Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Свегер
Member

Повідомлення

Kauil
Kauil: 04.05.2024 12:36 Мабуть бажано іпс. Поки дивлюсь на ось цей https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 263122941/
- цей монітор, обговорювали на 968 сторінці. Про більш детальніші нюанси, гадаю, можете запитати в VBerezovsky, в нього, як він написав дві ревізії цього монітора

Відправлено через 44 хвилини 33 секунди:
Kauil Гадаю, ще із таких варіантів, можете вибрати:
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GP850.htm - цей LG досі, один із найліпших варіантів в даному бюджеті, по своїх параметрах.
https://ek.ua/ua/DELL-G2724D.htm - Dell, з хорошим заводським налаштуванням і по якості один із кращих, що є на ринку.
https://ek.ua/ua/LENOVO-LEGION-Y27H-30.htm - також, хороший монітор з LG матрицею, подібною до LG 27GP850
VBerezovsky
Member

Повідомлення

Kauil: 04.05.2024 12:36
Kauil: 07.03.2024 10:53 Добрий ранок. Зламався монітор, планую взяти шось нове 2к. Підкажіть, цей монітор вартий уваги, чи краще va не брати? https://telemart.ua/ua/products/msi-opt ... cq4-black/
Доброго дня, все ще в пошуках монітору. Монітор потрібен для ігор і перегляду фільмів, більше ігри(в основному вов).
Підкажіть, що можна взяти з 2к? Не дорожче 13к, а краще дешевше :gigi: Мабуть бажано іпс. Поки дивлюсь на ось цей https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 263122941/
Першу ревізію М27Q ви, напевно, уже в продажу і не знайдете, але друга теж непогана за свої гроші, імхо. Також приєднаюся до рекомендацій LG та Dell повідомленням вище. В цьому ціновому діапазоні я не знаю, що можна знайти краще, щоб тисяч п'ять не докидувати.
Dremjke
Member

Повідомлення

Kauil: 04.05.2024 12:36Поки дивлюсь на ось цей
Беріть, чудовий монітор, вашим критеріям повністю відповідає.
man1242
Member

Повідомлення

Свегер: 04.05.2024 12:08 man1242 Як на мене, на даний момент, доволі тяжко порівнювати LG 27GP850 і той же MSI G274QPF.
Оскільки, в моніторів LG 27GP850, які з датою виробництва після 09/2023, нова ревізія матриці, яка по відгукам, вже немає минулих проблем.
В новому огляді на rtings: https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... -27gp83b-b, також все більш менш добре.
А про MSI G274QPF, нормальних оглядів з калібруванням поки не бачив. Оскільки модель доволі нова. Тому, залишається, тільки гадати, який він по факту. По відгукам, звичні для MSI, більш кислотні відтінки кольорів.

Маю сумнів з приводу глоу він там та доволі помітний особливо якщо граєте у темряві темні ігри. Він може бути зменшений тільки з пониження яскравості або великої кривої гамми
odessitmws
Member

Повідомлення

Прикупил я тут планшет с Олед на 120гц 2.6к на 11.2дюйма если подключить его к компу очень даже круто выглядит, а то что размер маленький компенсируется меньшим расстоянием до него.... При том новенький в пленке стоит 8к плюс функции планшета выполняет Леново таб ген2 :up:
man1242
Member

Повідомлення

odessitmws: 04.05.2024 20:57 Прикупил я тут планшет с Олед на 120гц 2.6к на 11.2дюйма если подключить его к компу очень даже круто выглядит, а то что размер маленький компенсируется меньшим расстоянием до него.... При том новенький в пленке стоит 8к плюс функции планшета выполняет Леново таб ген2 :up:
Олед топ без сумніву але через вигорання його продати через роки три-чотири коли в майбутньому можливо з'являться більш стійкі моделі до вигорання маю сумнів, це як продавати ссд котрим користувались вже 5 років. У ссд хочаб ресурс можливо побачити
odessitmws
Member

Повідомлення

man1242: 04.05.2024 21:14але через вигорання
Будешь его использовать по назначению (а не пересвечивать солнце, ибо лень плотные шторы дёрнуть) то там обычные Олед не qd хватит на пол жизни
Filabatya
Member

Повідомлення

odessitmws
сильно ви свій монітор розкочегарили :gigi:
odessitmws
Member

Повідомлення

Filabatya
В каком смысле?
Filabatya
Member

Повідомлення

в герцовому
man1242
Member

Повідомлення

odessitmws: 04.05.2024 21:27
man1242: 04.05.2024 21:14але через вигорання
Будешь его использовать по назначению (а не пересвечивать солнце, ибо лень плотные шторы дёрнуть) то там обычные Олед не qd хватит на пол жизни
Розумію що найкраща порада це не вмикати ваш олед монітор це норма але при зменшенні яскравості кожної олед панелі ви також втрачаєте рівень деталей що бачите темних ділянках :)
odessitmws
Member

Повідомлення

man1242
это зависит от калибровки, а не от яркости
man1242
Member

Повідомлення

odessitmws: 04.05.2024 22:12 man1242
это зависит от калибровки, а не от яркости
Спостерігати "калібрування" синього екрану це важливо, так тоді виходить що зниження якості не допомогає зменшити навантаження на панель а навпаки наприклад піднявшення рівня синього кольору ви так само навантажуєте цей світодіод :spy: так-так знаю що синій роблять з урахунком запасу тому що він найскладніший у виконані та виходить з ладу першим
sani
Junior

Повідомлення

Всім привіт.

