Інструкція з розгону RTX 4060 для AMD-шників

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Shines
Junior

Повідомлення

Artem_M: 24.02.2024 12:38
Shines: 24.02.2024 12:12
Так, дійсно дуже великі дані в стоці - hotSpot 110 градусів. Буду міняти по гарантії
В 4060 хотспот 110?!?
Угу :( Тому і вирішив, що її треба примусово андервольтити
Хоча, після півгодини furmark, максимальна температура 75, хотспот 88. Дурня якась! Буду міняти по гарантії
Artem_M
Member

Повідомлення

Shines: 24.02.2024 12:39
Artem_M: 24.02.2024 12:38
В 4060 хотспот 110?!?
Це виходить гпу десь 95... Її дійсно потрібно здавати, це завеликі температури для такої карти.
А якщо 75/88 то в принципі не так погано для Eagle...
Shines
Junior

Повідомлення

Artem_M: 24.02.2024 12:42
Shines: 24.02.2024 12:39
Це виходить гпу десь 95... Її дійсно потрібно здавати, це завеликі температури для такої карти.
Найцікавіше, що ні! Температура ГПУ в стоці не перевищує 82 градусів.
Кіберпанк з усіма рейтрейсингами дає 82/110 через п'ять хвилин в стоці. Оце й турбує! Хоча при ручних налаштування, що я описував, в тому ж кіберпанку 60/71 при тіх самих налаштуваннях графіки через півгодини гри

Відправлено через 1 годину 58 хвилин 16 секунд:
Хех! У мене здох один з 2х корпусних кулерів :insane: Замінив! Тепер, після години кіберпанку на максималках з RT та без DLSS дані наступні - 72 GPU Max Temp/90 Max HotSpot.
Височенько, але наврядчи це буде визнано гарантійним випадком. Як ви вважаєте?
Mixx
Member

Повідомлення

Shines
А що за корпус такий?

Це повний сток з тими страшними 3100мгц і 1.15в? Чи воно сильніше просідає? По частоті/вольтажу? В 72 по ГПУ в корпусі з посереднім обдувом в принципі вірю, які при цьому оберти вентиляторів? 90 хот спот це от якраз грань, додати туди пилу, буде 100+.

А карту брали фізично в магазині? Чи на якомусь онлайн маркетплейсі типу розетки?

Скажу так, для стока температури завеликі, до ворожки не ходи. Якщо є куди піти фізично, і пояснити, що так і так, купили нову карту, а вона в іграх починає вити як не нормальна, подивилися температуру - хот спот в кіберпанку +110с, в принципі шанс на успіх 50/50, що хочаб замінять териопасту без втрати гарантії. В онлайн магазин в сапорт теж варто спробувати написати, шанс, що, хочаб щось зроблять є, бо це не нормально. Але можуть і віднєкатись типу, у нас все добре, купіть нормальний корпус і тд, найгірше, що з такими качєлямі часу втратите, доречі, що за корпус?
Shines
Junior

Повідомлення

Mixx: 24.02.2024 16:05 Shines
А що за корпус такий?

Це повний сток з тими страшними 3100мгц і 1.15в? Чи воно сильніше просідає? По частоті/вольтажу? В 72 по ГПУ в корпусі з посереднім обдувом в принципі вірю, які при цьому оберти вентиляторів? 90 хот спот це от якраз грань, додати туди пилу, буде 100+.

А карту брали фізично в магазині? Чи на якомусь онлайн маркетплейсі типу розетки?

Скажу так, для стока температури завеликі, до ворожки не ходи. Якщо є куди піти фізично, і пояснити, що так і так, купили нову карту, а вона в іграх починає вити як не нормальна, подивилися температуру - хот спот в кіберпанку +110с, в принципі шанс на успіх 50/50, що хочаб замінять териопасту без втрати гарантії. В онлайн магазин в сапорт теж варто спробувати написати, шанс, що, хочаб щось зроблять є, бо це не нормально. Але можуть і віднєкатись типу, у нас все добре, купіть нормальний корпус і тд, найгірше, що з такими качєлямі часу втратите, доречі, що за корпус?
Всеж, мінятиму по гарантії. Почав тестувати у відкритому корпусі (як і треба було спочатку) - температура хотспот знову виросла більше 100. Або щось із ВРМ, або криво покладена термпаста. Корпус - старенький, але чудовий QUBE QB767 із заміненими вентиляторами - 2 на вхід, 1 на вихід (3хNoctua pwm 1200)
Раніше мав rx580 8gb від тих самих gigabyte. Чудова карта, яка прослужила мені майже 8 років. При Макс напрузі 1100mV спокійно тримала 1315 мГц. При цьому була розігнати пам'ять і карта не грілась вище 65. А тут на тобі!
Artem_M
Member

