Останні статті і огляди
Новини
Выбор оперативной памяти
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 11.11.2011 19:33 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 8 разів.
-
Grava
Member
Варіант свою розігнати розглядається? В мене з 1600 пам'ять парацювала на 3333 потім на 5600 на 3800.shnok: ↑ 31.01.2024 15:49То-есть брать 3600 и не дёргается?
-
Artem_K
Member
shnok
Насколько смотрю тесты, то в играх, все, что выше 3600 дает прирост очень маленький, а по цене заметный. Исходя из Вашего сообщения, что видел на барахолке - брать 2*16 3600 и оптимизировать тайминги (вот это заметный эффект дает).
PS. У меня 3466 с подкрученными таймингами быстрее, чем 3600 на ХМР.
PSS. Там еще было про монитор 2К 144Гц. Это для 1650S из профиля??
Насколько смотрю тесты, то в играх, все, что выше 3600 дает прирост очень маленький, а по цене заметный. Исходя из Вашего сообщения, что видел на барахолке - брать 2*16 3600 и оптимизировать тайминги (вот это заметный эффект дает).
PS. У меня 3466 с подкрученными таймингами быстрее, чем 3600 на ХМР.
PSS. Там еще было про монитор 2К 144Гц. Это для 1650S из профиля??
-
shnok
Member
да нет, хочу себе сменить память, понимаю что фактически прироста производительности не будет, весь комплект белый, память черная, вот и думаю взять уже сразу 32gb белого цвета, и хочу естественно поставить максимально работающую.Grava: ↑ 31.01.2024 15:55Варіант свою розігнати розглядається? В мене з 1600 пам'ять парацювала на 3333 потім на 5600 на 3800.shnok: ↑ 31.01.2024 15:49То-есть брать 3600 и не дёргается?
-
shnok
Member
Grava
Подскажите, вижу что вы разбираетесь, или может кто-то другой. Вот нашел два комплекта которые мне подходят. К слову на официальной странице CORSAIR, в характеристиках написано, что первая создана для ryzen, а именно :
Подскажите, вижу что вы разбираетесь, или может кто-то другой. Вот нашел два комплекта которые мне подходят. К слову на официальной странице CORSAIR, в характеристиках написано, что первая создана для ryzen, а именно :
- спойлер
- Миттєвий розгін
Автоматично налаштовується на максимальну підтримувану швидкість на сумісних системах для прискорення завантаження, багатозадачності та багато чого іншого прямо з коробки - немає необхідності налаштовувати параметри в BIOS.
-
Alexanderxxl
Member
Всем здравствуйте, такой вопрос есть Материнская плата Asus TUF Gaming B450-Plus II и процессор r5 3600 подскажите какую оп память максимально по частоте можно поставить( не разгон, купить сразу) чтобы все работало без проблем??
-
daesz
Member
Ту, яку виробник вказує як "максимальна частота пам'яті". Ремомендую глянути які ОЗП виробник протестував і вказав у списку сумісності для кращого експірієнсу.Alexanderxxl: ↑ 02.02.2024 15:46 Всем здравствуйте, такой вопрос есть Материнская плата Asus TUF Gaming B450-Plus II и процессор r5 3600 подскажите какую оп память максимально по частоте можно поставить( не разгон, купить сразу) чтобы все работало без проблем??
-
Alexanderxxl
Member
daesz
По мат плате 4400mhz максимум, но по процессору ? Проц потянет/поддерживает такую частоту? (В характеристиках проца максимально до 3200...) ????
По мат плате 4400mhz максимум, но по процессору ? Проц потянет/поддерживает такую частоту? (В характеристиках проца максимально до 3200...) ????
-
a_z_z_y
Member
Беріть 3600мгц оперативу. Воно буде працювати з коробки, тільки DOCP у біосі включите.Alexanderxxl: ↑ 02.02.2024 15:46 Материнская плата Asus TUF Gaming B450-Plus II и процессор r5 3600
подскажите какую оп память максимально по частоте можно поставить( не разгон, купить сразу) чтобы все работало без проблем??
Таймінги 18-22-22-42 чи щось дорожче на cl16 (16-19-19 чи 16-18-18).
-
Alexanderxxl
Member
a_z_z_y
Это понятно, но хотелось бы память с большей частотой
Это понятно, но хотелось бы память с большей частотой
-
a_z_z_y
Member
Alexanderxxl
Оптимально-максимально для вашого Ryzen 3600 це 3800мгц, щоб було 1:1 FCLK:MEMCLK.
Але 3800мгц кіти не дуже розповсюджеті + зазвичай там дивні таймінги аля 19-19-19 чи ще гірші.
Брати оперативку з 4000+ частотою - втратите швидкодію через те що частоти FLCK впадуть вдвічі.
Тому оператива 3600мгц для Ryzen 3600 є оптимальною по всім параметрам, щоб її використовувати в дефолті (тобто ХМР).
