У каждого свои предпочтения, не имею моды допиливать напильником то, что работает с коробки )_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 16:44Нет - не виндовский, поэтому конфликтует. (да и виндовый брандмауер свои процессы не блочит).Alligator: ↑ 21.01.2024 16:38
Той що Брандмауер Віндовс? А у чому проблема додати необхідний порт у виключення чи аж клацнути 1 раз дозвіл на використання інтернету для онлайн гри який сам з'являється при спробі підключення гри до мережі?
Ну и по обновам - то же, зачем мне тестить промежуточные обновления, которые еще и что-то сломать могут, когда намного проще ставить обновы по версиям (уже оттестированные ламерами)
Останні статті і огляди
Новини
Windows з ШІ вимагає не менше 16 гігабайтів пам'яті
-
Alligator
Member
-
_FYA_EXel
Member
Вот именно - каждому свое, кому ОС для юзера, а кому юзер для ОСAlligator: ↑ 21.01.2024 16:53У каждого свои предпочтения, не имею моды допиливать напильником то, что работает с коробки )_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 16:44
Нет - не виндовский, поэтому конфликтует. (да и виндовый брандмауер свои процессы не блочит).
Ну и по обновам - то же, зачем мне тестить промежуточные обновления, которые еще и что-то сломать могут, когда намного проще ставить обновы по версиям (уже оттестированные ламерами)
Отправлено спустя 10 минут 49 секунд:
Пиши в ЛС, если интересует почищенная винда - цена вопроса 100грн.Mixx: ↑ 21.01.2024 08:05 Кстати, может знает кто где почитать хороший гайд по очистке вин 10 от всякого разного забавного? Может софт какой толковый есть? Последнее время винда вкрай оборзела с обновлениями, принудительно-добровольными перезагрузками, изменениями интерфейса, виджетами и прочим ненужным мусором. В идеале бы вообще прибить все что шевелиться до уровня ранней вин7
Интересуюсь в виду наличия в домашнем хозяйстве 2х слабых ноутов и пк средне-начального уровня.
-
unique-neon
Member
Це так. Старий тел з гігабайтом рам вже ті сервіси не витягувавГеральт: ↑ 21.01.2024 15:20Але смарт на lineage бігає шустріше. Воно й не дивно, адже лишнього менше. В тому числі випиляні гугло-сервіси.
-
everme
Member
Так васян наш парень, проверенный. А вирусы, майнеры и прочее должны же себя как-то проявлять, а если нет так и нету их_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 16:17А то, что Васян мог удалить нужное, вшить бекдор, скрипт, майнер, т.д. - не смущает.everme: ↑ 21.01.2024 13:17 Ставлю сборку от васяна и никаких кортан, виндовс дефендеров, кайф. Винда максимально делает то, что я хочу, но даже в моем случае брыкается, кобыла
Отчаянные люди
-
_FYA_EXel
Member
Ну если доверенный - no problemeverme: ↑ 21.01.2024 18:22Так васян наш парень, проверенный. А вирусы, майнеры и прочее должны же себя как-то проявлять, а если нет так и нету их_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 16:17
А то, что Васян мог удалить нужное, вшить бекдор, скрипт, майнер, т.д. - не смущает.
Отчаянные люди
-
everme
Member
к слову виндовс дефендер с кортаной ведут себя может даже хуже чем майнер_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 18:43Ну если доверенный - no problemeverme: ↑ 21.01.2024 18:22
Так васян наш парень, проверенный. А вирусы, майнеры и прочее должны же себя как-то проявлять, а если нет так и нету их
-
Геральт
Member
До речі, глянув. Працює пошук при вимкн. кортані. І апки запускаються з рядку пошуку і файли/папки шукаєunique-neon: ↑ 21.01.2024 18:18Це так. Старий тел з гігабайтом рам вже ті сервіси не витягувавГеральт: ↑ 21.01.2024 15:20Але смарт на lineage бігає шустріше. Воно й не дивно, адже лишнього менше. В тому числі випиляні гугло-сервіси.
-
Crossbow
Member
ні_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 16:17И что - не возобновляется обновление через месяц?
-
_FYA_EXel
Member
Геральт: ↑ 21.01.2024 18:49До речі, глянув. Працює пошук при вимкн. кортані. І апки запускаються з рядку пошуку і файли/папки шукає
Представь себе, и без бинга, и дефендера с телеметрией тоже отлично работает.
И на Home версии?Crossbow: ↑ 21.01.2024 19:12ні_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 16:17И что - не возобновляется обновление через месяц?
-
Crossbow
Member
пробуйте! я не тестив на НОМЕ_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 19:23И на Home версии?
-
_FYA_EXel
Member
Зачем мне пробовать, если я знаю (просто указываете, что ваш способ работает только на про-версии).Crossbow: ↑ 21.01.2024 19:32пробуйте! я не тестив на НОМЕ_FYA_EXel: ↑ 21.01.2024 19:23И на Home версии?
