SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
daesz
Member

Повідомлення

7mindfields: 05.02.2024 01:54
daesz: 05.02.2024 01:49 - 139$ :-/ / TLC / WD Black SN770 2TB 4.0x4 WDS200T3X0E
Який у ньому сенс, якщо він коштує як p31 gold?
Трохи затупив коментуючи попередній пост, там написали про Р31, а я сплутав з Р41 від солідайма, який на QLC :D
Тут справлі краше вже взяти Р31G в цьому випадку :up:

Бачу Ексерію як найкращий доступний і не дорогий варіант, огляд на неї також був позитивний (взагалі любив Тосібу ще з давніх давен :shuffle: ), знаю що 1ТВ варіант часто радять в сусідній темі по збірках - тому мб хтось має що додати по ній, цікавить в основному тільки надійність/витривалість, температури вже знаю що одні із самих низьких (а в цій ціновій категорії мб ще й самі низькі), всі інші параметри, в принципі, не цікавлять зовсім (через призначення власне цього м2).
Востаннє редагувалось 05.02.2024 02:28 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 05.02.2024 01:49Я трохи сидів і гуглив/серфив, і от Р41 якрах відкинув - він на QLC. Той інтел також.
Під файлопомийку(WORM-сценарії), воно різниці не зробить. А Р41 і 670р якраз два адекватних QLC-ссд.
mult
Member

Повідомлення

А які надійні і якісні виробники для зовнішнього ссд є менше 6000 гривень за 500-1000 обєм?
7mindfields
Member

Повідомлення

mult: 05.02.2024 09:11 А які надійні і якісні виробники для зовнішнього ссд є менше 6000 гривень за 500-1000 обєм?
Ті самі, які і для внутрішнього ссд тут по 10 разів на кожній сторінці згадуються: micron, hynix, wd, samsung

Відправлено через 1 годину 47 хвилин 21 секунду:
l-m: 05.02.2024 02:05
7mindfields: 05.02.2024 01:54
Який у ньому сенс, якщо він коштує як p31 gold?
Він швидше, особливо на сучасних системах з Pci-e 4.0.
Якщо я правильно зрозумів, в данному випадку температури > швидкість
vansoul
Member

Повідомлення

Посоветуйте, какой лучше выбрать внешний ссд на 2тб до 200 баксов? Чтобы был надёжный, ну и по скорости норм.
https://www.newegg.com/External-SSDs/Su ... ry/ID-2022
Rezvan
Member

Повідомлення

Спільнота, підкажіть оновлюю профільну систему і є думка залишити свій sata Samsung 840 Pro 256 GB чисто під windows.
А для всього іншого, буде новий Silicon Power 2TB US75 Nvme PCIe Gen4 M.2
Чи буде якасть втрата швидкодії та краще ставити вінду та все інше одразу на м2 ?
ck_ua
Member

Повідомлення

daesz: 05.02.2024 01:49в ВДблек недолік в тому, що вся пам'ять (2ТВ) йдуть одним чіпом,
І в чому тут недолік?
daesz: 05.02.2024 01:49драм чіпа там немає
Угу, він безбуферний.
daesz: 05.02.2024 01:49Підозрюю, що теж саме мб й на ВДблу
Так.
daesz
Member

Повідомлення

ck_ua: 05.02.2024 21:48
daesz: 05.02.2024 01:49в ВДблек недолік в тому, що вся пам'ять (2ТВ) йдуть одним чіпом,
І в чому тут недолік?
Думаю, швидкість запису/зчитування буде нижчий ніж припустим в аналогічного з більшою кількостю чіпів, та й знос буде явно швидший, ніж в аналогічного з 4 чи навіть 8 чіпами пам'яті, оскільки всі звернення будуть завжди на один і той же чіп. Ні?
ще якщо ну зовсім сильно заморочитись - то на умовному 8ми чіповому м2, якщо один із чіпів відлетить, то його можна спробувати замінити і врятувати інформацію з всіх інших 3 чи 7, тут якщо чіп подохне - то його нічого не врятує і доцільності ремонту не буде також.
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 05.02.2024 22:13 та й знос буде явно швидший, ніж в аналогічного з 4 чи навіть 8 чіпами пам'яті, оскільки всі звернення будуть завжди на один і той же чіп. Ні?
Ні. Зношуються не чіпи, а окремі комірки.
За вирівнюванням зносу комірок (щоб не писалось постійно в одні й ті самі) слідкує контролер керуючись прошивкою, від якості якої й залежить.

daesz: 05.02.2024 22:13 Думаю, швидкість запису/зчитування буде нижчий ніж припустим в аналогічного з більшою кількостю чіпів
- ось це притиричіть цьому:
daesz: 05.02.2024 22:13 на умовному 8ми чіповому м2, якщо один із чіпів відлетить, то його можна спробувати замінити і врятувати інформацію з всіх інших 3 чи 7
Спочатку відносно* слушна думка що паралелізм покращує швидкодію, а потом раптово ігноруємо що при цьому паралельно записується у всі "чпіи", а отже щоб й прочитати вони всі мають бути робочі. А в першу чергу той, де зберігаються таблиці трансляції адрес, бо без них вжиті нічого не відновиш назад.
*відносно, бо в одному фізичному чипі може бути не один кристал всередині упакований. В тому ж SN770 їх 16.

