Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
-
DuckRider
Member
А сфоткай ззаду кулер. Які оберти при сторонніх звуках? Модель 1200 чи 1500?Grava: ↑ 05.03.2024 07:46Вчора приїхали нові nf-p14s redux, сиджу радію що віддав майже 1.5к грн за два, а один стукає на малих обертах в залежності від настрою.LevkoMorj: ↑ 03.03.2024 21:55контроль качества как у Нокты
А якщо відгуки почитати, то виявляється що я не один такий.
-
Grava
Member
DuckRider
Оберти були 550, модель 1500. Якщо через фан контрол зупинити (виставити оберти 0%) і знову на 550 - могло стати нормально. Фотку сможу завтра, бо замовив ще пару sw4, завтра приїдуть тоді буду розбирати пк (ніколи не було be quiet, подивитися що воно таке ).
Оберти були 550, модель 1500. Якщо через фан контрол зупинити (виставити оберти 0%) і знову на 550 - могло стати нормально. Фотку сможу завтра, бо замовив ще пару sw4, завтра приїдуть тоді буду розбирати пк (ніколи не було be quiet, подивитися що воно таке ).
-
DuckRider
Member
А це у кейсі чи без нього також шум є? Якщо у кейсі, то можливо це якийсь резонанс. Що до обертів, зупинку через нестачу живлення тоді відкидаємо, вони десь на 25-30% повинні нормально себе почувати, а 550 - це більше 30%.Grava: ↑ 05.03.2024 14:36 DuckRider
Підключення напряму чи в якийсь хаб чи розгалужувач? Зміна пвм на ДС якщо підключення напряму в материнку ніяк не впливає на ситуацію?
-
Grava
Member
DuckRider
Без кейсу також шумить. Хоча "стук" це не правильно буде, шурхотіння якщо точно.
Звук: другий вентилятор Підключено напряму, пвм пробував міняти на дс, але 34% дс це 650 обертів, 33% це 450 та починаєтьбся саме стук з періодичністю меньше секунди нижче зупиняється. Шум з'являється раптово, може раптово зникнути. Як на мене, деякі його навіть не почують на фоні іншого. Не для того я збирав тиху систему без хдд щоб цей раптовий шурхіт слухати, але відправляти по гарантії 99% нічого не почують.
Без кейсу також шумить. Хоча "стук" це не правильно буде, шурхотіння якщо точно.
Звук: другий вентилятор Підключено напряму, пвм пробував міняти на дс, але 34% дс це 650 обертів, 33% це 450 та починаєтьбся саме стук з періодичністю меньше секунди нижче зупиняється. Шум з'являється раптово, може раптово зникнути. Як на мене, деякі його навіть не почують на фоні іншого. Не для того я збирав тиху систему без хдд щоб цей раптовий шурхіт слухати, але відправляти по гарантії 99% нічого не почують.
А сфоткай ззаду кулер
-
DuckRider
Member
34 дс повинно бути 510 обертів, десь хтось бреше, або мотор, або порт на материнці. А другий п14 в цьому порту нормально працює? По фото нічого не побачив, звичайний п14 як і кілька років томуGrava: ↑ 05.03.2024 19:10 DuckRider
Звук: другий вентилятор Підключено напряму, пвм пробував міняти на дс, але 34% дс це 650 обертів, 33% це 450 та починаєтьбся саме стук з періодичністю меньше секунди нижче зупиняється. Шум з'являється раптово, може раптово зникнути. Як на мене, деякі його навіть не почують на фоні іншого. Не для того я збирав тиху систему без хдд щоб цей раптовий шурхіт слухати, але відправляти по гарантії 99% нічого не почують.А сфоткай ззаду кулер
-
oversteve
Member
воно шурхотить на самих мінімальних обертах чи можна виставити ще менше і буде ок?Grava: ↑ 05.03.2024 19:10 DuckRider
Звук: другий вентилятор Підключено напряму, пвм пробував міняти на дс, але 34% дс це 650 обертів, 33% це 450 та починаєтьбся саме стук з періодичністю меньше секунди нижче зупиняється. Шум з'являється раптово, може раптово зникнути. Як на мене, деякі його навіть не почують на фоні іншого. Не для того я збирав тиху систему без хдд щоб цей раптовий шурхіт слухати, але відправляти по гарантії 99% нічого не почують.А сфоткай ззаду кулер
-
DuckRider
Member
Виглядає так, наче в нього мотор зупиняється і стартує знов, тобто взагалі не вистачає живленняoversteve: ↑ 05.03.2024 20:23воно шурхотить на самих мінімальних обертах чи можна виставити ще менше і буде ок?Grava: ↑ 05.03.2024 19:10 DuckRider
-
oversteve
Member
ну от це цілком звичне явище на "дешевих" вентиляторах, скорше за все ці постукування це старт/стоп мотору, коли він знаходиться на межі і не може роздуплитисяDuckRider: ↑ 05.03.2024 20:29Виглядає так, наче в нього мотор зупиняється і стартує знов, тобто взагалі не вистачає живленняoversteve: ↑ 05.03.2024 20:23
воно шурхотить на самих мінімальних обертах чи можна виставити ще менше і буде ок?