Оптимально-максимально для вашого Ryzen 3600 це 3800мгц, щоб було 1:1 FCLK:MEMCLK.
Але 3800мгц кіти не дуже розповсюджеті + зазвичай там дивні таймінги аля 19-19-19 чи ще гірші.
Брати оперативку з 4000+ частотою - втратите швидкодію через те що частоти FLCK впадуть вдвічі.
Тому оператива 3600мгц для Ryzen 3600 є оптимальною по всім параметрам, щоб її використовувати в дефолті (тобто ХМР).
-
Alexanderxxl
Member
a_z_z_y
Дякую, все зрозуміло)
Дякую, все зрозуміло)
-
фрукт
Junior
Вітаю.
На прицілі 2 планки DDR5 по 32Гб. Загалом 64Гб. Бажано без РГБ і з найнижчою висотою планки, щоб не мішала кулеру.
В продажі макс 6800МТ/с.
Чи варто ганятись за материнками, які підтримують більше 6800 - 7200 МТ/с?
Може хтось приблизно знає, яка макс частота пам'яті при нагріві до 60С?
Уточню: візьмем до уваги корпус з передньою решіткою без закриваючого скла/панелі і з трьома 120мм вентиляторами в корпусі в режимі тишини.
А також чи правильно розумію що вольтаж 1.4 норм, а 1.45 це вже трохи забагато?
На прицілі 2 планки DDR5 по 32Гб. Загалом 64Гб. Бажано без РГБ і з найнижчою висотою планки, щоб не мішала кулеру.
В продажі макс 6800МТ/с.
Чи варто ганятись за материнками, які підтримують більше 6800 - 7200 МТ/с?
Може хтось приблизно знає, яка макс частота пам'яті при нагріві до 60С?
Уточню: візьмем до уваги корпус з передньою решіткою без закриваючого скла/панелі і з трьома 120мм вентиляторами в корпусі в режимі тишини.
А також чи правильно розумію що вольтаж 1.4 норм, а 1.45 це вже трохи забагато?
-
фрукт
Junior
Нікого немає?
Питання дуже дурні?
Чи ніхто не знає відповіді?
Скажіть хоча б чи є зміст пробувати розганяти планки 2 по 32 більше 6800мт/с?
Я розумію, що це складно і можливо в мене не хватить терпіння то все читати (знайшов цілу книжку по роботі пам'яті), але
як зрозумів, з махінаціями по таймінгах я пам'ять не знищу і можна пробувати і
десь читав, що як правильно підібрати, то можна вийти на частоту вищу за XMP.
Але не знаю який приріст з того може бути. Чи варто то взагалі починати?
Питання дуже дурні?
Я розумію, що це складно і можливо в мене не хватить терпіння то все читати (знайшов цілу книжку по роботі пам'яті), але
-
abcdeyka
Member
Обычно 2*32 это двуранг, соответственно экв 4*16 и слава богу что они у вас могут 6800, но толку от этого нету так как эффективнее 6-6.4ггц при 1к 1 на амд.фрукт: ↑ 06.02.2024 22:04 Нікого немає?
Питання дуже дурні?
Хотя если Интел то там можно пробовать и выше . Если хмр 6800 это вероятно хюникс а дай который может и 8ггц взять но всё зависит от платформы и поддержки памяти и контролёра памяти процессора.
Но реально 6-6.4 достаточно для нормальной работы , остальное как повезет. Может 0.1-2 фпса получите но на глаз будет не заметно.
-
Artem_K
Member
фрукт
Ось порівняння 6400 проти 7200 на АМ5 від Гесід
Ось порівняння 6400 проти 7200 на АМ5 від Гесід
- спойлер
-
a_z_z_y
Member
6000мгц фатіт всім
-
shnok
Member
Що це за пам'ять juhor, можливо хтось мав досвід? Чи краще не грати в рулетку з китаєм?
-
Prokofev
Junior
Приветствую, подскажите какую оперативную память ( с какой чистой, таймингом) нужно под процессор 13600kf и материнскую плату Asus tuf gaming b760 ?
-
shnok
Member
Prokofev
откройте характеристики своего процессора и матери и посмотрите, или гуглите, что максимально он поддерживает, или вы предлагаете нам делать это за вас? В гугле же не забанили
откройте характеристики своего процессора и матери и посмотрите, или гуглите, что максимально он поддерживает, или вы предлагаете нам делать это за вас? В гугле же не забанили
-
Gtashnic
Junior
Вітаю, є оперативна пам'ять Kingston Fury DDR4-3200 32768 MB PC4-25600 (Kit of 2x16384) Beast Black (KF432C16BB1K2/32), хочу взяти ще комплект G.Skill DDR4-3200 32768MB PC4-25600 (Kit of 2x16384) Trident Z RGB (F4-3200C16D-32GTZR) чи не буде між ними конфлікту? Інші складові сетапу в профілі.