Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua

Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

almazmusic: 14.02.2024 12:00 Подскажите, я что-то неправильно понимаю? Как я должен закрепить 28мм вентилятор комплектным 10мм болтом?

Зображення
якось так :teacher:
спойлер
Зображення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Я только что сам допёр до этого :lol:
Вот что значит 12 лет ничего не собирал
maximshv
Junior

Повідомлення

Добрый день. Подскажите пожалуйста, старый добрый Noctua NF-P12 PWM у меня стоял на выдув с корпуса, проработал где-то лет 10 и вот сегодня к сожаленью стал шуметь, появился сильный гул. Хочу что-то подобрать похожее тихое, чтобы оборотов на 900-1300 крутилось. И не знаю, что на сегодня не шумное и надежное взять взамен. Подобрал вот это:
1. Noctua NF-A12x25 PWM
2. Noctua NF-P12 redux-1300 PWM
Посоветуйте варианты, можно дешевле но не сильно дороже.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

maximshv
Поставте be quiet Silent Wings 3 (або 4), буде точно дуже тихо, і на видув саме те.
Radio Bay
Member

Повідомлення

maximshv: 12.03.2024 17:13Noctua NF-P12 redux-1300 PWM
Не супер ресурс на уровне их топа, вт орой раз не покупал бы.
maximshv: 12.03.2024 17:13Noctua NF-A12x25 PWM
На кулере хорошо, U12A. На корпус я бы последовал совету Kosdnepr, у самого так, вот всё у них идеально для корпуса
maximshv
Junior

Повідомлення

Kosdnepr
Нашел вот эту модель be quiet! Silent Wings 4 120 мм PWM Black (BL093), я так понимаю это то что нужно?
oversteve
Member

Повідомлення

maximshv сайлент вінгс 4 120 для продуву корпусу не айс
Зображення
https://hwbusters.com/best_picks/best-c ... busters/3/
Kosdnepr
Member

Повідомлення

maximshv: 12.03.2024 20:56 be quiet! Silent Wings 4 120 мм PWM Black (BL093)
Так, шикарний варіант :up:

oversteve
Якщо заміряти в спеціальній трубі і заради сферичних коней в вакуумі, то може і не айс)
А в реальності, з особистого досвіду та досвіду багатьох юзерів на форумі, silent wings це практично ідеальний корпусний вентилятор (ну окрім суперкомпактних mini-itx корпусів або товстих поролонових фільтрів). Дуже тихий, величезний ресурс, продуктивності для продуву корпусу достатньо, а maximshv продув взагалі не потрібен, так як обирається витяжний вентилятор.
Доречі, переможець на прикріпленому графіку Tougfan 12 Pro, має безліч негативних відгуків користувачів на шум та вібрацію...
oversteve
Member

Повідомлення

в тому то й справа, що св4 120 трохи відрізняється по конструкції від того ж св3 і навіть св4 140, вони для корпусу цілком ок варіант, а от св4 120, то скорше про високий статичний тиск і продув радіаторів

по ТТ - там є звичайна версія і Про версія, які досить сильно відрізняються, і якщо я не помиляюсь, то вонь саме про звичайну версію
Kosdnepr
Member

Повідомлення

oversteve
Завдяки новій конструкції SW4 стали більш універсальними, як той же NF-A12x25.
По характеристикам (і деяким оглядам) на однакових обертах прокачка м³/год. в них ± як і SW3.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 13.03.2024 00:12По характеристикам (і деяким оглядам) на однакових обертах прокачка м³/год. в них ± як і SW3.
Обидва зашибисті вентилі, коли ліпше шукати не треба. В БЖ досі крутиться SW2, замінив рідний, не пам'ятаю вже коли навіть
maximshv
Junior

Повідомлення

Приехал мой Silent Wings 4 120 мм PWM, выглядит очень добротно, куча креплений. Выставил на 1200 оборотов, руку подставил дует хорошо, а главное очень тихо работает. Спасибо за совет Kosdnepr.
odessitmws
Member

