ПК на 100К. Критерії вибору. Багато тексту і посилань.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Liquidator
Member

Повідомлення

Евгений King: 07.02.2024 20:28
Liquidator: 07.02.2024 20:07

Ну те шо ви скинули - там тупо відкритий стенд на тесті - то зовсім інші умови використання ніж в межах замкненого простору, яке є саме у корпусах.... А то на скільки там градусів саме ця модель поступається іншим аналогам - то вже вторинне бо навіть у фінальній таблиці там різниця між найкращім і найгіршим у межах 5% і всього до 7% у найгіршого повітря від 360-ї води ;) Так шо то таке собі порівняння у ідеальних умовах на відкритому стенді :popcorn:
А нормальний корпус - це корпус що повторить ці ідеальні умови...
Чи ви зібрались запхнути 14700 у закритий корпус з 2см шумки і потрійними пиловими фільтрами і без доп кульків? :lol:
1) Навіть корпус-друшляк не повторить умови близькі до відкритого стенду.
2) Нахіба насьогодні видумувати шось з корпусом собі, щоб купити менш продуктивний 14700K який з дефолтними налаштуваннями з коробки розжарюється до 220..250 Вт, якщо є більш швидкий (хай і дорожчий) - 7950x3d який більше 120 Вт реально не викидає,та має продуктивнысть +- як у старшого 14900K і навіть у "у закритому корпусі з 2см шумки і потрійними пиловими фільтрами" (а значить тихий) йому буде достатньо з головою повітряного нормального кулера? :insane:
daesz
Member

Повідомлення

korea: 07.02.2024 20:41
Рекомендую піти на кухню, прихвативши термометр, заміряти температуру, включити 4х камфорки, закрити двері і повернутись через 2-3 родини. Розкажете про враження. Поки будете 2-3 ждати - можете шкільних курс фізики таки перечитати :facepalm:
Я так розумію якщо я покладу на ці камфорки якусь водянку, то тепло від цих камфорок кудись зникне?
:popcorn:
Питання було в ефективності його відведення. Чи ви стверджуєте, що температура повітря в безпосередній близькості до системника тепло в якому застоюється буде таким же як і в тому з якого воно ефективно виводиться?
Timedemo
Member

Повідомлення

korea: 07.02.2024 20:37
daesz: 07.02.2024 20:09
Що тут чому заперечує? Чи писака й справді не читака?

Чи при збільшеній кількості тепла в приміщенні - ембієнтова температура не піднімається?
Клоуни якісь на ОС сидять одні.
:think:
Туго йде, давай на пальцях покажу.
Умовний проц дає 200W тепла. W - це кількість
Під різними кулерами він нагрівається в залежності від їх ефективності до якихось температур, міряєм їх в градусах Цельсія.

Кулер бере тепло з процесора і віддає його навколишньому середовищу. Не температуру віддає, а кількість тепла.

Це ж перший закон термодинаміки

Як ця кількість міняється від кулера? З поганим кулером процесор знижує свою потужність.
Виходить гірший кулер менше гріє кімнату
з гарним кульком не буде тротлінга, і проц буде видавати всі 200вт. а з паганим кульком проц може перегрітись і знизити ТДП, що зменшить споживання, та тепловиділення.
фрукт
Junior

Повідомлення

піду читати про водянки...
спочатку треба вирішити чи використовувати їх чи ні.

варіант одноразові купувати кожен раз.
варіант одноразову обслуговувати кілька разів, на скільки її хватить.
кастомні варіанти з купою трубок і можливостей протікання не мій варіант.

також купа різних рідин, половина з яких не якісні.
а також, водянка має стояти так, щоб повітря збиралося вище десь в радіаторі.
тобто ставити її на передню панель не знаю чи норм. бо повітря буде десь між помпою і радіатором і якщо буде попадати в помпу то біда.
і саме краще місце для радіатора то зверху. про низ взагалі мовчу. хіба що над помпою буде якийсь міні бачок розширення...
Nikolayovich: 07.02.2024 19:01 А чому вк від гіги відкидаєте, у них на сьогодні - топ со, та ще й за адекватні гроші.
Наткнувся на то відео - https://youtu.be/JFgsL5NFn_Y?si=lkn5L7Tkl1WKMsqf&t=346
Нагулив тріщин з різними відяхами, тому можливо я неправий. Але це купа народу підпорки не ставлять чи тут ще якась проблема.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

1. 7800X3D — ~15k
2. Мамка на B650 — ~10к
3. Пам'ять 32Gb — ~4.5k
4. Корпус(без понтів) — ~2.5k
5. БЖ ~1000W — ~5k
6. Водянка — ~5k

Всього: ~42k і ще ~60k залишилося на відяху та накопичувачі(HDD/SSD/M2/etc).

