- OFFTOP
- У меня наоборот все предыдущие мониторы и второй нынешний на IPS не зашли, а этот дешевый VA понравился больше особенно из за глубокого чёрного как раз таки, на всех предыдущих IPS он был тёмно серым. Я работаю в студии по архивизу, у нас вообще сейчас не смотрят уже на тип матрицы. Ибо монитор монитору рознь. Может быть IPS галимый и убогий, может быть и VA достойный и прочие вариации. Я на эту тему в общем то не парюсь совсем, мне плевать по большому счету. Пока моя работа доходит до заказчика ее посмотрит целая бригада архитекторов/арт-директоров/дизайнеров, крутанут куда нужно в Camera Raw да и делов то... Могу и на TN работать. Монитор планирую менять когда он рассыпеться в пыль
Останні статті і огляди
Новини
Вийшов релізний трейлер Alan Wake 2
-
Earanak
Member
Scr_Eagle,
-
Sailor Popeye
Member
Я і не кажу, що control погана гра. Міцний середняк, по повній варторсті купувати не варто, по акції саме те.doc-oc: ↑ 26.10.2023 14:31У всех понятие увлекательного геймплея разное. В Алане шикарная атмосфера, подача сюжета и т.д., а геймплей отлично всё это дополняет и прекрасно работает, особенно на кошмарном уровне сложности. Но каждому своё! Уверен, что ваши любимые игры тоже много людей назовут мусором и плюнут в того, кто скажет, что это хорошо)Sailor Popeye: ↑ 26.10.2023 14:26 Згадую Сontrol. Спочатку класно і красиво дивитись, як можна кидати предмети, все розлітається, загадковість нових локацій але швидко одноманітність геймплею набридає
Alan Wake перший грав зовсіи трохи але по спогадах там була схожа проблема
Цікаво як тут буде. Красиво картинка звісно класно але не факт, що через нудний геймлей буде цікаво на неї дивитись
Там тільки декілька годин буде цікаво спостергіти за фізикою. Мабуть давно вже в іграх не було так весело кидатись предметами
-
nemadimi
Member
-
Shaolin_Style
Member
На QLED брать надо, тогда и черный будет черным без глоу и всяких артефактов и гостинга не будет.Earanak: ↑ 26.10.2023 15:40 Scr_Eagle,
- OFFTOP
- У меня наоборот все предыдущие мониторы и второй нынешний на IPS не зашли, а этот дешевый VA понравился больше особенно из за глубокого чёрного как раз таки, на всех предыдущих IPS он был тёмно серым. Я работаю в студии по архивизу, у нас вообще сейчас не смотрят уже на тип матрицы. Ибо монитор монитору рознь. Может быть IPS галимый и убогий, может быть и VA достойный и прочие вариации. Я на эту тему в общем то не парюсь совсем, мне плевать по большому счету. Пока моя работа доходит до заказчика ее посмотрит целая бригада архитекторов/арт-директоров/дизайнеров, крутанут куда нужно в Camera Raw да и делов то... Могу и на TN работать. Монитор планирую менять когда он рассыпеться в пыль
-
unique-neon
Member
Генерацію краще не вмикати, коли нема нативних 60, краще 80 фпс. Буде велика журба з керувнням. І в інтернетах так пишуть, і в КП з пазтрейсінгом спробував.Alex Pepper: ↑ 26.10.2023 13:46Я так понял, без генерации кадров в игру лучше пока не соваться. Как всегда нужно подождать пару месяцев после релиза, прежде чем поиграть можно будет нормально.
Отправлено спустя 16 минут 55 секунд:
Мається на увазі, якщо там ще й mini led? Думав просто квантові точки поверх іпс так само сильно мали б світитись на чорному.Shaolin_Style: ↑ 26.10.2023 16:40На QLED брать надо, тогда и черный будет черным без глоу и всяких артефактов и гостинга не будет.
-
kairo
Member
В мене QLED ТВ. Звичайно, чорний там буде із підсвіткою. Є local-dimming, який вимикає певні зони, але треба розуміти, вимикаються цілі блоки світлодіодів(в мене 48 зон на 55 дюймів), що має свої недоліки для зображення. Якщо треба ідеальний чорний, тут або OLED або Mini LED/Micro LED.Shaolin_Style: ↑ 26.10.2023 16:40На QLED брать надо, тогда и черный будет черным без глоу и всяких артефактов и гостинга не будет.Earanak: ↑ 26.10.2023 15:40 Scr_Eagle,
Востаннє редагувалось 26.10.2023 17:44 користувачем kairo, всього редагувалось 2 разів.
