Останні статті і огляди
Новини
Выбор акустики
-
vltk
Member
Все акустические оформления делают по тилю-смолу. И фазу учитывают, если динамики смещены друг относительно друга и при расчете кросовера. И даже делают под некую среднюю по акустической заглушке (звонкости/эховости) помещение прослушивания будущего потребителя. И да правильно, разрабатывают даже под определенный стиль музыки. Предположим пишем 2х микрофонно весеннее поле в селе с не пуганными птичками (можно даже воронами из соседней лесной полосы), т.е. в максимальном приближении без эховой камеры — нет отражений и мод помещения. Так вот все разные колонки (разных производителей, даже в одном и том же ак.исполнении) на одном и том же звуковом тракте озвучат это поле по разному при абсолютно одинаковых приведенных тех. характеристиках по Скофилду. Почему, потому что их (этих х-к) недостаточно. И уши, тракт передача, мозг имеет большее разрешение/аналитику связанно/аналоговую чем приборное, раз слышим разницу без пласебо и грибов. И мы еще не всё (или не все параметры) знаем о зависимости эл. и акустических параметров описывающих воспринимаемый нами звук как полную тождественность того, что наслушали в поле выше ушами по сравнению с тем, что получилось в том же поле из колонок. Так что тут Варвар прав, Скофилд вы просто и не слушали (возможно и не умеете, не зная как правильно воспринимать/на что обращать внимание) по настоящему «правильную» акустику на соответствующем воспроизводящем тракте. Для создания у себя дома максимально приближения к 8 ряду партера лучших залов филармоний (или для своей иллюзии как должно быть или хочется). А для попсы сойдут и бумбоксы. Для электронщины тоже проще, а вот для кино сложней (целевая функция вовлекалка) и саб. для помещения более 20 метров придется искать музыкальный и к сожалению сильно дорогой.
-
Radio Bay
Member
А, так вот у чому справа, з вухами. Тоді йой, але глумитися та троліти не буду, це погано, співчуваюScoffer: ↑ 07.01.2024 23:34Це максимально тупа справа. 15 років тому я чув 22 кілогерци. Зараз я чую 16 зі скрипом. А накручений мідбас особисто мені взагалі не подобається, хоча багато хто від нього в захваті. Тільки апаратні виміри
-
Scoffer
Member
Radio Bay
Ти дуже переоцінюєш абсолютність свого слуху
Ти дуже переоцінюєш абсолютність свого слуху
-
Radio Bay
Member
А я і не вважаю, що в мене абсолютний слух. Для слухання музики він не потрібен. Вын потрібен музыкатамScoffer: ↑ 08.01.2024 00:31Ти дуже переоцінюєш абсолютність свого слуху
Абсолю́тный слух — способность достаточно точно помнить высоту звука, позволяющая носителю определять и называть любые услышанные ноты без предварительного прослушивания заранее известных звуков[1]. Эта способность может формироваться в раннем детстве и зачастую считается врождённой[2], а во взрослом возрасте её приобретение крайне затруднительно. Абсолютный слух полезен для музыкальной деятельности, но, вопреки бытующему мнению, не приносит своему обладателю радикальных преимуществ. Его развитие не входит в обязательную программу подготовки музыканта, в отличие от более важного относительного слуха[3].
Востаннє редагувалось 08.01.2024 00:56 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
-
Varvar
Member
Дивно, чому тут ще не всплило ще якесь диванно-патріотичне івно по типу хотспура, яке б сказало, що б краще на дрони задонатив.
Відправлено через 16 хвилин 7 секунд:
Ось доречі мій перший сетап.
АС - Dali Mentor 2
Preamp - Cambridge Audio 851E
Transport - Cambridge Audio 851c
Power amp 2*851w в мостовому режимі по 500ват в канал, це 12 рік)
Відправлено через 16 хвилин 7 секунд:
Ось доречі мій перший сетап.
