Доброго вечора усім!
Я не впевнений, що це саме там де варто було б створювати цю тему, але створив.
Я люблю дивитись кіно і серіали, і шукаю найзручніший спосіб для себе цей момент оргнізувати.
Маю підписку, кабельне і ще підписку, але той контент мені не підходить, або той що був цікавий - уже подивився.
За рідкісними випадками, доводиться звертатись до толоки, щоб знайти раритетний український переклад фільмів і серіалів.
Питання щодо зручності використання програмного забезпечення для толоки, на xbox?
У мене була ps4, мені надавали ігор, але жодну не пройшов, і продав. Але взаємодія із консолюю як із мультимедійним центром - мені довподоби.
Потім знайшов що є такий собі торрекс на xbox, враховуючи що консолі мають продуманий інтерфейс, продуману периферію, і в цілому зручні для взаємодії, хотів запитати чи цей спосіб ще працює чи ні.
Для вирішення поставленої задачі, знаходив багато підходів:
- комп + dlna
- роутер із відповідним програмним забезпеченням і зовнішній жортский диск і шерінг в папки в локальну мережу
- комп і флешка, тв приставка + жорсткий диск + враховуємо усі сильні сторони андроід ОС
- міні ПК + клавіатура-миша.
Але усі ці підходи, хоч і дешевші, але виглядають трохи "костильними", тому прошу поділитись думками на цю тему. Може таке хтось пробував робити.
Дякую!
Новини
Останні статті і огляди
Про "зручний спосіб подивитись кіно і серіали"
-
lerutto
Junior
-
diesel1985
Member
Доброго. Поцікавтесь темою Synology або її копію xpenology якщо обмежений бюджет, перепробував усі варіанти але нічого кращого за ці системи для закачки та перегляду мультимедіа не знайшов, ще й з іншими родичами можна ділитись через інет. Та й складати власні фото колекції.
-
lerutto
Junior
Це не виглядає зручним. І якщо я правильно зрозумів, потребує ще й комп'ютера для його використання.
Це не то що я шукаю, я можу підняти щось подібне і на своєму сетапі, і шарити в локальну мережу.
Чому саме xbox:
- немає зайвих дротів і блоків живлення.
- можна збільшити об'єм жорсткого диску.
- він самодостатній - тобі не треба комп'ютер, dlna серверів, нічого. Браузер, магнет файл, торрекс, готово.
- зручний інтерфейс, який адаптований під геймпад.
Це не то що я шукаю, я можу підняти щось подібне і на своєму сетапі, і шарити в локальну мережу.
Чому саме xbox:
- немає зайвих дротів і блоків живлення.
- можна збільшити об'єм жорсткого диску.
- він самодостатній - тобі не треба комп'ютер, dlna серверів, нічого. Браузер, магнет файл, торрекс, готово.
- зручний інтерфейс, який адаптований під геймпад.
-
Ortyomko
Member
не знайшов нічого кращого за xpenology куди качаю фільми/серіали (можна навіть з телефона ставити торент на закачку), дивитись з ТВ через PLEX. Якщо нема смарт тв - то google chromecast 4k with google tv за +/-2000грн вирішить це питання. і це буде зручніше за Хбох.
на додаток плекс сам все розпізнає та каталогізує, усе продивлене буде відмічатись і т.п. бо воно для того і зроблене, щоб було зручно для людей.
на додаток xpenology має додаток Photos який бекапить через додаток усі фото з телефону (такий собі гугл фото), що теж досить зручно
на додаток плекс сам все розпізнає та каталогізує, усе продивлене буде відмічатись і т.п. бо воно для того і зроблене, щоб було зручно для людей.
на додаток xpenology має додаток Photos який бекапить через додаток усі фото з телефону (такий собі гугл фото), що теж досить зручно
-
diesel1985
Member
Уже не кажучі, про автоматичні оповіщення по почті, сіно музики через інет і ще купу різних можливостей. Комп потрібен лише для установки Xpenology та первинної настройки, а далі усім можливо керувати з телефону. І так дуже зручно дистанційно ставити на закачку, та передивлятись свої файли і музику, xbox і поруч не стояв.Ortyomko: ↑ 06.04.2023 23:10 не знайшов нічого кращого за xpenology куди качаю фільми/серіали (можна навіть з телефона ставити торент на закачку), дивитись з ТВ через PLEX. Якщо нема смарт тв - то google chromecast 4k with google tv за +/-2000грн вирішить це питання. і це буде зручніше за Хбох.
-
Ortyomko
Member
було б ще круто, щоб там був графічний інтерфейс, щоб напряму в ТВ підключити і не треба було смарт ТВ..diesel1985: ↑ 07.04.2023 09:10Уже не кажучі, про автоматичні оповіщення по почті, сіно музики через інет і ще купу різних можливостей. Комп потрібен лише для установки Xpenology та первинної настройки, а далі усім можливо керувати з телефону. І так дуже зручно дистанційно ставити на закачку, та передивлятись свої файли і музику, xbox і поруч не стояв.Ortyomko: ↑ 06.04.2023 23:10 не знайшов нічого кращого за xpenology куди качаю фільми/серіали (можна навіть з телефона ставити торент на закачку), дивитись з ТВ через PLEX. Якщо нема смарт тв - то google chromecast 4k with google tv за +/-2000грн вирішить це питання. і це буде зручніше за Хбох.
