Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

Yukaran: 20.10.2023 13:49 Хлопці, підкажіть хто знає.
завели в 1к квартиру 1gb/s gpoon за фактом 400 mb/s.
На даний момент стоїть дуже древній Asus, як то тягне, але хочеться більшого.
що порадите з недорогого і Хорошого роутера?
ноут, планшет, ТБ, кілька телефонів і NAS. по квартирі протягнута витуха, бажано побільше портів RJ45
плюшки всякі не потрібні, зокрема USB, кажуть можна на Keenetic підняти ddns для NAS. Ip сірий

Одним оком дивлюся на Keenetic speedster, але не знаю
https://www.amazon.com/NETGEAR-Wireless ... B098BRF91P (реф с доставкой в Украину в районе 2650гр) + свитч на сколько надо RJ45.
Дальность покрытия и стабильность высочайшая. За последние полтора года как стоит выключался только на блекауты. По беспроводу гигабит выдаёт.
artko
Member

Повідомлення

Ortyomko: 20.10.2023 17:02 https://www.amazon.com/NETGEAR-Wireless ... B098BRF91P (реф с доставкой в Украину в районе 2650гр) + свитч на сколько надо RJ45.
Дальность покрытия и стабильность высочайшая. За последние полтора года как стоит выключался только на блекауты. По беспроводу гигабит выдаёт.
доречі, проясніть як власник. на форумі опенврт про нього кажуть, що він не вміє 802.11ax у диапазоні 2,4ггц. це так, не тестували?

p.s. трохи дорожче можна одразу в україні взяти та не чекати.
Yukaran
Junior

Повідомлення

Avenger80
400mb/s тестил, когда только провели gpon, напрямую в комп от onu кабель вставил.
Ну даже это меня устраивает. По сравнению со 100 мб/с.
Клиентов под Wi-Fi 6 я думаю у меня не будет.
Основная задача, 1Гб по меди (ПК, ноут, TV и Nas) а с телефона не часто захожу по Wi-Fi, и бешеная скорость вообще не нужна.
Avenger80
Member

Повідомлення

Yukaran
Классно у вас получается - платите за гигабит, а получаете 400Мбит/c... по кабелю!!! 400Мбит/c - классный у вас провайдер, а где остальные около 500Мбит/c делись с тарифа? А по сути - любой современный гигабитный роутер по проводу вам выдаст 1Гбит - wifi 5 или 6 и за 1000грн. Это ж по кабелю. :) А комп у вас какой тогда был, когда тестили? Не древний хоть?
Yukaran
Junior

Повідомлення

Avenger80
Да, провайдер интересный. Но единственный, который в блэкаут предоставил инет. Vega (он же Vodafone)
Во всем доме такое, скорость прыгает. По большому счету меня устраивает.
Хочу вернуться к главному вопросу, помогите определится с роутером :)
Навороченный мне не нужен, стабильная связь по меди, ну и по воздуху чтоб более менее.
Usb порт? Даже не знаю нужен ли он мне….
Востаннє редагувалось 20.10.2023 17:38 користувачем Yukaran, всього редагувалось 1 раз.
Sanьka
Member

Повідомлення

завели в 1к квартиру 1gb/s gpoon за фактом 400 mb/s.
ноут, планшет, ТБ, кілька телефонів і NAS. по квартирі протягнута витуха, бажано побільше портів RJ45
плюшки всякі не потрібні, зокрема USB, кажуть можна на Keenetic підняти ddns для NAS. Ip сірий

В мене було подібне
Я просто наклацав пріоритети.
І воно різало для інших приладів до 400мб.
Хоча на вході чесний 1гб.
Вимикнув пріоритети і все ок.
Avenger80
Member

Повідомлення

Yukaran
Вам особо и не нужен USB, у вас же есть NAS, единственное что для мобильного резервного инета. Вам подойдёт любой роутер - вопрос сколько вы за него готовы отдать мани? Напишите бюджет на роутер и пусть уже форумчане подсказывают какой лучше роутер.
Yukaran
Junior

Повідомлення

Avenger80
За хороший и стабильный, готов отдать 2.5. Ну если совсем хороший то чуть больше :)
IvanCh
Member

Повідомлення

завели в 1к квартиру 1gb/s gpon за фактом 400 mb/s.

1. Ви походу напутали. 1gb/s poon це стандарт мережі. це означає що максимально на юзера можна видати вцій мережі 1.25gb/s(туда сюда).
і швидш за все це саме epon, бо для gpon це 2.5G up / 2.5G down .
бувають в природі 10gb, 25gb та інші. (інколи для простоти монтажники і epon і gpon називають спрощено 1gb мережою).
це так само як розрізняють Ethernet мережі то максимально можливій швидкості інтерфейсу.
2 Перевірта ваш тариф. бо швидш за все у вас тариф саме 400 mb/s. якщо так то і проблеми немає.

