Останні статті і огляди
Новини
Технологія масштабування Apple MetalFX заснована на AMD FidelityFX Super Resolution
-
heidfeld
Member
Предлагаю обсудить Технологія масштабування Apple MetalFX заснована на AMD FidelityFX Super Resolution
ясен пень что амд. не убогие же наработки хуанга использовать в продуктах для элиты. не поймут
ясен пень что амд. не убогие же наработки хуанга использовать в продуктах для элиты. не поймут
-
Tesseract
Member
Скоріше за все, Хуанг просто попросив конський прайс. А Еплівці усе одно збирались допилювати під своє унікальне залізо, тому вирішили зекономити.
-
unique-neon
Member
Якщо апскейлер вийде на рівні dlss, то гуд. Розпробував його (dlss, dlaa, dlss+dldsr), то інші антиаліасинги або надто мильні, або не так добре згладжують (taa, fsr, тим більше все що було до них). Ще би гостінг прибрали.
Але є сумнів, що набере поширення, схоже працюватиме лише на маках, раз їхня нейронка використовується. Бо fsr хоч і не найкращий варіант, але працює всюди, мабуть головна підстава для його популярності.
Але є сумнів, що набере поширення, схоже працюватиме лише на маках, раз їхня нейронка використовується. Бо fsr хоч і не найкращий варіант, але працює всюди, мабуть головна підстава для його популярності.
-
Creature4O
Member
unique-neon
головна підстава - це open source, а знаючи маків, то вони відполірують його і продадуть своїм мамонтам як емейзінг технолоджи.
головна підстава - це open source, а знаючи маків, то вони відполірують його і продадуть своїм мамонтам як емейзінг технолоджи.
-
kalakawa
Member
unique-neon: ↑ 17.12.2023 13:46dlss+dldsr
-
stoned
Member
heidfeld
Tesseract
Хуанг побив глечики з Купертіновцями ще в часи актуальності паскаля, опісля чого епловські воркстейшини переїхали на амдшні фаєрпро а потім і на власне виробництво, з релізом М-серії.
Ниньки хочеш хакінтош - купуй радеон.
Відправлено через 6 хвилин 15 секунд:
kalakawa
Подвоюю
Tesseract
Хуанг побив глечики з Купертіновцями ще в часи актуальності паскаля, опісля чого епловські воркстейшини переїхали на амдшні фаєрпро а потім і на власне виробництво, з релізом М-серії.
Ниньки хочеш хакінтош - купуй радеон.
Відправлено через 6 хвилин 15 секунд:
kalakawa
Подвоюю
-
DuckRider
Member
Даже на телефонах игры теперь 480р апскейлед
-
1nsane
Member
АМД надо было использовать LGPL хотя бы, вот бы весело было.
-
unique-neon
Member
Якраз після котрогось вашого поста затестив
Але не всі ігри підтримують exclusive fullscreen, а руками лінь переключати розширення робочого столу, то ще запускаю з playnite з плагіном під це діло
-
Victor Butko
Junior
Не відполірують. У open-source штат розробників в рази більший.Creature4O: ↑ 17.12.2023 13:58 unique-neon
-
unique-neon
Member
А є приклади? Бо якісь складні проекти поліруються тільки при вливанні корпоративних грошей, опенсорс чи ні.Victor Butko: ↑ 17.12.2023 15:35Не відполірують. У open-source штат розробників в рази більший.
Бо зворотних прикладів я бачу достатньо:
- то й же FSR AMD своїми силами пиляла, а не опенсорс
- робочий стіл в Windows працює добре з коробки і з меншими глюками, ніж різні робочі столи під Linux що я пробував
- VS Code - основну масу роботи приклали топові інженери з MS, з альтернатив не знаю, може Atom, але там основну руку приклали люди з GitHub ще до покупки майкрософт, щось і не знаю хто в них з конкурентів, notepad++ нехай, але він і поруч не стояв
- MuseScore 3 ще суто опенсорсно робився, але суттєво покращили його у 4-й версії коли його ще одна контора викупила і оплатила full time роботу знову ж таки топових спеціалістів
-
Victor Butko
Junior
Linux, Mesa, Vulkan, MySQL, WordPress, Mozilla Firefox, Fediverse...unique-neon: ↑ 17.12.2023 15:58А є приклади? Бо якісь складні проекти поліруються тільки при вливанні корпоративних грошей, опенсорс чи ні.Victor Butko: ↑ 17.12.2023 15:35Не відполірують. У open-source штат розробників в рази більший.
