Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Как понять что вместо видяхи кирпич не пришел? :gigi:
Ну берите повер колор тогда :dontknow:
Bucho
Member

Повідомлення

Vlaad13: 27.12.2023 12:17 Как понять что вместо видяхи кирпич не пришел? :gigi:
Хто Вам забороняє на точці видачі при продавцю відкрити коробку з товаром і перевірити його на предмет цеглини/пошкоджень і т.п. речей?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Bucho: 27.12.2023 12:37
Vlaad13: 27.12.2023 12:17 Как понять что вместо видяхи кирпич не пришел? :gigi:
Хто Вам забороняє на точці видачі при продавцю відкрити коробку з товаром і перевірити його на предмет цеглини/пошкоджень і т.п. речей?
хорошо вы осмотрели и отказались(ну например передумали в последний момент)
пломба сорвана и вы присылаете её назад магазу в таком виде - что он дальше с ней делать будет?
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 27.12.2023 13:50
Bucho: 27.12.2023 12:37
пломба сорвана и вы присылаете её назад магазу в таком виде - что он дальше с ней делать будет?
Не думаю, що оператор в точці видачі погодиться зривати фабричну пломбу.
Залежить, звичайно, від людини - але в 99% випадків не погодиться.
Востаннє редагувалось 27.12.2023 13:54 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Схоже, що хтось повернув відеокарту, бо знову появилась в наявності.

Vlaad13
Продадуть тому, кому пофіг на надірвані пломби.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 13:54 Схоже, що хтось повернув відеокарту, бо знову появилась в наявності.
Можливо хтось відмовився від замовлення без доставки ;)
Я так телефон мамі купляв :gigi:
Зображення
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 27.12.2023 13:53
Vlaad13: 27.12.2023 13:50
а я о чем - но у меня такой ситуации ни разу не случалось, у всех видях что я покупал пломба была на пакете
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 27.12.2023 13:58
daesz: 27.12.2023 13:53
а я о чем - но у меня такой ситуации ни разу не случалось, у всех видях что я покупал пломба была на пакете
Кур'єр НП погодився розпакувати магазинне пакування (додаткова коробка, пупирки і всякі м'які папірці) :rolleyes:
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 27.12.2023 13:56Можливо хтось відмовився від замовлення без доставки ;)
Можливо і так. Показує, що відеокарта приїде через тиждень.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 14:17
daesz: 27.12.2023 13:56Можливо хтось відмовився від замовлення без доставки ;)
Можливо і так. Показує, що відеокарта приїде через тиждень.
Хм, тоді можливо "фура" з партією карт десь близько до кордону, або тільки перетнула його.
Shultz
Member

Повідомлення

PURE AMD Radeon™ RX 7700 XT 12GB пломбы на коробке присутствовали
Bucho
Member

Повідомлення

Vlaad13: 27.12.2023 13:50 хорошо вы осмотрели и отказались(ну например передумали в последний момент)
Постійно так роблю на видачі в розетці. Прихожу по номерку за товаром і продаван сам пропонує "оглядати будете?".
Якщо клієнт вже прийшов на ТВ, а тим більше якщо вже оплатив наперед замовлення, то напевно ж не для того, щоб доколупуватись до якихось дрібниць.
Але якщо на девайсі буде видно чи косяк виробника, чи повернений товар, то ніхто від Вас "отнєківатись" не буде. Заберуть мовчки і повернуть гроші.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Bucho
Не підкажете, там обов’язково з паспортом приходити, чи можна водійські права взяти?
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 15:06 Bucho
Не підкажете, там обов’язково з паспортом приходити, чи можна водійські права взяти?
В розетці повісток ще не виписували Права підходять.
iBrute
Junior

Повідомлення

Hells Angels: 27.12.2023 01:22
daesz: 27.12.2023 01:09Олсо, заставили мене йти вдруге в кладовку і виймати все з коробки :gigi:
коли збирав малому систему то дививсь на комтредінг, потім поліз у відгуки і наткнувсь що у деяких випадках гарантія не співпадала, відповідь була що це типу постачальник визначає ... тому просто взяв на розетці.
спойлер
моя збірка взагалі без гарантії, таксфрі зло :gigi:
брав на Комтрейдингу Saphire 7800 XT Pure - ціна на момент купівлі була суттєва нижче ніж всюди по хотлайну.
Карту брав по передплаті, доставка Новою Поштою. Все приїхало за 3 дні, чудово запаковане, гарнатія 36 місяців, гарантійний документ і чек вкладено.
Карта повністю опломбована - 2 цілі пломби на коробці з обох боків, і сама карта в плівках :beer:
Співпрацею з магазином задоволений :beer:
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 27.12.2023 13:53 Не думаю, що оператор в точці видачі погодиться зривати фабричну пломбу.
В розетці з оплаченим наперед товаром (або прийшов в точку - гроші передав) розпаковують за бажанням і дають оглянути вміст. Я зазвичай при наявності заводських пломб не оглядаю, тільки якщо є підізра™, що воно вскривалось, іноді акуратно заклеюють скотчем поверх, так що в очі не кидається, чи відкривають коробки навмисно не з того боку (наприклад, якщо велика коробка - то відкривають з дна, а зверху заводський скотч, все красиво :gigi:). Або якщо на коробці наявні механічні пошкодження. Забирав корпус - в коробці знизу була діра прорвана - то розпаковували і я оглядав, щоб не був пошкоджений сам корпус, хоча коробка не вскривалась до мене.
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.12.2023 15:32
Kirakishou: 27.12.2023 15:06 Bucho
В розетці повісток ще не виписували Права підходять.
я им предлагал на новой почте права - мне сказали только паспорт
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 27.12.2023 15:54
GreenMile: 27.12.2023 15:32 В розетці повісток ще не виписували Права підходять.
Дивно, я НП лише штрих-код з додатку показую і все, документів не діставав жодного разу після того як додаток встановив, при цьому не раз бачив як в НП видають посилки людям без документів через СМС-підтвердження :dontknow:
Ну і розетка - то все таки не НП, за правами отримував не один раз, питань не було.
formazon
Member

Повідомлення

Vlaad13: 27.12.2023 15:54 я им предлагал на новой почте права - мне сказали только паспорт
Какая-то новая фишка у них. Сам в такое вступил неделю назад. Возврат наложки только с паспортом. Раньше хватало кода в приложении.
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.12.2023 15:58
Vlaad13: 27.12.2023 15:54
Дивно, я НП лише штрих-код з додатку показую і все, документів не діставав жодного разу після того як додаток встановив, при цьому не раз бачив як в НП видають посилки людям без документів через СМС-підтвердження :dontknow:
Ну і розетка - то все таки не НП, за правами отримував не один раз, питань не було.
если товар стоит 20к+ вроде начинается
приложение у меня есть - но им не подходит, только паспорт
на розетке кстати тоже если вы забераете товар который стоит 20к+(точно не помню цифру) - там тоже его без паспорта не отдадут (даже если продавец Розетка)
Відповісти