Але піптик гугл хромкаст через вай фай без тормозів ворочав ремукс 4к на 80гб, тому за 2к грн кращого варіанту не знайти. до того ж там пульт підстроюється під пульт ТВ, і одним маленьким пультом можна керувати і приставкую і ТВ.
-
diesel1985
Member
Якщо не помиляюсь якась модель із DVA мае можливість виводити зображення при наявності відео прискорювача.Ortyomko: ↑ 07.04.2023 09:55було б ще круто, щоб там був графічний інтерфейс, щоб напряму в ТВ підключити і не треба було смарт ТВ..diesel1985: ↑ 07.04.2023 09:10
Уже не кажучі, про автоматичні оповіщення по почті, сіно музики через інет і ще купу різних можливостей. Комп потрібен лише для установки Xpenology та первинної настройки, а далі усім можливо керувати з телефону. І так дуже зручно дистанційно ставити на закачку, та передивлятись свої файли і музику, xbox і поруч не стояв.
Але піптик гугл хромкаст через вай фай без тормозів ворочав ремукс 4к на 80гб, тому за 2к грн кращого варіанту не знайти. до того ж там пульт підстроюється під пульт ТВ, і одним маленьким пультом можна керувати і приставкую і ТВ.
-
Ortyomko
Member
так, бачив, але підозрюю, що смарт тв з неї не вийдеdiesel1985: ↑ 07.04.2023 10:04Якщо не помиляюсь якась модель із DVA мае можливість виводити зображення при наявності відео прискорювача.Ortyomko: ↑ 07.04.2023 09:55
було б ще круто, щоб там був графічний інтерфейс, щоб напряму в ТВ підключити і не треба було смарт ТВ..
то для відеоспостереження робиться
-
lerutto
Junior
diesel1985 Ortyomko
Дякую за підказки. Піду шукати на ютубі усі ваші пропозиції!
Дякую за підказки. Піду шукати на ютубі усі ваші пропозиції!
-
docentlx
Member
Поділюся і я своїм досвідом організації кіноперегляду вдома. Необхідні речі:
1)ПК
2)телевізор і ПК в локальній мережі (дріт або вафля, байдуже). телек зі смарт тв звичайно
3)прога Home media server (HMS) на ПК (один раз налаштувати, - вказати шлях до папки з фільмами і тд...)
Як користуватись: качаємо собі на комп будь який контент (фільми і тд). Коли хочу щось подивитись, просто запускаю HMS на ПК. Вмощуюсь на диванчику перед великим телеком, беру пульт від телека і обираючи вхідний сигнал обираю свій вже доступний в мережі HMS dlna сервак, обираю фільм і вперед. Ні реклами, ні яких перепон, ніяких шнурків кабелів, приставок і свистоперділок. Тільки те що і так вже є вдома (ПК, телік, мережа). Дивлюсь тільки той контент і в потрібній якості, який попередньо скачав на ПК. (99% з гуртом толока)
1)ПК
2)телевізор і ПК в локальній мережі (дріт або вафля, байдуже). телек зі смарт тв звичайно
3)прога Home media server (HMS) на ПК (один раз налаштувати, - вказати шлях до папки з фільмами і тд...)
Як користуватись: качаємо собі на комп будь який контент (фільми і тд). Коли хочу щось подивитись, просто запускаю HMS на ПК. Вмощуюсь на диванчику перед великим телеком, беру пульт від телека і обираючи вхідний сигнал обираю свій вже доступний в мережі HMS dlna сервак, обираю фільм і вперед. Ні реклами, ні яких перепон, ніяких шнурків кабелів, приставок і свистоперділок. Тільки те що і так вже є вдома (ПК, телік, мережа). Дивлюсь тільки той контент і в потрібній якості, який попередньо скачав на ПК. (99% з гуртом толока)
-
AFU_power
Member
Plex+Sonarr+Radarr
якщо важко то Netflix, Megogo, Amazon Prime
все ізі
якщо важко то Netflix, Megogo, Amazon Prime
все ізі
-
Denon480
Junior
Торренты онлайн смотрю на atv приставке nvidia shield 2019 pro через torrserv + num + vimulerutto: ↑ 06.04.2023 22:42Але усі ці підходи, хоч і дешевші, але виглядають трохи "костильними", тому прошу поділитись думками на цю тему. Може таке хтось пробував робити.
Дякую!
Так же можно смотреть на любой китайской не дорогой приставке.
-
lexxvod
Member
підтримую. torrserv + lampa + vimu. якщо норм box (від Amlogic S905X2 та вище), то більше нічого і не потрібноDenon480: ↑ 01.05.2024 16:40Торренты онлайн смотрю на atv приставке nvidia shield 2019 pro через torrserv + num + vimulerutto: ↑ 06.04.2023 22:42Але усі ці підходи, хоч і дешевші, але виглядають трохи "костильними", тому прошу поділитись думками на цю тему. Може таке хтось пробував робити.
Дякую!
Так же можно смотреть на любой китайской не дорогой приставке.