Власний досвід і власна впертість, така вже я й*бнута, якщо ставлю перед собою задачу - то намагаюся її досягти, якою б не була ціна, можу наприклад витратити на суди і адвокатів десятки тисяч гривень щоб відсудити належні мені 850 грн. Ви не уявляєте скільки часу я витратила на те щоб у цьому усьму розібратися. На 2 платах з Авардом, Кловер не стартанув взагалі (матюкнулося що allocation чогось там error і зависло). Спроби гратися з налаштуваннями BIOS ніякого результату теж не принесли. На третій (gigabyte ga-g33m-s2), після 4 годин чаклунства з конфігом, з горем пополам запустився але працював лише в режимі текстової консолі, при старті з GUI сипалися якісь жахливі червоні помилки. Кожен раз заходити в efi-папку вручну і набирати в консолі з клавіатури ім"я файла .efi щоб стартанути систему - це не дуже зручно, та й не всі образи я змогла через консоль запустити. Також не запустився у двох моїх знайомих з Авардом, яких я попросила провести для мене досліди.
При цьому на усіх платах від ASUS/AsRock на біосі AMI (6 штук різних пробувала), Кловер завівся як то кажуть "з коробки", без танців з бубном і одразу побачив усі носії як з MBR так і з GPT. Одну з плат залишила собі, відклала для неї XEON E5450, 8 Гб хорошої DDR2 і Нвідію 1050 (більш потужну нема сенсу туди ставити, проц не вивезе), чекаю лише коли SSD з Китаю приїде - буде в мене улюблений комп TrashWare
До речі, нижче делальна інструкція для роботи з Clover
https://github.com/CloverHackyColor/Clo ... _.5157.pdf