Огляд блоку живлення Chieftec ATMOS CPX-750FC потужністю 750 Вт із «золотим» сертифікатом та підтримкою ATX 3.0. Доступне джерело живлення для новітніх відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Patruletz
Member

Повідомлення

heidfeld: 17.12.2023 13:17что Чифтек не экономит на комплектухе
тут на днях замінив чіфа gps-750c бо він дзвенів даже коли не було навантаження, а в грі де карта відпочиває(фростпанк) він починає пищати. :laugh:
lewerlin
Member

Повідомлення

ZSX: 17.12.2023 16:36Завжди є на чому зекономити. % виходу з ладу протягом заданих періодів це не простий математичний розрахунок, це розрахунок за теорією вірогідност
Мені ще трапився був прикол в платі живлення монітору. Монік відпрацював трирічну гарантію + пару місяців і потух. "Розслідування" показало пухкенький кондер. Змінив на такий же. Здалося дивним, що всі кондери в лінії на 1200мф, а цей один на 680. Три роки+2місяці - повтор. Впаяв на 1200 - мон працює досі, правда вже морально труп. От вам і гарантія.
Ще стосовно чіфтека - на початку 10их траплявся огляд-порівняння трьох БП однієї платформи: оригінальний сіртек, ОЦЗ і чіф. Ще один цвях в труну репутації чіфа. Сіртек був як Сіртек, ну норм. в OCZ навалено яп кондерів, полімерів, радіаторів - явно більше по грошах, ніж в оригіналі. І пустий Чіф. Навіть на фоні оригіналу. От вам і одна платформа з одного заводу.
sergey_m
Junior

Повідомлення

n6407: 16.12.2023 22:59
bes: 16.12.2023 12:20 просто ещё Chieftec вспоминают с теплотой из за того что в 2010 купить какой то нормальный бп свободно и за нормальный прайс кроме чифтека было сложно в Украине
так и есть, с 2010(или 2011) работает Chieftec CFT-750-14CS 750W :lol: :up: :beer:
У меня такой же стоит. Сейчас буду менять. Купил видеокарту 6800xt, запускаю фурмарк- комп гаснет,тупо выключается, если тянет больше 460вт. Проц 5600g+2 винта+1ссд+1 башенный кулер. В играх и других тестах все ок. Только фурмарк нагружает.
Поэтому буду брать 850вт новый, хотя думаю и 750вт должен потянуть текущий конфиг.. Почему чифтек не тянет не знаю, типа если больше 10лет падает мощность?
Nouriel
Member

Повідомлення

sergey_m: 21.12.2023 12:35Почему чифтек не тянет не знаю, типа если больше 10лет падает мощность?
бо це бж 80+ з простою схемотехнікою, дешева групова стабілізація, де немає APFC напруги просідають можливо конденсатори уже ледве живуть
Pro100SSK
Junior

Повідомлення

Цікаво, хто розробив схемотехніку?
Channel Well Technology
Delta Electronics
High Power
Частіше всього в Україні зустрічав схемотехніку останніх. Також інколи буває дешевше взяти такий же блок від основного виробника напряму, різниця тільки в наклейці на бж.
waryag
Member

Повідомлення

sergey_m: 21.12.2023 12:35Почему чифтек не тянет не знаю, типа если больше 10лет падает мощность?
Во-первых, да, комплектуха теряет свойства со временем.
Во-вторых, за 10 лет существенно изменилось распределение потребления мощности, а в последние годы - резко выросли пиковые нагрузки, которые вызывают срабатывание защит и на более свежих БП.

Відправлено через 26 секунд:
Pro100SSK: 22.12.2023 09:30Цікаво, хто розробив схемотехніку?
Channel Well Technology
Delta Electronics
High Power
Частіше всього в Україні зустрічав схемотехніку останніх. Також інколи буває дешевше взяти такий же блок від основного виробника напряму, різниця тільки в наклейці на бж.
Третій камент теми. :idea:

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Pro100SSK: 22.12.2023 09:30Також інколи буває дешевше взяти такий же блок від основного виробника напряму, різниця тільки в наклейці на бж.
"Напряму" в нас можна взяти ФСП і сісонік. Різниця може бути суттєвою, причому в різні боки.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

3 БП від чіфтеку було у мене, перший з 2007 року. Ще один у сина. Всі працюють досі без проблем, витримували і раптове відключення світла, і скажені стрибки напруги коли лампочки блимали в хаті. Зараз в новий ПК збирав з голдовим поларісом на 750 Вт. - модульний, всі захисти є, японські кондери, автоматичне регулювання обертів вертушки, його зовсім не чути. При цьому нема дурної переплати.
daesz
Member

Повідомлення

Pro100SSK: 22.12.2023 09:30 Цікаво, хто розробив схемотехніку?
Channel Well Technology
Delta Electronics
High Power
Andyson, платформа PAD35.
Відповісти