Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

Xardas_95: 26.12.2023 22:50
Bucho: 26.12.2023 21:12Народ вже буянить у відгуках.
Там лише ДВІ людини написали що на цілих П'ЯТЬ днів перенесли доставку, це типу воно? Вау :rolleyes:
В країні війна, всі діла а в них одна біда - відік на п'ять днів затримують :facepalm:
прикол в тому, що вони практикують затримки для тих, хто платить наперед, а у тих, хто бере післяплатою все вчасно приїзжає :D принаймі десь таке у відгуках зустрічав
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 26.12.2023 23:27 З цією акцією -5% при розрахунку приватовською карткою дійсно виходить найдешевше. Але мене на розетці насторожує те, що може приїхати вживаний товар. У мене вже був випадок, коли мені прислали комп’ютерний корпус без стійок для материнської плати та гвинтиків. Я переглянув відео про розпакування такого корпусу на ютубі і там в комплекті мала бути коробочка з великою кількістю цих гвинтиків, а також фірмовими стяжками для кабелів. Тобто цей корпус вже хтось купував і просто вкрав ці гвинтики. Я потім дві неділі лаявся з розеткою, щоб мені прислали ці гвинтики. Я навіть погодився залишити у себе вживаний корпус, аби лише прислали гвинтики. Вони ж настоювали на тому, щоб я просто повернув їм корпус назад.
Тому хіба що замовити відеокарту післяплатою та на пошті переконатися, що вона не вживана. Але тоді мабуть не працюватиме акція -5%? І як в плані додаткових відсотків переплати, коли розраховуєшся на новій пошті післяплатою? Раніше наче ніяких відсотків не було, бо у розетки була якась домовленість з новою поштою. А зараз як?
Ви ж у великому місті живете (Черкаси якщо не помиляюсь?), там має бути пукнт видачі Розетки, прийдете туди й глянете. Чи розрахунок карткою в пункті видачі не рахується для -5% знижки? :D
Bucho
Member

Повідомлення

Kirakishou
На мою думку, навряд чи деться щось подібне. Карта тільки пару тижнів назад з'явилась у них на сайті.
Першу партію вони продали за декілька днів, а другу все ще ніяк не довезуть. Та й пломби заводські на коробці у Сапфіра які не які, але є.
Я взяв би з передплатою і знижкою -5%. Якщо що не так, то на НП ніхто не заставлятиме Вас забирати чиєсь повернення.
Та вирішувати Вам...

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
daesz
Якщо я не помиляюсь, то для застосування дисконту -5% потрібно розрахуватись наперед, під час замовлення на сайті.
Ну а забирати вже як завгодно.
daesz
Member

