Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
tablestikus
Member

Повідомлення

nightkain
Я б взяв мікротик та точку доступу від юніфай. Я саме так і покрив двохповерховий будинок за містом.
Ortyomko
Member

Повідомлення

nightkain: 14.06.2024 11:02 Посмотрел железяки. Вот такие приглядел варианты. Напомню ещё раз - дом два этажа, роутер стоит на первом. Пользуемся от 4 до 10 человек максимум. Сейчас местами на втором этаже не хватает покрытия wi-fi(роутер tp-link WR841). Хотелось бы стальной работы и хорошего покрытия. Чтобы нормально месенджеры работали, видеозвонки, ютюбчик, тиктоки :) Ну и посерфить на ноуте.
Смотрел таке варианты. Старый роутер в резерв. Беру новый и при необходимости второй/точку на второй этаж.
1) TP link Archer AX53 V2 - 2600грн
Точка tp link EAP115 1200грн
2) Keenetic Speedster KN-3012 2600грн
Второй попроще Keenetic Carrier KN-1713, я так понял можно бесшовный сделать. 1800грн.
Или точку Orbiter pro, но цена уже 3500грн.
3) Asus RT-AX RT-AX 57 - 3800грн
Точка asus rp-n12 - 1000грн
4) Mikrotik hAP ac3 - 4000грн
Точка mikrotik cap lite. - 1000грн

Что лучше взять? Если все не годится или есть оптимальнее, подскажите что смотреть тогда)
а рассмотрите ещё вариант сяоми. У них хорошо работает меш со всеми своими роутерами. Взять условно два Redmi AX5400, покроют точно весь дом. По настройкам безусловно есть проблемы, они там ужасные и много чего нельзя настроить, но есть просто нужен вай фай, то по своему опыту - мне всего хватает.
nightkain
Member

Повідомлення

Ortyomko
Сяоми брали два раза куму, оба проблемные были, побаиваюсь их теперь. Может конечно не повезло просто.
В плане настроек микротика, ничего страшного вроде там нет. В офисе стоит hap ac RB962, работает много лет без проблем
bes
Member

Повідомлення

nightkain: 14.06.2024 12:09 ничего страшного вроде там нет
слушай бери микротик, расскажешь потом как оно там и что. Только обязательно отпишись если сможешь в интернет зайти.
artko
Member

Повідомлення

nightkain: 14.06.2024 12:09 Ortyomko
Сяоми брали два раза куму, оба проблемные были, побаиваюсь их теперь. Может конечно не повезло просто.
В плане настроек микротика, ничего страшного вроде там нет. В офисе стоит hap ac RB962, работает много лет без проблем
xiaomi redmi ax6s. один накриває два поверхи, є навіть і на третьому, але вже швидкість так собі (хоча для esp32 вистачає на передавання даних від датчиків)... але прошивка нерідна, openwrt, жодних проблем вже майже рік.
той самий будинок - два mikrotik ac2 давали трохи гірше покриття та в моїх умовах були проблеми з мережої іноді.
Tesseract
Member

Повідомлення

nightkain: 14.06.2024 11:023) Asus RT-AX RT-AX 57 - 3800грн
Точка asus rp-n12 - 1000грн
Скоріше за все одного цього роутера буде цілком достатньо. Але якщо ні, то тоді уже краще брати меш-систему, типу такої: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/asus ... UAJIq.html
crumd
Member

Повідомлення

nightkain: Сейчас местами на втором этаже не хватает покрытия wi-fi(роутер tp-link WR841). Хотелось бы стальной работы и хорошего покрытия. Чтобы нормально месенджеры работали, видеозвонки, ютюбчик, тиктоки :) Ну и посерфить на ноуте.
Не совсем понятны ваши потребности. Если вам нужно расширить покрытие, то покупкой нового роутера это не решается. Потому что у всех роутеров для региона EU, независимо от цены и крутизны, одинаковая мощность излучения 20 dbm. Если вам нужно увеличить скорость интернета, то покупкой нового роутера это тоже не решается без увеличения скорости провайдера. Сейчас у вас роутер wr841. Это значит что скорость провайдера не превышает 100 Мб, а весь вайфай работает в полосе 2,4 ГГц. Если вы не планируете увеличить скорость провайдера, то вам вообще достаточно купить Точку Доступа и подключить к существующему роутеру.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Я дивлюся нашим людям мало кабів і с300 на голову падає. 11 рік війни а вони до цих пір руки до парашного заліза тянуть. А як русня може мімікрірувать всі давно знають. Усілякі італійськи взуття та британські чаї і т.д.
Китаю мабуть теж вже треба кидать нам на голову залізо щоб наше стадо заворушилося.
навіть збагнути не можуть роздивлятися мінімум на не китайські контори з заводами в китаї :facepalm:

Отправлено спустя 11 минут 29 секунд:
bes: 14.06.2024 12:17
nightkain: 14.06.2024 12:09 ничего страшного вроде там нет
слушай бери микротик, расскажешь потом как оно там и что. Только обязательно отпишись если сможешь в интернет зайти.
Вас покусав мікротік ? Для простого вкл і налаштувати назву і пароль віфі там нічого страшного немає.

