Windows з ШІ вимагає не менше 16 гігабайтів пам'яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Crossbow
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 19.01.2024 17:04Чи весь софт там працюватиме?
працюватиме.
то я невсерйоз, бо тенденції "розвитку" вже бачу дуже давно.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 19.01.2024 17:04Подумалось, може на Win Server перейти? Чи весь софт там працюватиме?
Переходь, працюватиме 99.(9)%, а що не працюватиме то тільки через кривий інсталятор, і можна обійти костилями. На він сервер в десктопному режимі ще з часів 2003р2, політ прекрасний.
+Felix+
Member

Повідомлення

Отже що маємо:
Для майбутнього ноута з Windows 12 на борту у вимогах/сертифікації буде 16+ ГБ ОЗП та клавіатура з кнопкою виклику ШІ асистента (Copilot)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

+Felix+
Враховуючи сучасні реалії, прямо на вчора 16Гб ОЗП не те що багато. А чи буде фізична кнопка, можливо в якихось окремих моделях чи лінійках лептопів, з поміткою AI чи щось таке.
-falconer-
Member

Повідомлення

Після останнього оновлення в мене на 22Н2 з'явилася кнопка Copilot (написано PRE на ньому) біля кнопки "Старт". Якщо натиснути на нього, то запускається той самий бот, що й в браузері Edge. Інтерфейс теж такий самий. Єдине, після запуску він праворуч з'являється і всі ярлики, які там були - перекидує як небуть до кучі в ліву сторону екрану. Якщо закрити його, то все повертається на місце, але це дратує. Куди простіще (і навіть краще) запускати його в браузері Edge.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Crossbow: 19.01.2024 17:11
Ray2000gt: 19.01.2024 17:04Чи весь софт там працюватиме?
працюватиме.
то я невсерйоз, бо тенденції "розвитку" вже бачу дуже давно.
Такие тенденции еще с хп начались - винда без напильника не очень то юзабельная :gigi:
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 19.01.2024 17:04Подумалось, може на Win Server перейти? Чи весь софт там працюватиме?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Користуючись він 7 теж так думав, й перейшов на він сервер 2008 р2. :D Правда CentOS з віртуалізацією перемогла. :D А дальше пішло-поїхвло й от я через багато років на віндовс взагалі не дивлюсь. :D
От тільки теперішня центос не така яка була раніше.
З софтом проблем не було, головне з політикою там не плутати й все буде ок.

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Scoffer: 19.01.2024 17:45На він сервер в десктопному режимі ще з часів 2003р2, політ прекрасний.
Ловіть некроманта. :laugh:
2003 це серверна версія він хп, а 2008 це версія він 7. Може все таки 2008 р2? Я такою ж користувався колись давно.
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
2003р2 це не серверна версія ХР, вона тільки ззовні схожа трішки. Десктопних аналогів не було. Перейшов на неї тому що віста виявилась трішки прицюцьнутою.
А серверна версія ХР це 2003 без р2.

Відправлено через 56 секунд:
Хоча як не було, була він хр 64 біти на базі 2003р2, точно так само це не зовсім ХР.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
_clawfinger_: 19.01.2024 22:50Ловіть некроманта.
Некромантом я б був якби я на ній досі сидів. А на той час це було улюлюпер новизна :rotate:
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Почитав тему, й ностальджи взяла. Згадав часи до війни, коли 3g ще тільки маленькі кроки робило. Юзав утел, в парку з ноутом сидиш а всі дивляться наче примару побачили.
В ті часи за такі слова як фріланс, rdp в табло можна було отримати. Особливо в периферійному обласному центрі. :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
Scoffer: 19.01.2024 22:57Хоча як не було, була він хр 64 біти на базі 2003р2, точно так само це не зовсім ХР.
Я саме про неї думав. Вважав що між 32 й 64 хп різниці нема, помилився.
Scoffer: 19.01.2024 22:57Некромантом я б був якби я на ній досі сидів. А на той час це було улюлюпер новизна :rotate:
О-о це так давно було. :laugh:
nemadimi
Member

Повідомлення

ок, виндовс, напиши обновление безопасности без синего экрана
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

nemadimi: 19.01.2024 23:02 ок, виндовс, напиши обновление безопасности без синего экрана
Ага - Copilot - удали всю телеметрию и самого себя :gigi: поставлю чисто ради лулзов.
Scoffer
Member

