чего ты только не скажешь лишь бы сменить тему, оставив свои глупости в прошлом, только они не куда не деваются, а повторяются.
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

vmsolver
З твоїм підходом в i7-2600 i i7-2600k різні ядра бо перше вміє в VT-d, а друге - ні :lol: Тобі самому від своєї маячні не смішно?
Ядра фізично однакові, що там навимикали програмно справа стодесята.

Відправлено через 29 хвилин 6 секунд:
vmsolver: 13.06.2024 12:22 как это было с бульдозером в е-ядрах
Там і є бульдозер в е-ядрах. Я думав це заради потоків, але в інтелі пішли значно далі і зробили куди більшу наркоманію. Черги команд наповнюються бранч предіктором, про що всі чомусь забули написати, і по-факту видають декодовані інструкції по черзі, а ніяк не в паралель. На цьому етапі вже накладних витрат транзисторів більше ніж на всьому твоєму гіпертрейдінгу :laugh:
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer
Ты несёшь какую-то чушь.
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

vmsolver
Ти ж хоч раз мозок ввімкнув і спробував подумати як/чим можна з одного потоку команд, бо у нас тут всіляко не vliw, зробити два/три щоб запхнути в оте що зробили в е-ядрах. Як це має відбуватись? "Команди на перший-другий-третій розрахуйся?" :lol: І ще більш важливо навіщо це робити, і якою ціною в транзисторному еквіваленті перед тим як писати всіляку маячню про утилізацію ресурсів процесора.
Sanc
Member

Повідомлення

Alligator: 13.06.2024 12:36
Scoffer: 13.06.2024 10:17Тим часом ніякого іншого профіту від НТ
HT дозволяє продавати VPS (хмари) з 15-30% оверселлом без шкоди продуктивності.
І що з того?))
Завдяки НТ-патчам спектра с дауном -- відрізали 15-17% продуктивності.

А тут в мультипотоці буде +5% продуктивності при тому ж споживанні що було, а ядро саме стане на 20% краще.
А якщо ще НТ-патчі повирубають у Вінді і приберуть апаратні заплатки в процесорі, то ще може відсотків 15% накинуть назад. А то і більеш за рахунок більшої кількості спекулятивного виконання в ядрах і памяті, чого не дозволяло НТ.

Чим погано? А ниють від втрати НТ прям ухх :-/

Колись давно, коли конвеєр був завантажений на 1\2 в середньому - ввели НТ додавши додаткові регістри і виконавчі блоки, щоб довести завантаженість до 9\10 на два потоки.
Зараз прогрес дійшов до того, що конвеєр утилізується на 4\5-5\5 при тому, якщо відкинути додаткові блоки які потрібні для НТ- то виходить 9\10.
НТ уже віджив своє, пора би змиритися. Настала ера Е-ядер.
Востаннє редагувалось 13.06.2024 19:45 користувачем Sanc, всього редагувалось 1 раз.
Alligator
Member
Аватар користувача
Звідки: Миколаїв

Повідомлення

Sanc, ну як що, раніше можно було малювати на ВПС 24 ядра при проці 12 ядер, 24 потоки, а тепер тільки 12
Ну продуктивність віртуальних 24 ядер буде гірше нових реальних 12 но маркетологи продавали клієнтам ядра, а не їх продуктивність :laugh:
KimRomik
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Sanc: 13.06.2024 19:21 НТ уже віджив своє, пора би змиритися. Настала ера Е-ядер.
а потім в якомусь світлому майбутньому в Е-ядра додають НТ і видають це за революційну новинку
знаємо, ми це вже проходили...
і взагалі чого вам ця тема спокою не дає?)
Sanc
Member

Повідомлення

Alligator: 13.06.2024 19:31 Sanc, ну як що, раніше можно було малювати на ВПС 24 ядра при проці 12 ядер, 24 потоки, а тепер тільки 12
Ну продуктивність віртуальних 24 ядер буде гірше нових реальних 12 но маркетологи продавали клієнтам ядра, а не їх продуктивність :laugh:
Тут згоден, але це ж тупа спекуляція.

Для таких кому треба більша ядер - зроблять проци 10Р+64Е і 128Е.

АПД
128Е уже анонсували
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Alligator: 13.06.2024 19:31ну як що, раніше можно було малювати на ВПС 24 ядра при проці 12 ядер, 24 потоки, а тепер тільки 12
Так, є таке недопрацювання. Але, думаю, якщо хмари стануть сильно наполягати, то в інтелі скопіюють павер, де можна на віртуалізації кожне ядро нарізати по одному відсотку обчислювальної потужності :lol:
Sanc
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.06.2024 18:10 vmsolver
Ти ж хоч раз мозок ввімкнув і спробував подумати як/чим можна з одного потоку команд, бо у нас тут всіляко не vliw, зробити два/три щоб запхнути в оте що зробили в е-ядрах. Як це має відбуватись? "Команди на перший-другий-третій розрахуйся?" :lol: І ще більш важливо навіщо це робити, і якою ціною в транзисторному еквіваленті перед тим як писати всіляку маячню про утилізацію ресурсів процесора.
В Skymont вони Е ядра знов перекроїли, розширивши кількість блоків.
Там тепер гіпербульдозер, 2 по 2 спарених практично повноцінних ядра по блокам, такий собі НТ навпаки.

А за предіктор і тд куди поїхало купа транзисторів - це все дозволяє значно менше жерти електрики і займати менше місця на одиницю продуктивності.
Sanc
Member

Повідомлення

KimRomik: 13.06.2024 19:36
Sanc: 13.06.2024 19:21 НТ уже віджив своє, пора би змиритися. Настала ера Е-ядер.
а потім в якомусь світлому майбутньому в Е-ядра додають НТ і видають це за революційну новинку
знаємо, ми це вже проходили...
і взагалі чого вам ця тема спокою не дає?)
Не буде в Еядрах НТ, оскільки там дві пари спарених ядер, а це фактично гіпербульдозер, прямопротилежна штука до НТ
vmsolver
Member

Повідомлення

Sanc: 14.06.2024 22:37гіпербульдозер
Очередная гиперглупость.
Відповісти