Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 09.11.2023 20:41 daesz
Дякую за відповідь. Я тоді мабуть таки докладу до більш потужної карти. Навіть якщо тільки в геншин гратиму, то хай краще карта буде завантажена на 50%, а не на 100%.
Важко повірити, але 7800 в тих же побутових задачах та простих іграх споживає менше ніж 1660с/2070 (і це жодна з ВК не загружена на максимум), можливо саме завдячи потужності чіпа :dontknow:
Kirakishou: 09.11.2023 20:41 Бл*дські ці питання... (с) Митець
Поціновувач творчості Подерев'янського :D
LevkoMorj: 09.11.2023 20:45
GreenMile: 09.11.2023 20:28 По-третє, 3060 споживає 170Вт, 4060 споживає 115Вт, тому 4060 не потрібно охолоджувати так само як і 3060, бо вона не гріється так, і жодних проблем з охолодженням у 4060 немає.
Реальное спожывання у 4060 такое же как у 3050, но почему то у 3050 врм охлаждается радиатором. Тестов температуры врм 4060 вантуз не нашел, нашел тесты 4060 геминг х, там врм прогревался почти до 90 градусов. Думаю у вантуза не лучше ситуация
Як і в 4060 вантуза врм охолоджується радіатором, там "ненакриті" тільки 2 колодки врму пам'яті, а пам'ять там gdd6 яка холодна, ось тому (можливо) інженери маркетолухи в мсі вирішили що "і так піде".
LevkoMorj
Member

Повідомлення

daesz: 09.11.2023 20:53 Як і в 4060 вантуза врм охолоджується радіатором, там "ненакриті" тільки 2 колодки врму пам'яті, а пам'ять там gdd6 яка холодна, ось тому (можливо) інженери маркетолухи в мсі вирішили що "і так піде".
https://www.techpowerup.com/review/msi- ... -2x/3.html Где там охлаждение врм
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Вірю. Просто зараз мені ні 7800ХТ, ні 4070 не по карману.
спойлер
Ну типу у мене є на неї гроші, але також у мене є комуналка, мати-пенсіонерка та бабуся, яку ми віддали в пансіонат, за який треба платити. Плюс я сильно просів по заробітній платі. Це при тому, що роботи дуже додалось, бо з відділу двоє на війні і ще один в ТРО. Плюс деякі люди просто звільнилися, хтось через вік, а хтось виїхав до Польщі. До повномасштабної війни я на той же Genshin Impact витрачав вартість топової відеокарти на рік, я за три роки гри декілька тисяч доларів задонатив, бо ця гра зробила з мене лудомана. Я нею сублімую відсутність суккубок, ельфійок і просто ямато-надесіко в реальному житті. Але зараз я навіть бойовий пропуск в Genshin Impact не купую, беру тільки підписку за 5 доларів на місяць. Ще 15 доларів на місяць витрачаю на Honkai Star Rail. Ігри купую виключно на розпродажах та фестивалях в Steam. Недавно ось Persona 5 Royal придбав за 1000 гривень. Рімейки Resident Evil також планую купити. Тому нову 7800ХТ я не потягну. І що цікаво раніше я соромився б це сказати, а зараз якось пофіг. Надіюсь, хоч рімейки Resident Evil розвіють цю хандру. Бо я колись Resident Evil Village пройшов і він мене дуже зачепив. До нього в жодну частину Resident Evil не грав.
Melofon
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 09.11.2023 20:08По сути есть что сказать ?
По сути уже всех заколебал, тебе посоветовали а ты свою линию гнёшь, значит покупай что хочется тебе раз советы не слушаешь, я бы палит выбрал вместо вантуса 4060 а не старую 3060 у которой производительность меньше и нет генерации кадров.
Artem_K
Member

Повідомлення

Kirakishou: 09.11.2023 20:09 Artem_K
Я дивився ці порівняння і тому задумався про покупку карти від амд. Просто по ціні 3070 сама дешева, її можна знайти за 10к, а 6800 вже ближче до ціни 6800ХТ, а та в свою чергу вже коштує майже як 3080. Особисто Ви взяли б 3080 чи 6800ХТ? І на Вашу думку чи варто доплачувати +50% до вартості?
Особисто би я взяв 4070 (ціна то окреме питання), вона +/- як 3080, але більше пам'яті та більш технологічна. В мене складні відношення були з останніми двома картами від червоних, тому я трохи з упередженням )
Melofon
Member

Повідомлення

Artem_K: 09.11.2023 21:45
Kirakishou: 09.11.2023 20:09 Artem_K
Я дивився ці порівняння і тому задумався про покупку карти від амд. Просто по ціні 3070 сама дешева, її можна знайти за 10к, а 6800 вже ближче до ціни 6800ХТ, а та в свою чергу вже коштує майже як 3080. Особисто Ви взяли б 3080 чи 6800ХТ? І на Вашу думку чи варто доплачувати +50% до вартості?
Особисто би я взяв 4070, вона +/- як 3080, але більше пам'яті та більш технологічна.
Так человек на 3080 денег и так больше чем хотел потратить должен, какая нафиг 4070 если она стоит на десятку дороже? 15к против 25к, так то конечно лучше 4070 и не только потому что она более технологичная а и потому что новая и меньше жрёт.
Artem_K
Member

