Про "зручний спосіб подивитись кіно і серіали"

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
lerutto
Junior

Повідомлення

Доброго вечора усім!
Я не впевнений, що це саме там де варто було б створювати цю тему, але створив.

Я люблю дивитись кіно і серіали, і шукаю найзручніший спосіб для себе цей момент оргнізувати.
Маю підписку, кабельне і ще підписку, але той контент мені не підходить, або той що був цікавий - уже подивився.
За рідкісними випадками, доводиться звертатись до толоки, щоб знайти раритетний український переклад фільмів і серіалів.

Питання щодо зручності використання програмного забезпечення для толоки, на xbox?
У мене була ps4, мені надавали ігор, але жодну не пройшов, і продав. Але взаємодія із консолюю як із мультимедійним центром - мені довподоби.
Потім знайшов що є такий собі торрекс на xbox, враховуючи що консолі мають продуманий інтерфейс, продуману периферію, і в цілому зручні для взаємодії, хотів запитати чи цей спосіб ще працює чи ні.
Для вирішення поставленої задачі, знаходив багато підходів:
- комп + dlna
- роутер із відповідним програмним забезпеченням і зовнішній жортский диск і шерінг в папки в локальну мережу
- комп і флешка, тв приставка + жорсткий диск + враховуємо усі сильні сторони андроід ОС
- міні ПК + клавіатура-миша.

Але усі ці підходи, хоч і дешевші, але виглядають трохи "костильними", тому прошу поділитись думками на цю тему. Може таке хтось пробував робити.
Дякую!
diesel1985
Member

Повідомлення

Доброго. Поцікавтесь темою Synology або її копію xpenology якщо обмежений бюджет, перепробував усі варіанти але нічого кращого за ці системи для закачки та перегляду мультимедіа не знайшов, ще й з іншими родичами можна ділитись через інет. Та й складати власні фото колекції.
lerutto
Junior

Повідомлення

Це не виглядає зручним. І якщо я правильно зрозумів, потребує ще й комп'ютера для його використання.
Це не то що я шукаю, я можу підняти щось подібне і на своєму сетапі, і шарити в локальну мережу.

Чому саме xbox:
- немає зайвих дротів і блоків живлення.
- можна збільшити об'єм жорсткого диску.
- він самодостатній - тобі не треба комп'ютер, dlna серверів, нічого. Браузер, магнет файл, торрекс, готово.
- зручний інтерфейс, який адаптований під геймпад.
Ortyomko
Member

Повідомлення

не знайшов нічого кращого за xpenology куди качаю фільми/серіали (можна навіть з телефона ставити торент на закачку), дивитись з ТВ через PLEX. Якщо нема смарт тв - то google chromecast 4k with google tv за +/-2000грн вирішить це питання. і це буде зручніше за Хбох.
на додаток плекс сам все розпізнає та каталогізує, усе продивлене буде відмічатись і т.п. бо воно для того і зроблене, щоб було зручно для людей.
на додаток xpenology має додаток Photos який бекапить через додаток усі фото з телефону (такий собі гугл фото), що теж досить зручно
diesel1985
Member

Повідомлення

Ortyomko: 06.04.2023 23:10 не знайшов нічого кращого за xpenology куди качаю фільми/серіали (можна навіть з телефона ставити торент на закачку), дивитись з ТВ через PLEX. Якщо нема смарт тв - то google chromecast 4k with google tv за +/-2000грн вирішить це питання. і це буде зручніше за Хбох.
на додаток плекс сам все розпізнає та каталогізує, усе продивлене буде відмічатись і т.п. бо воно для того і зроблене, щоб було зручно для людей.
на додаток xpenology має додаток Photos який бекапить через додаток усі фото з телефону (такий собі гугл фото), що теж досить зручно
Уже не кажучі, про автоматичні оповіщення по почті, сіно музики через інет і ще купу різних можливостей. Комп потрібен лише для установки Xpenology та первинної настройки, а далі усім можливо керувати з телефону. І так дуже зручно дистанційно ставити на закачку, та передивлятись свої файли і музику, xbox і поруч не стояв.
Ortyomko
Member