Повідомлення

кстати говоря не так давно наконецто закончил мытарства по поиску дешевых бесшумных вентилей на низких оборотах и с норм производительностью Jonsbo SL-120 по визуалу крутые + наличие реверсивных, если брать по 1й штуке с бонусами при регистрации выйдет по 280грн
LeoX
Member

Повідомлення

Доброго вечора. Порадьте будь ласка якісь недорогі якісні rgb вентилятори 120мм для корпусу. Потрібно 4 штуки. Ну і хотілось би щоб вони не гуділи як турбіна літака :)
daesz
Member

Повідомлення

LeoX
З алі :
https://vi.aliexpress.com/item/1005006035745256.html
У нас :
https://ek.ua/ua/ARCTIC-P12-PWM-PST-A-RGB-3PCS-.htm
спойлер
Огляд на іншу ревізію (і термалрайти люблять випускати по 100 ревізій одного й того ж продукту), але ефективно вони могли стати тільки кращими, бо це принцип усіх ревізій продукції термалрайт :)
LeoX
Member

Повідомлення

Дякую :beer: Мені не горить, тож замовлю з аліка. Буде 4 дешевше ніж у нас 3)
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Доброго дня, шановне панство, придбав Jonsbo d31 (планується в середині mATX am5 + r5 7600 + 7800xt)
поки корпус їде хочу дозамовити охолодження, але не можу поки визначитись.
Покищо зупинився на варіанті 2х140 знизу вдув і 2х140 зверху видув 1х120 ззаду вдув перед кулером цпу (термалрайт пирлес ассасін 120) - дякую пану @daesz за пораду з організацією повітряного потоку

не знаю які саме ставити
як варіант розглядаю Arctic F14/P14 -
ще є Arctic Bionix теж P/F.

Не підкажете який саме із цих серій краще підходить для моїх цілей, або інші варіанти від інших виробників у цій ціновій категорії (якщо такі є)?
daesz
Member

Повідомлення

lostsoulforever
P14 знизу, F14 зверху, Р12 ззаді :)
Байонікси чуть-чуть кращі за звичайні та мають пібропрокладки, але відповідно і чуть дорожчі.
lostsoulforever
Member

Повідомлення

daesz: 15.04.2024 01:16 lostsoulforever
Байонікси чуть-чуть кращі за звичайні та мають пібропрокладки, але відповідно і чуть дорожчі.
Я просто бачив арктіки по 5 пак (5 гривень за відро :gigi:) думав може можна обійтись одним комплектом, але мабуть не варіант.
правильно розумію що брати треба з гідродинамічним підшибником і бажано PWM для регулювання?
daesz
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 15.04.2024 01:43
daesz: 15.04.2024 01:16 lostsoulforever
Я просто бачив арктіки по 5 пак (5 гривень за відро :gigi:) думав може можна обійтись одним комплектом, але мабуть не варіант.
правильно розумію що брати треба з гідродинамічним підшибником і бажано PWM для регулювання?
Якщо паком - то купляйте Р14, один десь підпродасте (тут на форумі, наприклад) або залишете прозапас :)
PWM чи ні - то ваш вибір, в мене неPWM/3pin пропелери, я вибрав в біосі презет і вони собі крутяться постійно на одній швидкості граничній до безшумної, якщо хочеться налаштувати криву з фанстопом, наприклад, то тільки PWM; олсо, ті що на гідродинамічному підшипнику довговічніші ніж ті що на шарику.
Якщо коротко по абревіатурам арктиків, то :
pwm - 4 пін / підтримка мануального налаштування шим
pst - з розгалужвачем для послідовного під'єднання більше ніж 1 пропелера на 1 роз'єм на МП (краще заздалегідь порахувати струм всіх пропелерів разом під'єднаних послідновно на 1 роз'єм щоб не спалити його, орієнтуйтесь на значення менше 1А, 2А якщо буде роз'єм для помпи використовуватись)
co - шарикопідшипник
Відповісти