P.S. Якщо так заморочуватись що взагалі в списках вибраних моделей роблять лексари та тімгрупи? :rotate: Велика віра в китайський тлц?) На фоні невіри в найкращий клц виглядає кумедно. Чи в китайських погромістів?
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 06.02.2024 00:13 раптово ігноруємо що при цьому паралельно записується у всі "чпіи", а отже щоб й прочитати вони всі мають бути робочі
Зрозуміло, цього не знав :)
l-m: 06.02.2024 00:13 P.S. Якщо так заморочуватись що взагалі в списках вибраних моделей роблять лексари та тімгрупи? :rotate: Велика віра в китайський тлц?) На фоні невіри в найкращий клц виглядає кумедно. Чи в китайських погромістів?
На рахунок лексарів - я взагалі не знайшов нормальних оглядів на них, думав, можливо хтось поділиться інформацією стосовно них.
Тім груп MP44L має контролер Phison E21T (теж саме що й в Exceria G2 Plus, наприклад, яка вже в наступній ціновій), в США він умовно дешевий також. Виглядає як непоганий варіант. В другу ревізію списку мав попасти він, а не ML33 Pro.
Обидва на чіпах пам'яті від мікрону, тому про китайський TLC не дуже зрозумів.

Доречі, інші два тім групи (мл33 та мл33 про) на чіпах пам'яті Кіохіа.
Востаннє редагувалось 06.02.2024 00:31 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 06.02.2024 00:26теж саме що й в Exceria G2 Plus, наприклад, яка вже в наступній ціновій
Не теж саме.
Всі ССД на Фізонах виробляє сам Фізон, але Тошиба - виняток, їм власні потужності треба завантажувати. І реалізація, і прошивка - інша. Я підозрюю, що і контролери вони самі роблять по ліцензії.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 06.02.2024 00:30
daesz: 06.02.2024 00:26теж саме що й в Exceria G2 Plus, наприклад, яка вже в наступній ціновій
Не теж саме.
Всі ССД на Фізонах виробляє сам Фізон, але Тошиба - виняток, їм власні потужності треба завантажувати. І реалізація, і прошивка - інша. Я підозрюю, що і контролери вони самі роблять по ліцензії.
Технологічно - це один й теж саме, а саме Phison E21T просто виготовлений на потужностях Тосіби.
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 06.02.2024 00:26 про китайський TLC не дуже зрозумів
це було в сторону лексара, але й тімгруп не з них компаній що не міняють начинку, тому добре що в когось в огляді був мікрон чи тошиба, але це не означає що через деякий час не буде щось інше.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 06.02.2024 00:32Технологічно - це один й теж саме, а саме Phison E21T просто виготовлений на потужностях Тосіби.
Контролер як окрема мікруха і контролер в складі готового виробу - дещо різні сутності.
daesz
Member

Повідомлення

:(
Тоді зупинюсь на Кіоксії, як і вирішив, і буду моніторити ціни, якщо попадеться хороша знижка то візьму її, мб паралельно ще щось цікаве на знижці буде (наприклад 970ево чи той же P31G). WD точно не розглядаю, оскільки від його ціни не далеко розмістились Хайнікс та Самсунг, на який воно потрібне за 140$..

Ще питання : всілякі addlink/adata - це взагалі нормальної якості накопичувачі?
Востаннє редагувалось 06.02.2024 00:52 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 06.02.2024 00:50WD точно не розглядаю, оскільки від його ціни не далеко розмістились Хайнікс та Самсунг, на який воно потрібне за 140$..
SN570?
Dremjke
Member

Повідомлення

Rezvan: 05.02.2024 19:39є думка залишити свій sata Samsung 840 Pro 256 GB чисто під windows.
Rezvan: 05.02.2024 19:39Чи буде якасть втрата швидкодії та краще ставити вінду та все інше одразу на м2 ?
Оставляйте под Windows, будет работать как и раньше. Никакой разницы на практике в работе Вы не заметите.
Можете из любопытства тесты скорости прогнать на сата и м2 дисках, увидите совершенно разные цифры, а на практике виндузе всё равно, на каком ssd она установлена.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 06.02.2024 00:52
daesz: 06.02.2024 00:50WD точно не розглядаю, оскільки від його ціни не далеко розмістились Хайнікс та Самсунг, на який воно потрібне за 140$..
SN570?
Зображення
Та ні, дякую, я за такі гроші краще ще один 980 про візьму, і ще двадцятка залишиться :D
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 06.02.2024 00:55Изображение
Та ні, дякую, я за такі гроші краще ще один 980 про візьму, і ще двадцятка залишиться :D
А принципово купувати саме в цій "альтернативщині"?
Навіть
наші бариги переплюнуті.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 06.02.2024 01:05 А принципово купувати саме в цій "альтернативщині"?
У нас знижок не буває, а там можна попасти й на -30$, тим більше, що мені не конкретно вже потрібно :shuffle:
lewerlin: 06.02.2024 01:05 Навіть
наші бариги переплюнуті.
580 і там дешевше :)
Зображення

Мені цікаво найдешевший і найнадійніший 2ТВ на TLC, ще бажано щоб холодний. Швидкость, драм і все інше мені без різниці :)
Відповісти