Повідомлення

diesel1985: 07.04.2023 09:10
Ortyomko: 06.04.2023 23:10 не знайшов нічого кращого за xpenology куди качаю фільми/серіали (можна навіть з телефона ставити торент на закачку), дивитись з ТВ через PLEX. Якщо нема смарт тв - то google chromecast 4k with google tv за +/-2000грн вирішить це питання. і це буде зручніше за Хбох.
Уже не кажучі, про автоматичні оповіщення по почті, сіно музики через інет і ще купу різних можливостей. Комп потрібен лише для установки Xpenology та первинної настройки, а далі усім можливо керувати з телефону. І так дуже зручно дистанційно ставити на закачку, та передивлятись свої файли і музику, xbox і поруч не стояв.
було б ще круто, щоб там був графічний інтерфейс, щоб напряму в ТВ підключити і не треба було смарт ТВ..
Але піптик гугл хромкаст через вай фай без тормозів ворочав ремукс 4к на 80гб, тому за 2к грн кращого варіанту не знайти. до того ж там пульт підстроюється під пульт ТВ, і одним маленьким пультом можна керувати і приставкую і ТВ.
diesel1985
Member

Повідомлення

Ortyomko: 07.04.2023 09:55
diesel1985: 07.04.2023 09:10
було б ще круто, щоб там був графічний інтерфейс, щоб напряму в ТВ підключити і не треба було смарт ТВ..
Але піптик гугл хромкаст через вай фай без тормозів ворочав ремукс 4к на 80гб, тому за 2к грн кращого варіанту не знайти. до того ж там пульт підстроюється під пульт ТВ, і одним маленьким пультом можна керувати і приставкую і ТВ.
Якщо не помиляюсь якась модель із DVA мае можливість виводити зображення при наявності відео прискорювача.
Ortyomko
Member

Повідомлення

diesel1985: 07.04.2023 10:04
Ortyomko: 07.04.2023 09:55

Якщо не помиляюсь якась модель із DVA мае можливість виводити зображення при наявності відео прискорювача.
так, бачив, але підозрюю, що смарт тв з неї не вийде :)
то для відеоспостереження робиться
lerutto
Junior

Повідомлення

diesel1985 Ortyomko

Дякую за підказки. Піду шукати на ютубі усі ваші пропозиції!
docentlx
Member

Повідомлення

Поділюся і я своїм досвідом організації кіноперегляду вдома. Необхідні речі:
1)ПК
2)телевізор і ПК в локальній мережі (дріт або вафля, байдуже). телек зі смарт тв звичайно
3)прога Home media server (HMS) на ПК (один раз налаштувати, - вказати шлях до папки з фільмами і тд...)

Як користуватись: качаємо собі на комп будь який контент (фільми і тд). Коли хочу щось подивитись, просто запускаю HMS на ПК. Вмощуюсь на диванчику перед великим телеком, беру пульт від телека і обираючи вхідний сигнал обираю свій вже доступний в мережі HMS dlna сервак, обираю фільм і вперед. Ні реклами, ні яких перепон, ніяких шнурків кабелів, приставок і свистоперділок. Тільки те що і так вже є вдома (ПК, телік, мережа). Дивлюсь тільки той контент і в потрібній якості, який попередньо скачав на ПК. (99% з гуртом толока)
AFU_power
Member

Повідомлення

Plex+Sonarr+Radarr
якщо важко то Netflix, Megogo, Amazon Prime
все ізі
Denon480
Junior

Повідомлення

lerutto: 06.04.2023 22:42Але усі ці підходи, хоч і дешевші, але виглядають трохи "костильними", тому прошу поділитись думками на цю тему. Може таке хтось пробував робити.
Дякую!
Торренты онлайн смотрю на atv приставке nvidia shield 2019 pro через torrserv + num + vimu
Так же можно смотреть на любой китайской не дорогой приставке.
lexxvod
Member

Повідомлення

Denon480: 01.05.2024 16:40
lerutto: 06.04.2023 22:42Але усі ці підходи, хоч і дешевші, але виглядають трохи "костильними", тому прошу поділитись думками на цю тему. Може таке хтось пробував робити.
Дякую!
Торренты онлайн смотрю на atv приставке nvidia shield 2019 pro через torrserv + num + vimu
Так же можно смотреть на любой китайской не дорогой приставке.
підтримую. torrserv + lampa + vimu. якщо норм box (від Amlogic S905X2 та вище), то більше нічого і не потрібно
Відповісти