Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Kirakishou: ↑
09.11.2023 20:41daesz
Дякую за відповідь. Я тоді мабуть таки докладу до більш потужної карти. Навіть якщо тільки в геншин гратиму, то хай краще карта буде завантажена на 50%, а не на 100%.
Важко повірити, але 7800 в тих же побутових задачах та простих іграх споживає менше ніж 1660с/2070 (і це жодна з ВК не загружена на максимум), можливо саме завдячи потужності чіпа
GreenMile: ↑
09.11.2023 20:28
По-третє, 3060 споживає 170Вт, 4060 споживає 115Вт, тому 4060 не потрібно охолоджувати так само як і 3060, бо вона не гріється так, і жодних проблем з охолодженням у 4060 немає.
Реальное спожывання у 4060 такое же как у 3050, но почему то у 3050 врм охлаждается радиатором. Тестов температуры врм 4060 вантуз не нашел, нашел тесты 4060 геминг х, там врм прогревался почти до 90 градусов. Думаю у вантуза не лучше ситуация
Як і в 4060 вантуза врм охолоджується радіатором, там "ненакриті" тільки 2 колодки врму пам'яті, а пам'ять там gdd6 яка холодна, ось тому (можливо) інженери маркетолухи в мсі вирішили що "і так піде".
daesz: ↑
09.11.2023 20:53
Як і в 4060 вантуза врм охолоджується радіатором, там "ненакриті" тільки 2 колодки врму пам'яті, а пам'ять там gdd6 яка холодна, ось тому (можливо) інженери маркетолухи в мсі вирішили що "і так піде".
daesz Вірю. Просто зараз мені ні 7800ХТ, ні 4070 не по карману.
спойлер
Ну типу у мене є на неї гроші, але також у мене є комуналка, мати-пенсіонерка та бабуся, яку ми віддали в пансіонат, за який треба платити. Плюс я сильно просів по заробітній платі. Це при тому, що роботи дуже додалось, бо з відділу двоє на війні і ще один в ТРО. Плюс деякі люди просто звільнилися, хтось через вік, а хтось виїхав до Польщі. До повномасштабної війни я на той же Genshin Impact витрачав вартість топової відеокарти на рік, я за три роки гри декілька тисяч доларів задонатив, бо ця гра зробила з мене лудомана. Я нею сублімую відсутність суккубок, ельфійок і просто ямато-надесіко в реальному житті. Але зараз я навіть бойовий пропуск в Genshin Impact не купую, беру тільки підписку за 5 доларів на місяць. Ще 15 доларів на місяць витрачаю на Honkai Star Rail. Ігри купую виключно на розпродажах та фестивалях в Steam. Недавно ось Persona 5 Royal придбав за 1000 гривень. Рімейки Resident Evil також планую купити. Тому нову 7800ХТ я не потягну. І що цікаво раніше я соромився б це сказати, а зараз якось пофіг. Надіюсь, хоч рімейки Resident Evil розвіють цю хандру. Бо я колись Resident Evil Village пройшов і він мене дуже зачепив. До нього в жодну частину Resident Evil не грав.
По сути уже всех заколебал, тебе посоветовали а ты свою линию гнёшь, значит покупай что хочется тебе раз советы не слушаешь, я бы палит выбрал вместо вантуса 4060 а не старую 3060 у которой производительность меньше и нет генерации кадров.
09.11.2023 20:09Artem_K
Я дивився ці порівняння і тому задумався про покупку карти від амд. Просто по ціні 3070 сама дешева, її можна знайти за 10к, а 6800 вже ближче до ціни 6800ХТ, а та в свою чергу вже коштує майже як 3080. Особисто Ви взяли б 3080 чи 6800ХТ? І на Вашу думку чи варто доплачувати +50% до вартості?
Особисто би я взяв 4070 (ціна то окреме питання), вона +/- як 3080, але більше пам'яті та більш технологічна. В мене складні відношення були з останніми двома картами від червоних, тому я трохи з упередженням )
09.11.2023 20:09Artem_K
Я дивився ці порівняння і тому задумався про покупку карти від амд. Просто по ціні 3070 сама дешева, її можна знайти за 10к, а 6800 вже ближче до ціни 6800ХТ, а та в свою чергу вже коштує майже як 3080. Особисто Ви взяли б 3080 чи 6800ХТ? І на Вашу думку чи варто доплачувати +50% до вартості?