Повідомлення

Якщо 14 днів не пройшло просто міняй на іншу модель, хоча б gaming oc. По гарантії перевірять і скажуть, що це нормально для цієї модифікації. А ще краще просто здай. І візьми rx7700xt )
П.С. і БЖ теж туди...
Shines
Junior

Повідомлення

Artem_M: 24.02.2024 18:33 Якщо 14 днів не пройшло просто міняй на іншу модель, хоча б gaming oc. По гарантії перевірять і скажуть, що це нормально для цієї модифікації. А ще краще просто здай. І візьми rx7700xt )
П.С. і БЖ теж туди...
Та я б так і зробив! Але, по перше, мене цікавить локальний stable diffusion, а зелені з ним краще працюють. А по-друге, всеж у 4060 енергоефективність вища за 7700 xt. А мені треба комп із мінімумом споживання, бо буває, годинами сидимо без світла і тоді я підключаю пк до 700 ватного bluetti eb55.
Shines
Junior

Повідомлення

Нарешті завершилась моя сумна історія із переходом з АМД на 4060 від НВідіа. Повернення грошей за браковану Gigabyte Eagle OC 4060 зайняло більше тижня. Справа в тім, що продавець відіслав відеокарту до офіційного (за словами продавця) сервісного центру Gigabyte. А у СЦ дали відповідь, що з карткою все добре! Нагадаю, у мене було 83 GPU\100 HotSpot після 10-хвилинного навантаження у кіберпанку.
Так от, цей сумнівний СЦ, в якості аргументу, вислав мені результати 45-хвилинного тестування... в Фурмарк! :lol: Із неймовірним навантаженням на VRam у 5-6% (450мб). :lol: Усі мої спроби пояснити, що так карти на нагрів не тестують - не дали жодного результату. В решті решт, повернув гроші, оскільки купив карту менше 14 днів тому...
Мій висновок: серія gigabyte eagle 4060 - справді шмат лайна :(
Чудово охолоджують GPU, а те, що також має охолоджуватись память та ще й підсистема живлення - про це в "офіційному" сервісному центрі ніхто не чув
LevkoMorj
Member

Повідомлення

Shines чё на замену взял ? Из 4060 вроде как кроме Анус дуал ничего качественного нет. Хотя конечно могу ошибаться
Shines
Junior

Повідомлення

LevkoMorj: 06.03.2024 23:25 Shines чё на замену взял ? Из 4060 вроде как кроме Анус дуал ничего качественного нет. Хотя конечно могу ошибаться
Психанув і узяв asus dual 4070))) Хоча розглядав і asus dual 4060
mkx1234
Member

Повідомлення

Инструкция хорошая, но для супер мега пупер оверклокеров не подходит. В теме нужно писать: разгонщикам с детства - не читать, тогда не будут приходить и паскудить труд писавшего.

4060 ещё по обзорам видно было что какое-то "г" сижу на 6600хт и в ус не дую. Всем добра.
AccessDenied
Member

Повідомлення

Тоже даунвольтил MSI RTX 4060 Gaming X, таковы в среднем результаты в играх.
спойлер
2024-03-07 09_40_21.png
2024-03-07 09_40_36.png
2024-03-07 09_40_49.png
Что характерно, попался экземплер без писка дросселей.
Понятное дело, что это лотерея, но была Gigabyte GTX 980 Windforce 3X, там был знатный писк.
После чего, отказался и от печек и от Gigabyte. :puke:
Shines
Junior

Повідомлення

AccessDenied: 07.03.2024 09:47 Тоже даунвольтил MSI RTX 4060 Gaming X, таковы в среднем результаты в играх.
спойлер
2024-03-07 09_40_21.png
2024-03-07 09_40_36.png
2024-03-07 09_40_49.png
Что характерно, попался экземплер без писка дросселей.
Понятное дело, что это лотерея, но была Gigabyte GTX 980 Windforce 3X, там был знатный писк.
После чего, отказался и от печек и от Gigabyte. :puke:
Бачу, шо також знизили piwerlimit. Не розумію людей, що рекомендують цього не робити. Адже вплив на температуру карти від цього досить сильний. Та і взагалі, навіщо до маусимуму гнати ГПУ та пам'ять 40 серії зараз?
Навіть моя бракована 4060 з заниженими напругами та паверлімітом тягнула всі сучасні ААА ігри у FHD. А Вам раджу послідкувати за напругою GPU без навантаження. На обох моїх картках стокові напруги перевищували мінімально необхідні (2505 при 925 мВ на 4060 - виставив 875), на 4070 не пам'ятаю, але щось таке саме - накидає до 1000 мВ, виставив до 910. Звісно, це все дрібниці, але чому б ні?
AccessDenied
Member