Повідомлення

Melofon
А я и написал про цену в сообщении ) Не для себя я бы выбрал 6800ХТ - тем более там монитор 4К.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 09.11.2023 21:12 daesz
Вірю. Просто зараз мені ні 7800ХТ, ні 4070 не по карману.
спойлер
Ну типу у мене є на неї гроші, але також у мене є комуналка, мати-пенсіонерка та бабуся, яку ми віддали в пансіонат, за який треба платити. Плюс я сильно просів по заробітній платі. Це при тому, що роботи дуже додалось, бо з відділу двоє на війні і ще один в ТРО. Плюс деякі люди просто звільнилися, хтось через вік, а хтось виїхав до Польщі. До повномасштабної війни я на той же Genshin Impact витрачав вартість топової відеокарти на рік, я за три роки гри декілька тисяч доларів задонатив, бо ця гра зробила з мене лудомана. Я нею сублімую відсутність суккубок, ельфійок і просто ямато-надесіко в реальному житті. Але зараз я навіть бойовий пропуск в Genshin Impact не купую, беру тільки підписку за 5 доларів на місяць. Ще 15 доларів на місяць витрачаю на Honkai Star Rail. Ігри купую виключно на розпродажах та фестивалях в Steam. Недавно ось Persona 5 Royal придбав за 1000 гривень. Рімейки Resident Evil також планую купити. Тому нову 7800ХТ я не потягну. І що цікаво раніше я соромився б це сказати, а зараз якось пофіг. Надіюсь, хоч рімейки Resident Evil розвіють цю хандру. Бо я колись Resident Evil Village пройшов і він мене дуже зачепив. До нього в жодну частину Resident Evil не грав.
Я вас до 7800 і не склоняв, але якщо можете собі дозволити - то 6800хт/3080 буде виглядати кращим вибором "на майбутнє".
спойлер
Я з резидентів грав тільки РЕ4 (старий), РЕ2/3 (римейки), РЕ:ревелейшинс 1 (той що епізодичний) і РЕ6. Не сказав би що фанат, і в старих резидентах було по істині "ублюдське" управдіння, гірше тільки в сайлент хіллах. Мабуть через те що всі вони є портами з консолей :D
Любов до "дpoчилeнь" мені привив swgoh і arknights, хоча й хонкаї обидва бавився, і геншин, і багато вьсого іншого :shuffle:
На рівні механік - все ще вважаю геншин впереді будь-яких ігор (взаємодія елементів), єдина що більш-менш близько підходить це дуже дуже старенька ізометрчна ММО - ragnarok online, але вона морально застаріла :-/

На рахунок розпродажів - можу порадили слідкувати за humble bumble, ті ігри що релізяться в ньому - майже завжди паралельно, на протязі декількох тижнів/місяців можна купити за безцінь на g2a. За умовний долар чи навіть того менше.
shad_1985
Member

Повідомлення

Kirakishou: 09.11.2023 19:11+50% вартості?
купуйте у бульдозера

AMD RX6800 Asrock Chelenger PRO
Хорошее состояние,куллера СЛЕГКА! могут шуршать

Цена-12.900грн

може за 12500 віддаст, жре мало, в расте багато де як 3080, в лучах зовсім трохи відстає від 6800XT, доплата не 50%...
Kirakishou
Member

Повідомлення

Дякую всім за відповіді. Тоді буду обирати між 6800ХТ та 3080. Все вирішить або ціна, або більш краще виконання карти за ці ж гроші. Судячи з тестів саме в Resident Evil більше схиляюся до 6800ХТ, хоча не покидає передчуття, що пожалкую. Бо мав свого часу проблемну 3870 від сапфір з бракованою пам’яттю самсунг, а потім 4850 від паліт, у якої відвалився графічний процессор. Після них зарікся купувати амд, але декілька років назад взяв вживану RX470 на роботу і вона виявилась доволі непоганою, якщо не зважати на свист дроселів. З нвідія проблем саме з залізом не мав.

shad_1985
Так, я підписаний на його телеграм і бачив це оголошення. Мене зацікавили 3070 у нього за 10к, бо 13к це вже близько до 3080 на 10 гіг за 15к у нього ж, а на форумі за 15к є і повноцінні 3080 на 12 гіг.
hophey
Member

Повідомлення

Как думаете, 6700хт на ближайшие пару лет стоит брать, или что то другое в пределах 10-12к рассматривать? Щас 1070 и ее уже не хватает в некоторых играх, а в новом Алан Вейке ваще не играбельна В 1080р, лучи не интересуют
daesz
Member