-
WhiskeyInTheJar
Member
Ставишь LTSC и не морочишь себе голову доработками напильником.Mixx: ↑ 21.01.2024 08:05 Кстати, может знает кто где почитать хороший гайд по очистке вин 10 от всякого разного забавного? Может софт какой толковый есть? Последнее время винда вкрай оборзела с обновлениями, принудительно-добровольными перезагрузками, изменениями интерфейса, виджетами и прочим ненужным мусором. В идеале бы вообще прибить все что шевелиться до уровня ранней вин7
Интересуюсь в виду наличия в домашнем хозяйстве 2х слабых ноутов и пк средне-начального уровня.
-
Геральт
Member
Так в LTSC також повно хламуWhiskeyInTheJar: ↑ 21.01.2024 23:44 Ставишь LTSC и не морочишь себе голову доработками напильником.
-
WhiskeyInTheJar
Member
Но меньше чем в Home или Pro. Полгода назад ставил ее на ноут с каким-то Селероном года 12-13ого и 4гб ДДР3 в одноканале, при наличии ссд жить вполне можно.Геральт: ↑ 22.01.2024 08:24Так в LTSC також повно хламуWhiskeyInTheJar: ↑ 21.01.2024 23:44 Ставишь LTSC и не морочишь себе голову доработками напильником.
-
Deadpool
Member
Scoffer то ви мало мали справ значить з робочими ящиками які не під корпоративкою.
Особливо не першої свіжості ящики, але бува і нові летять.
Я вже десь матюкався як то весело, коли в тебе ліцушна вінда 10, прилітає апдейт і пк вимикають, а на ранок все. Поламаний завантажувальник, побиті дрова білного зерокса, відвалиться прінтак, просто зависне бо це насе свіжий пк на 1200сокеті, але туди втулили ндд, і він бідний тупо висить бідолага і не може переварити той апдейт і згодом висне і падає в синьку, і банального ребута і відката вже не дає зробити бо недооновився і вінда вже не стартує.
А нещодавний апдейт, три пк вже маю які оновились, стоково у них херокси мережеві підключені, підмінним був хуліпакард, стоять дрова і на той і на інший.
Після оновлення вінди чарівнтм чином запускаєм апку сканера херокса а нам відкриває апку хьюліпакарда . Як!? А так. Іду в налаштування, пристрої, бачу свій ксерокс, тицяєм про принтер, додаток принтера, відкриває хуліпакард центр. І ніяк! Не вичистити, зносив дрова всі під корінь, зносив софт, а воно бачить херокс, і автоматично його детектить і вантажить з магазину додаток для НР а не херокса. Реєстр чистив, вручну писав, ніяк. Поступово три пк так один за одним оновились. Ще маю 4 потенційних.
Фікситися лише реінсталом вінди.
А побиті точки відновлення після апдейту? На на одному ящику два рази відкатувався за пів року норм,на третій каже не можу, помилка на тобі, синій екран.
Я вас за апдейти можу нити довго.
Сама він10 живуча тварюка, юзер її вбити майже не може. А але ті апдеци... Самі собі в ногу бладж
Особливо не першої свіжості ящики, але бува і нові летять.
Я вже десь матюкався як то весело, коли в тебе ліцушна вінда 10, прилітає апдейт і пк вимикають, а на ранок все. Поламаний завантажувальник, побиті дрова білного зерокса, відвалиться прінтак, просто зависне бо це насе свіжий пк на 1200сокеті, але туди втулили ндд, і він бідний тупо висить бідолага і не може переварити той апдейт і згодом висне і падає в синьку, і банального ребута і відката вже не дає зробити бо недооновився і вінда вже не стартує.
А нещодавний апдейт, три пк вже маю які оновились, стоково у них херокси мережеві підключені, підмінним був хуліпакард, стоять дрова і на той і на інший.
Після оновлення вінди чарівнтм чином запускаєм апку сканера херокса а нам відкриває апку хьюліпакарда . Як!? А так. Іду в налаштування, пристрої, бачу свій ксерокс, тицяєм про принтер, додаток принтера, відкриває хуліпакард центр. І ніяк! Не вичистити, зносив дрова всі під корінь, зносив софт, а воно бачить херокс, і автоматично його детектить і вантажить з магазину додаток для НР а не херокса. Реєстр чистив, вручну писав, ніяк. Поступово три пк так один за одним оновились. Ще маю 4 потенційних.
Фікситися лише реінсталом вінди.
А побиті точки відновлення після апдейту? На на одному ящику два рази відкатувався за пів року норм,на третій каже не можу, помилка на тобі, синій екран.
Я вас за апдейти можу нити довго.
