Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 01.02.2024 20:49
Timedemo: 01.02.2024 19:11

при чому тут потоки? архітектура вирішує, i7 3770 4*8буде гірше працювать ніж пентіум на с1700.
Архітекура вирішує, але не настільки все-таки :)
Ось є тест першого покоління і7-920 з пеньком g7400, останній швидший, але 3770 набагато кращий, ніж 920. Десь вони будуть ±рівні з перкосом на користь і7.
Із власного досвіду можу підтвердити що і7-3770 (без к) в сучасних іграх виявився кращий за і5-6600к (без розгонів).

поставте поруч 3770 и 12100ф, подивимось як вона не вирішує :beer:
і не забуваєм про нові інструкціі. наприклад запустіть відео 4к там і там. подивіться що буде.) ми ж не тільки на процах робимо 2+2=4.
GreenMile
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.02.2024 20:55
GreenMile: 01.02.2024 20:49 Архітекура вирішує, але не настільки все-таки :)
Ось є тест першого покоління і7-920 з пеньком g7400, останній швидший, але 3770 набагато кращий, ніж 920. Десь вони будуть ±рівні з перкосом на користь і7.
Із власного досвіду можу підтвердити що і7-3770 (без к) в сучасних іграх виявився кращий за і5-6600к (без розгонів).

і не забуваєм про нові інструкціі. наприклад запустіть відео 4к там і там. подивіться що буде.) ми ж не тільки на процах робимо 2+2=4.
Стоп-стоп, мова була за пеньок, 12100ф звісно буде кращим з тими ж 4/8. З кодеками те саме, в певних задачах буде краще за рахунок нових технологій, але отам де 2+2 то не все так однозначно. Той же 6600к за рахунок авх2 був шустрішим за 3770 з авх, але от в іграх пасував.
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 01.02.2024 21:06
Timedemo: 01.02.2024 20:55

Стоп-стоп, мова була за пеньок, 12100ф звісно буде кращим з тими ж 4/8. З кодеками те саме, в певних задачах буде краще за рахунок нових технологій, але отам де 2+2 то не все так однозначно. Той же 6600к за рахунок авх2 був шустрішим за 3770 з авх, але от в іграх пасував.
ну про пеньок я мав на увазі не тільки ж ігри, банальний браузинг, буде набагато комфортніший, ніж на 920му ай7. бо там теж використовуються і кодеки, і нові інструкції, та оптимізації. та банально пам"ять нова швидша. Взагалі, я думаю Ви зрозуміли що я мав на увазі))) в комплексі, пеньок буде комфортний сьогодні в порівнянні зі старими корками
GreenMile
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.02.2024 21:10
GreenMile: 01.02.2024 21:06 Стоп-стоп, мова була за пеньок, 12100ф звісно буде кращим з тими ж 4/8. З кодеками те саме, в певних задачах буде краще за рахунок нових технологій, але отам де 2+2 то не все так однозначно. Той же 6600к за рахунок авх2 був шустрішим за 3770 з авх, але от в іграх пасував.
ну про пеньок я мав на увазі не тільки ж ігри, банальний браузинг, буде набагато комфортніший, ніж на 920му ай7. бо там теж використовуються і кодеки, і нові інструкції, та оптимізації. та банально пам"ять нова швидша. Взагалі, я думаю Ви зрозуміли що я мав на увазі))) в комплексі, пеньок буде комфортний сьогодні в порівнянні зі старими корками
Звісно, тут згіден :beer:
nochnik89
Member

Повідомлення

GreenMile: 01.02.2024 20:49Ось є тест першого покоління і7-920 з пеньком g7400, останній швидший, але 3770 набагато кращий, ніж 920. Десь вони будуть ±рівні з перкосом на користь і7.
офигеть )) камень из бородатого 2009 по минималке уделывает камень из 2022 :lol: вот это офигеть прогресс :laugh:
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 01.02.2024 21:11
Timedemo: 01.02.2024 21:10