Бо зворотних прикладів я бачу достатньо:
- то й же FSR AMD своїми силами пиляла, а не опенсорс
- робочий стіл в Windows працює добре з коробки і з меншими глюками, ніж різні робочі столи під Linux що я пробував
- VS Code - основну масу роботи приклали топові інженери з MS, з альтернатив не знаю, може Atom, але там основну руку приклали люди з GitHub ще до покупки майкрософт, щось і не знаю хто в них з конкурентів, notepad++ нехай, але він і поруч не стояв
- MuseScore 3 ще суто опенсорсно робився, але суттєво покращили його у 4-й версії коли його ще одна контора викупила і оплатила full time роботу знову ж таки топових спеціалістів
Востаннє редагувалось 17.12.2023 16:19 користувачем Victor Butko, всього редагувалось 1 раз.
-
unique-neon
Member
Victor Butko
Linux - не знаю, хіба в специфічних випадках, docker там нехай, і то різні корпорації оплачують своїх інженерів під різні кейси
Mesa - а чим воно краще за конкурентів?
MySQL - в нього Oracle вливає
WordPress - нічого не скажу, не мав справ
Mozilla Firefox - гроші вливає Mozilla Corporation, не підходить, а так на десктопі не користуюсь через не такий зручний дебагер як в хроміумах, на андроїді не користуюсь, бо стандартні жести як то виділення цілими словами, не підтримує
Linux - не знаю, хіба в специфічних випадках, docker там нехай, і то різні корпорації оплачують своїх інженерів під різні кейси
Mozilla Firefox - гроші вливає Mozilla Corporation, не підходить, а так на десктопі не користуюсь через не такий зручний дебагер як в хроміумах, на андроїді не користуюсь, бо стандартні жести як то виділення цілими словами, не підтримує
-
Victor Butko
Junior
Та мені глибоко байдуже чим ти користуєшся і тим більше хто вливає гроші. Ти схоже взагалі не розумієш шо таке open source, якщо про гроші пишеш.unique-neon: ↑ 17.12.2023 16:12 Victor Butko
-
unique-neon
Member
Та ні, схоже ти за контекстом розмови слідкувати не вмієш. Сам написав про більший штат, але той штат цукерку не робить, що не оплачується у великих проектах, на що і була моя відповідь.Victor Butko: ↑ 17.12.2023 16:21Ти схоже взагалі не розумієш шо таке open source, якщо про гроші пишеш
-
EvhenS
Member
Ага, зараз епл комусь за ліцензію заплатить. Ї
-
Ekz0rcyst
Member
unique-neon
Знаєте що я вам скажу, - "вливання" коштів абсолютно не гарантує якісного продукту. Яскравий приклад Google, - скільки проектів закрито компанією після анонсу, - з останнього Stadia.
Знаєте що я вам скажу, - "вливання" коштів абсолютно не гарантує якісного продукту. Яскравий приклад Google, - скільки проектів закрито компанією після анонсу, - з останнього Stadia.
-
unique-neon
Member
Ekz0rcyst
Часто і так буває
Часто і так буває
-
Victor Butko
Junior
Так, у опен сурс є більший штат небайдужих, зацікавлених людей, який генерує більше ідей ніж штат з зарплатами і бажанням менше працювати і більше заробляти.unique-neon: ↑ 17.12.2023 16:29Та ні, схоже ти за контекстом розмови слідкувати не вмієш. Сам написав про більший штат, але той штат цукерку не робить, що не оплачується у великих проектах, на що і була моя відповідь.Victor Butko: ↑ 17.12.2023 16:21Ти схоже взагалі не розумієш шо таке open source, якщо про гроші пишеш
Відправлено через 19 хвилин 1 секунду:
Ага в специфічних випадках ядро використовуєтьсяunique-neon: ↑ 17.12.2023 16:12 Linux - не знаю, хіба в специфічних випадках...
А що до mesa, vulkan, proton (wine) то можна подивитись на HDR у Steamdeck OLED. Такого з портативками на Windows або інших ОС ще довго чекати треба.
-
unique-neon
Member
Фактично воно масово то і не використовується, і поширення набуло в окремих нішах, сервери, докер (який знову ж таки завдяки docker inc і існує), про що вище писав. Ну нехай андроїд - так це заслуга вже гугла. На десктопах лише або ентузіасти застосовують, або люди, котрим ентузіасти дистрибути встановили/налаштували, так і за тими дистрибутивами стоять комерційні компанії.Victor Butko: ↑ 17.12.2023 17:22Ага в специфічних випадках ядро використовується