Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Bucho
Я гарантовано не буду грати в Гаррі Поттера, ГТА 6, Сталкер 2 і решту ігор, які у всіх на увазі. Мене цікавлять ігри з анімешними дівчатами. За останні 10-15 років я пройшов не більше десяти ігор, половина з яких на плейстейшн. Останні три роки граю виключно в геншин імпакт, в цьому році до нього додався хонкай стар рейл і недавно придбав персона 5 рояль. Власне мене все влаштовувало поки я не вирішив пограти в резік 8 село. Я його пройшов і одразу пограв в резік 4 рімейк. Відносно села він був трохи важче для моєї 1660Ті і я задумався над тим, щоб оновити карту. Але потім за вихідні пройшов його, бо гра дуже зачепила. Зараз із ігор на горизонті нічого цікавого для себе не знаходжу. Просто типу 7700ХТ коштує 19к, 7800ХТ — 25к. Різниця не те, щоб дуже велика. Мені 7700ХТ вистачить, але з іншої сторони 7800ХТ буде з запасом. Якщо брати 7700ХТ, то я її можу прямо зараз взяти, у мене гроші на неї є вже на руках. А 7800ХТ треба почекати зарплату.
ekynda
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.12.2023 10:45 ekynda
Різниця з сапфір нітро+ — 3000 грн. При ціні 20к+ грн, економити 3к думаю не варто. У мене зараз 18к на руках, ще є невелика заначка в валюті, але її чіпати не хочу. Почекаю тринадцяту зарплату в кінці місяця і візьму 7800ХТ хеллханд або нітро+. Якщо за цей час блогери на ютубі мене не переконають взяти щось інше.
Вибір за Вами, ось невелика шпаргалка(по Сапфирам на 7800xt таке саме охолождення як на 7700XT, тому там будуть+- такі ж температури):
PowerColor RX 7800 XT Hellhound 59°C 80°C 25.0 dBA 1001 RPM
PowerColor RX 7800 XT Hellhound (Quiet BIOS) 64°C 82°C 23.4 dBA 764 RPM
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ 63°C 86°C 25.5 dBA 1201 RPM
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ (Quiet BIOS) 70°C 90°C 22.8 dBA 840 RPM
Sapphire RX 7700 XT Pulse 61°C 85°C 26.3 dBA 1477 RPM
Sapphire RX 7700 XT Pure 59°C 81°C 25.6 dBA 1423 RPM
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.12.2023 10:58 Мені 7700ХТ вистачить, але з іншої сторони 7800ХТ буде з запасом. Якщо брати 7700ХТ, то я її можу прямо зараз взяти, у мене гроші на неї є вже на руках. А 7800ХТ треба почекати зарплату.
З запасом для чого, якщо ні в що важке ви не граєте і не будете грати? Взагалі, я прихильник підходу взяти якнайкраще, щоб потім не шкодувати, але у вашому випадку воно просто не має сенсу, зважаючи, що фінанси обмежені.
Bucho
Member

Повідомлення

GreenMile: 08.12.2023 10:45 Де воно там 12 виїдає? Навколо 8 тиліпається і це ультра з променями. Ну може там десть в Хогсміді під 10 іноді. Під 12 бачив тільки в КП2077 у Псарні з трасуванням шляху і теж все на максимальних налаштуваннях.
спойлер
Тут якось більше наміряли в 2К, ніж 8 та іноді під 10. Та навіть якщо буде 10-11гб, то в загашнику аж 1-1,5гб, тобто ні про що...
Хогвартс взагалі перший раз пройшов на 1060 6Гб. Дуже потрібно тій 7700 16 ГБ які вона утилізувати не зможе бо ядро слабе :dontknow:
Колись про 3060/12 рівно те саме казали...
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile
Та просто в геншині з глобальними патчами, це коли виходить новий регіон - теке буває раз на рік, покращується і графіка. Але через рік чи два я може щось інше візьму. Ну і плюс коли матиму на руках 25к буде більша спокуса взяти 4070. Не буду морочити ні собі, ні вам голову, замовляю 7700ХТ. Зараз тільки визначуся з вендором та магазином.