Звісно, тут згіден :beer:
:beer:
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
Взагалі не розумію навіщо юзати/купувати CPU Інтел, якщо є AMD.
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 21:15 Timedemo
Взагалі не розумію навіщо юзати/купувати CPU Інтел, якщо є AMD.
звичайно не розумієте. якби знали задачі під Інтел, то юзал б його.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
Ой, ненада мені оце затирать про задачі. Десь там в серверному сегменті може трохи щось вміють, на цьому все, у всьому іншому це вбогі подєлкі Хелсінгера, чи як його там.
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 21:33 Timedemo
Ой, ненада мені оце затирать про задачі. Десь там в серверному сегменті може трохи щось вміють, на цьому все, у всьому іншому це вбогі подєлкі Хелсінгера, чи як його там.
ну звичайно для ігруль амд цікавий та для рядових задач. спробуйте на амд вінраром пережать образ вінди більше 80гіг. і це тільки верхівка айзбергу, а ще енергоефективність при малих навантаженнях, та дуже багато інших питань. так що не робіть висновки про інтел чи амд по своїх потребах. Якщо Ви щось не знаєте, то це не означає, що цього не існує. Це я кажу як людина яка сиділа на інтелі 20 років, а зараз в парку особистому 7 коппів від 7500ф до 7950х3д.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.02.2024 22:11спробуйте на амд вінраром пережать образ вінди більше 80гіг
Ну і смаки у вас. Не можу навіть в теорії придумати сценарію, де таке може знадобитись, 80г образ вінди. Про енергоефективність промовчу, бо тут навіть коментувати нема що))))

І щось геть не бʼються ваші слова про архівацію
спойлер
Зображення
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 22:41
Timedemo: 01.02.2024 22:11спробуйте на амд вінраром пережать образ вінди більше 80гіг
Ну і смаки у вас. Не можу навіть в теорії придумати сценарію, де таке може знадобитись, 80г образ вінди. Про енергоефективність промовчу, бо тут навіть коментувати нема що))))

І щось геть не бʼються ваші слова про архівацію
спойлер
Зображення
в том і проблема, що Ви навіть не знаєте в чому проблема. питання не в швидкості. АМД на АМ5. не може завершити архівацию фізично такого великого архіву. Бо є якийсь баг, який АМД визнає не офіційно.
а по енергоефективності так, не смішно, в простоях наприклад і браузингу, амд всього навсього гребе від розетки більше на 20-30 відсотків. звичайно під повним навантаженням АМД цікавіший. але не радикально. візьміть підключіть через ваттметр свій 7950х3д. і 13900к і поспостерігайте, будете здивовані. та й якщо 13900к піджать до 200вт. то продуктивність буде десь рядом з 7950х при споживанні 200вт.
я ж не з стелі беру це все.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
Тобто 13900 з відкритим браузером з десяткою вкладок, парою десятків терміналів, ТГ, і ще там по дрібниці жере менше ніж 28-30 ват?

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Поставив на архівацію 80г архіву, подивимось на ваш баг. Вперше про нього чую.
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 22:59 Timedemo
Тобто 13900 з відкритим браузером з десяткою вкладок, парою десятків терміналів, ТГ, і ще там по дрібниці жере менше ніж 28-30 ват?

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Прочитайте уважно, що я написав.
Чи 7950х3д від розетки бере всього 50вт? Чи може всеж таки вставете вилку через вттметр, та перевірете?

Отправлено спустя 2 минуты 16 секунд:
Varvar: 01.02.2024 22:59
Не створити архів 80гб. А файл розміром 80гб, пережать вінраром. Наприклад образ вінди великий, який знятий інструментами вінди.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.02.2024 23:18А файл розміром 80гб, пережать вінраром. Наприклад образ вінди великий, який знятий інструментами вінди.
Не вкурую ваш сценарій, я ось створив архів з папки 90+Гб, все добре завершилось, чи я не вірно вас розумію?
Timedemo: 01.02.2024 23:18Чи 7950х3д від розетки бере всього 50вт? Чи може всеж таки вставете вилку через вттметр, та перевірете?
До чого тут ват метр, так не коректно міряти, якщо ми говоримо про телеметрію процесора, а не споживання системи вцілому. А в ті 20-30 відсотків можна закласти все що хочеш, 10ссд, +15 кулерів, 20 карт розширення + ще не знаю що.
Timedemo
Member

