Коротко опишу ситуацію:
Я працюю звичайнийм адміністратором в компанії і не володію документацією, топологією локальних мереж компанії. Людина, яка займалась цим всім звільняється і тимчасово підтримка роботоздатності лягає на мене. Декілька днів назад сталась така проблема:
Є ПК, на ньому встановлена Windows 7, Програма-драйвер та БД SQL (Microsoft SQL Server).
Приблизна схема мережі для цього комп'ютера:
- спойлер
- Ввідний роутер провайдера > Керований комутатор HP (До нього підключено ще декілька різних комп'ютерів > Роутер MikroTik (На жаль, доступу до налаштувань немає) > Ще один світч (Щоб два комп'ютери отримували інформацію з ПК-драйвера > Патч панель > ПК з програмою драйвером
Я пробував:
- Перепробував всі наявні кабелі в різних варіаціях;
- Замінив БЖ Мікротіка;
- Товариш зміг підставити інший мікротік з налаштуваннями, які мені відомі;
- Також пробували замінити Мікротік на звичаний ТПлінк
- Сам ПК-драйвер підключав напряму до Мікротіка;
- Підключав інший хаб (ТПлінк на 4 порти) після Мікротіка;
- Перезапускав все і вся на різні проміжки часу
На жаль, я не спеціалість в адмініструванні мереж та їх налаштуванні, а майстер може бути лише післязавтра. Інколи мені здається, що це керований комутатор несправний, але біс його знає.
Можливо, є людина, яка з свого досвіду підкаже, на що ще можна звернути увагу. Адже проблема доволі болюча і потрібно її вирішити...
Щиро перепрошую за можливі неточності чи невірні терміни! З радістю відповім на уточнюючі питання