ось тут більше про різні варіянти технологій What is Passive Optical Network (PON)?
3. навіть якщо у вас тариф 1gb і відповідний роутер то ви не отрмаєте таку швидкість. В напрямку наверх
ПОн технології цього рівня юзають по суті протоколи розділення по часу(концепцію множинного доступу з часовим поділом TDMA (time division multiple access). тобто кожному юзеру видають кварт часу для трансляції і так по колу.
чим більше юзерів одночасно передає тим більше будуть просадки.
Потік вниз широкомовний, і аж на 64-128 людей. тобто теж по факту ось ці 1.25 чи 2.5 діляться на 64-128 юзерів.
Yukaran
Junior

Повідомлення

IvanCh
Друзья, давайте лучше прикинем хорошие модели роутеров, что бы я мог начать выбирать.
IvanCh
Member

Повідомлення

Yukaran
кінетік рос гівно.

я би брав щось таке. ASUS RT-AX1800U, TP-LINK Archer AX23 INK Archer AX1800 INK Archer AX1500
Avenger80
Member

Повідомлення

IvanCh
Не гівно, а просто російський продукт - уточнення, а звідси треба думати. Так як у програмному сенсі він переплюне всі вищезгадані моделі.
спойлер
До речі, все китайське, теж лайно - https://www.rbc.ua/rus/news/kitay-masov ... 93198.html
Востаннє редагувалось 20.10.2023 19:10 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
IvanCh
Member

Повідомлення

Avenger80
в людини конкретні запити, 1gb wan порт і біля 2.5т грн. таких кінетіків не буде.
хіба в якихось контрабандних ноунейм конторах, але та модель в норм магазах вже 3т коштує.
враховуючи криптоанальні закладки фсб майора в прошивку(а можливо і в залізо) нафіг воно нада?
Avenger80
Member

Повідомлення

IvanCh
Та то всё понятно на счёт запросов - тут без вопросов. :) Кстати, точно так и за китайские продукты можно сказать... Но об этом ладно. Мы не знаем, что в китайских прошивках... У меня, к примеру, телефон Сяоми и реклама, блин, на каждом шагу, отключал, а она всё равно есть и какие там закладки на пользу Китаю в сотрудничестве с майором ФСБ я не знаю...
Востаннє редагувалось 20.10.2023 19:18 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Yukaran
Junior

Повідомлення

IvanCh
А Keenetic speedster ? Ну без Wi-Fi 6. Не страшно
Востаннє редагувалось 20.10.2023 19:30 користувачем Yukaran, всього редагувалось 1 раз.
Avenger80
Member

Повідомлення

Yukaran
Зачем вам Кинетик Speedster? Он уже устарел морально. Возьмите что-то из того что предлагают, вам с головой хватит. Если и Кинетик брать, то что-то из 1011 и выше и то, надо ещё думать, а надо ли оно вам при наличии NAS, к примеру и вообще, учитывайте, что это всё-таки имеет отношение к россии... Вам подойдёт что-то попроще. Мне он нравится, что работает стабильно и прошивки обновляются уже 4 года подряд, на днях вышла очередная - 4.0.5, но покупать в сегодняшних реалиях - ну не знаю...
IvanCh
Member

Повідомлення

Yukaran: 20.10.2023 19:17А Keenetic speedster
так про нього і мова, він і устарів і росія і в норм магазах він билжче до 3к коштує.
ASUS RT-AX1800U в екно(офіц партнер асус) 2.3к коштує. і приємним бонусом віфі6.
воно хоч і неважливо для вас, але для мобілки чи ноута буде не лишнім.
Yukaran
Junior

Повідомлення

Дякую, від Keenetic відмовляюся.
Читаю відгуки Asus, і якось зовсім не радує :insane:
Разве что archer ax23.
Востаннє редагувалось 20.10.2023 19:59 користувачем Yukaran, всього редагувалось 1 раз.
AndP
Member

Повідомлення

Yukaran: 20.10.2023 18:38 IvanCh
Друзья, давайте лучше прикинем хорошие модели роутеров, что бы я мог начать выбирать.
Приобрел самый дешевый из свежих, представленных моделей. https://www.netgear.com/home/wifi/routers/ Доволен. По сравнению с трехлетним, каким-то Нетисом, это бомба. Netgear брал по совету.
Yukaran
Junior

Повідомлення

AndP
Який вибрали ?
Відповісти