ekynda
Дивлюся по цінам в комтрейдінг, хеллхаунд 19400грн, а нітро+ 22000 грн. Ще є якийсь файтер за 18800грн. Тобто нітро+ відпадає, у мене 22 зараз немає і тут ціна вже близька до 7800ХТ за 23к, про яку ви згадували вище.
ekynda
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.12.2023 11:21 ekynda
Дивлюся по цінам в комтрейдінг, хеллхаунд 19400грн, а нітро+ 22000 грн. Ще є якийсь файтер за 18800грн. Тобто нітро+ відпадає, у мене 22 зараз немає і тут ціна вже близька до 7800ХТ за 23к, про яку ви згадували вище.
Мінус powercolor - це тільки 2 роки гарантії, та великий розмір та вага, але по температурам вона найкраща.
Kirakishou
Member

Повідомлення

ekynda
А файтер це те саме що і хеллхаунд, тільки без підсвічування, чи там компонентна база та охолодження інші? Щодо гарантії - думаю, якщо вона два роки відпрацює, то вона і надалі працюватиме. Зазвичай техніка ламається в перші декілька місяців, якщо є якийсь брак.
Bucho
Member

Повідомлення

Kirakishou
У мене колись на Сапфірі HD6950 пам'ять почала деградувати аккурат через місяць після завершення 2-річної гарантії, а на 1060 був відвал чіпа десь через 4 роки.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Bucho
Дякую. Я не готовий віддавати 22к за 7700ХТ, бо за 23 можна взяти 7800ХТ. Або за 21к можна у Бульдозера взяти 3090.
Bucho
Member

Повідомлення

Kirakishou
На мою думку хороший, живий екземпляр 3090 був би найкращим варіантом, якщо БП потягне.
Через 2-3 роки всі ці 4070/ті підуть тим же шляхом, що й 3070/ті, з усіма їхніми новітніми фреймгенами і дллссами.
Бо жлоб у куртці все давно прорахував...
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou,
в мене іназуми немає відкритою на карті, я лівнув на 1.4 (я ще колись думав пограти в геншин суто щоб відкрити TCG, бо дуже їх люблю і хотілось би попробувати геншиновський, але мені підказали що для цього прийдеться грати історія аж до іназуми, то я й забив :( ) :)
7700 має десь +-20% менше продуктивності, але коштує на 10% менше в США/Європі, тому там всі на неї пишуть погані речі, в нас різниця значна (100$ між найдешевшими моделями наберелться спокійно) - тому 7700 виглядає як оптимальний вибір в категорії до 20к з нового, бо у нвідії просто немає чим відповісти.
Різниця між файтером і хелхаундом (з того що мені вдалось "дослідити") - розмір охолодження, переключатель біоса та наявність підсвічування (але хелхаунда воно тільки голубого або бузкового кольору, все інше, начебто, теж саме.
Востаннє редагувалось 08.12.2023 12:10 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Як гадаєте, замовляти хелхаунд 7700ХТ за 19к зараз чи дочекатися зарплати та взяти вже 7800ХТ за 25к? Тут різниця дійсно більше 100 доларів.
daesz
Member

Повідомлення

Думаю, на 1.0 рендер і все вправо - 7700 має потягнути без проблем :)
Я ще після обіду, я ще ввечері попробую біля якихось водоспадів побігати в Ліуе, пам'ятаю їх там було декілька і глянути завантаження врами/гпу :up:
Якщо вибирати між файтером/хелхаундом - то файтер непогане виконання, здешевили не на критичному (ну окрім розміру радіатора), з іншої сторони - за +500грн є хелхаунд :)
Сапфір пульс особисто не взяв би, там тільки 2 пропелера - тобто вищий шум при тій же ефективності :/
Сапфір пюр (7800) хтось у нас на форумі брав, бачив навіть особисто фотографії розпакування і тестів у синтетиці, але не згадаю хто. В цій темі були :)
_Ade
Member