Повідомлення

Bucho: 26.12.2023 23:55 daesz
Якщо я не помиляюсь, то для застосування дисконту -5% потрібно розрахуватись наперед, під час замовлення на сайті.
Ну а забирати вже як завгодно.
Жаль. Але можу підтвердити, що на коробці від сапфіра є завідські пломби.
спойлер
Зображення
В мене коробка з обох сторін пломби була чуть надірвана (на фото видно), але сама пломба ціла, ну й відповідно не "взкрита", хоча хтось і намагався залізти всередину :)
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 27.12.2023 00:04хоча хтось і намагався залізти всередину :)
так сама карта в пакеті, котрий на "стікерах" і там буде видно чи діставали карту з нього. Тому пломба на коробці така собі перестраховка, опенбокс і всьо.
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 27.12.2023 00:11
daesz: 27.12.2023 00:04хоча хтось і намагався залізти всередину :)
так сама карта в пакеті, котрий на "стікерах" і там буде видно чи діставали карту з нього. Тому пломба на коробці така собі перестраховка, опенбокс і всьо.
На пакеті стікерів немає. І немає слідів від них. Мав перед тим 2 гіги, і там на пакеті стікери були, а на коробці - ні :)
Зараз от загуглив : там також на пакеті немає стікерів.
Коробки/пакет 1в1 такі ж самі.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Там в умовах акції написано, що потрібна карта "універсальна". Як я розумію, це кредитка. У мене звичайна дебетова картка для зарплати. Якби мав кредитку, я би цю карту ще місяць назад взяв би через оплату частинами по 6к на місяць, але я не маю кредитку і, чесно кажучи, не дуже хочу. Дякую за інформацію щодо пломб на упаковці. Зараз багато відеокарт та материнських плат йдуть без пломб на коробці, але з пломбами на антистатичній упаковці. Значить однозначно беру сапфір. У неї і гарантія більша, і пломби є. А от щодо кредитки треба подумати. Може дійсно варто зробити та купувати все оплатою частинами. Курс долара міняється і поки ти назбираєш потрібну суму, товар може подорожчати. А так купив зараз і потім платиш зазделегідь визначену суму.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 00:21 Там в умовах акції написано, що потрібна карта "універсальна". Як я розумію, це кредитка. У мене звичайна дебетова картка для зарплати. Якби мав кредитку, я би цю карту ще місяць назад взяв би через оплату частинами по 6к на місяць, але я не маю кредитку і, чесно кажучи, не дуже хочу. Дякую за інформацію щодо пломб на упаковці. Зараз багато відеокарти та материнських плат їдуть без пломб на коробці, але з пломбами на антистатичній упаковці. Значить однозначно беру сапфір. У неї і гарантія більша, і пломби є. А от щодо кредитки треба подумати. Може дійсно варто зробити та купувати все оплатою частинами. Курс долара міняється і поки ти назбираєш потрібну суму, товар може подорожчати. А так купив зараз і потім платиш зазделегідь визначену суму.
Не бачив повноцінних розпаковок ред девіла, тільки лімітед едішн, а там упаковка інша.
oversteve
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 00:21 Там в умовах акції написано, що потрібна карта "універсальна". Як я розумію, це кредитка. У мене звичайна дебетова картка для зарплати. Якби мав кредитку, я би цю карту ще місяць назад взяв би через оплату частинами по 6к на місяць, але я не маю кредитку і, чесно кажучи, не дуже хочу
універсальна то не обов'язково з кредитом, грубо кажучи у привата 2 типи дебетових карт - універсальна (безкоштовне поповнення, зняття 1%, може бути з кредитом) і для виплат (поповнення 0.5%, зняття без комісії, її використовують для пенсій, зп і т.п.), власне універсальну можна в любому відділенні привату зробити за 5 хвилин, і я не впевнений на 100%, але здається в п24 можна універсальну карту без пластику також замовити
Kirakishou
Member

Повідомлення

oversteve
Дякую, завтра уточню цей момент.

daesz
Та я вже визначився, братиму нітро+. Рік гарантії лишнім не буде. То вона у вас з такою упаковкою з комтрейдінга пришла? Таке враження, що її на митниці хотіли відкрити, але побоялися зірвати пломби. Мені з сірого магазину навушники баєрдинамік прийшли, то пакування було як з заводу. А тут офіційний магазин таке продає.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 00:44 комтрейдінг, офіційний магазин таке продає.
він не офф, закупають по нижчим цінам і продають з мізерною маржою, на великій к-ті продаж заробляють.
про це свідчить доволі багато фактів, гарантія на сайті одна, в доках зовсім інша буде, читайте відгуки хоть трішки ;)
daesz
Member

Повідомлення

daesz
Та я вже визначився, братиму нітро+. Рік гарантії лишнім не буде. То вона у вас з такою упаковкою з комтрейдінга пришла? Таке враження, що її на митниці хотіли відкрити, але побоялися зірвати пломби. Мені з сірого магазину навушники баєрдинамік прийшли, то пакування було як з заводу. А тут офіційний магазин таке продає.
Так, там одна із надірваних сторін була настільки "залежана", що її нігтем прийшлось "відколупувати". Навіть не впевнений де це сталось :)