АС - Dali Mentor 2
Preamp - Cambridge Audio 851E
Transport - Cambridge Audio 851c
Power amp 2*851w в мостовому режимі по 500ват в канал, це 12 рік)
-
vltk
Member
Мне больше понравился мидбас и верх от Kinki Studio на Ex-M1 x Dali Rubicon 6, рядом с вашей ссылкой на трубе. Разницу в используемом понимаю, и разницу чем писали и во что сжимали.
Общее бренд Dali
Общее бренд Dali
-
Varvar
Member
del
-
Scoffer
Member
vltk
Повний список того що треба заміряти в АС приведений в ттх до акустики нойманн. Ні додати, ні відняти, ідеально. Моя їм повага. А ви тут масово фігнею страждаєте. Ще почніть про позолочені юсб кабеля задвигати
Повний список того що треба заміряти в АС приведений в ттх до акустики нойманн. Ні додати, ні відняти, ідеально. Моя їм повага. А ви тут масово фігнею страждаєте. Ще почніть про позолочені юсб кабеля задвигати
-
Varvar
Member
Scoffer
Малолітній баран.
Малолітній баран.
-
Radio Bay
Member
Так бери та міряй, не розумію в чому питання. Треба Ноймані переміряти, чи не збрехали, потім до Varvar Мерідіани доїдить, можливо він буде не проти, щоб ти їх переміряв, порівняемо, обговоримо, можлива буде цікаво. Доречі, гарні відгуки про Ноймани с їм мабом, теж можна переміряти, обговоримо твой результати що да безшовного стику, тех буде ціково, там є стик мабуть ручний, та через DSP, поміряй чи нема затримкиScoffer: ↑ 08.01.2024 03:51Повний список того що треба заміряти в АС приведений в ттх до акустики нойманн
-
Mr_Volan
Member
Не треба всіх під одну гребінку) Я працював в магазині "Магія Звука" (Вітебськ, зараз банкрот, але у ВК є стара група з фото), багато чого також слухав)Varvar: ↑ 06.01.2024 19:59Уж повірте, переслухав я більше ніж 99% користувачів даного форуму
https://vk.com/magia_zvyka
-
Radio Bay
Member
Як то буде россійською, не сорьтесь, горячие финские парни
-
erazel
Member
Ну правді бути музика то не про точність, то про емоції. Про керовані спотворення, скажемо так. Ніхто не хоче максимальної точності, всі хочуть максимальної красивості. У фотографії є репортажна фотографія, а є художня. Є художники соц.реалісти а є імпресіоністи, а є взагалі Пікасо і Далі, прости господи .Scoffer: ↑ 08.01.2024 03:51 vltk
Тому не важливо наскільки точно грає акустика, головне як це сприймається. Інакше всі б давно сиділи на студійних моніторах.
Хоча особисто я щось підзабив на слухання музики. І до повномасштабного вторгнення з мене аудіофіл такий собі був, а меломан взагалі нулячий. А з початком великого вторгення взагалі не то в голові. Тому щось важко налаштуватися на потрібний лад, щоб сидіти і слухати музику релаксуючи. так і стоїть акустика, пилом припадає. Ніби й грає круто(ну як для свого рівня), а слухаєш - прісно якось все, не чіпляє.
-
Scoffer
Member
Можна накрутити фільтрами. ЦОС робить чудеса. Хочеш шоб як лампа? Вмикаєш фільтр на другу, третю, або разом гармоніки на свій смак. Хочеш шоб рипіло як старе радіо, то я думаю такий фільтр теж знайдеться В моєму розумінні аудіосистема має передати звук точно так як задумав цей звук автор звуку. Покращувалки якщо дуже захочеться то я й сам ввімкнути можу.erazel: ↑ 09.01.2024 10:38всі хочуть максимальної красивості
Відправлено через 10 хвилин 12 секунд:
erazel
Тим паче вони, ці покращувалки, мають бути різними. Наприклад мітол з 2ю гармонікою на широпополосниках звучатиме, м'яко кажучи, дивно. А який-небудь джаз цілком собі нічо так.
