Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

del

Отправлено спустя 1 час 26 минут 43 секунды:
Смешно, даже за del поставили два минуса. :gigi: Честно, но Noveon в чём-то даже очень прав. Вместо того чтоб вести диалог - тут часто бывает какое-то прям неадекватное поведение форумчан.
Востаннє редагувалось 21.12.2023 19:52 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
valera60
Member

Повідомлення

Всем доброго здоровья.
Как хорошо, что не купил Asus (1800), взял этот Xiaomi Mi Router AX3200GL.
Версия не китайская, но работает, вроди бы, нормально почти месяц. Срок не
большой, но, если "что то" пойдёт "не так", есть альтернативная прошивка.
Для моей "однушки" хватает. 2.4ГГц. отключил за ненадобностью, а 5ГГц.
на самый низ. Спидтест показывает 160/310 телефон. 160/580 ноут. Оба "АС".
По кабелю скачет в зависимости: вечер/день. Как то так.
Avenger80
Member

Повідомлення

valera60
А почему у вас такой перекос в скоростях? Какой у вас тариф? Сколько по кабелю?
erazel
Member

Повідомлення

Хістаті про пташок

version: '3'
services:
speedtest:
container_name: speedtest
image: adolfintel/speedtest
restart: always
privileged: true
ports:
- 881:80

ось вміст docker-compose.yml якщо хтось захоче підняти спідтест на докері. Щоб тестувати швидкість в локалці(інколи треба заміряти швидкість самого вайфаю, а не яку швидкість провайдер дає)
valera60
Member

Повідомлення

Avenger80: 21.12.2023 19:54 valera60
А почему у вас такой перекос в скоростях? Какой у вас тариф? Сколько по кабелю?
Тариф "гигабит", а про "перекос" без понятия. По кабелю сейчас 895/870 (среднее), а днём/ночью 900+.
danieltrn
Junior

Повідомлення

Люди, кто пользуется mclaut интернетом? Я каждую неделю звоню в сервисный центр, и мне присылают работника, но что-то крутит.. но опять что-то не фуричит. После того, как не работал киевстар, все стало ище хуже. Может, это только у меня такая проблема. Или нужно поменять роутер?
_clawfinger_
Member

Повідомлення

danieltrn: 21.12.2023 22:55Люди, кто пользуется mclaut интернетом? Я каждую неделю звоню в сервисный центр, и мне присылают работника, но что-то крутит.. но опять что-то не фуричит. После того, как не работал киевстар, все стало ище хуже. Может, это только у меня такая проблема. Или нужно поменять роутер?
Я користуюсь маклаутом. Але... телепати у відпустці. :rotate:
Майстер приходить "крутить", що він там крутить? Як описує проблему? Надто мало даних, щоб підказати.
Думаю що точно не роутер. Компанія продає хуавеї з налаштуванням під ключ. Якби проблема була б в роутері, він би запропонував би купити роутер у них, й налаштував би все як слід.
divinity
Member

Повідомлення

Avenger80: 21.12.2023 18:04 divinity
AX3200 - почему бы и нет... Только в большинстве своём советуют именно китайские версии, чтоб сигнал был сильнее.
якщо на алі замовляти, в китайській версії - тільки китайська мова? Рілі, навіть англійської немає? :lol:
Avenger80
Member

Повідомлення

divinity
AX6S - это китайская версия AX3200.
спойлер
Да, там на китайском, но все переводят с помощью переводчика в Хроме и всё там нормально.
artko
Member

Повідомлення

Avenger80
я просто прошив openwrt. там усе на англійскій. (та і брав з розрахунком використувувати на опенврт, рідну не налаштовував зовсім)
afhpwnd
Member

Повідомлення

Хтось порівнював Wi-Fi різних пристроїв Mikrotik?
Ось наприклад, в мене є Hap AC2.
Чи буде покривати більшу площу в діапазоні 5 ГГц один з наступних девайсів?:
mikrotik cap aс XL
mikrotik cap ax

У звичайного mikrotik cap aс - я прочитав, що ніяких переваг ні в чому не має перед моїм Hap AC2.
mikrotik cap ax - доволі немаленька річ, але судячи з огляду внутрощів - там велика плата з великим радіатором.
tablestikus
Member

Повідомлення

afhpwnd
я тестував ас2 з ас3 - ас3 більше покривав.
TIgre
Junior

Повідомлення

Доброї ночі. У нас можна щось знайти із мінімум двума 2.5 гб портами (1 ван, 1 лан) не за 6000+ грн? Або замовляти Xiaomi ax7000 із алішки?

Хочу взяти із заділом на майбутне. Я б і у нас замовив цей сяомі, якщо б не були націнки у 2-3к. Вже навіть думаю взяти із амазону banana pi...
Ortyomko
Member

Повідомлення

TIgre: 24.12.2023 03:33 Доброї ночі. У нас можна щось знайти із мінімум двума 2.5 гб портами (1 ван, 1 лан) не за 6000+ грн? Або замовляти Xiaomi ax7000 із алішки?

Хочу взяти із заділом на майбутне. Я б і у нас замовив цей сяомі, якщо б не були націнки у 2-3к. Вже навіть думаю взяти із амазону banana pi...
Я б рекомендував взяти свіч на 2,5гбіт (собі так взяв). А для чого Вам 2,5 на WAN ?
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko
А какой порекомендуете? Тоже не совсем дешёвое удовольствие...
Verel
Junior

Повідомлення

Доброго!
Мій старий asus N56U подихає, відпрацював понад 10 років на прошивках Padavan, та й загалом час оновитися.
Дивлюся на GT-AXE11000 та GT-AX11000 Pro
У першому 6Е
Другий потужніший, більше портів, 10gb WAN/LAN Port, дешевше.
Мета придбати на довгі роки безвідказної роботи з суттевим запасом на майбутнє, + альтернативні прошивки.

Порадьте будь ласка на якіймоделі зупинитися.
Чи може, є що краще в аналогічний цінник чи дешевше?
Чи може взагалі Keenetic Titan (KN-1811), кажуть там добрі софт, можливості та підтримка.
Вибачте, щось мене в крайнощі заводить, хочиться все відразу, а грошей жалко :insane:
artko
Member

Повідомлення

Avenger80: 24.12.2023 12:21 Ortyomko
з алі від 35usd за 5 портів бачив на останніх сейлах. наче вже не так і дорого.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Avenger80: 24.12.2023 12:21 Ortyomko
я брал qnap на амазоне open box, вышел в районе 3300грн. У нас камрад продаёт уже год его же за 3700 viewtopic.php?f=26&t=268227&p=3525899
китайские видел, но не решился их брать.
Удовольствие недешёвое, но всяко дешевле 7к
Scoffer
Member

Повідомлення

З заділом на майбутнє можна 2.5G не брати. Коли NAS встановите, тоді і свіч поставите. Інет я сумніваюсь шо в осяжному майбутньому вдома буде по 2.5G.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Scoffer: 24.12.2023 14:04 З заділом на майбутнє можна 2.5G не брати. Коли NAS встановите, тоді і свіч поставите. Інет я сумніваюсь шо в осяжному майбутньому вдома буде по 2.5G.
я теж крім НАСу не бачу сенсу у 2,5гбіт
Відповісти