Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
Hells Angels
Member

Повідомлення

oversteve: 02.05.2024 20:33по вашому фото - то ж рама на боковину і вода буде встановлена на боковину
спойлер
Зображення
oversteve
Member

Повідомлення

Hells Angels: 02.05.2024 20:39
oversteve: 02.05.2024 20:33по вашому фото - то ж рама на боковину і вода буде встановлена на боковину
спойлер
Зображення
ну це й виходить приблизно те, про що я писав - колхозити кріплення і змістити радітор до боковини, ще врахуйте, що туди поставили 15мм вентилятори, бо стандартні 25мм будуть заважати пам'яті/бж
Untegental
Member

Повідомлення

Hells Angels: 02.05.2024 20:06 MobileLord
макс по деньгам вийдет дороже чем просто купить корпус, воду и блок, сомневаюсь что для 3070 надо 850 ваттный бп
Хіба? Я зараз теж дивлюсь на пк зібрати в максе, порахував вартість комплекту
NR200 v1 голий - 4000
бп Cooler Master V SFX Gold 850 - 6500
водянка ще десь 3000 (в максе стоїть 280 вода яка окремо не продається як я зрозумів, і яку зазвичай в такий формфактор не втулити, максимум 240, хоча не знаю чи є різниця між 240 і цією 280 зважаючи що в обох випадках 2 120мм)
райзер ще десь 2000
загалом десь 15000 і макс приблизно десь так і коштує, можна і дешевше знайти від 13200, зважаючи що і на комплектуючі я вказав ціни +- по низу в укр магазинах.

Ну і головний плюс макса що вже більшість компа гарно зібрана, там навіть трубки охолодження оптимально довжини щоб не паритись. Але як потенційний мінус мені цікаве інше, умовно якщо виходить з ладу бп, і ти несеш його по гарантії, треба нести весь комплект чи можно тільки бп.
oversteve: 02.05.2024 19:49 мах напевно взагалі немає змісту брати, бж там не фонтан по відгуках
хіба там стоїть не звичайний Cooler Master V SFX Gold 850?
наче поки тільки більш менш позитивні відгуки про нього знайшов, і кілька іншомовних хвалебних ревью

Отправлено спустя 22 минуты 44 секунды:
oversteve: 02.05.2024 19:49
MobileLord: 02.05.2024 19:16 п.с. ще можете на вінгу 315б глянути, фактично та сама компоновка, що і нр200р в1, на 1см вище, але вже можна без проблем пхати матх, ну і що досить важливо можно зробити інвертований сетап, коли відяха буде зверху через кришу тягнути повітря
Подивився вінгу, в цілому що в такий розмір лізе така мамка це прикольно і ціна приємна. Але воду ставити вниз це така собі ідея, а там як я зрозумів інакше не лізе, або суровий колхоз. Що вже таке собі якщо бажання цим колхозом займатись нема. Ну і виглядає він гірше на мій смак, як і якість відопвідна до ціни.

Є ще якісь варіанти?
Hells Angels
Member

Повідомлення

корпус + вода + бж .. рейзер докуповувати не потрібно
вода і бж не продаються, вони типу special для макса, у бж вкорочені кабеля
Untegental: 03.05.2024 05:11умовно якщо виходить з ладу бп
тут хтось писав що бп частенько вмирали, але ні партії ні причин не писали, тому хез
0kie
Member

