Вибір стабілізатору / реле напруги

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
7mindfields
Member

Повідомлення

Окремої теми не знайшов, проте питання дуже актуальне. Потрібен якісний стабілізатор напруги під ноут (з блоком живлення 230w), монітор та роутер, на яких виробників чи можливо окремі моделі можна звернути увагу? Дякую.
murzik
Member

Повідомлення

я завжди вважав APC якісними. у мене 10 років працює на холодильник і котел ONLINE типу

реле напруги то в щитову ставлять, там не так на якість , як на діапазон налаштувань треба двиитися, які вам потрібно (бо є такі що на 265 виключать вас, а є 280).
7mindfields
Member

Повідомлення

murzik: 23.11.2023 10:35 я завжди вважав APC якісними. у мене 10 років працює на холодильник і котел ONLINE типу

реле напруги то в щитову ставлять, там не так на якість , як на діапазон налаштувань треба двиитися, які вам потрібно (бо є такі що на 265 виключать вас, а є 280).
Напруга в мережі від 160 до 230
Mike88
Member

Повідомлення

murzik: 23.11.2023 10:35 на діапазон налаштувань треба двиитися, які вам потрібно (бо є такі що на 265 виключать вас, а є 280).
у всіх сучасних реле напруги верхній і нижній поріг відключення можна самому налаштувати

7mindfields у мене вже давно ZUBR D2-40 на вході після лічильника стоїть, не скаржуся
murzik
Member

Повідомлення

Mike88: 23.11.2023 12:38у всіх сучасних реле напруги верхній і нижній поріг відключення можна самому налаштувати
навіть у цього? https://electrica-shop.com.ua/ua/p34187 ... r_electric
https://electrica-shop.com.ua/files/Sch ... A12663.pdf
Mike88
Member

Повідомлення

murzik: 23.11.2023 13:03
Mike88: 23.11.2023 12:38у всіх сучасних реле напруги верхній і нижній поріг відключення можна самому налаштувати
навіть у цього? https://electrica-shop.com.ua/ua/p34187 ... r_electric
https://electrica-shop.com.ua/files/Sch ... A12663.pdf
що за питання? звісно ні, у твого шнайдера крім конської ціни, немає ні кнопок, ані дисплею)
силою думки будеш налаштовувати?)
murzik
Member

Повідомлення

Mike88: 23.11.2023 13:08що за питання? звісно ні, у твого шнайдера крім конської ціни, немає ні кнопок, ані дисплею)
:apes: :apes: :apes:
Mike88
Member

Повідомлення

смійся, мурзику, смійся, але той шнайдер не для наших реалій і до сучасних його віднести можна лише умовно
7mindfields
Member

Повідомлення

Mike88: 23.11.2023 12:38
murzik: 23.11.2023 10:35 на діапазон налаштувань треба двиитися, які вам потрібно (бо є такі що на 265 виключать вас, а є 280).
у всіх сучасних реле напруги верхній і нижній поріг відключення можна самому налаштувати

7mindfields у мене вже давно ZUBR D2-40 на вході після лічильника стоїть, не скаржуся
Дякую за відповіді, але потрібен саме умовний стаб, який можна буде поставити на стіл поряд зі своїм воркспейсом, щось якісне, але не дуже дороге, на 0.5квт
The_Rusik
Member

Повідомлення

Тоже интересен стабилизатор для простого холодильника, так как бывают скачки напряжения и просадки ниже 180 вольт.
The_Rusik
Member

Повідомлення

murzik
Бесполезная бандура, точность 10%, это очень много, тем более минимальное напряжение 184 вольта, у меня 180 часто. Не подходит.
murzik
Member

Повідомлення

The_Rusik
навіть постачальник гарантує вам напругу з точністю 5 чи 10%.
10% бо то релейного типу, там стоять декілька трансформаторів всередині.
зате він гарно спрацьовує на різні приколи в мережі. навіть як грозозахист спрацьовує, правда потім вручну треба перезавантажувати.
вам жеж потрібна "правильна синусоіда"?