-
unique-neon
Member
Так mini led і є про цей локал дімінг, на 500-1000 зон. Може маєте на увазі micro led?kairo: ↑ 26.10.2023 17:28Mini LED
-
kairo
Member
Воно все про вимикання світлодіодів локально. Питання у вартості тих чи інших рішень. Чим більше зон, тим вище буде контрастність картинки, чорний буде чорним і що не менш важливо не буде помітних переходів між зонами. В мене на 55' ТВ - 48 зон, це ще більш менш. На моєму 32' моніторі Dell G3223Q - 8 зон, це по факту гірше ніж взагалі без Local Dimming. Найкращий варіант, це OLED.unique-neon: ↑ 26.10.2023 17:32Так mini led і є про цей локал дімінг, на 500-1000 зон. Може маєте на увазі micro led?kairo: ↑ 26.10.2023 17:28Mini LED
-
unique-neon
Member
Теж є така технологія в мене на m32u, так жахлива))kairo: ↑ 26.10.2023 17:438 зон, це по факту гірше ніж взагалі без Local Dimming
Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
Не погоджусь, поки не буде підтримки для субпіксельного рендеру шрифтів. Якщо потрібно і для тексту, то буде гірше за РК монітори. Всі оледи мають нестандартну субпіксельну структуру і майкрософт не спішить оновлювати clear type. В інших ОС мабуть аналогічна ситуаціяkairo: ↑ 26.10.2023 17:43Найкращий варіант, це OLED
-
fuksa
Member
в нем 16 зон подсветки, это прям караул, лучше её не использовать вообще.unique-neon: ↑ 26.10.2023 17:59Теж є така технологія в мене на m32u, так жахлива))kairo: ↑ 26.10.2023 17:438 зон, це по факту гірше ніж взагалі без Local Dimming
-
Ektalion
Member
І привіт початку вигорання вже через рік, а може і скоріше.Shaolin_Style: ↑ 26.10.2023 16:40 На QLED брать надо, тогда и черный будет черным без глоу и всяких артефактов и гостинга не будет.
Типовий мінус VA матриці, вона не дуже для активних іграшок.Earanak: ↑ 26.10.2023 14:44 монитором с лютым гостингом
-
Earanak
Member
Да мне плевать на все эти IPS, Оледы, Гостинги и вот это вот все. Пощадите меня уже с этим монитором, поменяю его когда он сдохнет. Я уже написал что я преувеличил, меня все устраивает, я не спрашивал советы по выбору монитора, я не хотел и не собирался менять монитор. Я уже в предыдущей теме писал почему я не хочу его менять
Востаннє редагувалось 26.10.2023 19:31 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
-
daesz
Member
Тут так неможна, або страдаєте, або допобаченняEaranak: ↑ 26.10.2023 19:17 Да мне плевать на все эти IPS, Оледы, Гостинги и вот это вот все. Пощадите меня уже с этим монитором, поменяю его когда он сдохнет. Я уже написал что я преувеличил, меня все устраивает, я не спрашивал советы по выбору монитора, я не хотел и не собирался менять монитор. Я уже в предыдущей теме писал почему я не хочу его менять
-
kairo
Member
Нічого там не вигорить за рік. Маю QLED ТВ вже три роки, все прекрасно із матрицею.Ektalion: ↑ 26.10.2023 19:06І привіт початку вигорання вже через рік, а може і скоріше.Shaolin_Style: ↑ 26.10.2023 16:40 На QLED брать надо, тогда и черный будет черным без глоу и всяких артефактов и гостинга не будет.
-
Shaolin_Style
Member
а есть 144гц OLED желательно 3440:1440 ?kairo: ↑ 26.10.2023 17:43 Найкращий варіант, це OLED.
-
Ektalion
Member
У тебе він напевно обраний. Інакше ніяк не пояснити. У мене в телефоні допустим за 3 роки нормально так просів екран.kairo: ↑ 26.10.2023 20:53 Нічого там не вигорить за рік. Маю QLED ТВ вже три роки, все прекрасно із матрицею.
Я вже мовчу про скарги на екран iphone 15...
Щоб далеко не ходити:
- спойлер
-
kairo
Member
На якому телефоні сів екран? Які скарги на Айфон, який недавно вийшов? До чого тут один відгук з розетки? Все на купу.Ektalion: ↑ 26.10.2023 21:42У тебе він напевно обраний. Інакше ніяк не пояснити. У мене в телефоні допустим за 3 роки нормально так просів екран.kairo: ↑ 26.10.2023 20:53 Нічого там не вигорить за рік. Маю QLED ТВ вже три роки, все прекрасно із матрицею.
Я вже мовчу про скарги на екран iphone 15...
Щоб далеко не ходити:
- спойлер
-
Ektalion
Member
В мене за 3 роки телефон норм так вигорів, а ти кажеш, що у тебе все чудово. На новий 15й айфон люди он скаржаться, що може почати вигорати за декілька тижнів. Кинув тобі з самих свіжих, відгук на далеко не дешевий монітор, від реального покупця.kairo: ↑ 26.10.2023 22:04 На якому телефоні сів екран? Які скарги на Айфон, який недавно вийшов? До чого тут один відгук з розетки? Все на купу.
-
kairo
Member
Є 120 Гц та 138 Гц 4К OLED.Shaolin_Style: ↑ 26.10.2023 21:34а есть 144гц OLED желательно 3440:1440 ?kairo: ↑ 26.10.2023 17:43 Найкращий варіант, це OLED.
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Ще раз. Який у вас телефон вигорів? Браковані Айфони треба нести в сервіс. Один відгук, це один відгук. А саме головне, яке це все має відношення до QLED?Ektalion: ↑ 26.10.2023 22:08В мене за 3 роки телефон норм так вигорів, а ти кажеш, що у тебе все чудово. На новий 15й айфон люди он скаржаться, що може почати вигорати за декілька тижнів. Кинув тобі з самих свіжих, відгук на далеко не дешевий монітор, від реального покупця.kairo: ↑ 26.10.2023 22:04 На якому телефоні сів екран? Які скарги на Айфон, який недавно вийшов? До чого тут один відгук з розетки? Все на купу.
-
Vpupkin
Member
Ektalion
А хіба OLED це те саме що і QLED?
А хіба OLED це те саме що і QLED?