Повідомлення

hophey: 09.11.2023 22:52 Как думаете, 6700хт на ближайшие пару лет стоит брать, или что то другое в пределах 10-12к рассматривать? Щас 1070 и ее уже не хватает в некоторых играх, а в новом Алан Вейке ваще не играбельна В 1080р, лучи не интересуют
Якщо нову - 6700 є зараз на телемарті (декілька днів тому була на знижці +-1к, можливо знижка повернеться ближче до кінця місяця на чорну пятницю) її вистачить для 1080р на наступний декілька років (без РТ), для 1440р - на середніх мало б поїхати також; аналог від нвідії буде - 3060-12/4060, перформенс буде приблизно рівний (у цих двох, 4060 можливо таки чуть кращий в плані технологічності), зрозуміло, що жодна з них не для 2к.
Якщо розглядаєте б/в - 6800 (не ексті) виглядає цікавішим за 3070 з приблизно одинаковою ціною.
Рефаби не радив би взагалі :)
l-m
Member

Повідомлення

Kirakishou
Для Resident Evil у 4к треба брати 6900ХТ, тут й думати немає чого:
спойлер
Зображення
Зображення
У Бульдозера XFX Merc 319 6900XT - 15500, в CompX з гарантією 3 місяці - 15800. Шара.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Artem_K: 09.11.2023 21:57 Melofon
А я и написал про цену в сообщении ) Не для себя я бы выбрал 6800ХТ - тем более там монитор 4К.
а вы не покупаете 4070 так как ждете супер версию?
Artem_K
Member

Повідомлення

Vlaad13: 09.11.2023 23:36 а вы не покупаете 4070 так как ждете супер версию?
Здесь есть несколько версий )
Первая жизненная - первый дом оставил в Донецке и уехал в 2014 (теоетически целый), второй оставил и уехал в 2022 в Бахмуте (не факт, что существует). Стоит задача после войны взять третий. Поэтому, вместо видеокарты, покупаю зеленые бумажки )
Вторая техническая - при мониторе 1080р@75Гц текущая 3060 дискомфорта пока не вызывает.
Vlaad13
Member

Повідомлення

hophey: 09.11.2023 22:52 Как думаете, 6700хт на ближайшие пару лет стоит брать, или что то другое в пределах 10-12к рассматривать? Щас 1070 и ее уже не хватает в некоторых играх, а в новом Алан Вейке ваще не играбельна В 1080р, лучи не интересуют
ну это цена бу 6700хт - ничего лучше в этой ценовой категории нет

Відправлено через 53 секунди:
Artem_K: 10.11.2023 00:01
Vlaad13: 09.11.2023 23:36 а вы не покупаете 4070 так как ждете супер версию?
Первая жизненная - первый дом оставил в Донецке и уехал в 2014 (теоетически целый), второй оставил и уехал в 2022 в Бахмуте (не факт, что существует). Стоит задача после войны взять третий. Поэтому, вместо видеокарты, покупаю зеленые бумажки )
Вторая техническая - при мониторе 1080р@75Гц текущая 3060 дискомфорта пока не вызывает.
:weep:
GreenMile
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 09.11.2023 20:46
GreenMile: 09.11.2023 20:28 ніяких "ВРМ проблем" у 4060 немає
90 градусов врм это хорошо ?
Які 90, що вам сниться? Врм охолоджується радіатором через прокладки.
спойлер
Зображення

Скільки разів по 90 ви тут бачите? :-P
Зображення
Зображення
hophey
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.11.2023 00:02
ну это цена бу 6700хт - ничего лучше в этой ценовой категории нет

Відправлено через 53 секунди:
Artem_K: 10.11.2023 00:01
:weep:
У меня в городе 3060ти и 6700хт примерно в одну цену, бу, но по тестам с ютуба непонятно, че лучше, у одних красная в большинстве игр тащит, у других зеленая...
Vlaad13
Member

Повідомлення

hophey: 10.11.2023 00:19 У меня в городе 3060ти и 6700хт примерно в одну цену, бу, но по тестам с ютуба непонятно, че лучше, у одних красная в большинстве игр тащит, у других зеленая...
я бы брал 6700хт так как с 3060ti были определенные проблемы с памятью и какая вам там попадется еще не известно, да и 8 гиг вроде бы и норм но с другой стороны уже кое где и маловато
Kirakishou
Member

Повідомлення

l-m
Якщо вона ще буде у продажу, коли у мене будуть на неї гроші. Зараз у мене є на 3070 і я вже хотів її купувати, але вирішив спочатку написати в цю тему. А Ви також рекомендуєте брати відеокарту від АМД, а не 3080? Бо я вчора подивився порівняння на ютубі, 3080 на ультра в 4К тягне Resident Evil 4 в 60 фпс, про що свідчить і Ваш скріншот. Але я майже ніколи не граю на ультра, мені достатньо просто середньо-високих, бо не люблю жарити карточки в погоні за декількома пікселями. А ще я не впевнений, що гратиму в 4К, а не 2К. Моя карточка зараз тягне той же Honkai Star Rail в 4К@60 і я чомусь не можу довго в нього грати, дуже чітка картинка викликає якийсь дискомфорт. Читав тут на форумі, що у когось була схожа реакція на 4К і треба просто звикнути. Загалом дякую всім за поради, я з цією думкою переночував і вирішив все-таки дозбирати на 6800-6900ХТ/3080. Хай краще карта буде навантажена на 50-70%, ніж постійно молотить на 100%.
Відповісти