ідеальний варіант - ставити на всю квартиру-будинок. Але воно буде шуміти-гудіти. На 5-7-10-15 кВт
а може і не буде
Andrey2005
Member

Повідомлення

Нащо такий шлак радити для холодильника?
По перше він доволі слабкий, а по друге ця лінійка не має захисту від низької напруги. І якщо в мережі буде 120В то він спокійно пропустить їх на холодильник. А компресори дуже не люблять низьку напругу. Ось приклад роботи подібного шлаку
спойлер
На жаль APC це вже зовсім не та крута контора що була років 15-20 назад.
murzik
Member

Повідомлення

Andrey2005: 23.11.2023 23:14 Ось приклад роботи подібного шлаку
на основі чого висновки, що це - шлак? у мене працює 10 років на холодильнику, не раз рятував. у знайових є, те ж саме.
що значить
Andrey2005: 23.11.2023 23:14 якщо в мережі буде 120В то він спокійно пропустить
у нього діапазон 184-284, чи я щось не знаю. ну значить треба ще реле напруги в щитову.

Відправлено через 5 хвилин 25 секунд:
Andrey2005
ну пацан на відео каже що захисту нема. я думав що будь який стабілізатор працює як "отсєчка" :eek:
https://www.apc.com/ua/uk/product/LE120 ... 30-%D0%B2/
цікаво в цьмоу є? боу мене аткий )
Востаннє редагувалось 23.11.2023 23:26 користувачем murzik, всього редагувалось 1 раз.
wow_w
Member

Повідомлення

у вказаному діапазоні він типу стабілізує напругу до 220, а якщо нижче буде то просто напряму пускає в розетку, на відео глянь
7mindfields
Member

Повідомлення

Andrey2005: 23.11.2023 23:14 На жаль APC це вже зовсім не та крута контора що була років 15-20 назад.
А яка та? :rolleyes:
Donate
Member

Повідомлення

7mindfields: 23.11.2023 03:29 Окремої теми не знайшов, проте питання дуже актуальне. Потрібен якісний стабілізатор напруги під ноут (з блоком живлення 230w), монітор та роутер, на яких виробників чи можливо окремі моделі можна звернути увагу? Дякую.
Їм нічого не потрібно, в мене роками все працює в дуже "якісній" мережі. Зимою може бути 120вольт в розетці :laugh:
Якщо моєлива перенапруга то купи реле напруги бувають і на всю хату та в розетку.
Andrey2005
Member

Повідомлення

murzik: 23.11.2023 23:26 у нього діапазон 184-284, чи я щось не знаю. ну значить треба ще реле напруги в щитову.

Andrey2005
ну пацан на відео каже що захисту нема. я думав що будь який стабілізатор працює як "отсєчка" :eek:
https://www.apc.com/ua/uk/product/LE120 ... 30-%D0%B2/
цікаво в цьмоу є? боу мене аткий )
Той 1000 в діапазоні 184-284 видає +- 220
твій 1200 в діапазоні 160-300 видає +- 220. Бо це більш стара модель і вона була більш якісною.
Але проблеми ті самі, на вході буде нижче ніж 160 і він видасть просто вхідну напругу. В мене теж такий для UPS стояв, чисто для того щоб UPS не так часто переходив на акум.

А ще в мануалі написано (просто старі моделі трохи якісніші і тому він в тебе ще живе)
Він не призначений для використання з таким обладнанням, як холодильники, морозильні
камери, електроінструменти, кондиціонери, осушувачі, блендери, а також із будь-якими
іншими пристроями, що використовують для роботи двигун змінного струму
В мене APC UPS живуть яким більше 20 років, тоді це був оригінальний APC.
Нагуглив, в 2006 їх поглинув шнайдер електрик, не сама погана контора, але якість стабілізаторів ставала все гірше і гірше, це видно навіть по функціоналу лінійки APC Line-R.

Що брати не підкажу, я давно не моніторю цей ринок.
Як варіант купити реле напруги (в щиток, чи в розетку під холодильник) і можливо простий стабілізатор. Тоді наприклад в діапазоні 170-270 стаб буде тримати 220, а за межами діапазону реле буде вимикати. Хоча як на мене, в діапазоні 170-270 холодильник і без стаба буде норм працювати, але краще дивіться свої моделі.

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Стосовно ноута згоден, йому не страшно 120В, можна глянути на БП, у більшості діапазон вхідних приблизно 100-240В. Тобто захист потрібен від перенапруги, а це питання до реле.
Vladitaker14
Junior

Повідомлення

Користуюсь таким https://hard.rozetka.com.ua/logicpower_ ... 227936917/ вже десь 2-3 роки, питань немає. Напруга часто скачить, то вирішує цю проблему на всі 100. При відключенні світла тримає близько 10хв. Іноді можна і фен підключити))
Відповісти