В результаті істині аудіофіли ще й різні системи мають. Забава у людей така, не засуджую Засуджую тільки коли починають пропагандувати як єдино правильний вихід.
-
erazel
Member
Воно то так, але трохи не так. Максимальна точність вона скучна, вона прісна. Народ хоче щоб у акустики був "свій характер". Бо накручувати фільтри під кожне джерело то замахаєшся.Scoffer: ↑ 09.01.2024 10:43 В моєму розумінні аудіосистема має передати звук точно так як задумав цей звук автор звуку. Покращувалки якщо дуже захочеться то я й сам ввімкнути можу.
Хоча особисто я не вибагливий. Тупо запустив ресівер на автокалібрування з мікрофоном. Той послухав мою кімнату, виставив АЧХ на каналах ,виставив затримки щоб звук сходився в місце прослуховування одночасно, гучність підкрутив(може теж відстань грає роль). Мені того досить, можливо то не ідеально але я вручну точно б краще не зробив. Для фільмів і простої музики мені вистачає. Хоча знову ж таки - відкалібрувати відкалібрував, а слухати нема натхнення. От в фільмах то так, то дається взнаки, бо сиджу ж не по центру кімнати і треба щоб отой 5,1/7,1 сходився саме в тій точці де сиджу і тили грали не голосніше чим їм положено.
Так що як би там не було, які б круті по звучанню не були підсилювачі, а всілякі покращувалки і автоматики то річ корисна для середньостатистичного користувача. Бо все таки не в ідеальній кімнаті слухаємо музику.
-
Scoffer
Member
erazel
Суть в тому що якщо у тебе максимально точна система, то далі ти можеш викрутити практично будь-яке спотворення яке тобі подобається, хоч для кожної композиції окремо. Якщо у тебе система з самого початку з "вбудованими покращеннями", ти не маєш такої можливості, спотворення спотвореннями не переб'ються.
Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
Наприклад дуже багато любей людить випираючий мідбас. Це взагалі еквалайзером робиться, і без плагінів всяких. І для того не потрібно заводити АС з дивним звучанням.
Суть в тому що якщо у тебе максимально точна система, то далі ти можеш викрутити практично будь-яке спотворення яке тобі подобається, хоч для кожної композиції окремо. Якщо у тебе система з самого початку з "вбудованими покращеннями", ти не маєш такої можливості, спотворення спотвореннями не переб'ються.
Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
Наприклад дуже багато любей людить випираючий мідбас. Це взагалі еквалайзером робиться, і без плагінів всяких. І для того не потрібно заводити АС з дивним звучанням.
-
Radio Bay
Member
ФантазіїScoffer: ↑ 09.01.2024 10:53Хочеш шоб як лампа? Вмикаєш фільтр на другу, третю, або разом гармоніки на свій смак
Нікто не знає що там у голові у автора коїлося, особливи до того, я попрацювала студія. Хотось знає, як звучить труба чи саксофон до обробки?Scoffer: ↑ 09.01.2024 10:53В моєму розумінні аудіосистема має передати звук точно так як задумав цей звук автор звуку
В реальному світі ні не знаю жодного такогоScoffer: ↑ 09.01.2024 10:53В результаті істині аудіофіли ще й різні системи мають
-
erazel
Member
Доречі окрім сили басу є ще його швидкість. І це вже ніяким фільтрами не накрутиш. Доречі саме тому всім рекомендую сабвуфери закриті ящики. Вони не мають таких децибел і низів як фазоінверторні, але вони мають куди більшу швидкість роботи(тупо тому що повітря працює як демпфер і швидше повертає діфрагму в початкове положення).Scoffer: ↑ 09.01.2024 11:10 Наприклад дуже багато любей людить випираючий мідбас. Це взагалі еквалайзером робиться, і без плагінів всяких. І для того не потрібно заводити АС з дивним звучанням.