Особисто би я взяв 4070, вона +/- як 3080, але більше пам'яті та більш технологічна.
Так человек на 3080 денег и так больше чем хотел потратить должен, какая нафиг 4070 если она стоит на десятку дороже? 15к против 25к, так то конечно лучше 4070 и не только потому что она более технологичная а и потому что новая и меньше жрёт.
Ну типу у мене є на неї гроші, але також у мене є комуналка, мати-пенсіонерка та бабуся, яку ми віддали в пансіонат, за який треба платити. Плюс я сильно просів по заробітній платі. Це при тому, що роботи дуже додалось, бо з відділу двоє на війні і ще один в ТРО. Плюс деякі люди просто звільнилися, хтось через вік, а хтось виїхав до Польщі. До повномасштабної війни я на той же Genshin Impact витрачав вартість топової відеокарти на рік, я за три роки гри декілька тисяч доларів задонатив, бо ця гра зробила з мене лудомана. Я нею сублімую відсутність суккубок, ельфійок і просто ямато-надесіко в реальному житті. Але зараз я навіть бойовий пропуск в Genshin Impact не купую, беру тільки підписку за 5 доларів на місяць. Ще 15 доларів на місяць витрачаю на Honkai Star Rail. Ігри купую виключно на розпродажах та фестивалях в Steam. Недавно ось Persona 5 Royal придбав за 1000 гривень. Рімейки Resident Evil також планую купити. Тому нову 7800ХТ я не потягну. І що цікаво раніше я соромився б це сказати, а зараз якось пофіг. Надіюсь, хоч рімейки Resident Evil розвіють цю хандру. Бо я колись Resident Evil Village пройшов і він мене дуже зачепив. До нього в жодну частину Resident Evil не грав.
Я вас до 7800 і не склоняв, але якщо можете собі дозволити - то 6800хт/3080 буде виглядати кращим вибором "на майбутнє".
спойлер
Я з резидентів грав тільки РЕ4 (старий), РЕ2/3 (римейки), РЕ:ревелейшинс 1 (той що епізодичний) і РЕ6. Не сказав би що фанат, і в старих резидентах було по істині "ублюдське" управдіння, гірше тільки в сайлент хіллах. Мабуть через те що всі вони є портами з консолей
Любов до "дpoчилeнь" мені привив swgoh і arknights, хоча й хонкаї обидва бавився, і геншин, і багато вьсого іншого
На рівні механік - все ще вважаю геншин впереді будь-яких ігор (взаємодія елементів), єдина що більш-менш близько підходить це дуже дуже старенька ізометрчна ММО - ragnarok online, але вона морально застаріла
На рахунок розпродажів - можу порадили слідкувати за humble bumble, ті ігри що релізяться в ньому - майже завжди паралельно, на протязі декількох тижнів/місяців можна купити за безцінь на g2a. За умовний долар чи навіть того менше.
Дякую всім за відповіді. Тоді буду обирати між 6800ХТ та 3080. Все вирішить або ціна, або більш краще виконання карти за ці ж гроші. Судячи з тестів саме в Resident Evil більше схиляюся до 6800ХТ, хоча не покидає передчуття, що пожалкую. Бо мав свого часу проблемну 3870 від сапфір з бракованою пам’яттю самсунг, а потім 4850 від паліт, у якої відвалився графічний процессор. Після них зарікся купувати амд, але декілька років назад взяв вживану RX470 на роботу і вона виявилась доволі непоганою, якщо не зважати на свист дроселів. З нвідія проблем саме з залізом не мав.
shad_1985
Так, я підписаний на його телеграм і бачив це оголошення. Мене зацікавили 3070 у нього за 10к, бо 13к це вже близько до 3080 на 10 гіг за 15к у нього ж, а на форумі за 15к є і повноцінні 3080 на 12 гіг.
