Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
lewerlin
Member
Я підозрюю, що мало місце банальне надмірне обмеження струму. Крім того в мене ще й перша ревізія материнки з перших же партій. Мені її взагалі віддали "за пиво" як "цеглину"( в сервісі не знали, що вона без проца шиється ). Крім звуку в неї ще "мертвий" езернет( це правда вже косяк ріалтеку, в них була партія бракованих чіпів). Зараз все ок(крім езернету), але на ранніх біосах вистачало приколів.Radio Bay: ↑ 02.02.2024 01:30Такого я ще не чув, але чому б і ні? Драйвера мають вплил, прошивка ЗК також, от же і біос може
-
Radio Bay
Member
От я теж за це подумав. Додали +0,5В на мікруху, та бінго. Ну а дісктретний єеер типа Интела, то навіть ліпше. Відмовився від нього у актуальному конфізі, бо місця мало, та був не дуже радий з тогоlewerlin: ↑ 02.02.2024 02:47Я підозрюю, що мало місце банальне надмірне обмеження струму
-
AB-Man
Member
драйвера известного daniel под Win10 полностью убили звук моих RX-ов (одна и таже ОС, одни и теже последние драйвера) на трех разных компах и три разные ревизии RX (1,2,3). Звук абсолютно глухой. Вернул стандартные дрова от Win10 - заиграло с яркой серединой (хотя все параметры настройка звука такими и остались - отключение улучшайзеров и уровень тональностей по нулям). В результате просто поверх стандартных дров накинул контрольную панельку от даниеля (такая простенькая под WinForms типа, но информативная). Такая же невнятная ситуация была и с последними дровами от креатива, не ставил ставить предыдущие, а просто вернул стоковые виндовые.
-
feson
Member
У Баєрів 240 потенціал є - на любу якісну звукову карту.JDS: ↑ 29.01.2024 14:17 По Еді зрозуміло, що дешман, а от по 240 думав може є потенціал. Але все ж такі самі думки були, що при вартості вух у 100 баксів, можливо це і є їх межа продуктивності.
Дякую за відповідь.
Ніякі кодекі 887 886 992 (та інші) для цих навушників не годні.
Те ж саме стосується і свістка єйпл. У драгонфлая наприклад 6 чи 7 стабів по живленню.....у епла та його клонів такого немає....
я вже мовчу про цапу....яка в драгонфлаї в рази краща.
Звукова карта G6 - буде не поганим рішенням для 240. Хоча Ifi - ще кращій звук в обзорах пишуть.....
Отправлено спустя 11 минут 30 секунд:
Всіх авто-електріків розчаровую в звукових картах немає такого СТРУМУ щоб його там обмежували....lewerlin: ↑ 02.02.2024 02:47 Я підозрюю, що мало місце банальне надмірне обмеження струму.
Скоріш за все діло в оновленні ПЗ ( більш якісні ресемплери та ін.)
-
JDS
Junior
Дякую за інформацію.AB-Man: ↑ 01.02.2024 19:33У меня DT240 PRO и Audigy RX 3шт и еще три разных материнки ASUS с 887 (на Z270m-plus),892,889. Ну еще есть Edifier 1100 и 1900 TII. Еще каcтомные усилки типы Quad, Sharp на STK от легендарной крутой стереосистемы и довольно интересная чтука - автомагнитола Alpine 131R. К усилкам тоже всякий разный зоопарк подключается.JDS: ↑ 29.01.2024 10:26 Добрий день.
У кого є які ідеї? Бо бачу DT240 багато хто використовує, а от чим підсилює - не розумію. Доречі від 887 зовсім погано грає - каша.
Вывод такой - звук на всех материнках отличный. Смысла ставить отдельный звук нет при наличии того вывода что выше. Если хочется лучшего - надо брать хороший усилок (не винтаж понятно дело) и какую-нибудь винтажную немецкую стереопару типо Canton Carat c чувствительностью >90. Только при наличии такого уровня аудиосистемы можно задумываться об установке отдельной звуковой. Хотя... вы не сказали что у вас за материнка - может совсем древняя, пусть и на 887-м, тогда все очевидно и так.