Ну але так, аскетична суха система гратиме достовірніше. Звісно можна й фільтрами докрутити як хочеться, але хто ж буде тим займатися. Хочеться одразу з магазину отримати звук котрий тебе пре. А не сидіти і вираховувати що і як впливатиме на звук. Людина хоче "ось вам мої гроші, дайте мені звук котрий мене буде перти". А не "так, змістимо затримку на 0,256мс і послухаємо на різних жанрах що воно дасть". От приклад з мого життя з іншої сфери - зробив дзеркалкою фотографію, закинув у лайтрум, сиджу чухаю голову як зробити її красивою. "Опустити хайлайти, підняти тіні, курві придати ось таку от форму? Нє, лажа, а якщо ось так? Нє, знову щось не то. А давай я запущу плагін VSCO і потикаю готові пресети. О, ось цей ніби дав хорошу картинку". Тобто оці всі підлаштовування вони хороші коли ти чітко маєш бачення що як і для чого ти хочеш досягти. А пересічна людина хоче зразу мати вибір і вибрати те що їй подобається по звуку, вона не хоче проводити третину життя в математичних розрахунках, вона хоче прийти в салон і одразу вибрати те що їй подобається, не ламаючи голову над тим як то було досягнуто, хай навіть просто в акустику слон напердів щоб вязкість повітря в ящику була потрібної величини.
Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
Ні, тут він правий. Ламповий звук має свій характер саме через такі особливості роботи, там свої гармоніки котрих нема у чистого транзисторного звукуRadio Bay: ↑ 09.01.2024 11:15 Фантазії
-
Scoffer
Member
Ну-нуRadio Bay: ↑ 09.01.2024 11:15Фантазії
А тобі ніколи не приходило в голову шо студія і є фінальним етапом автора? Труба і саксофон до обробки, до речі, звучать не дуже. Не самі цікаві в світі інструменти.Radio Bay: ↑ 09.01.2024 11:15Нікто не знає що там у голові у автора коїлося, особливи до того, я попрацювала студія. Хотось знає, як звучить труба чи саксофон до обробки?
А я вже почав думати шо ти з тих, справжніх, а ти лише придурюєшсяRadio Bay: ↑ 09.01.2024 11:15В реальному світі ні не знаю жодного такого
-
erazel
Member
Scoffer: ↑ 09.01.2024 10:53 В результаті істині аудіофіли ще й різні системи мають.
- спойлер
-
На першому фото Мікролаб ПРО3, Мікролаб Н600, Mission 702e(чорні з білими дифузорами), ну другому Wharfedale Diamond 9.6. Даймонди то одна з самих бюджетних серій у Варфів, я дав за них 6 чи 8 тисяч на ОЛХ колись. Але блін, як ж вони класно особисто для мене грають. Напористий бас, чіткі середні з голосом людини. Сабвуфера їм взагалі не треба. А коли запускаю на них Пікардійську Терцію "Камяна елігія" то взагалі пробирає до глибини душі звучанням(я так розумію частоти голосу виконавця ідеально попадають у частоти робочи середньочастотного динаміка і він відтворює максимально чисто). Ну як для такого невибагливого користувача як я. Мішинам далеко до них по басах, розміри даються взнаки. Але як ж широко грають мішини, як широко. Звук взагалі тебе огортає, не чути взагалі звідки він лунає, він всюди і водночас, він розчиняється в повітрі. Варфи якось куди зональніше і направленіше грають, можна визначити звідки звук лунає. Ну і от як обрати поміж них? У кожної акустики свій характер і не все можна штучно накрутити фільтрами. Оту от широкість звучання - то хіба що рознести акустику по різних кінцях будинку , щоб дало "широку сцену"