Повідомлення

К чему эти головняки за кучу денег? Чем Jonsbo не угодил?
oversteve
Member

Повідомлення

Untegental: 03.05.2024 05:11 Подивився вінгу, в цілому що в такий розмір лізе така мамка це прикольно і ціна приємна. Але воду ставити вниз це така собі ідея, а там як я зрозумів інакше не лізе, або суровий колхоз. Що вже таке собі якщо бажання цим колхозом займатись нема. Ну і виглядає він гірше на мій смак, як і якість відопвідна до ціни.
там можна ставити воду вниз і на бік без колхозу, але корпус можна "інвертувати" - перевернути догори ногами і відповідно вода знизу стане водою зверху
якщо поставити на бік, то виходить так само, як в нр200р
спойлер
Зображення
https://www.reddit.com/r/mffpc/comments ... sama_im01/
якщо поставити на низ, поставити відяху через райзер і перевернути, то виходить вода зверху
спойлер
Зображення
https://www.reddit.com/r/mffpc/comments ... ?rdt=62485
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
0kie: 03.05.2024 07:51 К чему эти головняки за кучу денег? Чем Jonsbo не угодил?
якщо мова про д30/31, то завеликий, власне вінга та ще дешевше д31
Untegental
Member

Повідомлення

Hells Angels: 03.05.2024 07:20
корпус + вода + бж .. рейзер докуповувати не потрібно
вода і бж не продаються, вони типу special для макса, у бж вкорочені кабеля
Untegental: 03.05.2024 05:11умовно якщо виходить з ладу бп
тут хтось писав що бп частенько вмирали, але ні партії ні причин не писали, тому хез
А чому не треба докуповувати райзер? Якщо в тій самій вінге збирати з відяхой на боку, то таки треба.

Подивився детальніше, таки в Максе повноцінна 280 з 140мм вентиляторами. ARCTIC в жодний з таких корпусів не влізе, а всі інші аналоги 280 коштують ще дорожче то фактична ціна буде ще більше.

Але вінга капець уродська, не можу її розглядати.

Я спочатку порахував скільки вийде зібрати наприклад в вертикальному Jonsbo VR3
корпус 6.2к
вода якщо з тонким радіком 280 найдешевше що бачу це be quiet! Pure Loop 280 - 4600 або якщо 240 тоді Deepcool за 3к. Хоча 280 по моєму досвіду таки суттєво потужніші ніж 240.
бп якщо не куллер мастер а корсар на ті самі 850 то вже ціна 9к
От і виходить 18-20к після яких і подивився на макс як прийнятний по ціні варіант.

От і виходить що тільки куллер мастер нр200 і лишається навіть якщо звичайний не макс, з водою на боковушку і відяхою без райзера, і SF-L 850.
До речі туди влазить на боковуху ARCTIC 280, чи треба щось з тоншим радіатором?
daesz
Member

Повідомлення

Untegental,
ці СМ В850 БЖ дуже не надійні, в декількох сфф ютруберів встигли погоріти після півроку-року використання (пам'ятаю декілька тижнів тому дивлюсь відео, а блогер такий : для цьої збірки я буду використовувати такий-то БЖ замість звичного СМ В850, бо він згорів).

Ну й ефективна величина 280 радіатора майже така ж як у 360, при тому він ширший то ж у деяких випадках він навіть ефективніший за 360 (від моделі до моделі) :
240 : 28.8см2
280 : 39.2см2
360 : 43.2см2
Востаннє редагувалось 03.05.2024 15:44 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Untegental: 03.05.2024 15:33А чому не треба докуповувати райзер?
NR200P P - pci-e included. Тільки у сапорта потрібно запитати чи змінилась версія на 4, бо вони були 3 версії.
Untegental
Member

Повідомлення

Hells Angels: 03.05.2024 15:44
Untegental: 03.05.2024 15:33А чому не треба докуповувати райзер?
NR200P P - pci-e included. Тільки у сапорта потрібно запитати чи змінилась версія на 4, бо вони були 3 версії.
Та він в звичайній версії він мені і не потрібний, тому як на боковуху буде ставитись вода. Це хіба що V2 скоро з'явиться на ринку.
MobileLord
Member

Повідомлення

daesz: 03.05.2024 15:43 Untegental,
ці СМ В850 БЖ дуже не надійні, в декількох сфф ютруберів встигли погоріти після півроку-року використання (пам'ятаю декілька тижнів тому дивлюсь відео, а блогер такий : для цьої збірки я буду використовувати такий-то БЖ замість звичного СМ В850, бо він згорів).