Також варто враховувати, що якщо привезти деякі комплектуючі з-за кордону — вийде, навіть з розмитненням, дешевше.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

фрукт: 07.02.2024 21:11Але це купа народу підпорки не ставлять чи тут ще якась проблема.
А це проблема і ставити треба!
Евгений King
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 07.02.2024 21:15 1. 7800X3D — ~15k
2. Мамка на B650 — ~10к
3. Пам'ять 32Gb — ~4.5k
4. Корпус(без понтів) — ~2.5k
5. БЖ ~1000W — ~5k
6. Водянка — ~5k

Всього: ~42k і ще ~60k залишилося на відяху та накопичувачі(HDD/SSD/M2/etc).

Також варто враховувати, що якщо привезти деякі комплектуючі з-за кордону — вийде, навіть з розмитненням, дешевше.
Воду можна розміняти на повітря попроще, всеодно різниці нема майже
А в цілому так - оптимальний конф
korea
Member

Повідомлення

daesz: 07.02.2024 20:55
korea: 07.02.2024 20:41

Я так розумію якщо я покладу на ці камфорки якусь водянку, то тепло від цих камфорок кудись зникне?
:popcorn:
Питання було в ефективності його відведення. Чи ви стверджуєте, що температура повітря в безпосередній близькості до системника тепло в якому застоюється буде таким же як і в тому з якого воно ефективно виводиться?
:spy:
Ні. Я кажу що чим ефективніше охолодження процесора, тим сильніше цей кулер гріє повітря.

Якщо повітря в системнику застоюється, то зовсім інший випадок, яким займаються корпусні вентилятори, ніхто з нас про них не говорив. З поганим кулером не повітря застоюється, а грається проц і все.

Розумію, що писати по сотні повідомлень на день і пам'ятати їх, дуже важко. Тож нагадаю з чого я завів цю тему.
сидіти в кімнаті з температурою повітря 26*С а то й більше увесь час (бо з д15 на цьому інтелі скільки у вас і буде) :D
Дійсно клоунів тут аж занадто багато. Сумно. Хоча повинно бути смішно :(

П.С.
Ну і цей випад до власників кондиціонер - просто шик. В темі вибору комп'ютера за 100к нити про те що не можете/хочете встановити кондиціонер, який коштує 10к і буде працювати роками. А у вересні на них такі знижки, що я навіть тещі інвертор взяв.
Просто браво :pray:
Востаннє редагувалось 07.02.2024 22:45 користувачем korea, всього редагувалось 2 разів.
Ortyomko
Member

Повідомлення

я б рекомендував таку конфігурацію, вона покриє всі ваші потреби.
Магазин вибраний умовний, можна і треба пошукати дешевше.
Я б все ж зупинився на 32гб пам'яті, але вам вирішувати. Не брати ti карти не розумно. Crate дійсно не дуже, але з ним можна миритись, а самі карти дуже хороші. Проц наразі краще все ж АМД. У мене 13600кф, але якщо б оновлювався, взяв би 7800х3д
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

korea: 07.02.2024 22:32 П.С.
Ну і цей випад до власників кондиціонер - просто шик. В темі вибору комп'ютера за 100к нити про те що не можете/хочете встановити кондиціонер, який коштує 10к і буде працювати роками. А у вересні на них такі знижки, що я навіть тещі інвертор взяв.
Тепер всім, хто збирає собі системники на штеуді - буду радити купляти зразу кондиціонер. Мов - купляти штеуд не бомж, а купляти кондиціонер став бомжем?
І брати фігову башню на 100 тдп, з нею в кімнаті буде не пічка.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Ortyomko: 07.02.2024 22:37Проц наразі краще все ж АМД. У мене 13600кф, але якщо б оновлювався, взяв би 7800х3д
А чого так, утюг?
korea
Member