Повідомлення

antigore: 08.12.2023 00:13
_Ade: 07.12.2023 21:18 Добрий вечір
Підкажіть будь ласка, купив RX580 4gb, фурмарк крутить, температури не більше 64 градусів, але через 2-3 хв вимикається, чорний екран та кулера на максимальних обертах працюють, що це може бути?
Нажаль труп, повертайте назад
В іграх все добре, осст тест теж 10 хвилин без помилок.
А фурмарк вилітає, хоча питання є і по фпс в іграх, якось мало видає. Можливо якийсь біос зашили
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ні, мабуть все-таки не буду гнати коней. Дочекаюсь нового року і тринадцятої, з грошима на руках буде якось спокійніше. Може там і якусь акцію підвезуть. А то я ці 18к, що зараз маю, майже три місяці збирав. Буде тупо, якщо зараз візьму те, про що буду жалкувати.
У мене є в загашнику трохи доларів, можна було б взяти звідти доларів 300. Але я не знаю який зараз курс і де краще міняти, чи в банку, щоб одразу на картку скинули, чи у валютчиків і вже самому на картку скидати.
ekynda
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.12.2023 12:18 Ні, мабуть все-таки не буду гнати коней. Дочекаюсь нового року і тринадцятої, з грошима на руках буде якось спокійніше. Може там і якусь акцію підвезуть. А то я ці 18к, що зараз маю, майже три місяці збирав. Буде тупо, якщо зараз візьму те, про що буду жалкувати.
У мене є в загашнику трохи доларів, можна було б взяти звідти доларів 300. Але я не знаю який зараз курс і де краще міняти, чи в банку, щоб одразу на картку скинули, чи у валютчиків і вже самому на картку скидати.
Майте на увазі, що ціна згодом може бути не тільки в мінус, а і у плюс. Самі бачите, що в країні відбувається.
GreenMile
Member

Повідомлення

Bucho: 08.12.2023 11:17
GreenMile: 08.12.2023 10:45 Де воно там 12 виїдає? Навколо 8 тиліпається і це ультра з променями. Ну може там десть в Хогсміді під 10 іноді. Під 12 бачив тільки в КП2077 у Псарні з трасуванням шляху і теж все на максимальних налаштуваннях.
спойлер
Тут якось більше наміряли в 2К, ніж 8 та іноді під 10. Та навіть якщо буде 10-11гб, то в загашнику аж 1-1,5гб, тобто ні про що...
Ось, прямо зараз для вас зробив (ПК2 з профілю): ртх4080, 2k, все ульта + RT ультра, пам'ять навіть до 10 не доходить в тій же сцені:
спойлер
HogwartsLegacy_ultra.jpg
А ось все те саме тільки пресет не ульта, а мідіум + RT:
спойлер
HogwartsLegacy_medium.jpg
Але, навіть якщо орієнтуватись на ваше відео, то можна побачити що 4070ті видає в такому режимі 40+ кадрів (навіть 4080 всього під 70 кадрів малює в натіві при цих налаштуваннях). Тобто 7700хт, яка суттєво повільніша і яка в промені не зможе, просто буде неграбельною в таких налаштуваннях графіки. А при більш низьких пам'яті там використовується набагато менше. Це те про що я писав в вище - не потрібно слабким картам дофіга пам'яті, бо вони її не можуть утилізувати нормально. Ви не зможете грати при налаштуваннях, які жеруть більше 12Гб - продуктивності ядра не вистачить.
Bucho: 08.12.2023 11:17Колись про 3060/12 рівно те саме казали...
І в які ігри ви зараз можете грати на 3060/12, в що не зможете на 4060/8, окрім того, що запустити 2к в ультрах і побачити 20 ФПС?
Artem_K
Member

Повідомлення

GreenMile
З кількістю відеопам'яті є ще момент з онлайн стрілялками. Вони туди щось кеширують як не в себе. Цікаво би порівняти чи дає це щось, чи то так - кину шапку та отам огірки посажу.)
shad_1985
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.12.2023 11:39Або за 21к можна у Бульдозера взяти 3090.
якщо так то чому не взяти у нього же rx6800 за 12к.... :idea:
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.12.2023 11:39 Bucho
Дякую. Я не готовий віддавати 22к за 7700ХТ, бо за 23 можна взяти 7800ХТ. Або за 21к можна у Бульдозера взяти 3090.
3090 та ще й майнений це саме дурне, що мощна зараз вчинити, жруче старе одоробло, яке 4000 серія поховала. 4070ті уже тут 3090 по продуктивності надрючує і це при тому що в неї 12 Гб пам'яті, які нікому не вистачає :rotate:
Ви правильно дивитесь - беріть або 7700хт, або 7800хт нову.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Artem_K: 08.12.2023 12:50 GreenMile
З кількістю відеопам'яті є ще момент з онлайн стрілялками. Вони туди щось кеширують як не в себе. Цікаво би порівняти чи дає це щось, чи то так - кину шапку та отам огірки посажу.)
не знаю, в такі ігри не граю, але в онлайн стрілялках навряд таке графло, яке вижерає пам'ять на 12Гб без кешу :)
Відповісти