Повідомлення

Shines
Мониторил, вроде всё ок.
Меня устраивает, тянет всё, что нужно и не потребляет много, мало греется.
В игры я играю наскоками, прошел одну-две и забыл, дальше простаивает.
Crossbow
Member

Повідомлення

AccessDenied: 07.03.2024 09:47Тоже даунвольтил MSI RTX 4060 Gaming X, таковы в среднем результаты в играх.
А нащо задушили карту по частотам?
Я зробив простіше - глянув до скількох вона сама буститься і далі просто для цьої частоти трошки знизив напругу. А ви щей частоти втратили :dontknow:
фотка "клікабельна"
Зображення
AccessDenied: 07.03.2024 09:47Что характерно, попался экземплер без писка дросселей
повезло, а в мене сверестить така сама карта. :(

Ваше налаштування vs моє )
фотка "клікабельна"
Зображення
AccessDenied
Member

Повідомлення

Crossbow
Душил до 100 ватт в максимальной нагрузке, из этого исходил.
По курве, слушал аккустический фон и установил так, чтобы нечасто вентиляторы запускались в средней нагрузке.
Геральт
Member

Повідомлення

Mixx: 24.02.2024 06:32 Рідний софт амд часто скидає налаштування просто так, цього нема з аб.
Що заважає прописати параметри в power tables і забути про це до наст. оновлення драйверів?

До речі, оте все добро з кривими на НВ так можна прописати (power tables), щоб не тримати постійно АB?
TSMatvey
Member

Повідомлення

я надивився оглядів в ютубі, де казали - та бери будь-яку 4060 - вони холодні як лід, ледь не без вентилятора можна брати. Взяв Gigabyte RTX 4060 Egle OC 8GB (GV-N4060EAGLE OC-8GD) на 3 вентиялтора (думаю - взяв не саму дешеву карту, ще й на 3 вентиялтора для холодної карточнки - то все точно буде ок)
Запустив фурмарк і дивлюс температури - GPU=73,7градусів, Hot Spot = 90.3 градуси.
Порівняв із 1060/6 від паліт своєї дружини - у неї карта важча і 4 теплових трубки, хоча ТДП карти таке саме - біля 1060 ват. Тепер сижу і думаю - чи здавати карту і якщо міняти, то на яку, бо вже і варіантів то на ринку не багато

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
із особливостей - коли відкривав карту в магазині розетка - то клеючі стрічки жовті були різного розміру, одна як половинка по розміру, тому можливо її вже відкривали, хоча сама пакувальна плівка нем'ята і чиста. Не сподобалось, що коли навіть легесенько стукаєш по карті - то вібрують дзвенять пластинки радіатора. Як на мене це якийсь крінж. Спробував постукати по 1060- то там монолітний брусок, ніяких звуків. Більше ніяких дефектів у цій 4060 новій не виявив, вентилятори крутяться тихенько
Kib
Member

Повідомлення

Mixx: 24.02.2024 10:58ядро 55-60, хот спот за 90 перевалює, карті місяць, замовив териопасту з фазовим переходом,сьогодні завтра буду міняти, по гарантії лінь нести,
Цікаво результат після заміни, і де брали пластину з фазовим переходом?
TSMatvey
Member

Повідомлення

ще погрузив карту у фурмарку і зазвичай гпу-65, і хотспот - 77 градусів)) як я раніше добився 90 градусів не пам'ятаю. Скачав Метро, граю вперше - і зазвичай температура так як у фурмарку: відяха = 65-70 градусів і хотспот = 70-80. Може не все так погано і карту можна залишити?

Відправлено через 44 хвилини 51 секунду:
ну і корпус у мене - старе відро якому 20 років ,важить 10 кілограм. в паередній панелі я тупо вийняв дисковод і флопі диск і корзину під них/жорсткий диск. на вдув 1 вентилятор, і на видув один)) ну і є перфорація у боковій стінці напроти проца. проц - райзен 2600х. навіть незнаю як такий корпус впоиває на температури, бо це напів відкритий стенд))
Відповісти