При бажанні і шкідливих руках так, можна наробити. Але то вже сам собі сісадмін.
bes
Member

Повідомлення

Pathfinder: 14.06.2024 13:54 Вас покусав мікротік ? Для простого вкл і налаштувати назву і пароль віфі там нічого страшного немає.
я бы всем кто сюда обращается за советом давал бы по микротику что бы они после покупки понимали куда обратились
Dremjke
Member

Повідомлення

bes: 14.06.2024 15:00я бы всем кто сюда обращается за советом давал бы по микротику что бы они после покупки понимали куда обратились
Прикол в том, что они это понимают только тогда, когда сами столкнутся с этим чудом прибалтийской сетевой технологии :gigi:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

bes
Слідуючи вашій логіці то жоден роутер не підходить для користування.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

А який роутер обрати?

bes
Чекаю від Вас мікротік, слово не горобець, а отже пишіть в приват, обговоримо деталі, який саме мікротік вишлете й куди саме. А з мене покроковий гайд простого налаштування роутера, а потім складного. З резервним днс, впн тунелі то що.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

bes: 14.06.2024 15:00
Pathfinder: 14.06.2024 13:54 Вас покусав мікротік ? Для простого вкл і налаштувати назву і пароль віфі там нічого страшного немає.
я бы всем кто сюда обращается за советом давал бы по микротику что бы они после покупки понимали куда обратились
В мене було їх два. Знань мережі немає. З квіксетом ніколи не було проблем.
Замінив лише через невисоку площу покриття.
Не проти взяти ще раз, якби збільшили площу віфі.
pelia
Member

Повідомлення

я собі взяв мікротік, знань мережі не маю, тільки поверхнево, спочатку спробував квіксетом налаштувати (вистачає для 99.9% користувачів), але у мене не вийшло, через збочення з провайдером, бо той мікротік підключений вже до іншого мікротіка, який антена stx. Це було ввечері, я забив болт та ліг спати, на наступний ранок відкрив відео на ютубі по налаштуванню і налаштував доволі швидко, можливо годину чи півтори потратив, саме відео йшло десь 40 хвилин. Після того я налаштування не чіпав взагалі, хіба що днс правив та батьківський контроль налаштовував, щоб діти по ночам спали. Все дуже зручно і зрозуміло, а якщо не зрозуміло, то на кожне питання в інтернеті є відповідь. Повністю задоволений своїм hap ac2 lite, вже 3 роки ніяких проблем
Grava
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 14.06.2024 15:38А який роутер обрати?
Зібрати машину на pfsense/opnsense (або routeros, якщо фанат мікротіка) + світч + точка доступу. Безпрограшний віріант :rotate:
IvanCh
Member

Повідомлення

_clawfinger_
проси грошима, він же щось там нахімічить, чи якусь криву прощивку зальє
щоб довести правоту
tablestikus
Member

Повідомлення

Grava: 14.06.2024 17:17
Зібрати машину на pfsense/opnsense (або routeros, якщо фанат мікротіка) + світч + точка доступу. Безпрограшний віріант :rotate:
а до цього ще зібрати стійку в шафі і сетапати на віртуалках на рековому сервері
Grava
Member

Повідомлення

tablestikus
рухаюсь у цьому напрямку :D
Smok
Member

Повідомлення

Grava: 14.06.2024 17:17
наскільки я розумію, самозбір нажаль не може запропонувати wifi того ж рівня, як роутери з декількома антенами
хіба що bpi-r4 з їх wifi 7 картою на 6 антен, але ж це arm
а городити зоопарк - таке собі, в наш час відключень
bes
Member

Повідомлення

Pathfinder: 14.06.2024 16:43
В мене було їх два. Знань мережі немає. З квіксетом ніколи не було проблем.
Замінив лише через невисоку площу покриття.
Не проти взяти ще раз, якби збільшили площу віфі.
вы задолбали своим квиксетом, если тебе от роутера не больше квиксета то чем хуже тп линк, асус, кинетик и другая чупаха которая дает больше киксета за те же деньги ?

Отправлено спустя 1 минуту :
_clawfinger_: 14.06.2024 15:38 Чекаю від Вас мікротік, слово не горобець, а отже пишіть в приват
так это тебе надо к тем кто его советует :laugh: :lol: Халявы не будет

Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
pelia: 14.06.2024 17:04 Все дуже зручно і зрозуміло
pelia: 14.06.2024 17:04 але у мене не вийшло, через збочення з провайдером, бо той мікротік підключений вже до іншого мікротіка, який антена stx. Це було ввечері, я забив болт та ліг спати
ты на приколе? надо было квиксотом настроить и все. Куда ты полез? Два часа по каким то видео настраивал роутер и больше не лазишь туда потому что тебе там ничего не понятно. Я думал что это обычно 2 минуты занимает если даже не в чем не разбираешься :laugh: :lol:

Отправлено спустя 50 секунд:
Ekz0rcyst: 14.06.2024 15:16 bes
Слідуючи вашій логіці то жоден роутер не підходить для користування.
с чего ты так решил? Любому кто не может даже разобраться какой ему роутер надо - надо всунуть микротик

Отправлено спустя 1 минуту 25 секунд:
Dremjke: 14.06.2024 15:04
bes: 14.06.2024 15:00я бы всем кто сюда обращается за советом давал бы по микротику что бы они после покупки понимали куда обратились
Прикол в том, что они это понимают только тогда, когда сами столкнутся с этим чудом прибалтийской сетевой технологии :gigi:
Так понимаешь я же на опыте говорю, сам тут наслушался какое это чудо. Через две недели зашел сюда за советом а мне эти черти кто советовал говорят что то типа "так перед тем как покупать надо знать базовые основы сети" :laugh: :lol:
Востаннє редагувалось 14.06.2024 19:33 користувачем bes, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти