Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Просто залишу "харчі" для роздумів : гіга відома перша за все тим, що випускають мільйон ревізій одного й того ж продукту, де всі наступні ревізії після першої - це удешевшення та спрощення товару (менше фаз живлення, фази живлення меншої потужності (напр 50А замість 60А), гірше охолодження (як прибирають випарну камеру, так і зменшують кількість теплотрубок чи пластин, чи взагалі навіть об'єм того охолодження як сталось у випадку з 4070 геймінг ОС, коли товщина радіатора в другій ревізії стала менша на 7.5мм), зменшують кількість різноманітних хедерів на мат платах). І це єдина компанія яка в наш час таким "профілює", коли саме нова ревізія товару - це упрощений та ГІРШИЙ варіант попередньої ревізії.

Для прикладу b650m gaming x ax де починаючи з ревізії 1.2 стало на 2 слої тектоліту менше ніж було в ревізіях 1.0/1.1.
Востаннє редагувалось 28.05.2024 12:31 користувачем daesz, всього редагувалось 2 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Melofon: 28.05.2024 12:06
Vlaad13: 28.05.2024 09:59 Так в моей 4070 есть :dontknow:
Точно так же смотрел обзор на 4070 супер там тоже была
Смысл им делать разный охлад?
Значит ты даже не в курсе как она выглядит :lol:
Смысл в экономии, а зачем делать другой охлад в игл и виндфорс? При чем двух вариаций даже, как впрочем и гейминг есть разные вариации охлада с испарительной и без. Всё ради экономии, там на спичках экономят а ты тут говоришь зачем им делать разный охлад :facepalm: , ты как будто раньше в предыдущих поколениях не видел что вендоры творили, вот реально как будто только влез в тему видеокарт, но при этом что-то уже всем советуешь :laugh:
я ж фотку выставил - вон была же :dontknow:
просто странно что они так делают - ну да ладно
повторюсь - значит у асус стриксов та же история получаеться

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
daesz: 28.05.2024 12:18 Просто залишу "харчі" для роздумів : гіга відома перша за все тим, що випускають мільйон ревізій одного й того ж продукту, де всі наступні ревізії після першої - це удешевшення та спрощення товару (менше фаз живлення, фази живлення меншої потужності (напр 50А замість 60А), гірше охолодження (як прибирають випарну камеру, так і зменшують кількість теплотрубок чи пластин, чи взагалі навіть об'єм того охолодження як сталось у випадку з 4070 геймінг ОС, коли товщина радіатора в другій ревізії стала менша на 7.5мм), зменшують кількість різноманітних хедерів на мат платах). І це єдина компанія яка в наш час таким "профілює", коли саме нова ревізія товару - це упрощений та ГІРШИЙ варіант попередньої ревізії.
:weep:
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.05.2024 12:23 я ж фотку выставил - вон была же :dontknow:
Так на фото пише, що Ті

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
daesz
Розкажіть це мсі з геймінн слім, 3 ревізіями 4070ті, на яких забрали опорну раму і вантуз 2х 4070ті супер)
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 28.05.2024 12:56 daesz
Розкажіть це мсі з геймінн слім, 3 ревізіями 4070ті, на яких забрали опорну раму і вантуз 2х 4070ті супер)
:rotate:
anyname
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.05.2024 09:59 Так в моей 4070 есть :dontknow:
Точно так же смотрел обзор на 4070 супер там тоже была
Смысл им делать разный охлад?
Бо це давня фішка Гіги. На огляді умовна rev 1.0 , де все файно, а потім тишком нишком у продаж йде rev 1.0a , або rev 1.1 де менше товщина міді , кількість шарів текстоліта , дешевші компоненти (в найгіршому разі на МП й "зайві" фази кудись зникали). Чесний непроплачений огляд вже вийшов , так що починається ефективний менеджмент ресурсів , все одно більшість у якої нічого не зламається нічого й не дізнається.а те що температура збільшилася винне глобальне потепління.
oversteve
Member

Повідомлення

anyname
на огляді 4070 ті першої ревізії, у неї є камера і її можна було купити, у інших немає
Mixx
Member

Повідомлення

oversteve
У меня была обычная 4070 гейминг ос 1й ревизии, испарительная камера была на месте, в v2 уже не было, правда зачем для карты с лимитом 200вт испарительная камера? Для меня так и осталось загадкой. Слимка 4070с что по весу охлада, что по температурам геймингу сильно уступает, единственный плюс - обороты вертушек на всем рабочем диапазоне температур сильно ниже чем у конкурентов, хотя, опять же, температуры на 10 градусов выше, чудес не бывает.

А вот история с платами b650/b650m gaming ax, куда печальнее, ибо 1я ревизия благодаря тем 8ми слоям текстолита в частности отлично гнала память, личный опыт общения с версией 1.2 показал, что стало сильно хуже. И тут, в отличии от видеокарт, в которых запас по охладу так и остался огромным, не заметить удешевление уже не получится.
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx
та нема в першій ревізії звичайної 4070 геймінг камери, тільки в першій ревізії Ті є
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.05.2024 12:23просто странно что они так делают
Для Гиги это не странно а в порядке вещей, вот поэтому гигу нужно выбирать более осмотрительно и знать где какая ревизия.
Mixx
Member

Повідомлення

oversteve
https://www.ixbt.com/3dv/gigabyte-gefor ... ew.html#n5

Если не знаете, или не сталкивались - не позорьтесь. Охлад у обычной 4070 и ТИшки первых ревизий абсолютно идентичен. Лично пользовался такой картой до декабря месяца прошлого года и знаю о чем говорю.
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx: 28.05.2024 16:52 oversteve

Если не знаете, или не сталкивались - не позорьтесь. Охлад у обычной 4070 и ТИшки первых ревизий абсолютно идентичен. Лично пользовался такой картой до декабря месяца прошлого года и знаю о чем говорю.
ідентичний? :-/
ваше ж посилання на іхбт, реальний охлад 4070 і рендер охладу 4070ті під ним, там навіть в коментах хтось писав, що вони тупанули
спойлер
Зображення
Mixx
Member

Повідомлення

Ну, у меня на 4070 охлад выглядел так-же, как на фото, вторая картинка - нечто абстрактное с сайта гигабайта.

В обзорах на 4070ти первой ревизии охлад 1в1 как тут у гейминга, еще у АЕРО 1й ревизии охлад точно такой.

Все ваши аргументы сводятся к тому, что кто-то, где-то, наверное в коментах написал, браво :gigi: :super:

Ну, можете продолжать верить, только других в заблуждение не вводите.
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx
а сайт гігабайта для вас не аргумент я так розумію? :think:

от вам огляд 4070ті першої ревізії і як бачите СО саме така як рендер 4070ті з сайту гіги
https://www.techpowerup.com/review/giga ... -oc/3.html

заодно подивіться на специфікації карт, 4070ті с камерою довша і ширша, ніж інші 4070, я розумію, що вони візуально схожи, але якщо не будете довбитися в очі, то побачите, що вони все ж таки трохи відрізняються

те саме з аеро
4070 без камери - https://www.gigabyte.com/ua/Graphics-Ca ... OC-12GD#kf
4070 ті в1 з камерою - https://www.gigabyte.com/ua/Graphics-Ca ... OC-12GD#kf
4070 ті в2 без камери - https://www.gigabyte.com/ua/Graphics-Ca ... V2-12GD#kf
Arrow997
Junior

Повідомлення

Люди яку взяти 4070 супер краще ?щоб і не дуже сильно гуділа і не гаряча ,бо читаю читаю але так і не зрозумів 😅
Vader
Member

Повідомлення

Arrow997
я могу сказать с своей колокольни..msi..у меня правда 4070ti..тихая,холодная без шума дросселей..что еще надо?думаю,нормальный аргумент. ;)
Arrow997
Junior

Повідомлення

Vader: 28.05.2024 21:27 Arrow997
я могу сказать с своей колокольни..msi..у меня правда 4070ti..тихая,холодная без шума дросселей..что еще надо?думаю,нормальный аргумент. ;)
Ну так то по факту , єдиний мінус чогось мсі дорогі такі , якщо ти про геймінг х версію , хоча з іншої сторони читаю тут то пишуть що мсі не дуже , за весь час мав справу тільки з асус , мсі і Гіга , і з усих трьох проблем не було тільки з гігою але які вони зараз не знаю
daesz
Member

Повідомлення

З вашої логіки - навіть сама гіга не знала, що там є випарна камера.
З того сайту що кинули - навіть автор не оприділився чи вона там є, бо на першому зображенні звичайна мідна пластина :D
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 28.05.2024 22:13

З того сайту що кинули - навіть автор не оприділився чи вона там є, бо на першому зображенні звичайна мідна пластина :D
автор там тупанув і взяв опис і рендер від Ті, замість звичайної 4070, і це скорше за все і породило когорту експертів, які стверджують, що в них 4070 з камерою :D
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 28.05.2024 22:18
daesz: 28.05.2024 22:13
автор там тупанув і взяв опис і рендер від Ті, замість звичайної 4070, і це скорше за все і породило когорту експертів, які стверджують, що в них 4070 з камерою :D
Мені подобається твердження "особисто користувався такою і тому знаю", сильно сумніваюсь що він її розкручував та звіряв чи там справді випарна камера :D
Просто уявляю собі гіга зробила карту з випарною камерою, але замість того щоб вказати це на сторінці товару для кращих продаж - вказали просто мідну пластину :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

Arrow997: 28.05.2024 20:55 Люди яку взяти 4070 супер краще ?щоб і не дуже сильно гуділа і не гаряча ,бо читаю читаю але так і не зрозумів 😅
я писав вам на минулій сторінці, ось тут розписував що із себе різні моделі представляють більш детально
viewtopic.php?f=5&t=4663&p=3796126#p3796126
зараз якщо з мінімальними затратами і ок СО, то гіга геймінг зі знижками на розетці напевно самий оптимальний варіант (як раз на днях брав і вийшло 27.5к і ще бонусів на 1.6к насипали), або як варант асус дуал з догмою 2 в нагрузку або знижкою 5% на розетці
якщо хочется безкомпромісно тихий варіант і не жалієте бабла - асус туф з догмою або 5% знижкою
якщо хочется максимально тихо, дешево і готові колхозити - асус дуал і робити дешрауд
Відповісти