Допоможіть будь ласка визначитись з вибором.
Розглядаю до покупки dell u2724d та g2724d.

В основному буду більш часу робити з текстом(програмування), трошки на вихідних буває граню в ігри. Дружина полюбляє фоткати, тож може теж захоче щось там по фото подиватись.

u2724d приваблює більшою кількістю кольорів і, як я зрозумів, точністю їх відтвоення бо хочеться взяти щось біль універсальне.
g2724d вигляда як біль швидким, але я не геймер, так для відпочинку тілки трошки граю. Да і пограти можно просто на ноуті зі швидкою матрицею на крайній випадок(здається 3мс в мене).

Різниця по ціні між двома моніторами здається не велика, але чи буде u серія дійно відчутно краща за g?
Чи варто зупинятись на u2724d? Чи може є якась краща альтернатива?
man1242
Member

Повідомлення

Хотів поділитись з форумчанами своїм досвідом у рулетці з ips панелями
Це що замовляв і був дуже здивован
спойлер
Зображення
Це зразок що був у блогера та він показав це на відео
спойлер
Зображення
Я так розумію клепати брак це норма у хай сігменті моніторів

Залишу відео для тих хто взважує брати олед для ігор, ну принаймні це бачив особисто на Oled телевізорі
спойлер
Vpupkin
Member

Повідомлення

man1242: 06.05.2024 12:39Залишу відео для тих хто взважує брати олед для ігор, ну принаймні це бачив особисто на Oled телевізорі
Я эту проблему решил целиком и полностью обрезав 10гц через cru.
А вендоры делают вид что всё хорошо и проблемы не существует.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

man1242: 06.05.2024 12:39Залишу відео для тих хто взважує брати олед для ігор, ну принаймні це бачив особисто на Oled телевізорі
Як я зрозумів, проблема виникає при надзвичайно аномальних стрибках кадрової частоти.
В тесті вони тестували на стрибках від макс. частоти оновлення екрану до 10 Гц.
Було 144 фпс, стало 10 фпс.
Як на мене, то якщо в мене кадрова частота просаджується до 10 фпс, то якесь там мерехтіння то не найбільша з можливих проблем.
Мало того, що така частота абсолютно неграбельна, так ще й такі стрибки некомфортні самі по собі.
А при більш реалістичних коливаннях від 144 Гц до 134 Гц таких проблем немає.
Дуже малоімовірно, що дорогі OLED екрани хтось купує, щоб грати в тормоза.
На консолях майже завжди є або стабільні 30 фпс, або стабільні 60 фпс, або коливання 40-50 в режимі розблокованої частоти.
На ПК тим більш, власник преміум екрану за кілобакс+ імовірно має залізо, яке забезпечить мінімум 60 фпс всюди, а верхню частоту кадрів можна просто обмежити макс. частотою монітора.
Vpupkin
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Неа, там всё плохо и мерцает почти везде даже если идеальные 200фпс в кибератлетном фуфле с загрузкой гпу в 20%.
Реальная беда и если бы я не нашел решения то пробывал бы слить по гарантии.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Vpupkin
В себе на 65cx та на 42с2 такого не помічав, а користуюсь дуже довго і переграв в купу ігор, в тому числі і дуже темних.
Можливо, проблема більш актуальна для моніторів з надвисокою частотою оновлення.
Імхо, розгін матриці (навіть заводський) у оледів - погана ідея.
man1242
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.05.2024 13:46
Як я зрозумів, проблема виникає при надзвичайно аномальних стрибках кадрової частоти.
В тесті вони тестували на стрибках від макс. частоти оновлення екрану до 10 Гц.
Було 144 фпс, стало 10 фпс.
Як на мене, то якщо в мене кадрова частота просаджується до 10 фпс, то якесь там мерехтіння то не найбільша з можливих проблем.
Мало того, що така частота абсолютно неграбельна, так ще й такі стрибки некомфортні самі по собі.
А при більш реалістичних коливаннях від 144 Гц до 134 Гц таких проблем немає.
Дуже малоімовірно, що дорогі OLED екрани хтось купує, щоб грати в тормоза.
На консолях майже завжди є або стабільні 30 фпс, або стабільні 60 фпс, або коливання 40-50 в режимі розблокованої частоти.
На ПК тим більш, власник преміум екрану за кілобакс+ імовірно має залізо, яке забезпечить мінімум 60 фпс всюди, а верхню частоту кадрів можна просто обмежити макс. частотою монітора.
Цікаво з приводу вигорання або порівняння зменшення яскравості панелі після року використання, сам особисто граю багато у вов та доту і так розумію це не дуже вдалий вибір у його застосуванні. Дуже велике бажання було б придбати олед ширік 21*9 але читав що при виконанні контенту на ньому 16*9 буде помітне зменшення яскравості по центру тоді як по бокам яскравість буде більш високою що буде дуже помітно
Відповісти