Технологія масштабування Apple MetalFX заснована на AMD FidelityFX Super Resolution

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
heidfeld
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Технологія масштабування Apple MetalFX заснована на AMD FidelityFX Super Resolution

ясен пень что амд. не убогие же наработки хуанга использовать в продуктах для элиты. не поймут :gigi:
Tesseract
Member

Повідомлення

Скоріше за все, Хуанг просто попросив конський прайс. А Еплівці усе одно збирались допилювати під своє унікальне залізо, тому вирішили зекономити.
unique-neon
Member

Повідомлення

Якщо апскейлер вийде на рівні dlss, то гуд. Розпробував його (dlss, dlaa, dlss+dldsr), то інші антиаліасинги або надто мильні, або не так добре згладжують (taa, fsr, тим більше все що було до них). Ще би гостінг прибрали.

Але є сумнів, що набере поширення, схоже працюватиме лише на маках, раз їхня нейронка використовується. Бо fsr хоч і не найкращий варіант, але працює всюди, мабуть головна підстава для його популярності.
Creature4O
Member

Повідомлення

unique-neon
головна підстава - це open source, а знаючи маків, то вони відполірують його і продадуть своїм мамонтам як емейзінг технолоджи.
stoned
Member

Повідомлення

heidfeld
Tesseract
Хуанг побив глечики з Купертіновцями ще в часи актуальності паскаля, опісля чого епловські воркстейшини переїхали на амдшні фаєрпро а потім і на власне виробництво, з релізом М-серії.
Ниньки хочеш хакінтош - купуй радеон. :gigi:

Відправлено через 6 хвилин 15 секунд:
kalakawa
Подвоюю :beer:
Зображення
DuckRider
Member

Повідомлення

Даже на телефонах игры теперь 480р апскейлед :facepalm:
1nsane
Member

Повідомлення

АМД надо было использовать LGPL хотя бы, вот бы весело было.
unique-neon
Member

Повідомлення

Якраз після котрогось вашого поста затестив :beer:
Але не всі ігри підтримують exclusive fullscreen, а руками лінь переключати розширення робочого столу, то ще запускаю з playnite з плагіном під це діло
Victor Butko
Junior

Повідомлення

Creature4O: 17.12.2023 13:58 unique-neon
головна підстава - це open source, а знаючи маків, то вони відполірують його і продадуть своїм мамонтам як емейзінг технолоджи.
Не відполірують. У open-source штат розробників в рази більший.
unique-neon
Member

Повідомлення

Victor Butko: 17.12.2023 15:35Не відполірують. У open-source штат розробників в рази більший.
А є приклади? Бо якісь складні проекти поліруються тільки при вливанні корпоративних грошей, опенсорс чи ні.

Бо зворотних прикладів я бачу достатньо:
- то й же FSR AMD своїми силами пиляла, а не опенсорс
- робочий стіл в Windows працює добре з коробки і з меншими глюками, ніж різні робочі столи під Linux що я пробував
- VS Code - основну масу роботи приклали топові інженери з MS, з альтернатив не знаю, може Atom, але там основну руку приклали люди з GitHub ще до покупки майкрософт, щось і не знаю хто в них з конкурентів, notepad++ нехай, але він і поруч не стояв
- MuseScore 3 ще суто опенсорсно робився, але суттєво покращили його у 4-й версії коли його ще одна контора викупила і оплатила full time роботу знову ж таки топових спеціалістів
Victor Butko
Junior

Повідомлення

unique-neon: 17.12.2023 15:58
Victor Butko: 17.12.2023 15:35Не відполірують. У open-source штат розробників в рази більший.
А є приклади? Бо якісь складні проекти поліруються тільки при вливанні корпоративних грошей, опенсорс чи ні.