Ну й ефективна величина 280 радіатора майже така ж як у 360, при тому він ширший то ж у деяких випадках він навіть ефективніший за 360 (від моделі до моделі) :
240 : 28.8см2
280 : 39.2см2
360 : 43.2см2
Да, там и помпа пишут либо сразу нерабочая, либо через месяц выходит из строя. :-/ Arсtic на верх не лезет из-за толстого радиатора, а в версии III еще и помпа высокая. Пишут допустимая высота в nr200p v2 67мм, а помпа от freezer 280 III - 68.5, так что даже если кулера сверху заменить на более тонкие, все равно могут быть проблемы. Единственный вариант впихнуть 280 это брать корпус первой версии и ставить на бок. Либо брать вторую версию, но с другим сво, а они как уже выше сказали, дороже.
Untegental
Member

Повідомлення

Підсумую.

nr200p v1 + Arсtic 280 з відяхою напряму в слот, це все влізає? Обидві версії freezer стають нормально, можно брати версію III чи треба другу через нижчу помпу?
oversteve
Member

Повідомлення

Untegental: 03.05.2024 17:19 Підсумую.

nr200p v1 + Arсtic 280 з відяхою напряму в слот, це все влізає? Обидві версії freezer стають нормально, можно брати версію III чи треба другу через нижчу помпу?
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... _in_nr200/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... _cm_nr200/
Untegental
Member

Повідомлення

oversteve: 03.05.2024 17:24
Untegental: 03.05.2024 17:19 Підсумую.

https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... _in_nr200/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... _cm_nr200/
Чи не занадто тісна така компоновка як в першому прикладі з версією 3, від перегибів труб і тд проблем не буде? В другому я бачу що в нього труби найвища точка системи, в такому ж можуть бути шуми від булькання, в мене принаймні була така ситуація з іншою AIO.

мені здається краще розвернути AIO трубами в іншу сторону протилежну від бп, хоча треба дивитись на практиці. Ну і звісно вентелятори напевно краще робити як на кадрі з другим арктіком, тобто радіатором всередину вертушками наружу, хоча в такому випадку труби будуть сильніше випирати. Ну або тоді треба решітки ставити на ветилі
MobileLord
Member

Повідомлення

Тут как-то впихнули сво сверху и карту снизу в nr200p, это не форумчанин чтобы спросить у него? https://www.olx.ua/d/obyavlenie/kompakt ... W4cRt.html Хотя возможно просто мод.
Еще есть вариант снять с фризера 140 кулера и поставить вместо них тонкие, но что делать с родными, если даже в низ они станут. Пишут что на низ только 120 лезут.
oversteve
Member

Повідомлення

MobileLord: 03.05.2024 23:15 Тут как-то впихнули сво сверху и карту снизу в nr200p, это не форумчанин чтобы спросить у него? https://www.olx.ua/d/obyavlenie/kompakt ... W4cRt.html Хотя возможно просто мод.
240 вода тонкий радіатор + тонкі вентилятори + мама без радіатора на врм на верхньому торці, от і попхалося
арктик так не полізе, бо там радіатор товстіший
0kie
Member

Повідомлення

oversteve
Другими словами - этот корпус является билетом в один конец. Объясняю: начинка должна быть холодной, а значит слабой, иначе будет кипятильник. Сборка будет исключительно для игр, т.к. тяжёлые задачи закипятят процессор, которому 240-й воды будет мало. Да и для игр видяха уровня 3070 или младших 40хх карт подходит - остальное будет слишком горячее для такого компактного корпуса. Карты Радеон исключаются сразу. За память DDR5, которая чувствительна к перегреву, даже страшно подумать. Вывод - а зачем это всё? Год-два и на OLX? Ну, такое себе развлечение для минималистов...