В мене материнка Asus Prime B450M-A. Але від материнки категорично не звучить. Від свистка Епл - все ж величезний ефект є. Якщо від материнки досить в широкому діапазоні є каша і гудіння, то зі свистком воно залишається лише в деяких моментах муз.творів, звісно де багато інструменталки одночасно. Тепер розумію, який повинен бути бас і деталізація. І в авто розумію що музика зовсім не звучить, хоча раніше оцінював як на тверду 4.
З того що я перечитав і з тої інформації, що отримав, думаю все ж було б логічно взяти щось тіпа FX-Audio X3 pro на ES9023. Все ж до кінця незрозуміло, чи є сенс, чи немає, а руки чешуться )) Думав ibasso dc03 pro, але тепер маю сумніви, бо FX-audio все ж має окреме живлення, і в цьому може бути великий плюс. Щось дорожче купив би, якби розумів масштаби наскільки краще звук буде, якщо є така велика різниця між 887 і Еплом.
Відправлено через 6 хвилин 15 секунд:
По Г6 все ж маю сумніви, бо по кількості поломок, нюансів і повідомлень на форумі склалось враження, що це не дуже надійна карта.feson: ↑ 02.02.2024 17:14 У Баєрів 240 потенціал є - на любу якісну звукову карту.
Ніякі кодекі 887 886 992 (та інші) для цих навушників не годні.
Те ж саме стосується і свістка єйпл. У драгонфлая наприклад 6 чи 7 стабів по живленню.....у епла та його клонів такого немає....
я вже мовчу про цапу....яка в драгонфлаї в рази краща.
Звукова карта G6 - буде не поганим рішенням для 240. Хоча Ifi - ще кращій звук в обзорах пишуть.....
Скажіть, iFi audio ZEN Air DAC проти FX-Audio X3 pro. На ваш погляд, там різниця в звучанні дійсно така, що варта 2500 проти 5000 грн?
І Драгонфлай блек вартий уваги порівняно з вищеназваними?
-
feson
Member
Якщо зробити апгрейт то FX-Audio X3 pro буде грати на рівні як iFi audio ZEN.JDS: ↑ 02.02.2024 17:30 Скажіть, iFi audio ZEN Air DAC проти FX-Audio X3 pro. На ваш погляд, там різниця в звучанні дійсно така, що варта 2500 проти 5000 грн?
І Драгонфлай блек вартий уваги порівняно з вищеназваними?
Нічим не гірше а може навіть краще - бо ESS9023 дуже смаковита ЦАПА.....
(Я сам був в шоці - платка за 10 баксів на 9023 легко виносить звукові Asus STX та D2 які коштували 200+ап.)
В FX-Audio X3 - треба робити живлення лінійне (тр-р) та обвязку цапи 9023. Міняти фейковий ОУ5532 та можливо теж його обвязку.
Без цього звук FX-Audio X3 буде.....який то.....
В iFi audio ZEN - косяків менше. Тому з коробки може грати краще....
Отправлено спустя 3 минуты 32 секунды:
Драгонфлай блек та Ібассо - це мобільний сегмент.
В якому вони - кращі представники.
Але з стаціонарними картами вони тягатися не зможуть - банально з за малого розміру плат та компонентів....
Отправлено спустя 6 минут 38 секунд:
Любий аудіфіл скаже - що без тору та банок по 30 000 мкф звуку не буде....але як...вмістити це в Ібассо....
Ібассо - зроблено щоб вмикати в акумуляторні пристрої. ДЕ НЕМАЄ СТРУМУ великого....(це знов пишу для авто-електриків)....
Якщо всунути його в звичний ПК - то там по живленню такі крокадили - бегомоти....побіжуть з відео та проца....що пипець......