Как думаете, 6700хт на ближайшие пару лет стоит брать, или что то другое в пределах 10-12к рассматривать? Щас 1070 и ее уже не хватает в некоторых играх, а в новом Алан Вейке ваще не играбельна В 1080р, лучи не интересуют
hophey: ↑
09.11.2023 22:52
Как думаете, 6700хт на ближайшие пару лет стоит брать, или что то другое в пределах 10-12к рассматривать? Щас 1070 и ее уже не хватает в некоторых играх, а в новом Алан Вейке ваще не играбельна В 1080р, лучи не интересуют
Якщо нову - 6700 є зараз на телемарті (декілька днів тому була на знижці +-1к, можливо знижка повернеться ближче до кінця місяця на чорну пятницю) її вистачить для 1080р на наступний декілька років (без РТ), для 1440р - на середніх мало б поїхати також; аналог від нвідії буде - 3060-12/4060, перформенс буде приблизно рівний (у цих двох, 4060 можливо таки чуть кращий в плані технологічності), зрозуміло, що жодна з них не для 2к.
Якщо розглядаєте б/в - 6800 (не ексті) виглядає цікавішим за 3070 з приблизно одинаковою ціною. Рефаби не радив би взагалі
Здесь есть несколько версий )
Первая жизненная - первый дом оставил в Донецке и уехал в 2014 (теоетически целый), второй оставил и уехал в 2022 в Бахмуте (не факт, что существует). Стоит задача после войны взять третий. Поэтому, вместо видеокарты, покупаю зеленые бумажки )
Вторая техническая - при мониторе 1080р@75Гц текущая 3060 дискомфорта пока не вызывает.
ну это цена бу 6700хт - ничего лучше в этой ценовой категории нет
Здесь есть несколько версий )
Первая жизненная - первый дом оставил в Донецке и уехал в 2014 (теоетически целый), второй оставил и уехал в 2022 в Бахмуте (не факт, что существует). Стоит задача после войны взять третий. Поэтому, вместо видеокарты, покупаю зеленые бумажки )
Вторая техническая - при мониторе 1080р@75Гц текущая 3060 дискомфорта пока не вызывает.
ну это цена бу 6700хт - ничего лучше в этой ценовой категории нет
Відправлено через 53 секунди:
Artem_K: ↑
10.11.2023 00:01 Здесь есть несколько версий )
У меня в городе 3060ти и 6700хт примерно в одну цену, бу, но по тестам с ютуба непонятно, че лучше, у одних красная в большинстве игр тащит, у других зеленая...
10.11.2023 00:19
У меня в городе 3060ти и 6700хт примерно в одну цену, бу, но по тестам с ютуба непонятно, че лучше, у одних красная в большинстве игр тащит, у других зеленая...
я бы брал 6700хт так как с 3060ti были определенные проблемы с памятью и какая вам там попадется еще не известно, да и 8 гиг вроде бы и норм но с другой стороны уже кое где и маловато
l-m
Якщо вона ще буде у продажу, коли у мене будуть на неї гроші. Зараз у мене є на 3070 і я вже хотів її купувати, але вирішив спочатку написати в цю тему. А Ви також рекомендуєте брати відеокарту від АМД, а не 3080? Бо я вчора подивився порівняння на ютубі, 3080 на ультра в 4К тягне Resident Evil 4 в 60 фпс, про що свідчить і Ваш скріншот. Але я майже ніколи не граю на ультра, мені достатньо просто середньо-високих, бо не люблю жарити карточки в погоні за декількома пікселями. А ще я не впевнений, що гратиму в 4К, а не 2К. Моя карточка зараз тягне той же Honkai Star Rail в 4К@60 і я чомусь не можу довго в нього грати, дуже чітка картинка викликає якийсь дискомфорт. Читав тут на форумі, що у когось була схожа реакція на 4К і треба просто звикнути. Загалом дякую всім за поради, я з цією думкою переночував і вирішив все-таки дозбирати на 6800-6900ХТ/3080. Хай краще карта буде навантажена на 50-70%, ніж постійно молотить на 100%.