Бо зворотних прикладів я бачу достатньо:
- то й же FSR AMD своїми силами пиляла, а не опенсорс
- робочий стіл в Windows працює добре з коробки і з меншими глюками, ніж різні робочі столи під Linux що я пробував
- VS Code - основну масу роботи приклали топові інженери з MS, з альтернатив не знаю, може Atom, але там основну руку приклали люди з GitHub ще до покупки майкрософт, щось і не знаю хто в них з конкурентів, notepad++ нехай, але він і поруч не стояв
- MuseScore 3 ще суто опенсорсно робився, але суттєво покращили його у 4-й версії коли його ще одна контора викупила і оплатила full time роботу знову ж таки топових спеціалістів
Linux, Mesa, Vulkan, MySQL, WordPress, Mozilla Firefox, Fediverse...
Востаннє редагувалось 17.12.2023 16:19 користувачем Victor Butko, всього редагувалось 1 раз.
unique-neon
Member

Повідомлення

Victor Butko
Linux - не знаю, хіба в специфічних випадках, docker там нехай, і то різні корпорації оплачують своїх інженерів під різні кейси
Mesa - а чим воно краще за конкурентів?
MySQL - в нього Oracle вливає
WordPress - нічого не скажу, не мав справ
Mozilla Firefox - гроші вливає Mozilla Corporation, не підходить, а так на десктопі не користуюсь через не такий зручний дебагер як в хроміумах, на андроїді не користуюсь, бо стандартні жести як то виділення цілими словами, не підтримує
Victor Butko
Junior

Повідомлення

unique-neon: 17.12.2023 16:12 Victor Butko
Linux - не знаю, хіба в специфічних випадках, docker там нехай, і то різні корпорації оплачують своїх інженерів під різні кейси
Mesa - а чим воно краще за конкурентів?
MySQL - в нього Oracle вливає
WordPress - нічого не скажу, не мав справ
Mozilla Firefox - гроші вливає Mozilla Corporation, не підходить, а так на десктопі не користуюсь через не такий зручний дебагер як в хроміумах, на андроїді не користуюсь, бо стандартні жести як то виділення цілими словами, не підтримує
Та мені глибоко байдуже чим ти користуєшся і тим більше хто вливає гроші. Ти схоже взагалі не розумієш шо таке open source, якщо про гроші пишеш.
unique-neon
Member

Повідомлення

Victor Butko: 17.12.2023 16:21Ти схоже взагалі не розумієш шо таке open source, якщо про гроші пишеш
Та ні, схоже ти за контекстом розмови слідкувати не вмієш. Сам написав про більший штат, але той штат цукерку не робить, що не оплачується у великих проектах, на що і була моя відповідь.
EvhenS
Member

Повідомлення

Ага, зараз епл комусь за ліцензію заплатить. Ї
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

unique-neon
Знаєте що я вам скажу, - "вливання" коштів абсолютно не гарантує якісного продукту. Яскравий приклад Google, - скільки проектів закрито компанією після анонсу, - з останнього Stadia.
unique-neon
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Часто і так буває
Victor Butko
Junior

Повідомлення

unique-neon: 17.12.2023 16:29
Victor Butko: 17.12.2023 16:21Ти схоже взагалі не розумієш шо таке open source, якщо про гроші пишеш
Та ні, схоже ти за контекстом розмови слідкувати не вмієш. Сам написав про більший штат, але той штат цукерку не робить, що не оплачується у великих проектах, на що і була моя відповідь.
Так, у опен сурс є більший штат небайдужих, зацікавлених людей, який генерує більше ідей ніж штат з зарплатами і бажанням менше працювати і більше заробляти.

Відправлено через 19 хвилин 1 секунду:
unique-neon: 17.12.2023 16:12 Linux - не знаю, хіба в специфічних випадках...
Ага в специфічних випадках ядро використовується :)
А що до mesa, vulkan, proton (wine) то можна подивитись на HDR у Steamdeck OLED. Такого з портативками на Windows або інших ОС ще довго чекати треба.
unique-neon
Member

Повідомлення

Victor Butko: 17.12.2023 17:22Ага в специфічних випадках ядро використовується
Фактично воно масово то і не використовується, і поширення набуло в окремих нішах, сервери, докер (який знову ж таки завдяки docker inc і існує), про що вище писав. Ну нехай андроїд - так це заслуга вже гугла. На десктопах лише або ентузіасти застосовують, або люди, котрим ентузіасти дистрибути встановили/налаштували, так і за тими дистрибутивами стоять комерційні компанії.
Відповісти