Якщо бажаєте мати низькі частоти на робочому столі з більш ніж одним монітором на nVidia, то треба використовувати Multi Display Power Saver з пакету NVIDIA Inspector. Цей підхід має певні незручності (треба додавати ігри та застосунки, які потребують повної потужності в/карти, в Full 3D Application список в Multi Display Power Saver), але з ним реально частоти суттєво нижчі, коли немає навантаження. Цей застосунок форсує використання Perfomance State P8 для в/карти.
Це вже давня історія з високими частотами на робочому столі в мульті-мониторної кофігурації у nVidia - в гуглі багато відповідной інфи з цього приводу.
Останні статті і огляди
Новини
Не нормальное поведение GTX 1070
-
Rucha
Member
-
noth1ng_matters
Member
Hottoro ну зрозуміло, коротше чи якось догрузити, чи навпаки скинути щоб навіть не вмикались.
Filimonv вище вже писав що все нове, восени міняв термопасту на залман + прокладки арктік + андервольт, ціль була максимально знизити температури і відповідно шум.
Filimonv вище вже писав що все нове, восени міняв термопасту на залман + прокладки арктік + андервольт, ціль була максимально знизити температури і відповідно шум.
-
Rhizone
Member
noth1ng_matters
Якщо у Вас тільки в одній грі така поведінка, то простіше перед її запуском через той же афтербурнер вмикати вручну мінімальні оберти вентиляторів![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Якщо у Вас тільки в одній грі така поведінка, то простіше перед її запуском через той же афтербурнер вмикати вручну мінімальні оберти вентиляторів
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
noth1ng_matters
Member
Rhizone може й так, просто окремий профіль зроблю для неї і все. Тут скоріше питання в тому чи справна відеокарта, бо я планую міняти її і відповідно продавати через якийсь час. І не хочеться щоб буди проблеми у наступного власника та питання до мене.
-
maxn
Member
Это не проблема. Просто у видео карты порог срабатывания вентиляторов 54 градуса. Когда они в игре не крутятся карта нагревается и при нагреве до 54 включаются вентиляторы, затем они охлаждают карту до 53 и выключаются, и карта снова нагревается.... вы просто вокруг одной и температуры тусуетесь.noth1ng_matters: ↑ 27.02.2024 19:21 Вітаю, в мене трохи інша проблема з тією ж 1070. Коротше на межі температур 53-54 вентилятори постійно розкручуються та зупиняються щосекунди, тобто оберти скачуть 0-800, 0-900, 0-1000 і так постійно. Помітив це у World of tanks, там рівно 53 градуси майже увесь час і вентилятори постійно туди-сюди дригаються. В інших іграх де більше навантаження чи бенчмарках все нормально. Криву обертів в afterburner не чіпав, налаштування драйверу скинув на дефолт. Тільки не можу сказати коли проблема з'явилась - граю у навушниках, помітив лише вночі коли їх зняв, чутно ці перепади обертів лише впритул до корпуса, але бісить все одно.
Чтобы этих старт-стопов небыло надо настроить руками кривую зависимости температура- обороты как вам удобно. Конкретно в вашем случае правильно будет в настройках кривой указать необходимую дельту температурного гистерезиса. А самым простым вариантом будет отключить остановку вентиляторов- пусть на минималках вращаются всегда.
-
noth1ng_matters
Member
maxn коротше мені просто пощастило що я зловив у певній грі саме цей поріг на постійний основі. Гадаю поставлю для цієї гри 10-15% обертів і все, для мене це найпростіший вихід, все одно скоро заміню монітор, вже більше буде навантаження, а там і картку.
Всім дякую за відповіді та поради.
Всім дякую за відповіді та поради.
-
maxn
Member
noth1ng_matters
Там в зависимости от видео карты минимальные обороты могут сильно отличаться. Для большинства это 30%, меньшего значения может не хватить для их старта. Надо опытным путём найти минимальное значение в % при котором стартуют вентиляторы, и добавить +1% для стабильности.
Там в зависимости от видео карты минимальные обороты могут сильно отличаться. Для большинства это 30%, меньшего значения может не хватить для их старта. Надо опытным путём найти минимальное значение в % при котором стартуют вентиляторы, и добавить +1% для стабильности.