Fractal North.
Мушу сказати, що очікував ліпшої якості. Я бачив Fractal Torrent, і той корпус якістю матеріалів і збірки здався мені вищим класом, ніж North.
У North ті болти, які закручуються пальцями, насправді не можна відкрутити/закрутити пальцями, тільки викруткою. І вони обдирають ті місця на корпусі, де закручуються.
Бокова панель знизу добре співпадає з площиною корпуса (фото 1), а ближче до верху десь на 2 мм виступає (фото 2). Це не я криво її вставив чи закрутив, вона просто така є. І я бачив що це не одиночний випадок, бачив ще відгуки що ця панель не пристає як має бути. Права стінка нормальна.
- спойлер
-
Вентилятори які йдуть в комплекті - Fractal Design Aspect 14, вони доволі добряче шумлять. Я не пробував налаштовувати обороти, бо так чи так використовую комп без вентиляторів, але отак просто потестував - не сподобались рівнем шуму. Це великий недолік, враховуючи, що за 100+ доларів вже можна взяти корпус з 4-5 вентиляторами хорошої якості.
Як писали раніше, нема жодного болтика для кріплення додаткових вентиляторів. За стінкою дроти від передньої панелі акуратно стягнені гарними Velcro ремінцями, але більше жодного такого в комплекті не поклали, дали 4 пластмасові стяжки. Мій старий БЖ Fractal мав 4 такі ремінці. Не поклали жодного запасного болтика для кріплення материнки.
Він має відсіки під харди і демпфери до них, але для мене це додає 0 до його цінності, бо хардами не користуюсь вже давно.
Я його взяв, бо мені треба було корпус який 1) Не надто величезний і при тому може вмістити E-ATX плату (цей може, хоч і не має з правого боку під неї стендофів) 2) Гарно виглядатиме, бо це все-таки частина інтер'єру. Щоб сподобалось і мені, і дівчині. Їй дуже імпонує дизайном і тим, що вона побачила type-C на передній панелі і вставила в нього свою зарядку до айфона, і воно працює. І він такий білий, вона думає, що це спецільний корпус Apple
- спойлер
-
Я його замовив за 4200 з доставкою додому. За 8.5к, за які його продають на Розетці чи в Енко точно би не купив, таких грошей він не вартий і близько.