Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Rucha
Member
Я-ж кажу - треба читати далі. Turn-off buffer flushing, тобто вимкнути скидання буферу. Без галки - буфера (тобто кеша) немає, з галкою - є.Ostin: ↑ 15.03.2024 12:26 І так прочитав, і ще раз - все одно Turn-off
-
Ostin
Member
Rucha
То за замовчуванням вона там стоїть, ця друга галочка? Взагалі, мова була про глобальну першу, але давай вже розберемось і з другою. І як працюватиме перша в разі, якщо друга вимкнена?
То за замовчуванням вона там стоїть, ця друга галочка? Взагалі, мова була про глобальну першу, але давай вже розберемось і з другою. І як працюватиме перша в разі, якщо друга вимкнена?
-
Rucha
Member
Ostin
Читай тут. Насправді, друга галка повністю не вимикає кеш (це робить перша), а так би мовити подовжує використання буферу запису в часі.
Коротше, обидві галки прискорюють систему.
Читай тут. Насправді, друга галка повністю не вимикає кеш (це робить перша), а так би мовити подовжує використання буферу запису в часі.
Коротше, обидві галки прискорюють систему.
Ні.Ostin: ↑ 15.03.2024 14:12 То за замовчуванням вона там стоїть, ця друга галочка?
-
Varzek
Member
Я убрал обе галочки и тестировал. Дайте плиз знать, если что-то сделал не так.Rucha: ↑ 15.03.2024 12:23 Ostin
Оця галка насправді вмикає кеш. Там просто текст трохи по-дебільному написан - turn off, але якщо прочитати до кінця, то буде зрозуміліше. По замочуванню він вимкнений.
-
Rucha
Member
Varzek
Тести не використовують кеш вінди (принаймні так має бути). Інакше - це тест швидкості та об'єму пам'яті, а не диску.
Тести не використовують кеш вінди (принаймні так має бути). Інакше - це тест швидкості та об'єму пам'яті, а не диску.
-
Ostin
Member
І що в результаті? Тупняки пройшли? А коли повернути галочку (хоча б верхню) - тупняки з'являються?Varzek: ↑ 15.03.2024 14:55Я убрал обе галочки и тестировал
Мова про скачування через стім на пристойній швидкості.
-
Varzek
Member
Тесты я делал в виде скачивания игр со стима, потому что именно там и есть проблема, при которой ссд начинает захлебываться в нагрузке.Rucha: ↑ 15.03.2024 15:02 Varzek
Когда галочка убрана - тупняков нет, но скорость скачивания максимум 470Мбит/с. И система начала медленнее работать. Например, перезапускаться и выключаться.Ostin: ↑ 15.03.2024 15:23 І що в результаті? Тупняки пройшли? А коли повернути галочку (хоча б верхню) - тупняки з'являються?
Вернул галочку и скорость выросла до 795Мбит/с в пике, но последние 5-7 гигов докачивало с большими просадками до 200Мбит/с. При этом на удивление тупняков не было. Сегодня вечером я возьму какую-то толстую игру на 80+ гигов и начну ещё одну закачку. И буду мониторить зависания. Отпишусь.
-
Rucha
Member
З такими симптомами треба робити комплексний тест системи.Varzek: ↑ 15.03.2024 17:04И система начала медленнее работать. Например, перезапускаться и выключаться.
-
LiquidStorm
Member
Якийсь гів слабонький у вас диск. Ось як в Кінгстона -Varzek: ↑ 14.03.2024 18:00 Сделал изменения и в виде теста начал загрузку игры в стим. В этот раз комп не подвисал, но всё-равно какой-то странный график.
- спойлер
-
Varzek
Member
Проблема была не в SSD. Тесты ниже.
Вернул галочку и сделал следующий тест. Скачал игру Warhammer 40,000 Darktide сначала на Samsung 980 Pro 1Tb, а потом на Samsung 970 Evo Plus 2Tb. И всё, проблемы больше нет. Скорость максимальная, тормозов нет. Как я исправил проблему я так и не понялOstin: ↑ 15.03.2024 15:23 І що в результаті? Тупняки пройшли? А коли повернути галочку (хоча б верхню) - тупняки з'являються?
Мова про скачування через стім на пристойній швидкості.
- Samsung 980 Pro
- Samsung 970 Evo Plus
-
SVVAT
Member
Самсунг 980 1тб или 970эво 1тб?
Что будет оптимальнее цена-производительность?
Разница в цене в полтора раза.
У Эво кеш у 980нет.Я правильно догадываюсь?
Будет ли 970шустрее в полтора раза,при копировании большого объема данных?
Или 980 скопирует 20гиг за условных 5мин,а 970эво за 4:30?
И где,блин смотреть наличие и объем Кеша?чё производитель,на той же Розетке забывает указать такой важный параметр.
Или оно зашифровано в названии?помогите разобраться и определиться с покупкой. Кто в теме..
Что будет оптимальнее цена-производительность?
Разница в цене в полтора раза.
У Эво кеш у 980нет.Я правильно догадываюсь?
Будет ли 970шустрее в полтора раза,при копировании большого объема данных?
Или 980 скопирует 20гиг за условных 5мин,а 970эво за 4:30?
И где,блин смотреть наличие и объем Кеша?чё производитель,на той же Розетке забывает указать такой важный параметр.
Или оно зашифровано в названии?помогите разобраться и определиться с покупкой. Кто в теме..
-
ck_ua
Member
SVVAT
Огляди в мережі є і на той і на інший. Читайте. І не забувайте, що 970ево+ є 2 варіанти
Огляди в мережі є і на той і на інший. Читайте. І не забувайте, що 970ево+ є 2 варіанти
-
Melofon
Member
SVVAT
По названию модели понятно есть кэш или нет, у 980 его нет, у 980про есть, у 970эво и эво плюс есть, у 990эво нет, у 990про есть, в общем проще глянуть в таблицу по ссд https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... li=1#gid=0
По названию модели понятно есть кэш или нет, у 980 его нет, у 980про есть, у 970эво и эво плюс есть, у 990эво нет, у 990про есть, в общем проще глянуть в таблицу по ссд https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... li=1#gid=0
-
SVVAT
Member
Понял.Спасибо парни.
-
7mindfields
Member
Хтось користувався wd sn740 (oem) в якості накопичувача для ноута? Чи можливо є щось інше бюджетне, на що варто звернути увагу? Варіанти на qlc не розглядаються зовсім
-
ck_ua
Member
7mindfields
Фактично той-же SN770. Не дуже відрізняється від SN580.
Фактично той-же SN770. Не дуже відрізняється від SN580.
-
7mindfields
Member
Не звернув увагу, що він драмлесс, як і 770й, дякую.
-
Zat
Junior
Доброго дня. Підкажіть, який більш-менш нормальний 2,5'' SSD об'ємом 240-256 ГБ до 1000 грн. зараз можна взяти? Диск потрібен для апгрейда старого компа на чипсеті Н81, буде використовуватися під систему та танки.
-
zmax
Member
наприклад цейZat: ↑ 26.03.2024 14:44Доброго дня. Підкажіть, який більш-менш нормальний 2,5'' SSD об'ємом 240-256 ГБ до 1000 грн. зараз можна взяти? Диск потрібен для апгрейда старого компа на чипсеті Н81, буде використовуватися під систему та танки.
ps профукал 2/5 " В цілому 870 evo в ту саме ціну
-
Dubass
Member
Добрый, есть что то лучше SN770 1 Тб на pcie 4 за его цену?