Windows 11

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

Donate
Я давно не користувався. Якщо так - то має право на життя. Я не проти :beer:
Donate
Member

Повідомлення

Ostin: 13.10.2023 13:02 Donate
Я давно не користувався. Якщо так - то має право на життя. Я не проти :beer:
Я ставив арч, 10 хвилин і там вже все готово повністю. Остається тільки встановлювати софт і оновлювати ОС. Але це все робиться через магазин... Типу в теорії буде софт і більш вилизаний графічний інтерфейс то взагалі питань не бачу.
IvanCh
Member

Повідомлення

Ostin
більшість дров в ядрі.
дрова на відяху і не тільки ставлять в процесі інсталації. весь процес інсталяції займає хв 30. Це зі скачуванням iso, його прошивкою на флешку і власне інсталяцією
і істаляцією. ви говорите штампами
Nikolaus
Member

Повідомлення

Avenger80: 13.10.2023 08:09 Nikolaus
А вообще, классная идея
Так говорил же кто-то, что люди - новая нефть.
Думаю, скоро и будем платить за всё. Уже заикаются, что и воду нужно в частные руки отдать. А там и до воздуха недалеко.
спойлер
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Nikolaus: 12.10.2023 23:08 Думаю, большинство перейдет на linux, хоть никто его и не любит.
У мене батьки-пенсіонери вже років 7 як на Linux. Батько навіть відео монтує. Я скажу, що це значно зручніше за Windows - я спокійний, що вони не підчеплять якусь заразу, що не прийде оновлення, яке зробить синій екран, всякі антивіруси та сотні фонових процесів не віджирають ресурси. Якщо є якісь проблеми (наприклад, закінчилося місце на диску) - то можна під'єднатися по ssh і все виправити. Є зручні логи, а не оте, що на Windows. Всім раджу.
Васильович
Member

Повідомлення

Donate: 13.10.2023 13:12Я ставив арч, 10 хвилин і там вже все готово повністю
Там недавно Chris Titus запиляв скрипти, базову систему ставить за 2 хвилини. Є пресети і з DE.
Сам поки не зацінив і тому не можу поділитися власними враженнями, але якщо судити по його ж тулзах для вінд, то має бути торт.

IvanCh: 13.10.2023 13:34Це зі скачуванням iso, його прошивкою на флешку
Та не треба ніяких прошивок на флешку, ера Ventoy давно настала :learn:
Nikolaus: 13.10.2023 13:45Думаю, скоро и будем платить за всё.
В сраному совку платили за кожне дерево у власному саду :rolleyes:
SergiusTheBest: 14.10.2023 11:13У мене батьки-пенсіонери вже років 7 як на Linux
Правильний кейс, тільки можуть бути трабли з принтерами/сканерами - якщо девайси були куплені попередньо без оглядки на роботу з Лінуксом :(
Dremjke
Member

Повідомлення

IvanCh
Donate
Линукс имеет право жизни на десктопе рядового обывателя, если ничего сложнее браузера не запускать. В остальном - будет крайне некомфортно. Игр нет, софта адекватного нет, про специализированный софт вообще молчу. Графические оболочки баганные, постоянно что-то отваливается. Винду поставил и забыл, любая проблема решается первой строчкой выдачи гугла.
Про телеметрию вообще бред, никогда не понимал этих "доводов". Буд-то бы в дистрах лини всё прозрачно и бесплатно они распространяются "за спасибо".
Но не спора ради, сколько людей, столько и мнений. Люди выше даже родителей на линь пересаживают, это похвально, на самом деле. Лично для себя я сделал такой вывод, что если доживу до того момента, когда виндуза станет по подписке или начнут нечто подобное внедрять в Windows 11, то однозначно перейду на Линукс со всеми вытекающими.

Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
Васильович: 14.10.2023 12:07Та не треба ніяких прошивок на флешку, ера Ventoy давно настала
За Ventoy 2 чаю цьому пану :beer: Чудова річ, лежить чергова флешка з Ventoy і усіма віндузами, парочкою лінуксів та WinPE від Стрільця B-)
Avenger80
Member

Повідомлення

del
Nikolaus
Member

Повідомлення

Васильович: 14.10.2023 12:07 В сраному совку платили за кожне дерево у власному саду :rolleyes:

Ну а в демократической Европе скоро будут жрат кузнечиков, чтобы не загрязнять окружающую среду.
https://www.theguardian.com/environment ... -pollution
https://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_farmers%27_protests
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... from-worms
Bogdanp73
Member