-
Radio Bay
Member
Тому що хоч якто винесли цей "цап" з корпусу компа, материнка - це суцільний жах для звуку, перешкоди, непойми що з живленням, воно не може грати нормально. Тому й виносять все це в зовнішні пристої, на початку це почали робити у профдевайсах.JDS: ↑ 02.02.2024 17:23Від свистка Епл - все ж величезний ефект є
Там живлення на 5В та БП класса "від мобілки", а від БП немала різниця. Звістно на ЛБП або iFi iPowerX, є в мене такий на живленні, воно буде ліпше, але там БП буде в 2 рази дорожче за цап. Ліпше отой малий iFi взяти, до нього окремий USB вихід StLab U-710 і то буде в цьому бюджеті топ. Цей вихід в змозі дати 5В по стандарту юсб. що там видає той Asus Prime та з якими какахами ніхто не знає, а U-710 на олх 250 грн. Награвся я вже з цими портами для звуку. Більше у мамку цапі не вмикаюJDS: ↑ 02.02.2024 17:23FX-audio все ж має окреме живлення
Доречі, бачив, переробляють ці U-710 на живлення від зовнішнього БП. Ще щось там допілюють, я глибоко не внікав. Повинно працювати, це працююча концепція, я не про допіли, то не знаю, я про живлення
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Ну, то вже зовсім по-крутому, по-правильномуfeson: ↑ 02.02.2024 17:56В FX-Audio X3 - треба робити живлення лінійне (тр-р)
Так, бо не кожний буде з твіками колупатисяfeson: ↑ 02.02.2024 17:56В iFi audio ZEN - косяків менше. Тому з коробки може грати краще....
-
feson
Member
Наприклад такі кракоділи та бегемоти по живленню які добігають по лінії 12В до звукової карти Asus - легко долають блок живлення звуковох карти (де 7 стабілізаторів в тому числі і якісні від ТІ). Що там з PLL та з опорними частотами цапи і аналоговою частиною можна тільки побачити на графіках RMAA.
-
JDS
Junior
Зрозумів )) Краще тоде Ifi без переробок. Дякую за порівння ))feson: ↑ 02.02.2024 17:56 Якщо зробити апгрейт то FX-Audio X3 pro буде грати на рівні як iFi audio ZEN.
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Нажаль відяшка велика і перекриває всі інші виходи, навіть PCI-E.Radio Bay: ↑ 02.02.2024 18:02
Там живлення на 5В та БП класса "від мобілки", а від БП немала різниця. Звістно на ЛБП або iFi iPowerX, є в мене такий на живленні, воно буде ліпше, але там БП буде в 2 рази дорожче за цап. Ліпше отой малий iFi взяти, до нього окремий USB вихід StLab U-710 і то буде в цьому бюджеті топ. Цей вихід в змозі дати 5В по стандарту юсб. що там видає той Asus Prime та з якими какахами ніхто не знає, а U-710 на олх 250 грн. Награвся я вже з цими портами для звуку. Більше у мамку цапі не вмикаю
Доречі в мене БП на 1000w і Бронза здається. То може не буде просадок таких вже помітних.
-
l-m
Member
І близько не кращі.feson: ↑ 02.02.2024 17:56 Драгонфлай блек та Ібассо - це мобільний сегмент.
-
feson
Member
Ну ось бачите - кому єйпл стік це супер звук!.......l-m: ↑ 02.02.2024 18:17І близько не кращі.feson: ↑ 02.02.2024 17:56 Драгонфлай блек та Ібассо - це мобільний сегмент.
....а кому і Ibasso 03 - не кращий......
-
Radio Bay
Member
Може і не буде, тут по місцю дивитися треба. У будь-якому разі може бути профіт з юсб планки на корпус, вона там зовсім 2 копійки кошнує. В мене колись була, бо порти були жахливі.JDS: ↑ 02.02.2024 18:10Доречі в мене БП на 1000w і Бронза здається. То може не буде просадок таких вже помітних.