Повідомлення

https://gyazo.com/04430adf7b8f96198b96bccecb19af79

ось папка створена віндою, образ всього диску. вінрар на АМД не може це завершити. вілітає, зависає, синій екран і т.д.
12600к це робив норм, 5800х це робив норм, 5900х, це робив норм. 7900 це не може завершити, 7950х не може, 7950х3д не може. я навіть тему цілу створював. один тиждень на це лайно витратив. перейшов на 7зів. Поспілкувавшись с одним товаришем своїм, він дуже сильний програмер, пише ліби різні, драйвери і т.д. то він сказав, що не дивується, бо на АМ5 у них теж були проблеми в деяких задачах, просто фізично не могли виконати роботу. робили це на інтелі.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.02.2024 23:28вінрар на АМД не може це завершити. вілітає, зависає, синій екран і т.д.
Чота я думаю, що тут не в AMD діло. Ще раз, я зробив архів з папки в 90+Гб в рамках того ж диску, ніяких проблем, чи цей сценарій відмінний від вашого?
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 23:27
Timedemo: 01.02.2024 23:18А файл розміром 80гб, пережать вінраром. Наприклад образ вінди великий, який знятий інструментами вінди.
Не вкурую ваш сценарій, я ось створив архів з папки 90+Гб, все добре завершилось, чи я не вірно вас розумію?
Timedemo: 01.02.2024 23:18Чи 7950х3д від розетки бере всього 50вт? Чи може всеж таки вставете вилку через вттметр, та перевірете?
До чого тут ват метр, так не коректно міряти, якщо ми говоримо про телеметрію процесора, а не споживання системи вцілому. А в ті 20-30 відсотків можна закласти все що хочеш, 10ссд, +15 кулерів, 20 карт розширення + ще не знаю що.
13900к з одним залізом на встройці, утубчик крутить, споживання від розетки 75вт. мій 7900, від розетки споживав 88вт. в архікаді, прості задачі, зум, скролінг, 13900к споживав біля 80-85вт. 7900 мій пригає вище 100вт. робочий стіл, просто стоіть комп, 13900к споживавав від розетки 50вт. мій 7900 споживає 71вт.
блок живлення, ссд, вентилятори, все було однакове. материнки були на той момент +- одного класу. асус туф б660 для інтела, асус туф б650 для амд.

Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
Varvar: 01.02.2024 23:31
Timedemo: 01.02.2024 23:28вінрар на АМД не може це завершити. вілітає, зависає, синій екран і т.д.
Чота я думаю, що тут не в AMD діло. Ще раз, я зробив архів з папки в 90+Гб в рамках того ж диску, ніяких проблем, чи цей сценарій відмінний від вашого?
вище скрін. зробіть образ системи
по типу так
START /W wbadmin start backup -backuptarget:E: -include:C: -quiet -allCritical
батник від адміністратора бажано.

створиться папка бекапу. якщо до 50гіг розмір, то зажимає вінрар. якщо 50-60, то через раз. більше 80, все. не реально. різна пам"ять, розгін, не розгін, мамка не мамка, проц не проц. вінрар не може завершить задачу. вінзіп без проблем.
зажимаю с максимальною силою.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo
Я не впевнений що в мене обсяг образу системи перевершить 80г. Тут же не може бути діло в інформації чи паттернах яка архівується. Можу папку з фото, вона 85г попробувати стиснути максимально, чи так теж не підійде?
Дайте почитати про цей баг. Бо в профільних тредах на ОС.net я ні разу нічого подібного не читав.
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 01.02.2024 23:39 Timedemo
Я не впевнений що в мене обсяг образу системи перевершить 80г. Тут же не може бути діло в інформації яка архівується. Можу папку з фото, вона 85г попробувати стиснути максимально, чи так теж не підійде?
Дайте почитати про цей баг. Бо в профільних тредах на ОС.net я ні разу нічого подібного не читав.
я не можу дати почитати про цей баг. бо цей баг я знайшов. і коли зтикнувся, зпочатку написав до вінрару, там нічого толком не відповіли, і т.д. а от коли написав на амд про цю ситуацію і вінрар, то відповіли, що проблема така є, або проведе оптимізацію колись вінрар, або використовуйте інший продукт для архіваціі.

спілкувався с товаришем тим програмером, то він сказав, що такий баг може бути з АВХ існтрукціями, таке дуже рідко, але буває, може колись АМД це вирішать, драйвером, т.к. такі речі біосом не лікуються, або нові ревізіі процесорів. в них теж була проблема в іншому питанні, то АМД їм чітко сказали, що не знають як це зараз виправить. А якщо виправлять, то скоріш за все з встротою продуктивності. а т.к. як це не масова проблема, то ніхто цього робить не буде. десь так.
Відповісти