Повідомлення

Dremjke: 14.10.2023 12:19 Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
Васильович: 14.10.2023 12:07Та не треба ніяких прошивок на флешку, ера Ventoy давно настала
За Ventoy 2 чаю цьому пану :beer: Чудова річ, лежить чергова флешка з Ventoy і усіма віндузами, парочкою лінуксів та WinPE від Стрільця B-)
не підкажете чого саме той вентой,чим краще,я зазвичай руфусом мультибути на флеші катаю...
а потім з лайв вікна вже бутаю потрібний для інсталлу образ з флеші...
Dremjke
Member

Повідомлення

Bogdanp73: 14.10.2023 13:41не підкажете чого саме той вентой,чим краще,я зазвичай руфусом мультибути на флеші катаю...
а потім з лайв вікна вже бутаю потрібний для інсталлу образ з флеші...
Альтернатива и не более. Я тоже руфусом давно пользуюсь, Ventoy как дополнительный инструмент из энтузиазма ;)
Васильович
Member

Повідомлення

Bogdanp73: 14.10.2023 13:41чого саме той вентой,чим краще
Плюси Ventoy - один раз встановив на флешку/вінчестер, а потім туди лише нові ISO файли скидаю простим копіюванням - Ventoy сам додає їх в список завантаження. При цьому кількість тих ISO файлів обмежена лише наявністю вільного місця.
Мінуси Ventoy - все ж трапляються диски, які нормально не працюють. Плюс сам Ventoy може не працювати на деяких древніх ПК.
gelo74
Junior

Повідомлення

У вас клавиша заела.
Avenger80
Member

Повідомлення

gelo74
Один из недостатков нашего форума - ты не можешь удалить своё же сообщение ни при каких обстоятельствах, хотя на других форумах это возможно. :)
Donate
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.10.2023 17:29 gelo74
Один из недостатков нашего форума - ты не можешь удалить своё же сообщение ни при каких обстоятельствах, хотя на других форумах это возможно. :)
Скорее непонятно зачем ты не можешь удалить это сообщение но да ладно :facepalm: Почему не сделать 5 минутный таймер на удаление не ясно
Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

Donate
Не совсем понял твоей фразы ("зачем ты не можешь")... К примеру, я написал сообщение (пост), опубликовал и вдруг передумал через минуту - что делать? Кнопки удалить нет. Стереть всё - пишет, что должен быть хоть один символ. Может не досмотрел, конечно. Но как удалить сообщение?
Donate
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.10.2023 18:01 Donate
Не совсем понял твоей фразы ("зачем ты не можешь")... К примеру, я написал сообщение (пост), опубликовал и вдруг передумал через минуту - что делать? Кнопки удалить нет. Стереть всё - пишет, что должен быть хоть один символ. Может не досмотрел, конечно. Но как удалить сообщение?
Я в плане того что форум поддерживает сам по себе но пользователю зачем то отключили это
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Bogdanp73
Не більше ніж альтернатива! Працює добре, там де працює, бо як вже вище зазначали на певних ПК може не зовсім коректно або ж зовсім не працювати. Хоча це вже дуже екзотичні випадки.
Насправді як варіант власний PXE сервер, - взагалі ніякі флешки не потрібні! Підключив ethernet в лептоп/ПК і вантажишся з мережевого адаптера. Єдине що не можу не відмітити, - розгортання windows систем таким чином виявляється менш зручним ніж linux, але теж можливе.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Dremjke: 14.10.2023 12:19 Линукс имеет право жизни на десктопе рядового обывателя, если ничего сложнее браузера не запускать. В остальном - будет крайне некомфортно. Игр нет, софта адекватного нет, про специализированный софт вообще молчу. Графические оболочки баганные, постоянно что-то отваливается. Винду поставил и забыл, любая проблема решается первой строчкой выдачи гугла.
У мене абсолютно протилежний досвід з Linux Mint. Ігор предостатньо, включно з останніми новинками. Якщо користуватися Steam - то це взагалі, нажав на кнопку і граєш. Софт є весь, що мені треба. Графічна оболонка зручніша за Windows, має купу скінів, аплетів та налаштувань. Якщо виникають проблеми, то їхнє вирішення просто знайти в інтернеті. А для Windows все буде забито порадами перевстановити антивірус, перевстановити драйвер відеокарти і завантажити якусь тулзу, що почистить вам реєстр - дуже важко знайти нормальну відповідь.
Dremjke
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
Це добре, якщо адаптували Linux під власні вимоги :beer:
SergiusTheBest: 16.10.2023 00:06Ігор предостатньо, включно з останніми новинками. Якщо користуватися Steam - то це взагалі, нажав на кнопку і граєш.
Але це все вимагає додаткових "милиць".
Відповісти