Toshiba анонсувала жорсткі диски місткістю понад 30 ТБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
KimRomik
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Toshiba анонсувала жорсткі диски місткістю понад 30 ТБ

з технологією SMR
Дякую. Не цікавить.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

KimRomik
Ви впевнені, що уважно прочитали?
Тепер до неї приєднується Toshiba. Японська компанія заявила, що досягла обсягу в 31-32 ТБ у накопичувачах із застосуванням технологій HAMR та MAMR.
Classique
Member

Повідомлення

Цікаво як ці технології покажуть себе в контексті зчитування через тривалий час. Якщо відмінностей від традиційної технології не буде, то це дуже добре для холодних архівів .
По традиційним вінтам я ніколи не бачив розмагнічування до неможливості читати при фізично справному накопичувачі, який тривало лежав.
coffeeman
Member

Повідомлення

Classique: 17.05.2024 10:39 Цікаво як ці технології покажуть себе в контексті зчитування через тривалий час. Якщо відмінностей від традиційної технології не буде, то це дуже добре для холодних архівів .
По традиційним вінтам я ніколи не бачив розмагнічування до неможливості читати при фізично справному накопичувачі, який тривало лежав.
Це покаже себе так: купиш диск, запишеш, покладеш в "архів", а коли будеш зчитувати "дізнаєшся" що він був SMR.
konb999
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.05.2024 09:58 Предлагаю обсудить Toshiba анонсувала жорсткі диски місткістю понад 30 ТБ

з технологією SMR
Дякую. Не цікавить.
Все, - тошиба збанкротіла!
Та і вас могло би зацікавити хіба що у випадку якщо ви никру продасте або 2 відразу.
Тому, - не в технології справа

Отправлено спустя 57 секунд:
Ekz0rcyst: 17.05.2024 10:17 KimRomik
Ви впевнені, що уважно прочитали?
Тепер до неї приєднується Toshiba. Японська компанія заявила, що досягла обсягу в 31-32 ТБ у накопичувачах із застосуванням технологій HAMR та MAMR.
Тут на оверах мало хто читає, - головне скоріше НАПИСАТИ шось!
Sanьka
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.05.2024 09:58Дякую. Не цікавить
То для холодних сховищ, тому пофіг.
Цікаво чому ВД ще не представила свій варіант з МАМR
beeer
Junior

Повідомлення

Classique: 17.05.2024 10:39 Цікаво як ці технології покажуть себе в контексті зчитування через тривалий час. Якщо відмінностей від традиційної технології не буде, то це дуже добре для холодних архівів .
В теоріі, якщо дуже спрощувати HAMR і MAMR ідеальні для архівів. Вони мають бути навіть більш надійні за традиційді диски. Спробую дуже спрощено пояснити. В сучасних дисках вперлись у фізику - неможливо зменшувати область намагнічування далі, бо в традиційних матеріалах якщо її ще зменшити, то кожна "комірчина" буде впливати на усіх своїх сусідів. Потрібен більш стійкий магнітний матеріал для зменшення "комірки", але їх проблема в тому, що він не буде магнітитись звичайною головкою, бо він же стійкий, а якщо взяти поле посильніше - знову "сусіди" постраждають... От і вигадали локально підігрівати, воно стає більш "податливим", записується, охолоджується, і вже тримає "як кремінь".

На папері все дуже гарно виглядає і такі диски мають ще довше лежати. Але як завжди усе залежить від інженерів і конкретної реальзації. Загалом технологія дуже перспективна і навіть якось віриться, що на об'ємах 100+ ТБ вона буде відполірована і гарно працюватиме. Але от саме перші ластівки поки що викликають обережний скепсис.
KimRomik
Member

Повідомлення

konb999: 17.05.2024 11:46Все, - тошиба збанкротіла!
Та і вас могло би зацікавити хіба що у випадку якщо ви никру продасте або 2 відразу.
Тому, - не в технології справа
Якщо мені знадобляться такі диски, я просто куплю кілька CMR сумарним об"ємом 30 ТБ.
Classique
Member

Повідомлення

coffeeman: 17.05.2024 10:52
Це покаже себе так: купиш диск, запишеш, покладеш в "архів", а коли будеш зчитувати "дізнаєшся" що він був SMR.

А чим смр поганий в контексті зчитування з часом ?
Wonderboy
Member

Повідомлення

Classique: 17.05.2024 19:21А чим смр поганий в контексті зчитування з часом ?
Думаю, тут мається на увазі теоретична можливість перемагнічування сусідніх ділянок при черепичному записі. Наскільки ця страшилка дійсна, я щось ніде не нагуглив. Поки зрозуміло, що SMR ніколи не конкурент CMR, але свою нішу такі диски матимуть.
Dremjke
Member

Повідомлення

Wonderboy: 19.05.2024 12:43Наскільки ця страшилка дійсна, я щось ніде не нагуглив.
В користувацькому сегменті там нічому перемагнічуватися і без різниці, SMR чи CMR. В ентерпрайзі взагалі своя "атмосфера".
А взагалі, було б цікаво дізнатися про реальний випадок, коли SMR призводив до конкретного падіння продуктивності диска.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Если диск будет надёжным - для архива удобно, внешний карман для ноута у меня есть, просто переодически если нужно вставляю диск туда и порядок!
Ну или к десктопу подключить. Так как хдд в ПК на постоянку или не нужны, или одного достаточно для торрентов и помойки
Classique
Member

Повідомлення

Wonderboy: 19.05.2024 12:43
Classique: 17.05.2024 19:21А чим смр поганий в контексті зчитування з часом ?
Думаю, тут мається на увазі теоретична можливість перемагнічування сусідніх ділянок при черепичному записі. Наскільки ця страшилка дійсна, я щось ніде не нагуглив. Поки зрозуміло, що SMR ніколи не конкурент CMR, але свою нішу такі диски матимуть.

То не є проблема наскільки я розумію. Smr для архівів цілком нормальна історія. І диски легші. Але різниця в ціні там була раніше мінімальна і сенсу обирати смр не було економічного.
S
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.05.2024 09:58Дякую. Не цікавить.
Под файлопомойку раз записал и многократно читаешь вполне пойдет.

Отправлено спустя 5 минут 21 секунду:
Dremjke: 19.05.2024 14:38А взагалі, було б цікаво дізнатися про реальний випадок, коли SMR призводив до конкретного падіння продуктивності диска.
Примеров полно, там как у бытового ssd сначала быстро а потом очень медленно.
спойлер
Зображення
https://habr.com/ru/articles/529860/
Dremjke
Member

Повідомлення

S
Понял-принял, благодарю за информацию.
Відповісти