SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
serjios
Junior

Повідомлення

Для мене основна перевага розетки це те, що є точка видачі біля дому, ну і безкоштовна доставка до неї, відповідно.

Kioxia exceria g2 1tb, вірно? Їх прям щось дуже мало по наявності. Бачу радять як альтернативу Lexar NM710 1TB. Що думаєте?
ck_ua
Member

Повідомлення

Ostin: 06.12.2023 14:42На конструкцію з NVMe треба буде дивитись, не факт.
Модифікований БІОС треба буде прошити.
Veles7
Member

Повідомлення

Rucha[Crossbow
Спасибо за ответы.
Chaser
Junior

Повідомлення

Зображення
Подскажите какой все же взять?
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Chaser: 11.12.2023 16:13 Зображення
Подскажите какой все же взять?
Я б купив Самсунг.
vltk
Member

Повідомлення

А я бы брал этот и там (пошлин ноль, там 90у.е. - здесь через НП будет экв. 100$ по курсу 36,5 если платить с гривневой карты и да, смотреть цену на амазоне через vpn для сша)
https://www.amazon.com/SAMSUNG-Internal ... r=8-1&th=1
ck_ua
Member

Повідомлення

vltk: 11.12.2023 17:20там 90у.е.
А версія з радіатором - $82.16 :)
vltk
Member

Повідомлення

ck_ua
Тем более, если умеешь снять радиатор и тебе надо в нвм под общей крышкой/радиатором на материнке. :)
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Підбираю SSD для домашнього сховища. Оскільки апгрейдитись воно буде нечасто, а працювати 24/7/365 хочеться взяти щось таке, що в майбутньому не буде морочити голову. Великої інтенсивності даних немає. Об'єм 4 ТБ. Швидкість не є абсолютним пріорітетом, але це безумовний +.
Ось дивлюсь в сторону корпоративних моделей, розумію, що це не є основною напрвавленністю даної теми, але, може хтось мав досвід, хоча б дотичний.
Ось подивився, диски U.2 такого об'єму коштують біля $150. Розглядаю варіанти лише нові або з гарантованим залишковим ресурсом 99-100%.
Щось типу такого Samsung MZWLR3T8HBLS, WD UltraStar DC SN630, SanDisk Skyhawk SDLC2LLR-038T-3NAW, Toshiba Kioxia KCM5DRUG3T84.
У всіх параметр DWPD від 0.5 до 2 протягом 5 років. Samsung PCI-E 4.0, на папері найшвидший, останні 3.0. SanDisk навіть на MLC.
В цілому, від SSD мені потрібно лише те, щоб він спонтанно не здох, як більшість домашніх моделей. Ресурс особливого значення не має. Наразі використовую 512 GB Plextor M8Pe, за 4 роки зносився лише на 5%.
Чи не заморочуватись і взяти M.2? Зручніше, холодніше. Але чи є щось надійне за адекватні гроші? Щоб на TLC і з кешем?
На материнці SuperMicro C9X299 RPGF є і U.2 і M.2 тому перехідники не знадобляться. Але PCI-E 3.0.
Crossbow
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 13.12.2023 20:42 Об'єм 4 ТБ.
Ray2000gt: 13.12.2023 20:42В цілому, від SSD мені потрібно лише те, щоб він спонтанно не здох, як більшість домашніх моделей
для цього беріть ДВА накопичувачі і бекапи, бекапи і ще раз бекапи !
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Crossbow: 13.12.2023 20:49 для цього беріть ДВА накопичувачі і бекапи, бекапи і ще раз бекапи !

Дзеркало накладно буде робити на такому обʼємі.
Там будуть крутитись віртуалки, докер, персональна хмара з галереєю телефона (всіх сімейних телефонів). Воно буде синхронизуватись с RAID 5. Також періодично автоматично бекапитись на окремий HDD, підключений до роутера. Фотки напевно ще будуть бекапитись на OneDrive або Backblaze.
Crossbow
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 13.12.2023 21:19Також періодично автоматично бекапитись на окремий HDD, підключений до роутера
ненадійно !
при вимнені світла , роутер тухне = тухне HDD (нештатно) - є ризик що файлова система "зламається" і буде "ой..."
Ray2000gt: 13.12.2023 21:19Воно буде синхронизуватись с RAID 5
ви цього не озвучували спочатку))

Відправлено через 13 хвилин 25 секунд:
Ray2000gt: 13.12.2023 20:42Чи не заморочуватись і взяти M.2?
по U.2 навряд чи хтось дасть пораду. А по М.2 - тут було вже багато порад в темі.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Crossbow: 13.12.2023 23:19
Ray2000gt: 13.12.2023 21:19Також періодично автоматично бекапитись на окремий HDD, підключений до роутера

ненадійно !
при вимнені світла , роутер тухне = тухне HDD (нештатно) - є ризик що файлова система "зламається" і буде "ой..."

Теоритично таке може статися, напевно... Але ж це не єдина точка відмови в наведеній схемі.
Crossbow: 13.12.2023 23:19по U.2 навряд чи хтось дасть пораду. А по М.2 - тут було вже багато порад в темі.
По М.2 порад багато і в свій ігровий ПК я обрав SSD по цій темі. Але трохи інші вимоги. Наскільки я розумію в домашніх SSD немає захисту від неочікуваного знеструмлення. Тобто дані в DRAM кеші можуть бути втрачені. Думаю з цієї точки зору з ентерпрайзовим SSD буде спокійніше.
Shultz
Member

Повідомлення

Добрий день. Для іграшок можна брати самий дешевий м.2?
ck_ua
Member

Повідомлення

Shultz
Якщо результат не цікавить, то можна :)
Shultz
Member

Повідомлення

ck_ua
Це треба знайомому, грає в основному в онлайн іграшки, є сата ссд 256, та м.2 512, вже не вистачає місця, а на ХДД непрогруз текстур і довгі загрузки. Та і грошей не багато. От вибір, або нормальний 1тб або дешевий 2 тб. Комп чисто погратись.
lewerlin
Member

Повідомлення

Shultz: 17.12.2023 22:48або нормальний 1тб або дешевий 2 тб.
Залежить від того, що вважається "нормальним" і "дешевим".
Взяти під ігри(а це WORM-сценарій) S11/NM620/670р/Р41плюс на 2тб, замість 990про/KC3000 на 1тб - ок. А от уже який не-будь тім/гудрам/патріот - не ок.
Melofon
Member

Повідомлення

lewerlin

Ну гудрам гудраму рознь, у них есть и несколько ссд на топовых так сказать платформах и с хорошей проверенной памятью.
Shultz
Member

Повідомлення

Э 3500 грн. за них я так розумію тільки 1тб нормальних можна взяти, або 2 тб гімно
er[socrates]
Member

Повідомлення

Shultz
за 4100 прям хороший 2тб диск, дешевле сейчас никаких нормальных не вижу https://hotline.ua/computer-diski-ssd/c ... ?tab=about
за 3500 даже "гімно" сложно купить. lexar nm710 те же 4100 стоит
Відповісти