Повідомлення

nemadimi
Ні разу не ловив бсод при сетапі оновлень. І взагалі бсоди з неапаратних причин це реально щось з часів ХР. Новий чорненький (він чорненький же зараз?) я бачив лише на картинках в інетиках. Ти щось робиш не так.
XpertVision
Member

Повідомлення

-falconer-: 19.01.2024 20:42 Після останнього оновлення в мене на 22Н2 з'явилася кнопка Copilot (написано PRE на ньому) біля кнопки "Старт". Якщо натиснути на нього, то запускається той самий бот, що й в браузері Edge. Інтерфейс теж такий самий. Єдине, після запуску він праворуч з'являється і всі ярлики, які там були - перекидує як небуть до кучі в ліву сторону екрану. Якщо закрити його, то все повертається на місце, але це дратує. Куди простіще (і навіть краще) запускати його в браузері Edge.
Це особливість Windows в роботі з робочими столами. Коли ви запускаєте Copilot, він "обрізає" робочий стіл і фактично його розширення стає іншим. (бо Copilot працює не по принципу програми) А для ОС це значить що це вже інший робочий стіл, для данного монітора і в нього своя ОСОБИСТА конфігурація. Ну а далі все просто, оскільки кожен окремий робочий стіл має свої налаштування для ярликів, то просто ввімкніть Copilot, розтавте іконки і все, вони завжди будуть розкидатися як ви зробили.
unique-neon
Member

Повідомлення

XpertVision: 19.01.2024 23:15
-falconer-: 19.01.2024 20:42 Після останнього оновлення в мене на 22Н2 з'явилася кнопка Copilot (написано PRE на ньому) біля кнопки "Старт". Якщо натиснути на нього, то запускається той самий бот, що й в браузері Edge. Інтерфейс теж такий самий. Єдине, після запуску він праворуч з'являється і всі ярлики, які там були - перекидує як небуть до кучі в ліву сторону екрану. Якщо закрити його, то все повертається на місце, але це дратує. Куди простіще (і навіть краще) запускати його в браузері Edge.
Це особливість Windows в роботі з робочими столами. Коли ви запускаєте Copilot, він "обрізає" робочий стіл і фактично його розширення стає іншим. (бо Copilot працює не по принципу програми) А для ОС це значить що це вже інший робочий стіл, для данного монітора і в нього своя ОСОБИСТА конфігурація. Ну а далі все просто, оскільки кожен окремий робочий стіл має свої налаштування для ярликів, то просто ввімкніть Copilot, розтавте іконки і все, вони завжди будуть розкидатися як ви зробили.
Оце дичина. То таскбар вертикальний не можуть повернути, бо складно програмувати, то робочий стіл ресайзять і ярлики збивають від нової аі вундервафлі. Читаю і не розумію куди майкрософт понесло.
Etra
Junior

Повідомлення

Avenger80
Когда то давным давно, я прочитал следующее: о чём бы люди не говорили, как правило подразумеваются деньги.

Подозреваю что этот "ии" нужен для сбора и обработки ещё большего кол-ва информации, для нацеливания рекламы, то есть для увеличения кол-ва денег у корпорации как вообще и у топ руководства, как в частности.
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Саме смішне що 2003 стабільністю не відрізнялась, як, власне, і хр. А от р2 прям нормуль. У мене подекуди зустрічаються в обслуговуванні й досі для легасі систем, шикарні аптайми, роками без ребутів. Але мс так і не випустила 32-бітної десктопної вінди на базі р2.
er[socrates]
Member

Повідомлення

Перекличка староверов, которые хотят и дальше сидеть на 10ке с 4гб ОЗУ. Хорошо хоть великолепную семерку уже не вспоминают :D
MqM
Member

Повідомлення

Хто би ще пояснив для чого це звичайним користувачам, що вони аж так мають жертвувати оперативкою
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.01.2024 00:42Саме смішне що 2003 стабільністю не відрізнялась, як, власне, і хр. А от р2 прям нормуль. У мене подекуди зустрічаються в обслуговуванні й досі для легасі систем, шикарні аптайми, роками без ребутів. Але мс так і не випустила 32-бітної десктопної вінди на базі р2.
У мене 2008 р2 здохла.... від регулярних відключень світла. На мої вулиці тоді провода вуличні для електрики міняли. У мене вінда була хостом, а все інше крутилось на віртуалках вмваре. Тоді мені порадили CentOS, а далі пішло-поїхало.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Ну і нехай собі працює! Хто ж проти? Хоча особисто мені ближчий зі словом стабільність Debian/GNU Linux. ;)
Відповісти