Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Ostin
Member
lewerlin
Якщо говорити виключно про ігри, це може бути не так.
Якщо говорити виключно про ігри, це може бути не так.
-
afonya
Junior
Но тот же xamp, как я понял это просто усилок который качает 2 канала по отдельности или это считается софтом?
А насчет sfxi тут наверное Вы правы, но мне интересно в чем причина. Почему всякие обвесы в пупке улучшают стрельбу, а здесь наоборот?
К примеру тем же эквалайзером, можно улучшить лично для себя звучание.
А насчет sfxi тут наверное Вы правы, но мне интересно в чем причина. Почему всякие обвесы в пупке улучшают стрельбу, а здесь наоборот?
К примеру тем же эквалайзером, можно улучшить лично для себя звучание.
-
lewerlin
Member
Це не так, лише за умови нативності костиля для конкретної гри. Чого до речі я в жодній грі не зустрічав - завжди, будь-який, костиль спотворював позиціонування.Ostin: ↑ 21.11.2023 14:34Якщо говорити виключно про ігри, це може бути не так.
Тут треба розуміти принцип стерео і як саме працює цифровий звук. В реальності, мозок визначає позицію джерела звуку за рахунок його різної відстані від різних вух. Стерео тупо імітує цю різницю. Але не просто так дешеві вуха в неї не можуть - не вистачає точності. Запам'ятали.afonya: ↑ 21.11.2023 15:18Почему всякие обвесы в пупке улучшают стрельбу, а здесь наоборот?
Тепер що до цифри. Є два загальноприйняті методи оцифровки хвилі - PCM i DSD. DSD більш точний і якісний, але дуже паскудно редагується, тому массово використовують РСМ. Саме РСМ ваш ЦАП/кодек отримує від системи, для перетворення в аналог. А далі у нас "кухня". Так як в системі джерел(програм) звуків чимало, ще й з різними параметрами, їх потрібно зводити до "спільного знаменника" - кінцевої РСМки, яку отримає цап. Те що видала гра і те що потрапило на ЦАП, не зовсім одне і теж, але, так як все по дефолту обробляється скопом, різниця між каналами зберігається і стерео працює. А окремі софт приблуди(типу долбі) працюють з кожним каналом окремо, перекручуючи різницю для ВАУ. От і отримуємо таке собі.
-
Hotspur
Member
шоб шось улучшати як мінімум треба мати гарні навушники. це вже мінус 90% людей. далі треба значи що покращувати. і виходимо на апаратний еквалайзер кілобакси в 2 який ніхто не купитьafonya: ↑ 21.11.2023 15:18 Почему всякие обвесы в пупке улучшают стрельбу, а здесь наоборот?
Відправлено через 48 секунд:
це не погано. просто треба розуміти шо куди а не оте усе бум бум тиц тицlewerlin: ↑ 21.11.2023 19:40А окремі софт приблуди(типу долбі) працюють з кожним каналом окремо, перекручуючи різницю для ВАУ. От і отримуємо таке собі.
-
Radio Bay
Member
Підкреслити 3 рази, зах..рити в граниті, голосно повторювати з ранку та перед сномlewerlin: ↑ 21.11.2023 14:13Будь які софтові костилі, при наявності адекватних вух і джерела, не просто не потрібні, а навіть шкідливі.
-
Hotspur
Member
для мікрофона майже завжди корисні. для відтворення - це треба знати що куди і так далі. загалом шкідливі для відтворення якщо не лізти глибшеRadio Bay: ↑ 21.11.2023 21:11Підкреслити 3 рази, зах..рити в граниті, голосно повторювати з ранку та перед сном
-
Radio Bay
Member
Звістно, любий звук на записі треба обробляти, я лише про відтворенняHotspur: ↑ 21.11.2023 21:17для мікрофона майже завжди корисні. для відтворення
Відправлено через 2 години 49 хвилин 12 секунд:
Кстати, а чего там в этих картах со звуком с микрофона делается? Ну может уровень чуть нормализуется, больше сомневаюсь
-
afonya
Junior
Я понял, в общем надо за пару тонн зеленых взять эквалайзер и буду всех вслепую убивать, так и запишем.
