Вітаю шановне панство)
Пробачте, якщо може буду не оригінальний і вже подібне питання задавалось і трохи сумбурно буду викладати
Хоч наразі час не дуже підходящий, але є думки оновити трохи комп...
Наразі маю i7-6700K/2x8GB RAM/RX570 4Gb - в принципі хватає в загальному, так як вік не молодий і вже давно не геймер заядлий, але хочеться іноді поганяти ввечері щось новіше і потужніше, ніж можу собі дозволити) Хоча в основному кіношку якусь дивлюсь чи в інеті посерфити)
Так як оновлюю ПК дуже рідко, не кожні рік-два:), то хочеться взяти щоб на довше хватило. Розгін не цікавить. БЖ купляв відносно не давно і новий, і досить не поганий на той час – DeepCool 750W 80+ GOLD – тому міняти поки не збираюсь – це до того що з комплектуючими треба щоб був ще запас) Корпус також хороший, як і SSD/HDD – залишається.
Наразі не можу визначитись – визначив два варіанти для себе:
1. Зекономити і витратити максимально менше – взяти з Алі Ryzen 5 5600, тут придбати мамку і відяху, а пам’ять поки залишити ту що є. А «зекономлені» кошти вкласти в відяху. Мінуси – АМ4 платформа вже не нова і чи надовго хватить нема розуміння, хоча наче запас трохи є. Ну і що важливіше напевно – пам'ять хоч і Kingston HyperX Fury але частота 2400 якщо не помиляюсь – бо мамка макс підтримує 2400/ 2133 MHz. Але пам’ять і DDR4 дешевша…
2. Вкласти більше, але вже «з запасом» - взяти платформу АМ5 – напр. 7500F/7600 проц. Але тут і сам проц дорожче буде, хоч і продуктивніше, і мамка дорожче, і пам’ять дорожче і прийдеться докупляти по любе, так як DDR5 вже… з іншої сторони тут можна зекономити деякий час на відеокарті – посидіти деякий час на встройці або свою RX570 залишити – все одно навряд чи продам. Хоча при цьому апгрейд взагалі втрачає сенс)
За мамку до речі прийдеться заплатити дорожче в будь якому випадку – бо хочу мінімум 2 слоти M.2 NVME, ну і можна заодно щоб вже Type C який був…
Відяху якщо брати, то не знаю яку взяти, вже голова кругом йде… Зрозумів з різних оглядів, що оптимально наразі такі варіанти:
1. ~20 тис. грн. - RTX4060Ti / Radeon 6700XT / Radeon 7700XT
2. ~25 тис. грн. - RTX4070 / Radeon 7800XT
Схиляюсь до Nvidia так як хоч і пофіг на всілякі «промені» і тп. - тут у виграші що вони реально менше жруть ватт і наче нова технологія дозволяє підняти трохи фпс. Ну і той же RTX4060Ti можна взяти на 16Gb що по ідеї повинно хватити на довше…
Завчасно дякую всім за відповіді