Відправлено через 7 хвилин 1 секунду:
Hells Angels: 27.12.2023 00:50
Kirakishou: 27.12.2023 00:44 комтрейдінг, офіційний магазин таке продає.
він не офф, закупають по нижчим цінам і продають з мізерною маржою, на великій к-ті продаж заробляють.
про це свідчить доволі багато фактів, гарантія на сайті одна, в доках зовсім інша буде, читайте відгуки хоть трішки ;)
З ейсусом вони точно офф представник.
Зображення

У всіх інших брендів такої наліпки на хотлайні немає, тому як знати :)

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
Олсо, заставили мене йти вдруге в кладовку і виймати все з коробки :gigi:
спойлер
Зображення
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 27.12.2023 01:09Олсо, заставили мене йти вдруге в кладовку і виймати все з коробки :gigi:
коли збирав малому систему то дививсь на комтредінг, потім поліз у відгуки і наткнувсь що у деяких випадках гарантія не співпадала, відповідь була що це типу постачальник визначає ... тому просто взяв на розетці.
спойлер
моя збірка взагалі без гарантії, таксфрі зло :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 27.12.2023 01:22
daesz: 27.12.2023 01:09Олсо, заставили мене йти вдруге в кладовку і виймати все з коробки :gigi:
коли збирав малому систему то дививсь на комтредінг, потім поліз у відгуки і наткнувсь що у деяких випадках гарантія не співпадала, відповідь була що це типу постачальник визначає ... тому просто взяв на розетці.
спойлер
моя збірка взагалі без гарантії, таксфрі зло :gigi:
Вірю. Але в мене все в порядку. Це, доречі, перший раз купляю там :)
Я б сказав, що вони трохи безвідповідальні, але загалом враження нормальні.
Bucho
Member

Повідомлення

Kirakishou
Якщо у Вас вже є карта Привату і є профіль в Приват24, то зробити електронну версію Універсальної картки в П24 справа 5 хвилин.
Перекидуєте потім через термінал, касу банка, чи П24 на неї потрібну суму і розраховуєтесь онлайн чи по НФЦ.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 26.12.2023 23:27 З цією акцією -5% при розрахунку приватовською карткою дійсно виходить найдешевше. Але мене на розетці насторожує те, що може приїхати вживаний товар. У мене вже був випадок, коли мені прислали комп’ютерний корпус без стійок для материнської плати та гвинтиків. Я переглянув відео про розпакування такого корпусу на ютубі і там в комплекті мала бути коробочка з великою кількістю цих гвинтиків, а також фірмовими стяжками для кабелів. Тобто цей корпус вже хтось купував і просто вкрав ці гвинтики. Я потім дві неділі лаявся з розеткою, щоб мені прислали ці гвинтики. Я навіть погодився залишити у себе вживаний корпус, аби лише прислали гвинтики. Вони ж настоювали на тому, щоб я просто повернув їм корпус назад.
Тому хіба що замовити відеокарту післяплатою та на пошті переконатися, що вона не вживана. Але тоді мабуть не працюватиме акція -5%? І як в плані додаткових відсотків переплати, коли розраховуєшся на новій пошті післяплатою? Раніше наче ніяких відсотків не було, бо у розетки була якась домовленість з новою поштою. А зараз як?
Навіщо ви постійно собі на голову вигадуєте якісь проблеми і потім намагаєтесь самі ж їх подолати? Купуєте з передплатою -5%, карта приїжджає, оглядаєте, якщо не подобається - відмовляєтесь від отримання - гроші повертаються на карту. Я так БЖ купляв, підсунули БВ пошкоджений, відмовився, гроші повернулись хвилин за 5 (але то було у точці видачі).
Kirakishou
Member

Повідомлення

Bucho
Дякую. Як вважаєте, краще замовити зараз чи після нового року? Буду замовляти на точку видачі розетки.
Ще питання, якщо я прийду на точку видачі і побачу, що пломби на коробці зірвані, я можу відмовитися від товару і вимагати обмін на аналогічний, але з цілими пломбами? Ніхто не зіштовхувався з такою ситуацією?