Но все же монитор новый тоже хотелось бы, жаль что экспертов нет
Но все же монитор новый тоже хотелось бы, жаль что экспертов нет
-
Hotspur
Member
діапазон голосу можна усилити а інше знизити. топова штукаRadio Bay: ↑ 22.11.2023 02:28Кстати, а чего там в этих картах со звуком с микрофона делается? Ну может уровень чуть нормализуется, больше сомневаюсь
-
Radio Bay
Member
В профдіяльності зрозуміло, то давно роблять, в житті не розумію навіщоHotspur: ↑ 22.11.2023 12:39діапазон голосу можна усилити а інше знизити. топова штука
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Гілка є по моніторахafonya: ↑ 22.11.2023 12:29Но все же монитор новый тоже хотелось бы, жаль что экспертов нет
-
afonya
Junior
Знаю, но там глухо
-
lewerlin
Member
Для приколу. Я якось в Діскорд залетів, увімкнувши "жіночий голос" в панельці фобоса . Пранк знатний вийшов.Radio Bay: ↑ 22.11.2023 13:03В профдіяльності зрозуміло, то давно роблять, в житті не розумію навіщо
-
Radio Bay
Member
Для забав згоденlewerlin: ↑ 22.11.2023 14:19Для приколу. Я якось в Діскорд залетів, увімкнувши "жіночий голос" в панельці фобоса
-
Hotspur
Member
щоб чутно було краще це ж очевидноRadio Bay: ↑ 22.11.2023 13:03В профдіяльності зрозуміло, то давно роблять, в житті не розумію навіщо
-
feson
Member
Тех кто реально сравнил звук GC7 и G6 - думаю не найти в этой ветке.afonya: ↑ 22.11.2023 12:29 Я понял, в общем надо за пару тонн зеленых взять эквалайзер и буду всех вслепую убивать, так и запишем.
Предполагаю что G6 в звуке лучше потому как имеет хороший дискретный усилитель наушников.
А в GC7 - есть много ненужных вещей крутилок а усилитель обычная - чип-мелкоблошка....
-
Radio Bay
Member
Для мене зовсім не очевідно, бо гарний мікрофон вирішуе всі питання Навіть не гарниф, а нормальний. Це якщо ми говоримо о передачі голоса, не розумію що там поліпшуватиHotspur: ↑ 22.11.2023 16:09щоб чутно було краще це ж очевидно
-
Hotspur
Member
0 гарне приміщенняRadio Bay: ↑ 23.11.2023 23:00бо гарний мікрофон
1 гарний мікрофон
2 гарний поп фільтр
3 гарне фантомне живлення гарного мікрофону
4 гарні кабеля гарного мікрофону
5 гарна звукова карта
Відправлено через 48 секунд:
пару мільйонів речей якщо не сидіти в студії звукозаписуRadio Bay: ↑ 23.11.2023 23:00не розумію що там поліпшувати
-
Radio Bay
Member
Якщо проф або блогерство, то да. Я говорив о побутовому застосуванніHotspur: ↑ 23.11.2023 23:440 гарне приміщення
1 гарний мікрофон
2 гарний поп фільтр
3 гарне фантомне живлення гарного мікрофону
4 гарні кабеля гарного мікрофону
5 гарна звукова карта
-
Hotspur
Member
я пробував про мікрофони в звичайному міті і різниця є. раза в 3-4 порівняно з якимось ноунеймамиRadio Bay: ↑ 24.11.2023 00:37Якщо проф або блогерство, то да. Я говорив о побутовому застосуванні
-
Radio Bay
Member
Не зарозуміло в чому вимірювати разніцю, де такі папуги для мікрофонів. Ні, якщо микрофон повний треш, то може бути, але я вже давно не бачив трешовіх гарнітур, що не волокут рівень чатів. Зараз Jabra 65, до того була провідна дешева Сенха, дротом задовбала, Oppo до мобіли чудово працюють. Дійсно не розумію що там полипшувати для мітіів і як це поліпшить стрийніття інформации, хоча можно бабою прикінутися, як lewerlin робив)Hotspur: ↑ 24.11.2023 10:59раза в 3-4 порівняно з якимось ноунеймами