Сама він10 живуча тварюка, юзер її вбити майже не може. А але ті апдеци... Самі собі в ногу бладж
-
Scoffer
Member
Deadpool
Та ні, прошки так само гарно працюють. Але я дійсно маю мало справ з віндами, котрі не зарублені всілякими політиками, і в котрих кінцевий користувач може щось руцями накрутити. Може в цьому проблема?)))
Відправлено через 34 хвилини 54 секунди:
Але якщо вже на те пішло, то в лінуксі все так само прекрасно ламається якщо лізти руцями куди не слід. Ставиш пакет не з репи по якійсь причині, наприклад якась дуже потрібна софтина більше не оновлюється, і одним махом ламаєш купу залежностей і маєш проблеми при оновленні.
Сама грамотна тут гугла, вони все розділили на максимально незалежні частини і андроїд не має більшості цих всіх проблем.
Та ні, прошки так само гарно працюють. Але я дійсно маю мало справ з віндами, котрі не зарублені всілякими політиками, і в котрих кінцевий користувач може щось руцями накрутити. Може в цьому проблема?)))
Відправлено через 34 хвилини 54 секунди:
Але якщо вже на те пішло, то в лінуксі все так само прекрасно ламається якщо лізти руцями куди не слід. Ставиш пакет не з репи по якійсь причині, наприклад якась дуже потрібна софтина більше не оновлюється, і одним махом ламаєш купу залежностей і маєш проблеми при оновленні.
Сама грамотна тут гугла, вони все розділили на максимально незалежні частини і андроїд не має більшості цих всіх проблем.
-
Deadpool
Member
щастить, я таке лише в одній своїй конторі бачив, в соцзахисті, там шось тіпа 5-6пк і величезна стійка на четверть кімнати з серваком.Scoffer: ↑ 23.01.2024 22:13Та ні, прошки так само гарно працюють. Але я дійсно маю мало справ з віндами, котрі не зарублені всілякими політиками, і в котрих кінцевий користувач може щось руцями накрутити. Може в цьому проблема?)))
а так, лікарні, міськ ради, якісь водоканали, школи, садочки, цнап, поодинокі він_10 ліцухи і амінь.
99% пк які так чи інакше ковиряю ось таке. і випадки дуже кумедні часто =(
зараз відео шукаю про отой драйвер НР який натягував на себе ксерокса, то взагалі перший раз побачив такий прикол. при чому настійниво так щоразу себе ставить і каже я херокс, нічо не знаю.
Відправлено через 8 хвилин 34 секунди:
Scoffer будні енікея
- спойлер
- поламані точки відновлення, які до цього працювали, просто закривається вікно і нічого не відбувається)
приколи з принтерами після апдейту вінди
аби не було просто флудом, додам що 16гб наразі це мінімум який я беру/купую якщо ми оновлюємо офісні пк. бо 8гб... я не знаю, нормальна екселька така, або умовна база в Акцесі вижирає і не давиться напару з хромом.
в мене великий парк ще на 4гб, і є екземпляри на 2гб, це біль, страждання, очікування від 15 хвилин, до 2-3 годин поки той пк проведе всі апдейти, навіть ссд не рятує буває.
в лікарнях софт для лікарів, де не в хмарі (хоча я бачив такий, там хром росте на 6+гіг в озу), в 4гб вже не влізається давно, без підкачки нема діла. Нові ноути/пк беру 16гб мінімально. аби було років на 3-5 безболісної роботи.
-
Scoffer
Member
А з ші буде всі 32Deadpool: ↑ 23.01.2024 22:41 додам що 16гб наразі це мінімум
-
Deadpool
Member
вимоги ж до пристоя від 16, поки не бачив що сама ШІ буде всі 16гіг займати)Scoffer: ↑ 23.01.2024 22:45А з ші буде всі 32
нагадаю що майкрософт вже доволі давно затвердили стандарт EVO і сертифікація для ноутів передбачає мінімум 16гб в тому числі. там ще багато хороших мінімум, аби це не стало мотлохом за пару років. але ціни на такі від 30к стартують ноути.
тому більше схоже що він12 буде працювати на пристроях які підпадають частково під стандарт EVO їхній же.
-
Artem_K
Member
Deadpool
В мене на работі на новому системнику, де окрім 10 Pro більше нічого не було точки відновлення не працювали й видавали помилку. Оновлення на 10-ку качалися, починали встановлюватися, потім казали щось пішло не так й откатувалися назад. Вирішити ото все вдалося тільки оновивши на 11. На ще трьох таких точно же системниках все працює "з коробки".
В мене на работі на новому системнику, де окрім 10 Pro більше нічого не було точки відновлення не працювали й видавали помилку. Оновлення на 10-ку качалися, починали встановлюватися, потім казали щось пішло не так й откатувалися назад. Вирішити ото все вдалося тільки оновивши на 11. На ще трьох таких точно же системниках все працює "з коробки".