-
Kosdnepr
Member
В мене був схожий досвід з NF-A14 FLX, один з двох куплених вентиляторів відразу ж почав постукувати. Пару днів переписки з RMA Noctua, і вони мені вислали заміну (при чому помилково вислали 2 вентилятори замість 1). За тиждень-два, поки ті їхали, стукіт у вентилятора пройшов. Але навіть на мінімальних ~600 обертах було виразно чути гудіння моторчику вентилятора. Не шум потоку повітря, а саме гудіння.Grava: ↑ 05.03.2024 19:10 Не для того я збирав тиху систему без хдд щоб цей раптовий шурхіт слухати, але відправляти по гарантії 99% нічого не почують.
Миритися з цим не став, проблему шуму було повністю вирішено заміною на bq Silent Wings 3. Для мене це найкращий корпусний вентилятор.
-
LevkoMorj
Member
У меня другой опыт был. На Silent Wings 3 движок жужал сверчком. Купил Noctua NF a14 pwm и нормKosdnepr: ↑ 05.03.2024 23:21В мене був схожий досвід з NF-A14 FLX, один з двох куплених вентиляторів відразу ж почав постукувати. Пару днів переписки з RMA Noctua, і вони мені вислали заміну (при чому помилково вислали 2 вентилятори замість 1). За тиждень-два, поки ті їхали, стукіт у вентилятора пройшов. Але навіть на мінімальних ~600 обертах було виразно чути гудіння моторчику вентилятора. Не шум потоку повітря, а саме гудіння.Grava: ↑ 05.03.2024 19:10 Не для того я збирав тиху систему без хдд щоб цей раптовий шурхіт слухати, але відправляти по гарантії 99% нічого не почують.
Миритися з цим не став, проблему шуму було повністю вирішено заміною на bq Silent Wings 3. Для мене це найкращий корпусний вентилятор.
-
AndP
Member
Kosdnepr
LevkoMorj
мораль - покупайте Lian Li
LevkoMorj
мораль - покупайте Lian Li
-
Grava
Member
Приїхали sw4, витягнув обидва noctua, вже думав пакувати відправити по гарантії. Переплутав де який, підключив до бп 5в та почав слухати - обидва нормально працюють, ніяких зайвих звуків. Поставив на верх пк на витяг - тиша. Продовжую спостереженняDuckRider: ↑ 05.03.2024 20:29Виглядає так, наче в нього мотор зупиняється і стартує знов, тобто взагалі не вистачає живлення
-
DuckRider
Member
Попробуй потом хаб с доп питанием от 12в и сигналом пвм от матери. Возможно вопрос действительно в этом.Grava: ↑ 07.03.2024 09:02Приїхали sw4, витягнув обидва noctua, вже думав пакувати відправити по гарантії. Переплутав де який, підключив до бп 5в та почав слухати - обидва нормально працюють, ніяких зайвих звуків. Поставив на верх пк на витяг - тиша. Продовжую спостереженняDuckRider: ↑ 05.03.2024 20:29Виглядає так, наче в нього мотор зупиняється і стартує знов, тобто взагалі не вистачає живлення
Как тебе бикваеты?
-
oversteve
Member
якщо маєте понижайку напруги, то можете спробувати підключити до неї і поступово повільно скручувати напругу, якщо в якийсь момент почне постукувати, а потім виключиться, то це і є той стан на межі, коли мотор не може роздуплитися і це в принципі не брак, а "фіча"Grava: ↑ 07.03.2024 09:02Приїхали sw4, витягнув обидва noctua, вже думав пакувати відправити по гарантії. Переплутав де який, підключив до бп 5в та почав слухати - обидва нормально працюють, ніяких зайвих звуків. Поставив на верх пк на витяг - тиша. Продовжую спостереженняDuckRider: ↑ 05.03.2024 20:29Виглядає так, наче в нього мотор зупиняється і стартує знов, тобто взагалі не вистачає живлення
-
Grava
Member
При dc керуванні я знаходив цю межу, але шум був при pwm.oversteve: ↑ 07.03.2024 14:50якщо в якийсь момент почне постукувати, а потім виключиться, то це і є той стан на межі
Значно тихіше ніж p14s на однакових обертахDuckRider: ↑ 07.03.2024 14:44Как тебе бикваеты?