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
GreenMile: 27.12.2023 11:25якщо не подобається - відмовляєтесь від отримання - гроші повертаються на карту. Я так БЖ купляв, підсунули БВ пошкоджений, відмовився, гроші повернулись хвилин за 5 (але то було у точці видачі).
Поки писав повідомлення, ви вже на нього відповіли. Дякую, зрозумів. Однозначно буду замовляти на точку видачі товару.

Відправлено через 18 хвилин 7 секунд:
Товар закінчився
:lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 11:30 Ще питання, якщо я прийду на точку видачі і побачу, що пломби на коробці зірвані, я можу відмовитися від товару і вимагати обмін на аналогічний, але з цілими пломбами? Ніхто не зіштовхувався з такою ситуацією?
А ви впевнені, що там на коробці мають бути якісь пломби? Десь обговорювали це, вже давно майже ніхто (крім Асуса, здається) не ліпить пломби на коробки.
Нічого вимагати ви не зможете, ви або берете товар, або відмовляєтесь від отримання і вам повертають гроші, в точку видачі приїжджає одна одиниця товару конкретно для вас, все, вам другу з пломбами з-під прилавку не дістануть, бо її там немає. Замовити "мені будь ласка щоб з пломбами а потім я її розпакую, послухаю і поверну в 14 днів комусь іншому" в розетці, скоріше за все, не вийде, тільки перезамовляти, поки не приїде запакована, але я не знаю скільки розетка буде з вами гратись в цю гру.
Більше того, зважаючи на те, що кожен другий хоче послухати увертюру дроселів, шанси отримати запаковану відяху сильно зменшуються :laugh:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.12.2023 11:48 Bucho
Дякую. Як вважаєте, краще замовити зараз чи після нового року? Буду замовляти на точку видачі розетки.
Ще питання, якщо я прийду на точку видачі і побачу, що пломби на коробці зірвані, я можу відмовитися від товару і вимагати обмін на аналогічний, але з цілими пломбами? Ніхто не зіштовхувався з такою ситуацією?

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
GreenMile: 27.12.2023 11:25якщо не подобається - відмовляєтесь від отримання - гроші повертаються на карту. Я так БЖ купляв, підсунули БВ пошкоджений, відмовився, гроші повернулись хвилин за 5 (але то було у точці видачі).
Поки писав повідомлення, ви вже на нього відповіли. Дякую, зрозумів. Однозначно буду замовляти на точку видачі товару.

Відправлено через 18 хвилин 7 секунд:
Товар закінчився
:lol:
обычно на коробке пломб нет
ты открываешь коробку - в коробке видяха в пакете на пломбе
ты смотришь серийный номер на видяхе и на коробке, он совпадает - забираешь видяху и все :dontknow:
Kirakishou
Member

Повідомлення

Я вже почав оформлювати замовлення, а розетка видала повідомлення, що товар закінчився.

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Тепер або шукати в іншому магазині, або чекати, поки з’явиться на розетці.
GreenMile: 27.12.2023 11:51А ви впевнені, що там на коробці мають бути якісь пломби? Десь обговорювали це, вже давно майже ніхто (крім Асуса, здається) не ліпить пломби на коробки.
Так, вчора тут daesz виклав фото своєї відеокарти, вона з пломбами на коробці. На дроселі пофіг, я повертати не буду з дроселями, у мене хороший копрус в плані шумоізоляції. Але брати вже розпаковану я не хочу.

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Vlaad13
Так, у мене всі відяхи були саме такими. Пломби були на антистатичній упаковці. Але 7800 ХТ нітро+ з пломбами на коробці.
Відповісти