Повідомлення

daesz: 07.02.2024 22:43
korea: 07.02.2024 22:32 П.С.
Тепер всім, хто збирає собі системники на штеуді - буду радити купляти зразу кондиціонер. Мов - купляти штеуд не бомж, а купляти кондиціонер став бомжем?
:facepalm:
Суть вловив, молодець
спойлер
а нема такого варіанту, щоб не радити? Для цього раніше треба було мати якісь знання, досвід, компетентність. :-/
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 07.02.2024 22:43І брати фігову башню на 100 тдп
13700ф був під U9s і було норм :)
daesz
Member

Повідомлення

korea: 07.02.2024 23:00
daesz: 07.02.2024 22:43
:facepalm:
Суть вловив, молодець
спойлер
а нема такого варіанту, щоб не радити? Для цього раніше треба було мати якісь знання, досвід, компетентність. :-/
А я десь щось радив в цій темі? Лінканете? :facepalm:

Відправлено через 47 секунд:
Hells Angels: 07.02.2024 23:02
daesz: 07.02.2024 22:43І брати фігову башню на 100 тдп
13700ф був під U9s і було норм :)
65ти ватник з PL1 65W :shuffle:
Ortyomko
Member

Повідомлення

Nikolayovich: 07.02.2024 22:54
Ortyomko: 07.02.2024 22:37Проц наразі краще все ж АМД. У мене 13600кф, але якщо б оновлювався, взяв би 7800х3д
А чого так, утюг?
ні, на диво нормальний. чув що утюг, але з моєю 240 водянкою після 6 годин гри з відухою хотспотом 90+гр, він тримається 64-68 градусів, що доволі непогано, і аіді64 не більше 85, хоча мій минулий 5800Х під цим же охолодженням був +5-10градусів.
Просто у цілому більш потужний, набагато більш потужний у іграх (що мені важливо), при нормальній ціні, по темпам я так розумію +/- те саме
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Ortyomko
А за 14600К щось скажите, холодніший-гарячіший?
Ortyomko
Member

Повідомлення

0kie
Нащо купувати не останнє покоління?

Отправлено спустя 28 минут 53 секунды:
Nikolayovich: 07.02.2024 23:13 Ortyomko
А за 14600К щось скажите, холодніший-гарячіший?
не можу сказати, досвіду не мав
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

daesz: 07.02.2024 19:29
cnc: 07.02.2024 19:27

не неси чушь. Это отличный процессор без каких-либо проблем в охлаждении (в отличии от i9-14900k). Про переплату за свет вообще убило... это ж насколько нужно себя не уважать, чтобы заниматься подобным крахоборством.... Да и я не знаю сейчас никого, у кого бы не было кондиционера, тем более у человека, который может себе купить комп за овер 100к :beer:
Вибачте, забув що сиджу на форумі де 9 з 10 або одеський воєнком, або депутат :-/
В перший раз? :gigi:
Тут кожен має топову платформу та парочку 4090. 4080 вже затичка псіє слота а все що не і9 або р9 - затички сокету.
lewerlin
Member

Повідомлення

фрукт: 07.02.2024 18:25а також, щоб можна було паралельно запустити кілька віртуальних машин,
Або віртуалки, або Інтел. Щось одне викреслюйте. У гіпервізорів алергія на гетерогенку(суміш ядер на різних архітектурах) в межах нума-ноди.
Якщо у вас там щось робоче, е-ядра інтел вам його "поховають". Хіба що їх вимкнути, але який тоді сенс в інтелах(крім встройки для монтажки)?
І в принципі вам краще умовний 7900. В іграх все одно впретесь в карту. А так можна буде зняти бюджет з материнки(В650 з головою) і охолодження(вистачить будь-якої пристойної башти) і вкласти його в карту рівнем вище.
А і забудьте про Чіфтеки. В принципі. На додачу до посередньої бази, в них ще й якість гуляє від партії до партії.
Відповісти