Відправлено через 57 секунд:
Усе залежить від широти кишені та досвіду, для мене колись і друга Аудіга була вауfeson: ↑ 02.02.2024 18:31Ну ось бачите - кому єйпл стік це супер звук!.......
-
JDS
Junior
Порівняно з 887 ))feson: ↑ 02.02.2024 18:31 Ну ось бачите - кому єйпл стік це супер звук!.......
-
Radio Bay
Member
Там суть у тому, що порівняно з одним 887 другий 887 буде ліпшим, а третій зовсім не можливо слухати, бо нарешті важливо не який там чіп, а як це реалізовано. На тому ж ESS9038Pro роблять безліч цапів і гарних, і поганих. Фінально ми слухаемо девайс, а не мікрухи. Взагалі пофіг що там, якщо воно граєJDS: ↑ 02.02.2024 19:52Порівняно з 887 ))
-
JDS
Junior
Почитав різного на тему "не грає 887". В результаті видалив дрова, скачав заново, поставив і диво - грає набагато краще. І по гучності навіть трохи гучніше Епла. Але точно трохи менше басів. Та й наприклад Nothing else matters можна на Еплі слухати і слухати на повторі, а на 887 щось некомфортне є. Я б сказав відсутність атаки в динамичних композиціях і високі частоти сильно ріжуть вухо. Хоча я розумію, що по потужності вони тепер рівні.Radio Bay: ↑ 02.02.2024 20:24Там суть у тому, що порівняно з одним 887 другий 887 буде ліпшим, а третій зовсім не можливо слухати, бо нарешті важливо не який там чіп, а як це реалізовано. На тому ж ESS9038Pro роблять безліч цапів і гарних, і поганих. Фінально ми слухаемо девайс, а не мікрухи. Взагалі пофіг що там, якщо воно граєJDS: ↑ 02.02.2024 19:52Порівняно з 887 ))
Доречі Ifi на ібеї по досить непоганим цінам є. Думаю з цим питання вирішене, раз всі так рекомендують.
-
Radio Bay
Member
Оце типічна проблема ЗК, вбудованих та діскреток - дрова, зовнішні девайси до цього не критичні, звістно я не про КративJDS: ↑ 02.02.2024 21:08В результаті видалив дрова, скачав заново, поставив і диво - грає набагато краще
-
lewerlin
Member
Я його порадив був брату(йому треба було і для смарта і для компа), трохи жалію. Підозрюю, що він не зовсім витягує повнорозмірні вуха(слухався на 569 Сенхах і Фокал Лістен). Навіть цапоусю Лижі програє на повнорозмірах.feson: ↑ 02.02.2024 18:31Ну ось бачите - кому єйпл стік це супер звук!.......
По перше я дууууже далекий віл теми автозвуку(в мене ні прав, ні машини, зір не дозволяє).feson: ↑ 02.02.2024 17:14сіх авто-електріків розчаровую в звукових картах немає такого СТРУМУ щоб його там обмежували....
Скоріш за все діло в оновленні ПЗ ( більш якісні ресемплери та ін.)
По друге - де біос, а де софтова обв'язка ОСі(і всі тести все одно через ексклюзив).
-
Radio Bay
Member
Фубар кто-то юзает?
-
heidfeld
Member
даRadio Bay: ↑ 03.02.2024 11:57 Фубар кто-то юзает?
-
Radio Bay
Member
Foobar 2.1 x64 - минимальная сборка фубара с настройкой на качество звука. Играет прямо из коробки, только куда выводить надо поправить. Я предыдущую версию недолюбливал, но эта имхо очень хороша. Я говорю об асио конечно, по-другому не пробовал, думаю и в васапи будет ок
PlayPcmWin - очень крутой по звуку японский плеер, чистый фукционал.
- Plays WAV, FLAC, AIFF, Uncompressed DSDIFF, DSF, MP3 and CUE sheets.
- Supports WASAPI Exclusive mode. Bitperfect capable.
- Loads entire music file and place decoded PCM onto the memory before playback starts. Zero file I/O while playing.