Востаннє редагувалось 07.03.2024 15:59 користувачем Grava, всього редагувалось 2 разів.
-
DuckRider
Member
Це на яких? Я свої більше 700 не ставлю в роботі, по-перше корпус короткий, вже на 400-450 дує з псіе слотів, по-друге, система холодна, а по-третє, їх чутно вище 650, а я будував так, щоб не було ефекту присутності комп'ютера в кімнаті, бо по ночам цей "вшшшшшш" звук повітря бісить, ще б дурні з суперфлавера пасив нормальный зробили, взагалі б ніколи нічого не чув Хотів бы на пасивній ноктуа зібрати, але це самообман, бо у вк є вентилятори і у корпусі також, тому це втрачає сенсGrava: ↑ 07.03.2024 15:32При dc керуванні я знаходив цю межу, але шум був при pwm.oversteve: ↑ 07.03.2024 14:50якщо в якийсь момент почне постукувати, а потім виключиться, то це і є той стан на межіЗначно тихіше ніж p14s на однакових обертахDuckRider: ↑ 07.03.2024 14:44Как тебе бикваеты?
-
Grava
Member
DuckRider
Sw4 на 750 точно тихіше ніж noctua на 550. Про чутно з корпусу вище 650 згоден. В мене зазвичай 450-500 всі працюють.
Я взагалі не називав би p14s тихими, але я майже не користувався 140мм вентиляторами. Із 140мм маю зараз ті самі nf-p14s, be quiet sw4 та arctic p14, і noctua мають найгучніший потік повітря.
Sw4 на 750 точно тихіше ніж noctua на 550. Про чутно з корпусу вище 650 згоден. В мене зазвичай 450-500 всі працюють.
Я взагалі не називав би p14s тихими, але я майже не користувався 140мм вентиляторами. Із 140мм маю зараз ті самі nf-p14s, be quiet sw4 та arctic p14, і noctua мають найгучніший потік повітря.
-
oversteve
Member
можливо так працює контролер всередині і пофіг чи то пвм, чи то дсGrava: ↑ 07.03.2024 15:32При dc керуванні я знаходив цю межу, але шум був при pwm.oversteve: ↑ 07.03.2024 14:50якщо в якийсь момент почне постукувати, а потім виключиться, то це і є той стан на межі
-
Magomago
Junior
Посоветуйте неплохой вариант для ryzen 5 7500f.
Думал выбрать DeepCool AG420, но отзывы в онлайн магазинах насторожили, что все равно греется на АМ5ых (всякие 7700 и 7700х) и что 220в плохо отводят, не соответствует действительности (как и у многих, но все же). Ну и он тонкий, как мне кажется, у меня еще сверху родной корпусный кулер на проц дует.
Еще смотрел вариант с Jonsbo PISA A5 ARGB Gray или вариант без подсветки А4 (как я понял), заявляют что с 260в справляются Фиг знает.
Или лучше какой нибудь Zezzio глянуть... На всякие Ноктюа нет денег лишних, стоят как самолет (на пульте управления).
Думал выбрать DeepCool AG420, но отзывы в онлайн магазинах насторожили, что все равно греется на АМ5ых (всякие 7700 и 7700х) и что 220в плохо отводят, не соответствует действительности (как и у многих, но все же). Ну и он тонкий, как мне кажется, у меня еще сверху родной корпусный кулер на проц дует.
Еще смотрел вариант с Jonsbo PISA A5 ARGB Gray или вариант без подсветки А4 (как я понял), заявляют что с 260в справляются Фиг знает.
Или лучше какой нибудь Zezzio глянуть... На всякие Ноктюа нет денег лишних, стоят как самолет (на пульте управления).
-
AndP
Member
там 65 ватт, должен и AG420 справиться, Если нет пенензов на более мощное. А проц , при любом кульке, надо ограничить по температуре.Magomago: ↑ 19.03.2024 17:49 Посоветуйте неплохой вариант для ryzen 5 7500f.
Думал выбрать DeepCool AG420, но отзывы в онлайн магазинах насторожили, что все равно греется на АМ5ых (всякие 7700 и 7700х) и что 220в плохо отводят,