P.S. Тут с меня улыбались, что я себе взял две реверсивные вертушки аж за 3500 гривен, когда можно было купить дешевле, а сэкономленные деньги пустить на процессор или материнку. Ну да, можно было сделать вертолёт под ухом, т.к. системный блок стоит на столе. Но тишина мне важнее. Даже на максимальных оборотах вентиляторов. Поэтому реверсивные. Поэтому 140 мм. Поэтому с увеличенными лопастями. По таймкоду видно, что будет, если тулить обычный вентилятор для подачи воздуха в корпус под видеокарту. Выводы делайте сами... ;)

P.P.S. Всё же Jonsbo D31 был бы куда разумнее в данном случае, чем обсуждаемый здесь минималистичный гробик. Чуть больше по размерам, но суммарно дешевле и не накладывает никаких ограничений на начинку ПК.
Patruletz
Member

Повідомлення

0kie: 04.05.2024 08:56Всё же Jonsbo D31 был бы куда разумнее в данном случае
это чем же он лучше?
спойлер
могу продать, а то поспешил с покупкой, хочется купить что то подырявей, стекло не в тему
продуманость корпуса, поролонка на клею в ножках, когда в копусе стоит хард и ножки со временем просели вся вибрация фигачит в стол, ото 10 центов зажали что бы поклеить резинки 4мм, что бы не вибрировало в стол со временем
oversteve
Member

Повідомлення

0kie
шось вас кудись не туди понесло із висновками :think:
люди туди без проблем пхають 4090 і 13700-13900к з 280 водою на боковину, або якимось 155мм двохсекційним кулером, андервольтять, ріжуть ліміт по кпу десь до 220-230вт і спокійно з цим живуть
спойлер
https://pcpartpicker.com/b/C42V3C

по таймкоду - рамочка або пару шайб під кулер на дно і буде не гірше, ніж з реверсивними, головне поставити адекватні вентилятори зі статичним тиском
0kie
Member

Повідомлення

Patruletz: 04.05.2024 09:14могу продать
Уже есть Jonsbo D41.
Patruletz: 04.05.2024 09:14что то подырявей
Куда ж ещё дырявей? С правильной вентиляцией там достаточно "дырок", чтобы погасить любое огнедышащее железо внутри.
Patruletz: 04.05.2024 09:14стекло не в тему
Купи лист металла и замени им стекло. Или выключи подсветку внутренностей. ;)
Patruletz: 04.05.2024 09:14в корпусе стоит хард
Зачем современному человеку HDD? Тем более в корпусе? Есть выносные карманы или NAS, которые стоят отдельно от ПК и тихо выполняют свою работу по мере необходимости. Тем более в критикуемом корпусе - куда там их будешь ставить? :laugh: Я у себя корзину под HDD не выбрасывал - в ней отлично прячутся излишки проводов от БП. Материнка с четырьмя штатными разъёмами m.2, что полностью закрывает мои потребности в накопителях и их объёмах.
oversteve: 04.05.2024 09:32андервольтять, ріжуть ліміт по кпу десь до 220-230вт і спокійно з цим живуть
Снизить напряжение - это да, но резать теплопакет - уже за гранью моего понимания. Зачем покупать топовое железо, чтобы потом душить его? Понятно, что я не пользовался такими мелкими тесными корпусами, поэтому в моей голове не укладывается - как получить маленький ПК с очень крутой начинкой? Ушёл смотреть видео, спасибо. :beer:
oversteve: 04.05.2024 09:32рамочка або пару шайб під кулер на дно і буде не гірше, ніж з реверсивними
Это если есть место. Если просто 25 мм вертушки уже не лезут, то только слимы и резиновые гвозди и здесь попробуй ещё найти правильный "статичний тиск". Головняк ещё тот... Поэтому смысла в таком не вижу ради экономии на размере корпуса в каких-то 8-10 см по высоте.

Отправлено спустя 7 минут 44 секунды:
oversteve
На втором видео при нагрузке процессора в ~40-45% в Киберпанке температура достигает 75 градусов, что есть провал! :lol: Нагрузи процессор рендером и он закипит. Так что нет - в топку эти ваши мелкие корпуса и их стандартные недо-водянки. Моё первое впечатление верно. Как обычно. :-P
Відповісти