Inqizitor2022: ↑
26.03.2024 18:36
PcCooler G6 - Хватит ли его в режиме 1000 оборотов на 7800 3Дх Райзен? Либо нужно воду типа Arctic Liquid Freezer III 280/360?
То занадто монструозний кулер і він вам нічого не дасть, бо там проблема у відведенні тепла від кристала, а не в розсіюванні.
У мене на 7800х3д три місяці стояв ноткуа NH-U12S в
режимі сайлент. Коли в хаті потепліло, то температури під час ігорєй (БГ3) в середньому були 70-75 градусів з іноді короткочасними сплесками до 86. При, чому підвищення обертів нічого не давало по суті. Маємо на увазі, що для різена треба робити зміщення кулера, бо гаряча точка внизу, проца, а в мене він стояв штатно.
Потім не втримався від заманливої пропозиції (як я тоді гадав) і купив фрізер_3 240 з Німеччини. Температури впали в середньому на 10°, тобто зараз за тих же умов температури 60-65 з "прострілами" до 75+. При чому максимальні оберти помпи і вентилів так само нічого не змінюють, температура рідини 30-35 градусів при цьому, як їх не розкручуй, тому вентилі налаштовані на фанстоп і регулюються по температурі рідини. Але зважаємо, що у фрізера 3 ще і водоблок істотно зміщений униз.
Мораль така, що повітря там по суті пофігу яке, головне швидко відводити тепло і все.