Привіт усім. Все таки вирішив поділитися своєю проблемою в новій темі з надією на швидкий відгук. Після переходу на 11 вінду почалася дуже цікава та нажаль невесела історія з Адреналіном. А саме з'явилися регулярні краші драйвера та вильоти ігор, навіть хром почав крашитися при перегляді онлайн відео. При пошуку стабільних налаштувань системи прийшов до цікавого результату: при ввімкненому xmp профілі для оперативки мене ввічливо попереджають, що це може призвести до нестабільної роботи pcie4 девайсів в моїй системі, що я по факту і отримав описуючи вищезгадані трабли. Єдиним стабільно-робочим варіантом покищо залишаються дефолтні налаштування біосу, що мене дуже бісить. Не для того я брав топову материнку, щоб сидіти на памяті з частотою 2133(((. Ще дивніша ситуація, що SAM чи то REBAR також не допомагає, а навпаки суттєво знижує продуктивність системи. Його теж було послано. Тому у мене вперше виникло бажання спробувати самому тонко налаштувати роботу усієї системи, а саме вручну розігнати проц та пам'ять і андервольтнути відяху. Хочу витиснути тепер з системи по максимуму! Тут шукаю підтримки і поради чи в правильному напрямку я думаю рухатися? Можливо виною нестабільна версія
біосу, яку я спєцом задля роботи ребару і обновив? Чи не паритися і чекати нової стабільнішої версії адреналіну? Прошу не тролити порадами переходу до зелених- не звик опускати руки)
Буду вдячний за будь-яку цінну пораду.
Новини
Останні статті і огляди
Регулярні краші Адреналіну на 11ій вінді.
-
the_did
Junior
-
0kie
Member
Как именно переходил? Пожелание делать чистую установку вместо обновления 10-ки до 11-й - это не пустой звук. В твоём случае. Поставь 10-ку и протестируй железо. Потом приходи.the_did: ↑ 01.06.2024 18:49Після переходу на 11 вінду
-
the_did
Junior
Саме так і робив. Сенсу тестити на 10ці не бачу, бо проблема точно не в залізі. До того на 10ці був політ нормальний, але суть в тому, що і версія біосу була інша. Помилка моя, що яка саме версія я не записав. Версія біосу вже є новіша. От я і думаю: пробувати поставити найновішу, чи краще відкотитися до тої, там де ще не було ребару для моєї мамки? Мені більше подобається перший варіант. Також все-таки спробую вручну розігнати память до параметрів які не конфліктуватимуть з відяхою.Пожелание делать чистую установку вместо обновления
П. С. Для мене залишається дуже дивним надпис у біосі про можливий конфлікт з pcie4 девайсом при ввімкненні xmp профіля оперативки. В старій версії біосу такого попередження не було. Логічно не можу це пояснити(
-
the_did
Junior
Доброго дня. Хочу сам закрити дану тему. Можливо комусь стане в нагоді.
Отож, як я і очікував це не є проблема 11ки чи кривих драйверів AMD. З новою прошивкою біосу Asus добавили один рядочок до свого попередження щодо можливого конфлікту між XMP i PCIe4 девайсами. А саме: якщо частота FCLK буде перевищувати 1800, то вони не гарантують стабільність системи.
ВИРІШЕННЯ: так як мій профіль 3600, то я вручну зафіксував FCLK на рівні 1800 і отримав стабільність і всі плюшки разом з SmartAccesMemory. Дякую всім, хто відгукнувся.
Отож, як я і очікував це не є проблема 11ки чи кривих драйверів AMD. З новою прошивкою біосу Asus добавили один рядочок до свого попередження щодо можливого конфлікту між XMP i PCIe4 девайсами. А саме: якщо частота FCLK буде перевищувати 1800, то вони не гарантують стабільність системи.
ВИРІШЕННЯ: так як мій профіль 3600, то я вручну зафіксував FCLK на рівні 1800 і отримав стабільність і всі плюшки разом з SmartAccesMemory. Дякую всім, хто відгукнувся.